Αποστολέας Θέμα: M561 GAMMA GOAT Tamiya 1/35  (Αναγνώστηκε 1116 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
M561 GAMMA GOAT Tamiya 1/35
« στις: Μαΐου 03, 2016, 11:15:08 πμ »
Mια ακομη κατασκευη η οποια ειναι πλεον σε προχωρημενο σταδιο ειναι αυτη του πιο περιεργου και ταυατοχρονα ενος απο τα πιο αποτυχημενα project του αμερικανικου στρατου.Το Μ561 αν και παρεμεινε αρκετο καιρο σε υπηρεσια αποτελουσε ενα πονοκεφαλο γι αυτους που το οδηγουσαν και γι αυτους που το συντηρουσαν.Με περιορισμενη δυνατοτητα ταχυτητας σε ομαλο αλλα σχετικα καλη συμπεριφορα εκτος δρομου επασχε απο πληθος βλαβων σε μηχανικο επιπεδο αλλα δημιουργουσε πολυ θορυβο γι αυτον που το οδηγουσε.Ηρθε να αντικαταστησει τα οχηματα 3/4 αλλα και αυτα του 1 1/4 τον αλλα δεν τα καταφερε και ιδιαιτερα.Εκτος απο το απο το βασικο μοντελο υπηρξε μονο μια ακομη εκδοση αυτη του ασθενοφορου.
Μαζι με το αδερφο του οχημα M520 GOER και το  M715 Kaiser Jeep αποτελουν τις μεγαλυτερες αποτυχιες του ψυχροπολεμικου αμερικανικου στρατου.
Βασικη ιδεα της κατασκευης ειναι ο παρακατω ιδιαιτερα συνηθισμενος τροπος κυκλοφοριας του οχηματος ειδικα σε ασκησεις.Η αποδοση του θα γινει με χρωματα της MASSTER παραλλαγης που προυπηρξε της MERDEC και ηταν ιδεα του διοικητη της 7ης Αμερικ.Στρατιας που εδρευε στην Ευρωπη.Αποτελουνταν απο τεσσερα χρωματα και τοσο το σχεδιο οσο και η εκτελεση βασιζοταν στα γερμανικα σχεδια του ΒΠΠ και ποτε δεν ηταν ιδια ακομα και οχηματα του ιδιου τυπου.

To kit προσφερεται μονο απο την Tamiya ειναι εξαιρετικο στην εφαρμογη,συναρμολογειται πανευκολα και ελαχιστα πρματα προσθεσα.
Οι προσθεσεις αφορουν τα στηριγματα στο παρμπριζ,το τελειωμα στο βιντσι,ενα κανιστρο στο αριστερο φτερο στο οποιο δινεται ο χωρος τοποθετησης και τις αλυσσιδιτσες στο πισω μερος της καροτσας.Επισης στο πισω μερος ξυρισα και τοποθετησα σε ανοικτη θεση την υποδοχη των φωτων του τρειλερ.

Το τρειλερ προερχεται απο το κιτ της Italeri  που δινεται μαζι με μια υδροφορα αλλα για να γινει σωστο θελει πολυ δουλεια.Αντικατεστησα ολου του ανακλαστηρες γυρω γυρω οι οποιο ειναι οκτω στν αριθμο αλλα δεν μπορεσα να βρω ιδιους ακριβως.Προερχονται απο διαφορα κιτ.Αλλαξα τις δεστρες,εφτιαξα τα παραπετα του τρειλερ απο evergreen,τις αψιδες του τρειλερ οι  οποιες δεν και τοσο ισιες αλλα δεν μας πειραζει και τοσο αυτο καθως ηθελα περισσοτερο στηριγμα για την τεντα που θα γινει απο εποξικο.Εφτιαξα τις αλυσσιδες ασφαλειας για την ρυμουλκηση το καλωδιο συνδεσης φωτων και το δευτερο χειροφρενο.Επισης στο πισω μερος  αλλαξα τα φωτα στοπ πρωτον για τι τα δικα του ειναι για πεταμα και δευτερον για να μπουν νεοτερου τυπου.

Τελος το φορτιο του M561 ειναι ενα Shelter S250 το πιο κοινο shelter του δυτικου κοσμου.Εγινε αλοκληρο απο φυλλο πλαστικου και μηκη πλαστικου αφου βρηκα τις διαστασεις του πραγματικου.Υπαρχουν free στο internet και το συνεκρινα με ενα της real models που ειχα.Το ποιο ειναι απολυτα σωστο στις διαστασεις αλλα παρα πολυ ασχημο στη χυτευση.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: M561 GAMMA GOAT Tamiya 1/35
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 03, 2016, 03:40:09 μμ »
Καλύτερες φωτογραφίες τώρα :!: :!: :!:
Από αυτά που μπορώ να δω όλα φαίνονται πολύ καλά.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 03, 2016, 04:56:17 μμ »
Θεματάρα Περίκλα και πολύ καλή εκτέλεση μέχρι εδώ :wink:

Spoiler (hover to show)

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 03, 2016, 09:02:07 μμ »
Θεματάρα και ειδικά για εμένα που μου αρέσουν κάποια περίεργα αν και αποτυχημένα Αμερικάνικα οχήματα.
 Μου αρέσει πολύ η δουλειά σου στο τρέιλερ γιατί το έχω και εγώ και θέλω να βάλω τις ίδιες προσθήκες, αλλά εκεί που με τελείωσες, είναι ο κλωβός S-250.
 Φτιάχνω (προσπαθώ) έναν στα διοράματα υπό κατασκευή (θέλω να σκαρώσω ένα μικρούλι διοραματάκι) και δεν πλησιάζει τον δικό σου ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Συνέχισε να παίρνω ιδέες. Αλήθεια πώς τα καταφέρνεις και κάνεις τόσο ίσια κοψίματα στα μικρά πλαίσια στον κλωβό?

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 04, 2016, 12:29:45 πμ »
Μου'χες πει για το GAMMA GOAT φυσικά, αλλά τώρα που το βλέπω και υλοποιημένο είναι όντως πολύ ωραίο θέμα!! Πολύ ωραία η κατασκευή σου Περικλή ... να βοήθαγαν λίγο παραπάνω και αυτές οι φωτογραφίες σου  :( 

Και ειδικά η μετατροπή - κατασκευή του τρέιλερ που με ενδιαφέρει τρελά, μήπως μόνο να "ξύριζες" τα μπουλόνια από το στεφάνι της ζάντας που παραπέμπουν σε τροχούς Β' ΠΠ;

Tags: