Αποστολέας Θέμα: 35ος Διαγωνισμός - Έκθεση της IPMS Ελλάδος (2016)  (Αναγνώστηκε 36801 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
Απ: 35ος Διαγωνισμός - Έκθεση της IPMS Ελλάδος (2016)
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 11, 2016, 12:17:13 πμ »
Να το κάνουμε "Καμπάνια" ?
....
"Φέρτε στην IPMS Hellas Nationals 2016 , ένα μοντέλο περισσότερο από πέρυσι και Προσκαλέστε ένα φίλο σας περισσότερο από πέρυσι να μας επισκεφτεί"
....
Καλό δεν Ακούγεται ?
Ευχαριστούμε Γιάννο !!!
 ::salut::
Σ.Σ.

8 πέρυσι, φέτος 6 ως τώρα και αύριο πιανω το 7ο! Όσο για τους φίλους το μέρος ευνοεί, και στην ανάγκη για 2-3 άτομα τους κερναμε το εισιτήριο, μία φορα το χρόνο είναι!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 11, 2016, 12:21:14 πμ »
8 πέρυσι, φέτος 6 ως τώρα και αύριο πιανω το 7ο! Όσο για τους φίλους το μέρος ευνοεί, και στην ανάγκη για 2-3 άτομα τους κερναμε το εισιτήριο, μία φορα το χρόνο είναι!

Μπράβο Δημήτρη ! Αυτός είσαι !!
Να κατέβει ...ΟΛΟ το Μοντελιστικό Αγρίνιο (μην πω ΟΛΗ η κατά των Καλλικράτη, Αιτωλία και Ακαρνανία  :mrgreen:) στην Εκθεση του Οκτώβρη !!

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 11, 2016, 12:56:14 πμ »
Καλα να είμαστε θα έρθουμε, 2 είμαστε άλλωστε όλοι κι όλοι! Με τα μοντέλα γεμίζουμε ένα νορμαλ αυτοκίνητο!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 11, 2016, 09:07:40 πμ »
Προφανώς λόγω του κόστους του χώρου αποφασίστηκε να μπει το εισιτήριο για να καλυφθούν τα έξοδα. Να ρωτήσω κάτι:

Πώς θα σας φαινόταν αντί για εισιτήριο έμπαινε «καπέλο» στο κόστος συμμετοχής;

Πώς θα αντιδρούσατε αν αντί για εισιτήριο βλέπατε ένα κουτί στην είσοδο που να έλεγε «χορηγίες προς IPMS» για την κάλυψη των εξόδων; Πιστεύω ότι το ΔΣ ζητιάνους θα τους ανεβάζανε, ζήτουλες θα τους κατεβάζανε.

Θα σας άρεσε να ανέβει το κόστος της ετήσιας συνδρομής στην ένωση για να καλυφθούν τα έξοδα; (Και δεν θα ξεκινήσω την κουβέντα για τα ταμειακώς εντάξει μέλη και πόσα είναι).

Πώς θα σας φαινόταν να έβγαινε μια ανακοίνωση που να λέει ότι λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων η Έκθεση θα γίνει σε χ, ψ χώρο και όποιος προλάβει εκθέτει μοντέλο;

Πώς θα σας φαινόταν, στο κάτω κάτω της γραφής, να μην γινόταν καν η έκθεση λόγω κόστους.

2 ευρώ για να δω τους φίλους μου και να μαζευτούμε πάνω από τραπέζια γεμάτα μοντέλα και να μιλάμε για αυτά δεν είναι πολλά... Εσείς πόσο κοστολογείτε την μοντελοδιασκέδασή σας δηλαδή;

2...και κάτι ψηλά πληρώνουμε για να κλαμπανίζουμε (Συγγνώμη για την έκφραση) για ένα καφέ και να βλέπουμε ... Πίσω όψεις σε καφετέριες...
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 2 Ευρω για  3!!!! Ημέρες ....

Σε άλλες χώρες που δεν αναφέρουμε ΠΟΤΕ είναι τουλάχιστον 15 ευρώ!!!! Το Σ/Κ.....

Ναι είναι αρκετά 'περίεργο' το εισητήριο αλλά πραγματικά ας είμαστε και λίγο χαρούμενοι! Είναι ένα βήμα εμπρός το οποίο θα προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ μαζί να κάνουμε... Είναι ένας χώρος διαφορετικός και αρκέτα γνωστός. Οσοι θέλουν και μιλάμε για περαστικούς να δούν κάτι διαφορετικό θα το τολμήσουν και πιστέψτε με, όλοι μας έχουμε γνωστούς που έκαναν έστω και μια φορά στην Ζωή τους ένα μοντέλο, υπάρχουν λοιπόν πολλοί ακόμα που θα θελήσουν να το δούν,
Ας δούμε λοιπόν τι θα βγεί και στο τέλος κάνουμε έναν απολογισμό.

