Αποστολέας Θέμα: Αεροσκάφη Ισπανικού Εμφυλίου  (Αναγνώστηκε 1135 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Αεροσκάφη Ισπανικού Εμφυλίου
« στις: Σεπτεμβρίου 02, 2016, 12:49:43 μμ »
Μιας και φέτος στην έκθεση της IPMS υπάρχει SIG με τον Ισπανικό Εμφύλιο, είναι και 100 χρόνια από την έναρξή του, έχω και μια διάθεση να σας βασανίσω, λέω να φιάξω μερικά αεροσκάφη που έλαβαν μέρος στην εμφύλια αυτή σύρραξη. Επειδή όπου ακούω μοντελιστικά Ισπανικό Εμφύλιο βλέπω διάφορες παραλλαγές του Bf-109 και δε λέω, ενδιαφέροντα αυτά τα πρώιμα Bf-109 αλλά κάτι διαφορετικά δε θα με πείραζε, λέω να ξεκινήσω από ένα Heinker He-112B, έναν εκ των αντιπάλων του Bf-109 στο σχετικό διαγωνισμό, το οποίο δεν επιλέχθηκε μεν είχε όμως κάποιες εξαγωγικές επιτυχίες, μεταξύ αυτών και η Ισπανία, αφού πρώτα εξόπλισε τη Λεγεώνα το Κόνδορα. Πάμε λοιπόν για το 72άρι He-112 της RS Models.

Συμπαθητικό κιτ, λεπτεπίλεπτη γράμμωση, μέτρια έως κακή σε σημεία εφαρμογή και οδηγίες που απαιτούν μαντικές ικανότητες. Το κιτ δίνει και pe αλλά αφού έβαψα τις ζώνες ήταν αδύνατο να τις λυγίσω χωρίς να ξεφλουδίζει η μπογιά... ναι, είχα καθαρίσει τα pe με οινόπνευμα και ναι, είχα ασταρώσει με spray της Humbrol... Εχει και ρητηνιένο κινητήρα αλλά αυτά δεν είναι για εμένα, κλείσιμο τα panels και αν κανένας θέλει έναν 72άρι Junkers Jumo 210Ga μου το λέει. Τι κιτ απαιτεί συνεχείς δοκιμές και αν κανείς βιαστεί και κολλήσει άνευ δοκιμών, μάλλον θα έχει προβλήματα.

Λοιπόν, cockpit. Το RLM02 είναι το Humbrol 240, οι ζώνες Tamiya masking tape βαμένες με Humbrol 93 αν θυμάμαι καλά.
Click to see the original size.

Ατρακτος και πτέρυγες. Ευτυχώς η ένωση πτερύγων-ατράκτου είναι πολύ καλή.
Click to see the original size. Click to see the original size.

...και φυσικά στόκος!
Click to see the original size.

Ελπίζω να έχω σύντομα νεώτερα. Μέχρι τότε, όσοι θέλουν, μπορούν να σφαχτούν για το τι χρώμα ήταν τελικά αυτό το RLM63 ::glossa::

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
Απ: Αεροσκάφη Ισπανικού Εμφυλίου
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2016, 01:48:43 μμ »
Ωραιο και σπανιο πραμα θα δουμε Γιωργο, δωσε στο λαο θεαμα! :twisted:

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2016, 01:00:21 μμ »
Πολύ ωραία θεματολογία, καλή αρχή! Να πω την αλήθεια το He 112 δεν το γνώριζα καν σαν θέμα. Να φανταστώ θα παίζει και He-111;

::salut::

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2016, 05:49:34 μμ »
Ωραίος!!! Έμπαινε Γιώργη...

ΥΓ 1
Η έκδοση Η112 Α ήταν πολύ διαφορετική και πολέμησε και αυτή στην Ισπανία θα τη δούμε και αυτή;
Μήπως το Μe119A;

ΥΓ 2
Καλό κουράγιο με τα χρέπια...  :D

.

Tags: