Αποστολέας Θέμα: 1/24 Ferrari 250 GTO  (Αναγνώστηκε 3940 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
Απ: 1/24 Ferrari 250 GTO
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 30, 2016, 11:31:06 μμ »
Κατ' αρχήν μπράβο Αλέξανδρε για τη συστηματική δουλειά και την υπομονή σου να περιμένεις μιάμιση μέρα κάθε φορά  ::good_job_smilie::. Επίσης συγχαρητήρια για την προσαρμογή του σπόιλερ που σε είχε απασχολήσει στην αρχή, η ραφή εξαφανίστηκε!

Τώρα όσον αφορά στο χρώμα, νομίζω ότι έχει ακόμα orange peel. Πέρασες σίγουρα όλη τη σειρά των micromesh; Εναλλάσσοντας την κατεύθυνση ανάμεσα σε διαφορετικά πανάκια; Κανονικά με το 12000 θα έπρεπε να καθρεφτίζεται η λάμπα σου... Αν έχεις ακόμα περιθώριο (με τέσσερα χέρια χρώμα έχεις σίγουρα αρκετό βάθος) μπορείς να κάνεις μια ακόμα δοκιμή ξεκινώντας από το 6000 --> 8000 --> 12000 πριν τις αλοιφές...

Καλό βράδυ
Κώστας

Αποσυνδεδεμένος Modeling Greek man

• Scale 1/144
  • *
  • Απόλλων Κωτούλας--Κλίμακα 1/24 & 1/16
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 01, 2016, 07:33:35 πμ »
Καταπληκτική δουλειά. Κρίμα που αποφάσισες να κολλήσεις τις πόρτες και τόση δουλειά στο σαλονι θα πάει χαμένη αλλα δεν πειράζει. Επίσης το βάψιμο σου πολύ ωραίο μπράβο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 01, 2016, 10:41:47 πμ »

Τώρα όσον αφορά στο χρώμα, νομίζω ότι έχει ακόμα orange peel. Πέρασες σίγουρα όλη τη σειρά των micromesh; Εναλλάσσοντας την κατεύθυνση ανάμεσα σε διαφορετικά πανάκια; Κανονικά με το 12000 θα έπρεπε να καθρεφτίζεται η λάμπα σου... Αν έχεις ακόμα περιθώριο (με τέσσερα χέρια χρώμα έχεις σίγουρα αρκετό βάθος) μπορείς να κάνεις μια ακόμα δοκιμή ξεκινώντας από το 6000 --> 8000 --> 12000 πριν τις αλοιφές...

Καλό βράδυ
Κώστας
Κώστα τί ακριβώς είναι το orange peel;;;
Πάντως στις φωτο το χρώμα δείχνει πιο πορτοκαλί λογω φωτισμού...live είναι πιό σκούρο και δεν ξέρω αν σκουρυνει και άλλο με το βερνικι στο τέλος.
Όσο για το τριψιμο η αλήθεια είναι ότι ετριψα με 6000 και 8000 ..δεν συνεχισα παραπάνω γιατί το ειδα οτι γυαλιζε πολύ και δεν εχω κάποιο μετρο συγκρισης που πρεπει να το φερω.. .
Αλλά απο τα λεγόμενα σου κατάλαβα οτι πρεπει να καθρεπτιζεται η λάμπα πανω στο μοντέλο οπότε εχω δουλειά ακόμα.. .
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 01, 2016, 09:36:46 μμ »
Orange peel, ελληνιστί πορτοκαλόφλουδα, είναι όταν η επιφάνεια είναι σαν το εξωτερικό του πορτοκαλιού, δηλ. καπως σαγρέ. Πρόκειται δηλ. για μισκροσκοπικότατες ανωμαλίες. Έτσι το βλεπω εγώ στις φωτογραφίες σε μεγέθυνση. Πριν ξεκινήσεις να διορθώνεις, κοίταξε στο YouTube για την σωστή χρήση των micromesh (πάντα μουσκεμένα, και με κάθε λεπτότερο πανάκι κάθετα προς την διεύθυνση του προηγούμενου).

Tags: