Γεια σας απο μενα..Καινουριο μελος στο modelclub.gr αλλα παλια καραβανα στο χωρο του τραινου..Πιο πολυ φαν τον αληθινων τρενων βεβαια αλλα εχω εισχωρισει επισεις και στον υποκοσμο του trainoμοντελισμου..Αυτου του τοσο φτηνου χομπι..

Αnyway τελευταια ξανατρεχω το τροχαιο υλικο μου στο hellenic modular railway club στην Αθηνα και ξαναζεσταθηκε το ενδιαφερον μου για τα μοντελα μου και το αθλημα γενικως..
Εχω βαλει σκοπο να παλαιωσω για αρχη 1-2 βαγονια μου που παραειναι καθαρα...(πχ το ψηγειο Ψ3 του οσε).Εχω παλαιωσει ειδη παλιοτερα 3-4 βαγονια μου με ξυρα παστελ με επιτυχια θα ελεγα..Αλλα πλεον λεω να αγρασω κανενα λαδακι και τα λοιπα συμπραγκαλα και να αρχισω κανενα wash κλπ...Αερογραφο δεν εχω και ουτε εχω σχεδια να παρω προς το παρον..Εχω δει παμπολα βιντεο για weathering εμπορικων βαγονιον στον "σωληνα"¨και ο καθενας κανει οτι του καπνισει στην ουσια...Πολλες τεχνικες με τα αναλογα αποτελεσματα..αλλα καλα αλλα μετρια και αλλα απλως για γελια..
Απο αυτα που εχω καταλαβει πιστευω οτι τα βασικα βηματα ειναι τα εξης:
1.Ψεκασμα του μοντελου με σατιν βερνικι για να φυγει η πλαστικουρα και να δουλεψει το wash αργοτερα..
2.Wash με λαδια ζωγραφικης
3.ξαναβερνικομα?
4.Dry brush
5.Eφαρμογη weathering powder αν θελουμε (εδω μου κανουν και τα παστελ μου μια χαρα)
6.Τελικο βερνικι..
Τωρα καποιες ερωτησεις...
-Spray βερνικια για να κανουμε την δουλεια μας υπαρχουν στην αγορα?
-Τα oil paιnts με τι thinner κανουν δουλεια?
Εδω και ενα site που βλεποντας φωτο πιστευω θα παρετε (ρω) ιδεες..
http://www.tosh-railways.com/WagonsΣτα εμπορικα βαγονια πεφτει πολι patchaρισμα και γενικως ειναι "οτι να ναι" απο φθορες....
Αυτα προς το παρον...Θα ηθελα τα μοντελιστικα φωτα σας παρακαλω