Αποστολέας Θέμα: Αεροσκάφη της Π.Α και Α.Σ σε "άγνωστα" μέρη της Ελλαδας  (Αναγνώστηκε 135979 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
Απ: Αεροσκάφη της Π.Α σε "άγνωστα" μέρη της Ελλάδος
« Απάντηση #475 στις: Ιουνίου 10, 2010, 11:42:05 πμ »
...Στην πρώτη φωτό,κάτω από την καλύπτρα έχει κάποια ονόματα,το λόγο ύπαρξης των οποίων αγνοώ,οπότε εάν κάποιος εκ της ΠΑ γνωρίζει,θα ήθελα να με διαφωτίσει.
Eυχαριστουμε για τις φωτος!  ::icon_thumright::
Τα ονοματα που αναγραφονται, ειναι αυτα των τεχνικων της ΜΣΑ/113ΠΜ, διαφορων ειδικοτητων, οι οποιοι εργαστηκαν για τον διακοσμο του συγκεκριμενου α/φους, καθως και για τη μεταφορα του στη Μυτιληνη.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #476 στις: Ιουνίου 10, 2010, 11:48:16 πμ »
Spoiler (hover to show)

Phantomphlyer σέυχαριστώ για τη διευκρίνιση  ::icon_thumright::
IPMS 1188

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #477 στις: Ιουνίου 10, 2010, 12:23:38 μμ »
τιποτα... :wink:

επισης, το συγκεκριμενο F-5 δε νομιζω οτι ειναι ταμα...

εδω μερικες φωτο του α/φους, το 2006, οσο βρισκοταν ακομα στην 113 ΠΜ.

[IMGt]http://i211.photobucket.com/albums/bb154/Phantomphlyer/100_0424.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i211.photobucket.com/albums/bb154/Phantomphlyer/100_0423.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i211.photobucket.com/albums/bb154/Phantomphlyer/100_0425.jpg[/IMGt]

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #478 στις: Ιουνίου 10, 2010, 12:41:20 μμ »
Αν είναι η λίστα με τους εμπλεκόμενους, μάλλον ξέχασαν τον trellas που απ' ότι θυμάμαι ζωγράφισε τον Αλέξανδρο. Εκτός αν ηθελημένα, εκτέλεσε μεν τις εντολές ανωτέρου, αλλά δεν θέλησε να μπει στη λίστα αυτών που έκαναν λίγο κλόουν το πιο παλιό F-5 που υπάρχει στην Ελλάδα. Πρόκειται για αεροπλάνο που κανονικά θα έπρεπε να διατηρηθεί σε κάποιο Μουσείο και όχι να παλουκωθεί. Αλλά τι ψάχνουμε τώρα... Τουλάχιστον δεν έγινε παλιοσίδερα.

@GROI: Πολύ ωραίες οι φωτό. Ευχαριστούμε ::icon_thumright:: ::salut::
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #479 στις: Ιουνίου 10, 2010, 01:00:49 μμ »
Καλησπέρα παίδες,σήμερα έβγαλα κάποιες φωτό,με αφορμή την επίσκεψή μου στο Μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο Λέσβου (στο νησάκι μου  :lol: )
Γιώργο ευχαριστούμε για τις φωτο και τον κόπο σου!  ::salut::
Spoiler (hover to show)

Αν είναι η λίστα με τους εμπλεκόμενους, μάλλον ξέχασαν τον trellas που απ' ότι θυμάμαι ζωγράφισε τον Αλέξανδρο. Εκτός αν ηθελημένα, εκτέλεσε μεν τις εντολές ανωτέρου, αλλά δεν θέλησε να μπει στη λίστα αυτών που έκαναν λίγο κλόουν το πιο παλιό F-5 που υπάρχει στην Ελλάδα. Πρόκειται για αεροπλάνο που κανονικά θα έπρεπε να διατηρηθεί σε κάποιο Μουσείο και όχι να παλουκωθεί. Αλλά τι ψάχνουμε τώρα... Τουλάχιστον δεν έγινε παλιοσίδερα.
Έτσι ακριβώς.......Απο τα ''κατσαρολικά'' καλύτερα αυτό βέβαια αλλα σίγουρα του άξιζε μια καλύτερη τύχη.....!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #480 στις: Ιουνίου 10, 2010, 01:53:38 μμ »
Καλησπέρα Νικόλα,ναι το σπαθί είναι δίπλα στην εικόνα του Ταξιάρχη καθώς και θυρεός του Β' Σ.Σ αν θυμάμαι καλά.Είχε πολλούς προσκυνητές και δεν καλοείδα  :? Πάντως χάρηκα ιδιαίτερα με αυτό που είδα παιδιά στο Μοναστήρι.Είναι κάτι μοναδικό στο νησί μου,αν και για μερικούς είναι κακόγουστο και για άλλους καλόγουστο.Περί ορέξεως...  :roll:
Ντόπιος μου είπε πως πρόκειται για τάματα παιδιά,εγώ δε γνωρίζω λεπτομέρειες  :wink:

Τάσο,Γιώργο και Νικόλα να είστε καλά (για τις ευχαριστίες  :lol: ).Θεώρησα σωστό,εφ'όσον είναι στον τόπο μου να το φωτογραφήσω να το δούνε όλοι  :wink: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
« Απάντηση #481 στις: Ιουνίου 19, 2010, 10:46:41 μμ »
Καλησπέρα παίδες,σήμερα έβγαλα κάποιες φωτό,με αφορμή την επίσκεψή μου στο Μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο Λέσβου (στο νησάκι μου  :lol: ).Να πώ την αλήθεια,δεν είχα παρακολουθήσει το θέμα.Με αυτή την ευκαιρία,θα παρουσιάσω κάποιες φωτό από το F-5 που βρίσκεται στην είσοδο του μοναστηριού.Στην πρώτη φωτό,κάτω από την καλύπτρα έχει κάποια ονόματα,το λόγο ύπαρξης των οποίων αγνοώ,οπότε εάν κάποιος εκ της ΠΑ γνωρίζει,θα ήθελα να με διαφωτίσει.

Και μία ξύλινη ιδιοκατασκευή μέσα στο χώρο του Μοναστηριού :

Kαι τα 2 αποτελούν τάματα.
Ανεξάρτητα τί εντύπωση θα σχηματίσει ο καθένας,ελπίζω να σας άρεσαν οι φωτό  :wink:

Γιωργο ευχαριστουμε για τις φωτο και εδω θα ηθελα να σε ρωτησω κατι το οποιο ισως ενδιαφερει και τα αλλα παιδια του φορουμ....

Απο το λιμανι της Μυτιληνης, ειναι μακρια να πας στο Μοναστηρι αυτο?

Σε ρωταω γιατι, 2 φορες το μηνα περναω απο το νησι σου και θα ηθελα να ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να το επισκεφτω.... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #482 στις: Ιουνίου 19, 2010, 11:28:38 μμ »
Aπο το λιμανι της Μυτιληνης, ειναι μακρια να πας στο Μοναστηρι αυτο?

Σε ρωταω γιατι, 2 φορες το μηνα περναω απο το νησι σου και θα ηθελα να ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να το επισκεφτω.... ::icon_thumright::

Aν βγεις στο ευλογημένο νησί της Μυτιλήνης για αεροπορικό τουρισμό, μην αμελήσεις να πας προς τα νότια και να αποτίσεις Φόρο Τιμής στο μέρος που έπεσε ο Επσγος Κουρελιάς Στέφανος. με το PZL τον Αυγουστο του 2003.

Το σημείο είναι σχεδόν πάνω στον αμαξητό δρόμο. Υπάρχει μνημείο, και το τοπίο ακόμα θυμίζει καταστροφή. Κομμένα δένδρα και παντού υπολείμματα  του α/φους.  

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #483 στις: Ιουνίου 19, 2010, 11:32:07 μμ »
Aπο το λιμανι της Μυτιληνης, ειναι μακρια να πας στο Μοναστηρι αυτο?

Aν βγεις στο ευλογημένο νησί της Μυτιλήνης για αεροπορικό τουρισμό, μην αμελήσεις να πας προς τα νότια και να αποτίσεις Φόρο Τιμής στο μέρος που έπεσε ο Επσγος Κουρελιάς Στέφανος. με το PZL τον Αυγουστο του 2003.

Το σημείο είναι σχεδόν πάνω στον αμαξητό δρόμο. Υπάρχει μνημείο, και το τοπίο ακόμα θυμίζει καταστροφή. Κομμένα δένδρα και παντού υπολείμματα  του α/φους.  

