Mig-3, πανέμορφο μικρό μαχητικό
Mig-3 Zvezda. Καλό κιτ που αν κάτσεις και μετρήσεις λάθη τελικά είναι... κακό κιτ.
http://mfpilot.com/mig-3-early-wwii-soviet-night-fighter-1-72-zvezda-kit.htmlhttp://mig3.sovietwarplanes.com/mig3/kits72.htmlΤο πιο σημαντικό; Χάνει σε σουλούπι.
- Πολύ μικρό σπίνερ και μακριά άτρακτος. Χρειάζεται μεγάλο σπίνερ και κόντημα της ατράκτου
- Στενή άτρακτος, δεν έχει το χαρακτηριστικό φάρδος του mig-3 μπροστά.
- Λάθος καλύπτρα, πολύ μακριά πίσω...
- Μικρές ρόδες, μικρές φωλιές, μικρά πορτάκια...
- ...και άλλα τα οποία θα βγουν στην πορεία. Ξέρεις, είναι να μην αρχίσεις να βλέπεις τα στραβά, μετά δεν σταματάς...
ʼρα; Τι κάνεις με ένα τέτοιο κιτ;
α) τίποτα
β)... τίποτα
γ) δοκιμάζεις και ό,τι βγει.
Για να διαβάζετε το παρόν προφανώς είμαστε στην περίπτωση (γ). Δοκιμάζουμε λοιπόν - για άλλη μια φορά - τα μοντελιστικά μας νεύρα και... ό,τι κάτσει.
Συναρμολογήθηκε το κόκπιτ και μπήκε μέσα στην άτρακτο χωρίς να κολληθεί, μιας και δεν ήταν εξ αρχής δεδομένη η τελική του θέση. Η άτρακτος έπρεπε να φαρδύνει κάπως.
Κολλήθηκε μόνο η ουρά της ατράκτου. Στη συνέχεια (και μετά από διάφορες πρόβες πάνω σε γραμμικά σχέδια του αεροσκάφους) μπήκαν καρτέλες πλαστικού προκειμένου να γίνει το φάρδεμα.

Και φτάνουμε κάπου εδώ.

Και στο κάτω μέρος χρειάζονται κάποια στρογγυλέματα εκεί όπου είναι τετραγωνισμένο το πίσω μέρος....

Επόμενο επεισόδιο, καθοριστικό για το σουλούπι: το σπίνερ. Ψάξιμο, ξήσιμο κεφαλιού, ξήσιμο σαγονιού, ιδέα καμία. Οκ. Και ανοίγω το spare box (για άλλο λόγο) και βλέπω μία δεξαμενή από Rafale 48άρι (η οποία όπως καταλαβαίνετε δεσπόζει ως εικόνα στο spare box ενός 72άρη...)
Παρακάτω βλέπετε μία πρόβα που έκανα στο... MS-Paint. Νομίζω ότι κάπου εδώ μπορώ να πω (με μεγάλες παράδοχες όπως πχ την κλειστή και λάθος καλύπτρα) ότι στο τέλος θα το κάνω να μοιάζει με Mig-3!

ΥΓ Και για να σας προλάβω: το τελευταίο τελειωμένο μου ήταν το MC.202 και το επόμενο υποψήφιο για τελείωμα το Α6Μ. Ναι, πάω για τρεις σερί προπέλες. Δεν το έχω πολυ-αναλύσει, μου βγαίνει από μόνο του