Τα είπατε ΟΛΑ !!!!

Με την ευκαιρία ......

Μπορούμε ΟΛΟΙ, το ενδιαφέρον που φαίνεται να έχουμε για την 35η Έκθεση - Διαγωνισμό της IPMS Hellas, να το κάνουμε πράξη,
δηλώνοντας συμμετοχή στην ΟΕ ,
είτε εδώ με πμ (υπεύθυνος είναι ο Γ.Γιαννόπουλος / HARTMANN7), είτε με ένα μήνυμα στο :  ipms-hellas@windowslive.com

Πάμε γερά !!
140 μέρες έμειναν !!
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 11, 2016, 10:08:36 πμ »

Να αγιάσει το στόμα σου (για την ακριβεια το πληκτρολογιο σου )
Μια φορά το χρόνο ειναι ,ας αφησουμε τις μεμψιμοιρίες και να προσπαθήσουμε όλοι για την Καλύτερη Έκθεση στα χρονικα

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 11, 2016, 11:39:10 μμ »
Η ένσταση των περισσότερων (Ερμού συμπεριλαμβανομένου) ειναι οτι το εισιτήριο θα αποθάρρυνει πιθανούς επισκέπτες, μη ενεργούς μοντελιστες.
Νομίζω οτι εχει ειπωθει ξεκάθαρα και κατανοητά αλλα επειδή ίσως και όχι:
Ξαναρωταω:
το εισιτήριο τι έσοδα θα εκτιμάτε οτι θα φέρει και με ποιες υποθέσεις;
Τα έσοδα αυτα εξισορροπούν την απώλεια επισκεπτών που πιθανως θα προκαλέσει;
Αν οι επισκέπτες χωρίς εισιτήριο ήταν περισσότεροι ποσό παραπανω θα κέρδιζε το hobby και η ένωση κατ επέκταση;
Τα παραπανω ειναι αποτελέσματα μαθηματικής ασκήσης οπότε γενικότητες δεν χωράνε...
Φαντάζομαι οτι έχετε κάνει την άσκηση...
Διαφορετικά γιατι το εισιτήριο να ειναι 2EUR και όχι 3EUR; Και γιατι να μην ειναι 1EUR;
Θέλετε λοιπον να μοιραστείτε τα αποτελέσματα του συλλογισμού με τον οποίο αποφασίσατε το εισιτήριο των 2EUR;

Όπου ξαναλέω τα 2EUR θεωρώ οτι ειναι μικρό κόστος για τους ενεργούς μοντελιστες... Αρκεί να αξίζει...

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 12, 2016, 09:10:40 πμ »
Καλημερα κυριοι.....
Διαβασα ολα οσα γραφτηκαν και θελω να πω κατι στον Προεδρο.Σταυρο γιατι δεν λες ποσα μελη εχει η IPMS και ποσα απο αυτα ειναι οικονομικος ενεργα;......Γιατι δεν λες το τρελλο ενοικιο....σε σχεση με τις προηγουμενες χρονιες.... που θα πληρωσει η ενωση για 4 ημερες;......

Και φυσικα εαν δεν γινοταν εκει η εκθεση πολυ απλα δεν θα γινοταν για φετος......

Θεωρω οτι εαν οι περισσοτεροι γνωριζαν οτι με νυχια και με δοντια κρατιετε η ενωση της IPMS δεν θα εγραφαν ολα αυτα σε σχεση με την τιμη του εισιτηριου.

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 12, 2016, 10:39:05 πμ »
Καλέ μου Γιώργο, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αντίστοιχες ενημερώσεις!

Οι μόνοι που δικαιούνται να γνωρίζουν και έχουν λόγο, είναι τα ταμειακώς εν τάξει μέλη του συλλόγου, ήτοι η ΓΣ του. Αυτοί και θα μάθουν (αν δεν ξέρουν ήδη), όταν θα έρθει η ώρα ή αν το ζητήσουν και προφανώς όχι στο MC ή το FB.
Αν κάποιος θέλει να ενημερωθεί για όλα αυτά, ας γραφτεί (αν δεν είναι μέλος), ή ας αναννεώσει τη συνδρομή του, όπως κάνουμε οι υπόλοιποι, και ας ρωτήσει για να τον ενημερώσουμε έπειτα, ώστε να έχει και λόγο στο τι κάνουμε και αν το κάνουμε καλά.

Οι υπολοιποι θα πρέπει να αρκεστούν στο ότι οι αποφάσεις δεν παίρνονται ελαφρά τη καρδία, υπάρχει πολύ σκέψη και συζήτηση σχεδόν στα πάντα.
Από πίτα που δεν τρώς, τι σε νοιάζει κι αν καεί!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 12, 2016, 10:40:53 πμ »
Αγαπητέ Περικλή έγραψες πως:

Εσυ εισαι ο κατα νομο διοργανωτης για να φοβασαι;

Αψογα... για αυτό πάμε λοιπόν, αν στραβώσει κάτι να ψάχνουμε τον κατά νόμο υπεύθυνο να στείλουμε εξώδικα, να το πάμε στα δικαστήρια κλπ. Είναι μία άποψη και αυτή, όχι οτι μου αρέσει, αλλά τι να κάνουμε, είναι μία εναλλακτική, όποιος θέλει την ακολουθεί.

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Στην προσεχή έκθεση κάποιες από τις προτάσεις που θα υλοποιηθούν είναι δικές μου οπότε εκ των πραγμάτων αισθάνομαι ηθικά υπεύθυνος για αυτές, ειδκά αν αποτύχουν. Το νομικό δε με ενδιαφέρει καθόλου, έχω την ευθύνη όπως και να έχει. Από την άλλη, σαν μέλος του ΔΣ έχω ΚΑΙ νομική ευθύνη, άρα παίρνει και εμένα η μπάλα. Ετσι λοιπόν θα ήθελα να ξέρω, ξεκάθαρα, τι θα γίνει σε περίπτωση αποτυχίας, γιατί μιας και το θέμα μεταλάσσεται σε νομικό, τότε όχι απλώς δε θα είμαι εκεί, θα φροντίσω να βρω και μάρτυρες τις μέρες της έκθεσης να βεβαιώσουν πως δεν ήμουν παρών. Απλό ένστικτο αυτοσυντήρησης. Πάντως το οτι θα μίλαγα με δικηγόρο για θέματα προσωπικά μου σχετικά με την έκθεση δεν το φανταζόμουν ποτέ.

Φαντάζομαι οτι έχετε κάνει την άσκηση...
Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 12, 2016, 11:34:20 πμ »
Αγαπητέ Περικλή έγραψες πως:

Αψογα... για αυτό πάμε λοιπόν, αν στραβώσει κάτι να ψάχνουμε τον κατά νόμο υπεύθυνο να στείλουμε εξώδικα, να το πάμε στα δικαστήρια κλπ. Είναι μία άποψη και αυτή, όχι οτι μου αρέσει, αλλά τι να κάνουμε, είναι μία εναλλακτική, όποιος θέλει την ακολουθεί.

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Στην προσεχή έκθεση κάποιες από τις προτάσεις που θα υλοποιηθούν είναι δικές μου οπότε εκ των πραγμάτων αισθάνομαι ηθικά υπεύθυνος για αυτές, ειδκά αν αποτύχουν. Το νομικό δε με ενδιαφέρει καθόλου, έχω την ευθύνη όπως και να έχει. Από την άλλη, σαν μέλος του ΔΣ έχω ΚΑΙ νομική ευθύνη, άρα παίρνει και εμένα η μπάλα. Ετσι λοιπόν θα ήθελα να ξέρω, ξεκάθαρα, τι θα γίνει σε περίπτωση αποτυχίας, γιατί μιας και το θέμα μεταλάσσεται σε νομικό, τότε όχι απλώς δε θα είμαι εκεί, θα φροντίσω να βρω και μάρτυρες τις μέρες της έκθεσης να βεβαιώσουν πως δεν ήμουν παρών. Απλό ένστικτο αυτοσυντήρησης. Πάντως το οτι θα μίλαγα με δικηγόρο για θέματα προσωπικά μου σχετικά με την έκθεση δεν το φανταζόμουν ποτέ.

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.
Ποιος σε απειλησε με εξωδικα;Ποιος σε απειλησε με δικαστηρια για τις προτασεις σου;Εχεις την εντυπωση οτι τυχον κριτικη σε υποτιθεμενη αποτυχια της επιφερει νομικες ευθυνες;
Αν ασκηθει κριτικη καλη η κακη δεν πρεπει να την δεχτεις;Η θα δεχτεις μονο τα συχαρικια για το νεογεννητο;
Μια λεξη εγραψα το ιδομεν και δημιουργησες ολοκληρο θεμα και δεν το εκανε ουτε καν ο Σουλης ο ποιος εχει και τον πρωτο λογο να παρεξηγηθει
Νομιζεις οτι ολοι στρεφονται εναντιον σου εχω την εντυπωση αλλα στην περιπτωση μου μαλλον κοιταζεις στραβα.Καλο θα ηταν να μιλαγες αφου πρωτα συνομιλουσες και με καποιους απο το συμβουλιο που ηδη ηξεραν τις αποψεις μου και για το χωρο και για το εισητηριο και για ολα.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 12, 2016, 11:40:18 πμ »
Ποιος σε απειλησε με εξωδικα;Ποιος σε απειλησε με δικαστηρια για τις προτασεις σου;Εχεις την εντυπωση οτι τυχον κριτικη σε υποτιθεμενη αποτυχια της επιφερει νομικες ευθυνες;
Αν ασκηθει κριτικη καλη η κακη δεν πρεπει να την δεχτεις;Η θα δεχτεις μονο τα συχαρικια για το νεογεννητο;
Μια λεξη εγραψα το ιδομεν και δημιουργησες ολοκληρο θεμα και δεν το εκανε ουτε καν ο Σουλης ο ποιος εχει και τον πρωτο λογο να παρεξηγηθει
Νομιζεις οτι ολοι στρεφονται εναντιον σου εχω την εντυπωση αλλα στην περιπτωση μου μαλλον κοιταζεις στραβα.Καλο θα ηταν να μιλαγες αφου πρωτα συνομιλουσες και με καποιους απο το συμβουλιο που ηδη ηξεραν τις αποψεις μου και για το χωρο και για το εισητηριο και για ολα.
Το θέμα με τον υπεύθυνο κατά το νόμο δεν το έγραψα εγώ βρε Περικλή, εσύ έγραψες πως αφού δεν είμαι δεν πρέπει να ανησυχώ. Επειδή όμως είμαι, ανησυχώ.

Με την κριτική δεν έχω πρόβλημα. Με τις προειδοποιήσεις και τα "νομικά" έχω πρόβλημα, και εκφράζω αυστηρά προσωπικές απόψεις, δε χρειάζεται να μιλήσω με κανέναν.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 12, 2016, 11:55:15 πμ »
Το θέμα με τον υπεύθυνο κατά το νόμο δεν το έγραψα εγώ βρε Περικλή, εσύ έγραψες πως αφού δεν είμαι δεν πρέπει να ανησυχώ. Επειδή όμως είμαι, ανησυχώ.

Με την κριτική δεν έχω πρόβλημα. Με τις προειδοποιήσεις και τα "νομικά" έχω πρόβλημα, και εκφράζω αυστηρά προσωπικές απόψεις, δε χρειάζεται να μιλήσω με κανέναν.
Καμια φορα κοιταζε και το κειμενο και τις λεξεις σε συνδυασμο και με τα υπολοιπα γραφομενα.Εχει να κανει με την κριτικη και μονο με αυτη.Εγω δεν ειμαι Μαυρουδης για να απειλω με εξωδικα.
Μην απομονωνεις λεξεις.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος wavelet

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία
  • Goddammit
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 12, 2016, 12:23:13 μμ »
Καλή επιτυχία στην έκθεση. Θα προσπαθήσω να έρθω φέτος. Είμαι μέλος της IPMS Cyprus. Το ποσό των EUR2 (για όλη την έκθεση) είναι αστείο για μοντελιστές και μη. Ας προσπαθήσουμε να βλέπουμε τα πράγματα από την θετική πλευρά. Βρισκόμαστε στην χρυσή εποχή του μοντελισμού!
I scream, you scream, we all scream for ice cream.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 12, 2016, 02:11:13 μμ »
Νομίζω ότι το θέμα παραξεχείλωσε!!!!

Το γιατί, πως και πόσο αποφασίστηκε το εισητήριο, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ εσωτερικό θέμα της IPMS και αφορά μόνο τα ταμειακώς εντάξει μέλη της. Οι υπολοιποι ενδιαφερόμενοι, έχουν τις παρακάτω επιλογές:

α) Να μην έρθουν στην Έκθεση ούτως ώστε να μην πληρώσουν τα 2EUR, αλλά να πάνε για καφέ και να πληρώσουν (3 ημέρες Χ 3plus EUR/ημέρα =) 9plus EUR, στην καφετέρια της προτίμησής τους.

β) Να καθίσουν σπίτι τους που είναι τζάμπα. Με τις επιλογές (α) και (β) μάλιστα, θα έχουν και την συνείδησή τους ήσυχη, ότι ΔΕΝ βοήθησαν και την κακιά IPMS με το διευράκι τους - άσε που θα γλυτώσουμε και μεις την γκρίνια, στην περίπτωση που κάποιο μοντέλο που τους άρεσε, δεν πήρε το πλεξιγκλάς που θα ήθελαν οι ίδιοι.

β) Να τελειώσουν κανένα μοντέλο και να το φέρουν, ώστε να παρίστανται δωρεάν (είπαμε, οι συμμετέχοντες δεν πληρώνουν).

γ) Να εγγραφούν μέλη (ή να ανανεώσουν τη συνδρομή τους). Με τον τρόπο αυτό μάλιστα, θα έχουν και λόγο στις αποφάσεις της ΓΣ της Ένωσης και θα μπορούν να "πολεμήσουν" δικαιωματικά τις όποιες αποφάσεις του ΔΣ δεν τους αρέσουν.

δ) Να έρθουν στην Έκθεση με τους όρους που αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης

Τα υπόλοιπα είναι "να 'χαμε να λέγαμε" και χωρίς ουσία. Και ναι αγαπητέ Yankar (Ερμή???), η υπόθεση εργασίας (και όχι μαθηματική πράξη) έγινε.

Τέλος μου κάνει εντύπωση το πόσο κόπτονται για τη διάδοση του μοντελισμού, άνθρωποι που έχουν κάνει από ελάχιστα, έως τίποτα για αυτό. Κάνουμε λοιπόν μια συζήτηση για το αν το εισητήριο θα αποτρέψει νέους μοντελιστές. Κανείς όμως (από τους ανησυχούντες) δεν σκέφτηκε ότι η Έκθεση γίνεται στην (μάλλον) καλύτερη περαντζάδα της Αθήνας και πόσο πιθανό είναι να την επισκεφτούν άνθρωποι εντελώς άσχετοι με το μοντελισμό και που ιιιιιιιιιίσως κάποιοι κολλήσουν. Αν αυτό δεν είναι προσπάθεια διάδοσης του μοντελισμού, πραγματικά θα ήθελα να ακούσω καλύτερες ιδέες για τη διάδοση του χόμπυ (όχι όμως πάλι την καραμέλα περί σχολείων)........

Spoiler (hover to show)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 12, 2016, 03:17:29 μμ »
Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα πρέπει να υπάρχει γκρίνια. Οι αγαπητοί υπεύθυνοι της IPMS έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια και οι εμπνεύσεις τους - προτάσεις τους έχουν πιάσει τόπο και κάθε χρόνο υπάρχει ξεκάθαρη άνοδος. Καλό είναι λοιπόν να αφήσουμε τις κριτικές και να σεβαστούμε τις αποφάσεις. Αυτοί που τις έλαβαν κάτι παραπάνω γνωρίζουν από εμάς που είμαστε απ΄έξω. Αν κατά την κρίση τους πρέπει να υπάρξει εισητήριο να υπάρξει. Τέλος. Οι υπόλοιποι δεν μιλάμε. Αν κάποιος διαφωνεί μπορεί όπως προαναφέρθηκε να πάρει μέρος ενεργά στην προετοιμασία και να δει την "γλύκα"!

Εγώ είμαι σίγουρος πως κάνουν το καλύτερο και εύχομαι κάθε επιτυχία. Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι να γίνει ακόμα καλύτερη η έκθεση.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 12, 2016, 03:21:15 μμ »
Νομίζω ότι το θέμα παραξεχείλωσε!!!!

Το γιατί, πως και πόσο αποφασίστηκε το εισητήριο, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ εσωτερικό θέμα της IPMS και αφορά μόνο τα ταμειακώς εντάξει μέλη της. Οι υπολοιποι ενδιαφερόμενοι, έχουν τις παρακάτω επιλογές:

α) Να μην έρθουν στην Έκθεση ούτως ώστε να μην πληρώσουν τα 2EUR, αλλά να πάνε για καφέ και να πληρώσουν (3 ημέρες Χ 3plus EUR/ημέρα =) 9plus EUR, στην καφετέρια της προτίμησής τους.

β) Να καθίσουν σπίτι τους που είναι τζάμπα. Με τις επιλογές (α) και (β) μάλιστα, θα έχουν και την συνείδησή τους ήσυχη, ότι ΔΕΝ βοήθησαν και την κακιά IPMS με το διευράκι τους - άσε που θα γλυτώσουμε και μεις την γκρίνια, στην περίπτωση που κάποιο μοντέλο που τους άρεσε, δεν πήρε το πλεξιγκλάς που θα ήθελαν οι ίδιοι.

β) Να τελειώσουν κανένα μοντέλο και να το φέρουν, ώστε να παρίστανται δωρεάν (είπαμε, οι συμμετέχοντες δεν πληρώνουν).

γ) Να εγγραφούν μέλη (ή να ανανεώσουν τη συνδρομή τους). Με τον τρόπο αυτό μάλιστα, θα έχουν και λόγο στις αποφάσεις της ΓΣ της Ένωσης και θα μπορούν να "πολεμήσουν" δικαιωματικά τις όποιες αποφάσεις του ΔΣ δεν τους αρέσουν.

δ) Να έρθουν στην Έκθεση με τους όρους που αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης

Τα υπόλοιπα είναι "να 'χαμε να λέγαμε" και χωρίς ουσία. Και ναι αγαπητέ Yankar (Ερμή???), η υπόθεση εργασίας (και όχι μαθηματική πράξη) έγινε.

Τέλος μου κάνει εντύπωση το πόσο κόπτονται για τη διάδοση του μοντελισμού, άνθρωποι που έχουν κάνει από ελάχιστα, έως τίποτα για αυτό. Κάνουμε λοιπόν μια συζήτηση για το αν το εισητήριο θα αποτρέψει νέους μοντελιστές. Κανείς όμως (από τους ανησυχούντες) δεν σκέφτηκε ότι η Έκθεση γίνεται στην (μάλλον) καλύτερη περαντζάδα της Αθήνας και πόσο πιθανό είναι να την επισκεφτούν άνθρωποι εντελώς άσχετοι με το μοντελισμό και που ιιιιιιιιιίσως κάποιοι κολλήσουν. Αν αυτό δεν είναι προσπάθεια διάδοσης του μοντελισμού, πραγματικά θα ήθελα να ακούσω καλύτερες ιδέες για τη διάδοση του χόμπυ (όχι όμως πάλι την καραμέλα περί σχολείων)........

Spoiler (hover to show)

ΔΚ
Ας αρχίσω απο τα καλα και ακολουθούν τα αρνητικά:
1. Απο το πρώτο μου ποστ έγραψα οτι ο χώρος συνιστά ποιοτική αναβάθμιση!!! ʼρα εκει με βρίσκεις σύμφωνο. Για εμενα το ζήτημα ειναι απλό έφυγες απο τα απομονωμένα ερείπια και πας σε έναν πολυ καλο χώρο (απο πολλές απόψεις). Ποσό αξιοποιείς λοιπον τα νέα χαρακτηρίστηκα;

2. Η λογική απομόνωσης που περιγράφεται στο ποστ σου ειναι που κατα την γνωμη μου εχει "φάει" την IPMS Hellas. Αφού ειναι δικά σας θεματα και δεν θέλετε να τα συζητήσετε βάζετε αυτόματα τους υπόλοιπους είτε στην θέση του παρατηρητή είτε κριτή. Ακομα και διάθεση βοήθειας να είχαν τους αποτρέπεται.

3. Θα γινόμουν ευχαρίστως μέλος στην IPMS αλλα δυστυχως 2 χρόνια περιμένω απο τον πρόεδρο να μου πει τι εχω να κερδίσω προσωπικά και τι θα κερδίσει το hobby αν δώσω τα λεφτά μου στην IPMS. Δυστυχως δεν πήρα ποτε μια απάντηση ουσίας.

4. Υπόθεση εργασίας; Όχι φίλε μου μαθηματικά... Ας μην αλλάξουμε και το τι περιλαμβάνει ένα business plan. Μαθηματικά στηριγμένα σε λογικές και με επιχειρήματα υποθέσεις. Την κάνατε και δεν θέλετε να την μοιραστείτε; Δικαίωμα σας.

Με αυτή την λογική ομως δεν εχει κανένα νόημα να προσπαθεί κανείς να προσδώσει την δίκη του οπτική, εφόσον δεν ειναι ταμειακώς ένταξη μέλος. Ίσως να ειναι και πιο εύκολο ετσι. Δίνεις το 2EUR σου (ξαναείπα δεν ειναι κανά τρομερό ποσό οι περισσότεροι μοντελιστες μπορούν) περνάς την ωρα σου και δεν χάνεις και παραπανω χρόνο. Τωρα ειναι ξεκάθαρο οτι αυτο ειναι το ζητούμενο. Βολικό για κάποιους για να μην έχουν ερωτήσεις και κριτική, εποικοδομητικό ίσως για άλλους μια και θα επενδύσουν το χρόνο τους εκει που ίσως πιάσει τόπο.

ΥΓ: Δεν ειμαι ο Ερμής. Ειχα κάθε καλή διάθεση απο την αρχή και μ αυτήν σχολίασα το εισιτήριο. Και για να μην εχουμε παρεξηγήσεις: Δεν νομίζω οτι υπάρχει πλήθος μοντελιστων που δεν αντέχει να δωσει 2EUR.

ΥΓ2: ποτε δεν καταλαβα πως φτάσατε να συζητάτε για δικηγόρους και μηνύσεις... Όλα έχουν ένα όριο. Στο τέλος της ημέρας τα hobby ειναι για να προσφέρουν ευχαρίστηση.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 12, 2016, 04:08:29 μμ »
Απαντώ βήμα - βήμα:

1. Χαίρομαι που συμφωνείς. Όσο για την αξιοποίηση, θα ήταν χρήσιμο να παρέθετες τις δικές σου (θετικές) απόψεις/ιδέες/σκέψεις σχετικά. Να είσαι σίγουρος ότι θα εξεταστούν με την αναλογούσα σοβαρότητα και επιμέλεια από τα θεσμικά όργανα της Ένωσης.

2. Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις την "λογική απομόνωσης". Η IPMS δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ - αντίθετα είναι πολυσυλλεκτική και χωρίς τις τυπικές διατυπώσεις άλλων σωματείων (π.χ. πρόταση από δύο μέλη για αποδοχή). Μάλιστα επειδή ακριβώς ΔΕΝ υπάρχει η "λογική της απομόνωσης", επιλέχθηκε η (μάλλον) καλύτερη περαντζάδα της Αθήνας για την Έκθεση.

3. Μιας και ο πρόεδρος δεν σου έχει απαντήσει, θα σου απαντήσω εγώ (ο...αντιπρόεδρος), αλλά από τη δική μου σκοπιά: Η Ένωση προσφέρει σε όλους τους μοντελιστές, κάποιες ημέρες στις οποίες θα μπορούν να μαζευτούν με τα φιλαράκια τους και με ανθρώπους που κουβαλάνε την ίδια τρέλλα, για χάζεμα, χαβαλέδιασμα και παρέα. Τα υπόλοιπα (σεμινάρια, επισκέψεις, περιοδικά, κλπ), εμένα προσωπικά δεν μου λένε και πολλά. Το παραπάνω είναι η κορυφαία προσφορά της IPMS στο χώρο μας.

4. Επιμένω: υπόθεση εργασίας!!!! Πρακτικά είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το εισητήριο. Είχε εφαρμοστεί στην Καισαριανή το 2002 - αν θυμάμαι καλά, αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Συνεπώς, λείπουν πολλές παράμετροι από την εξίσωση ώστε να φτάσει να γίνει μαθηματική πράξη
Spoiler (hover to show)

5. Φυσικά και έχει!!! Πολλές από τις εφαρμοζόμενες σήμερα πρακτικές, προέρχονται από προτάσεις μη μελών. Όμως, όπως σε όλα τα σωματεία υπάρχουν θεσμικά όργανα (ΓΣ, ΔΣ), τα οποία τις αξιολογούν και αποφασίζουν ανάλογα (δες παραγρ. 1).

ΥΓ1: Συγγνώμη!!!! Απλά έγραψες "Ερμού συμπεριλαμβανομένου" και με παρέσυρες....

ΥΓ2: Ούτε και γω!!!!! ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 12, 2016, 05:45:19 μμ »
Πωωω ρε φιλε τι στομαχι πρεπει να εχεις.......Η κοινωνια μας σε μια μικρογραφια......
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 12, 2016, 07:19:55 μμ »
Θα παρακαλέσω παρα μα παρα πολυ η κουβέντα για την ΙΠΜΣ και για το τι προσφέρει η όχι να συνεχιστεί στην επόμενη ΓΣ η Όπου αλλου προβλέπει το καταστατικό της ΙΠΜΣ για τέτοιες διαβουλεύσεις.

Σας ευχαριστω πολυ.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 12, 2016, 08:08:32 μμ »

3. Θα γινόμουν ευχαρίστως μέλος στην IPMS αλλα δυστυχως 2 χρόνια περιμένω απο τον πρόεδρο να μου πει τι εχω να κερδίσω προσωπικά και τι θα κερδίσει το hobby αν δώσω τα λεφτά μου στην IPMS. Δυστυχως δεν πήρα ποτε μια απάντηση ουσίας.

Αν και δεν σε γνωρίζω, η ερώτηση Νο 3, τι θα κερδίσεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ το HOBBY (από εσένα & τα ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ...;;;) μάλλον επιδέχεται μία αυτονόητη απάντηση:
Κέρδος της IPMS που δεν είσαι μέλος της... (αυστηρά προσωπική ΜΟΥ γνώμη)
...και συγγνώμη κιόλας που δεν έχει προσλάβει κανά μάγκα επαγγελματία πωλητή συνδρομών (να σου εξηγήσει)  και συγνώμη κιόλας που δεν έχει αναθέσει σε εισπρακτική να τηλεφωνάει στα σπίτια για τις οφειλόμενες συνδρομές...

Φίλιππος Ιωάννου
IPMS 1136

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 12, 2016, 08:11:52 μμ »
Θα ξαναπαρακαλεσω παρα μα παρα πολυ η κουβέντα για την ΙΠΜΣ και για το τι προσφέρει η όχι να συνεχιστεί στην επόμενη ΓΣ η Όπου αλλου προβλέπει το καταστατικό της ΙΠΜΣ για τέτοιες διαβουλεύσεις.

Σας ευχαριστω πολυ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 12, 2016, 09:51:27 μμ »
Θα ξαναπαρακαλεσω παρα μα παρα πολυ η κουβέντα για την ΙΠΜΣ και για το τι προσφέρει η όχι να συνεχιστεί στην επόμενη ΓΣ η Όπου αλλου προβλέπει το καταστατικό της ΙΠΜΣ για τέτοιες διαβουλεύσεις.

Σας ευχαριστω πολυ.

Παρακαλώ να σεβαστούμε την φιλοξενία που μας προσφέρει το Forum του Modelclub και να περιοριστούμε στο παρόν τόπικ στα απολύτως σχετικά μα την 35η Έκθεση - Διαγωνισμό που θα γίνει σε λιγότερο από 140 μέρες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Τα διάφορα ερωτήματα που τέθηκαν καθώς και ο απολογισμός της έκθεσης θα γίνουν στην επόμενη ΓΣ, στις αρχές του 2017.
Μέχρι τότε ....υπομονή και καλά μοντέλα σε όλους !!
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 12, 2016, 11:30:35 μμ »
Να πεταχτώ και εγώ.... Συνήθως η γκρίνια αρχίζει μόλις τελειώνει η έκθεση... Φέτος υπάρχει "αναβάθμιση"...
Η επιλογή χώρου είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ...
Οποιος κόπτεται  για την επιτυχία της φετινής έκθεσης να έρθει να βοηθήσει στο στήσιμο-ξεστήσιμο και στην επιτήρηση των χώρων-μοντέλων. Δε θέλει πολύ 2-3 ωρίτσες τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο..... Οι υπόλοιποι ελάτε ή μην έρθετε..ΑΠΛΑ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 13, 2016, 12:10:59 πμ »
Να πεταχτώ και εγώ.... Συνήθως η γκρίνια αρχίζει μόλις τελειώνει η έκθεση... Φέτος υπάρχει "αναβάθμιση"...
Η επιλογή χώρου είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ...
Οποιος κόπτεται  για την επιτυχία της φετινής έκθεσης να έρθει να βοηθήσει στο στήσιμο-ξεστήσιμο και στην επιτήρηση των χώρων-μοντέλων. Δε θέλει πολύ 2-3 ωρίτσες τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο..... Οι υπόλοιποι ελάτε ή μην έρθετε..ΑΠΛΑ

ΕΣΥ ...να δώσεις το όνομά σου στον Σμηνία Υπηρεσίας ...
Στον Γιαννόπουλο ήθελα να πω (το ίδιο κάνει) για να σε φτιάξει ... αυθαδέστατο μέλος της ΟΕ του 35ου ...
 :mrgreen:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #74 στις: Ιουνίου 13, 2016, 11:25:28 πμ »