Ακομα υπαρχουν φιλε ? :shock: :shock:

Μακαρι να μπορεσω να παω φιλε μου, μακαρι..... ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #484 στις: Ιουνίου 20, 2010, 12:02:04 πμ »
Σπύρο μου καλησπέρα.Για να πάς στο Μοναστήρι του Ταξιάρχη θές περίπου 45 λεπτά.Ο δρόμος είναι ψιλοπερίεργος αλλά αξίζει να πάς φίλε.Θα πάς και θα με θυμηθείς.  ::icon_thumright::
Επίσης,εάν ήμουν στο νησί και μπορούσαμε,θα σε πήγαινα στο μνημείο του αδικοχαμένου ανθυποσμηναγού (Ι) Παπαδίτσα Σπυρίδωνα που σκοτώθηκε με Α-7Η στο ΠΒ Καμμένου Δάσους πριν 20 χρόνια  :(

Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #485 στις: Ιουνίου 25, 2010, 09:48:30 πμ »
Γιωργο λαθος θυμασαι...απ οτι εμαθα ο trelas3 δεν ειχε εμπλοκη με το συγκεκριμενο α/φος...τον Μεγα Αλεξανδρο τον ζωγραφισε ο ΥΣΜΙΑΣ Ταμηλιας, ο οποιος αναγραφεται στο α/φος...(χθες ειχα υπηρεσια μαζι του και τον ρωτησα ::glossa::)

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #486 στις: Ιουνίου 25, 2010, 10:58:43 πμ »
Γιωργο λαθος θυμασαι...απ οτι εμαθα ο trelas3 δεν ειχε εμπλοκη με το συγκεκριμενο α/φος...τον Μεγα Αλεξανδρο τον ζωγραφισε ο ΥΣΜΙΑΣ Ταμηλιας, ο οποιος αναγραφεται στο α/φος...(χθες ειχα υπηρεσια μαζι του και τον ρωτησα ::glossa::)

Αφού τους έχεις κοντά για ρώτα και τον Γιώργο όποτε τον πετύχεις, γιατί εγώ εξακολουθώ να θυμάμαι άλλα. Μπορεί απλά να είναι ένδειξη ότι γερνάω, οπότε θα πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ... :D
Γιώργος Ψαρράς

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #487 στις: Ιουνίου 25, 2010, 01:09:58 μμ »
Αφού τους έχεις κοντά για ρώτα και τον Γιώργο όποτε τον πετύχεις, γιατί εγώ εξακολουθώ να θυμάμαι άλλα. Μπορεί απλά να είναι ένδειξη ότι γερνάω, οπότε θα πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ... :D

..λες ο Ταμηλιας να μου πουλησε παπατζιλικι... ::glossa:: 8α ρωτησω και τον Γιωργο... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #488 στις: Αυγούστου 01, 2010, 08:38:34 μμ »
ΛΕΥΚΤΡΑ, κοντα στην Θηβα..... ::icon_thumright::

ΤΟ F-104G αυτο, τοποθετηθηκε εκει, επειτα απο ενεργειες αποστρατων 104ρηδων της περιοχης... ::salut::

::arrowred:: http://www.panoramio.com/photo/34629818

Υ.Γ. Συντομα μολις παρω την αδεια, θα το επισκεφτω και θα σας φερω καλυτερες φωτογραφιες.... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος thunderstreak

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κορωπί - Παλαιό Φάληρο
    • BiT
« Απάντηση #489 στις: Αυγούστου 06, 2010, 06:06:56 μμ »
Επειδή δεν αναφέρεται πουθενά η ταυτότητά του πρόκειται για το  c/n 7426!

ΛΕΥΚΤΡΑ-ΠΛΑΤΑΙΑΙ, κοντα στην Θηβα..... ::icon_thumright::

ΤΟ F-104G αυτο, τοποθετηθηκε εκει, επειτα απο ενεργειες αποστρατων 104ρηδων της περιοχης... ::salut::

::arrowred:: http://www.panoramio.com/photo/34629818

(Image removed from quote.)

Υ.Γ. Συντομα μολις παρω την αδεια, θα το επισκεφτω και θα σας φερω καλυτερες φωτογραφιες.... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #490 στις: Αυγούστου 24, 2010, 08:58:50 μμ »
Eπειδη το μικροβιο δεν γιατρευεται ουτε κατα τις διακοπες...

Ο Αστρομαχητης βρισκεται στο εξαιρετικο Πολεμικο Μουσειο στην Λερο ::icon_thumright::

Και κατι τελευταιο...η μεγαλυτερη ανακαλυψη του νεοελληνα...το λουκετο  :!: :!:  :mrgreen: :mrgreen: ταιριαζει με ολα  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #491 στις: Αυγούστου 24, 2010, 09:41:35 μμ »
Αντί να ανεβάζεις φώτος του F-104 δεν ποστάρεις καμία φώτο από το φορτηγό που είναι από πίσω του :?:
 :mrgreen:
Ελπίζω να έβγαλες καμία φώτο και από αυτό.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #492 στις: Αυγούστου 24, 2010, 09:57:46 μμ »
Αντί να ανεβάζεις φώτος του F-104 δεν ποστάρεις καμία φώτο από το φορτηγό που είναι από πίσω του :?:
 :mrgreen:
Ελπίζω να έβγαλες καμία φώτο και από αυτό.
 :wink:

μην στενοχωριεσαι .. εχει κ συνεχεια, τι, ετσι θα σας αφηνα?  ::glossa:: ::glossa::

αλλα, εκεινο το  φορτηγο εκει πισω , ειναι το μονο που δεν εβγαλα...οχι αλλα steyer !!!!!
 ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #493 στις: Αυγούστου 24, 2010, 10:01:40 μμ »
Χαχαχαχα κριμα, μια στιγμη διασημοτητας εχουν ολοι σε αυτη τη ζωη αλλα το Μ3 τη στερηθηκε  :mrgreen: :lol:.

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #494 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2010, 11:14:45 μμ »

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #495 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 01:32:57 πμ »
Το 104 της Κέρκυρας...
Φίλε phantom απίστευτο ,νόμιζα οτι ήταν θρύλος......πότε έιναι τραβηγμένη η φώτο.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #496 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 07:04:59 μμ »
Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Πρωτομαγιά του 2004 στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Το συγκεκριμένο 104αρι είναι ακόμη εκεί (στα αριστερά και στην μέση περίπου του 35, εκεί που αδειάζουν τα PZL στην επιστροφή τους) αλλά είναι καμμένο πλέον πολλές φορές.

Μάλλον αναφέρεσαι στο 104 που είχε κάνει την emergency προσγείωση και κατέληξε στο νερό της λιμνοθάλασσας. Το περιστατικό είναι πραγματικό και έχω δει φώτο από την ανάσυρση του. Νομίζω υπάρχουν και στο αεροδρόμιο αν ρωτήσεις.

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #497 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 11:53:29 μμ »

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Πρωτομαγιά του 2004 στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Το συγκεκριμένο 104αρι είναι ακόμη εκεί (στα αριστερά και στην μέση περίπου του 35, εκεί που αδειάζουν τα PZL στην επιστροφή τους) αλλά είναι καμμένο πλέον πολλές φορές.

Μάλλον αναφέρεσαι στο 104 που είχε κάνει την emergency προσγείωση και κατέληξε στο νερό της λιμνοθάλασσας. Το περιστατικό είναι πραγματικό και έχω δει φώτο από την ανάσυρση του. Νομίζω υπάρχουν και στο αεροδρόμιο αν ρωτήσεις.
Ναι ακριβώς σε αυτό.Κάποιοι παλαιότεροι θυμούνται το αεροσκάφος φορτωμένο σε κάποιο όχημα ,χωρίς φτερά σε κεντρικό δρόμο της πόλης.Πάντος στο χώρο αναμονής επιβατών του αεροδρομείου που υπάρχει φωτογραφική μόνιμη έκθεση ,δεν υπάρχουν φώτο με 104αρι.
Σε ευχαριστούμε κάι πάλι. ::icon_thumright:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #498 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 03:07:33 πμ »

Κωστα, το γερμανικο f-104 δεν εννοεις;;;

http://www.916-starfighter.de/Large/dc231.htm

Αποσυνδεδεμένος aetosjm

• Member of Air Britan Scale 1/48
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αετός Μεσσηνίας
« Απάντηση #499 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 03:45:59 μμ »

Κωστα, το γερμανικο f-104 δεν εννοεις;;;

http://www.916-starfighter.de/Large/dc231.htm

Αγαπητε phantomphlyer,

Δεν έχουν καμία σχέση τα δύο α/φη μεταξύ τους.

1. Το α/φος στη φωτο του phantom_phixer που βρίσκεται στο Α/Α της Κέρκυρας είναι ένα από τα δεκα Ολλανδικά F-104G, που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα, c/n 6680 κατασκευής FIAT και παραδόθηκε στην Π.Α. στις 23 Ιουλίου του 1982.
2. Το Γερμανικό α/φος που ενεπλακει στο ατύχημα stiw 19 Σεπτεμβρίου, 1967 ηταν το c/n 8328 κατασκευής FOKKER, ανακτήθηκε από τήν Γερμανική αεροπορία και χρησιμοποήθηκε σαν εκπαιδευτικό βοήθημα στο TSLw 3 από τις 23 Οκτωβρίου, 1967, ενώ η ουρέα άτρακτος χρησημοποιήθηκε για την κατασκευή του c/n 8044.

αετοσΞΜ  ::iconairforce::

Tags: