Αποστολέας Θέμα: ʼσχετος με ακρυλικά...!!!!  (Αναγνώστηκε 1408 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pyrgiotis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
  • Σπύρος
ʼσχετος με ακρυλικά...!!!!
« στις: Μαρτίου 10, 2016, 07:06:09 μμ »
Ανοίγω το thread γιατί θέλω συγκεντρωμένες απόψεις και συγκρίσεις.

Από τα τρυφερά μαθητικά χρόνια βάφω με σμάλτα Humbrol, τότε σχεδόν μονόδρομος!
Θες από συνήθεια, θες από φόβο, συνεχίζω χρόοοονια τώρα να ταλαιπωρούμαι , να φουμάρω διαλυτικά, να περιμένω ώωωωρες να στεγνώσουν, να κάνω μίξεις και δεν λέω να αλλάξω χρώματα.

Διαβάζω εδώ και αλλού, σχεδόν όλοι πλέον δουλεύουν ακρυλικά.
Αρχικά ξέραμε τη GUNZE, στην πορεία MIG και Lifecolor και Vallejo, πρόσφατα ΑΚΑΝ και HATAKA.

Πριν μερικά χρόνια πήρα αναγκαστικά και δοκιμαστικά κάποια GUNZE...
Παταγώδης αποτυχία, μιας και βάφω κυρίως με πινέλο και πήγα για ψώνια ''αδιάβαστος''.
''Ηumbrol για μια ζωή (λέω) , αν είναι έτσι τα ακρυλικά''
Ο κολλητός μου αγόρασε εκείνη την περίοδο κι αυτός πρώτη φορά ακρυλικά LifeColor με αφορμή τις αποχρώσεις τις Ghost και έκτοτε πίνει νερό στο όνομά τους. Κι αυτός πινελάτος!

Βλέπω με χαρά πολλά ακρυλικά σε σετάκια όλα μαζί τα χρώματα των παραλλαγών (ΑΚΑΝ , MIG, ΗATAKA), απίστευτα βολικό.
Και περίεργες παραλλαγές : Ρώσικες, τη δική μας Ghost, αποχρώσεις που είτε δεν υπήρχαν είτε ήταν δυσεύρετες.
Επίσης τα περισσότερα είναι άοσμα και υδατοδιαλυτά.

Τι προτείνετε, τι πρέπει να προσέξω σαν πινελάτος?
Ποιά τα (+) και τα (-) κάθε φίρμας?
Ποια βολεύουν με αερογράφο μιας και κάνω τα πρώτα μου βήματα , έστω και αργοπορημένα??

::please:: ::please:: ::please:: ::please:: ::please:: ::please:: ::please::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
Απ: ʼσχετος με ακρυλικά...!!!!
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 20, 2016, 02:54:48 πμ »
Αν πρόκειται να πας σε ακρυλικά, φρόντισε να χρησιμοποιείς διαλυτικό της εταιρείας. Προσωπικά χρησιμοποιώ γιαπωνέζικα αν και δοκίμασα Italeri και Vallejo. Τα γιαπωνέζικα αραιώνονται άνετα και με ʼζαξ. Καλή συμπεριφορά με πινέλο μου είχαν τα ΤΑΜΙΥΑ μέχρι που πήρα αερογράφο

Tags: