Καλησπέρα σε όλους
Έχω το εξής πρόβλημα το οποίο είναι λιγάκι ακατανόητο σε μένα και όσα ξέρω με τις περιορισμένες μου γνώσεις για το πως λειτουργούν οι αερογράφοι. Ο αερογράφος μου είναι ένας Eclipse της Iwata τον οποίον έχω περίπου 4 χρόνια και με εξυπηρετεί άψογα παρόλη την "κακομεταχείρηση", ενώ μέχρι πριν περίπου 10 μέρες λειτουργούσε χωρίς κανένα πρόβλημα. Τότε, για πρώτη φορά τον λίπανα με το super lubricant της Iwata, και από την επόμενη φορά που τον δοκίμασα αρνείται πεισματικά να δουλέψει.
Συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ο αέρας περνάει κανονικά, ενώ και η δίοδος του χρώματος είναι ανοιχτή αφού το μπέκ είναι καθαρό. Παρόλα αυτά δεν βγαίνει καθόλου χρώμα (η νερό με το οποιο δοκιμάζω την λειτουργεία πλέον). Δεν είναι ότι φτύνει, ψεκάζει στραβά, ακανόνιστα ή οτιδήποτε άλλο παρά μόνο δεν βγάζει τίποτα, ακόμα και χωρίς βελόνα. Μόνο αν ασκήσω επιπλέον πίεση στο κύπελο που είναι το χρώμα-νερό φυσόντας από πάνω θα βγεί κάτι για τη διάρκεια που φυσάω.
Μετά την λίπανση τον έχω καθαρίσει με άζαξ, οινόπνευμα, τα Χ20 και Χ20Α της Tamiya και το Tool Cleaner της Gunze χωρίς να δω κάποια βελτίωση. ʼν κάποιος έχει την παραμικρή ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει ας μου δώσει τα φώτα του καθώς νιώθω (ακόμα πιο) κουλός χωρίς τον αερογράφο!!
Ευχαριστώ πολύ!