dive καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Σχετικά με το paint booth είναι υπο κατασκευή ήδη, χαρτόκουτο με ανεμιστήρες από Server Rack ( 2 ανεμιστήρες 120mm ). Θα μπεί φίλτρο απορροφητήρα και θα δημιουργηθεί θάλαμος πριν την εξαγωγή του που θα είναι από αλουμινένιο σωλήνα απορροφητήρα.
Όσο για το παράθυρο μακάρι να γινόταν να κοπεί και να μπεί ανεμιστήρας καφενείου αλλά δεν είναι δυνατόν για πολούς λόγοςυ. Καταρχήν μικρό μακρόστενο παράθυρο που δεν χωράει ο ανεμιστήρας, δεύτερον είναι αλουμινένιο παράθυρο με διπλό τζάμι και τρίτον δεν είναι ιδιόκτητος χώρος.... 
Η εξαγωγή του paint booth θα είναι το ανοιγμένο όσο χρειάζεται παράθυρο....
Στο δια ταυτα τώρα. Αν καπνίζεις κοντά στον ιονιστή απορροφά όλη την κάπνα από το τσιγάρο ή δεν λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο? Εγώ θεωρώ πως θα λειτουργεί σαν "παγίδα" καπνού και θα απορροφά ότι καπνό υπάρχει σε σχετικά κοντινή απόσταση. Κάνω κάτι λάθος?
Κόστος αναλωσίμων έχεις υπολογίσει - ψάξει? Και τελευταίο... από πού έγινε η αγορά σου?
Ευχαριστώ πολύ.
προσωπικα με ενοχλει ο καπνος του τσιγαρου πριν κοιμηθω θελω καθαρός να ειναι ο αερας για αυτο συνηθως ανοιγω παραθυρο.
αλλα και παλι μεταφερεται και απο αλλα δωματια η καπνιλα.
ετσι αμα τον βαλω μιση ωρα πιο πριν καθαριζει τα παντα. και αιωρουμενα σωματηδια και καπνιλα και διαφορες μυρωδιες απο τα διαλυτικα του μοντελιστικου παγκου.
Δεν χρειαζεται να εισαι κοντα εκει... αλλα οσο πιο κοντα στην πηγη του τοσο καλυτερα θα προλαβαινει να καθαριζει πιο γρηορα.
τα αναλωσιμα ειναι 2 ενα φιλτρο HEPA και ενα φιλτρο ανθρακα. περιπουτα 15 ευρω τα αναλωσιμα.
θεωρω δεν ειναι τοσο μεγαλο το κοστος αν αναλογιστεις ποσο καλα καθαριζει.
ακοη επίσης υπαρχει και μια λαμπα UV για τα μικροβια που αυτη εχει μεγαλη αντοχη αλλα δεν γνωριζω ποσο κοστιζει.
παντως εγω το εχω ανοικτο ολο το βραδυ και ανα 20 λεπτα λειτουργιας αναβει σβηνει (20λεπτα λειτουργίας - 20 λεπτα αναπαυσης) και κρατα τον αερα πεντακαθαρο.