Αποστολέας Θέμα: Soviet ''Afgan'' T-62 1962mod Trumpeter 1/35  (Αναγνώστηκε 4937 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Απ: Soviet ''Afgan'' t-62 1962 mod trumpeter
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 15, 2016, 08:08:18 μμ »
Για τις fuel lines 0,5 ή 0,6 συρμα?

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 15, 2016, 08:17:09 μμ »
0.5 αν έχεις.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 15, 2016, 08:37:50 μμ »
0.5 αν έχεις.
πιλοτηριο αεροπλανου μπορει να μην εχω επειδη θα ειναι αργα*

*επικη απαντηση του ψιλικατζη της γειτονιας σε ερωτηση αν εχει ακουστικα για walkman  :lol:

::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 17, 2016, 06:46:20 μμ »
Oι fuel lines προσωρινα τοποθετημενες. Πρεπει να ηταν απο τα πιο εκνευριστικα σημεια της κατασκευης ως τωρα..

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 17, 2016, 07:21:17 μμ »
Φίλε Ιδομενέα δεν έτυχε ποτέ να ξαναδώ δουλεία σου και οφείλω να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί.
Ξέρω σε έχει παιδέψει είναι εμφανές άλλωστε με τέτοια  ψιλοδουλειά, και το καταλαβαίνω και εγώ που δεν έχω εμπειρία
στα άρματα. Το αποτέλεσμα όμως σε δικαιώνει απόλυτα. ::thumbleft::
Καλή συνέχεια. ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 17, 2016, 07:24:56 μμ »
Πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής!
Πρόσεξε μην κολλήσεις τα fuel lines στην εσωτερική  άκρη του φτερού, γιατί θα έχεις πρόβλημα εφαρμογής με το πήγμα (ειδικά στο «ύψος» του πύργου). Χοντρικά, κόλλησε τα  περίπου πάνω από τις τρύπες αποστράγγισης...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 17, 2016, 07:39:12 μμ »
Πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής!
Πρόσεξε μην κολλήσεις τα fuel lines στην εσωτερική  άκρη του φτερού, γιατί θα έχεις πρόβλημα εφαρμογής με το πήγμα (ειδικά στο «ύψος» του πύργου). Χοντρικά, κόλλησε τα  περίπου πάνω από τις τρύπες αποστράγγισης...

Exω κανει προβα με το φτερο απλα σφηνωμενο. Γενικα για οσους στο μελλον θελησουν να φτιαξουν το μοντελο καλυτερα ειναι να καθυστερησουν το κολλημα των φτερων και επισης του deck της μηχανης για να εχουν πιο ευκολη προσβαση και λαβη. Τα μονωτικα (στο πραγματικο λαστιχο?) κομματακια εγιναν με τυλιγμενη ταινια μασκαρισματος, φιξαρισμενη με κυανοακρυλικη ρευστη. Αι προηγουμενε αποπειραι με αλουμινοταινια και εποξικο στοκο απετυχαν οικτρως  :lol:. Σκεφτομαι να προσθεσω τα σφιγκτηρακια. Εδω που φτασαμε...  :lol:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 17, 2016, 08:19:14 μμ »
Και τώρα αν εγώ σου πω ότι μου φαίνονται λίιιιιιιιγο πιο λεπτές από το κανονικό και ότι θα το ήθελαν ένα 0.1 παραπάνω;  :?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 17, 2016, 08:20:24 μμ »
Και τώρα αν εγώ σου πω ότι μου φαίνονται λίιιιιιιιγο πιο λεπτές από το κανονικό και ότι θα το ήθελαν ένα 0.1 παραπάνω;  :?

Αυτο το εργοστασιο τετοιες εβαζε  :lol:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 17, 2016, 08:25:51 μμ »
Αυτο το εργοστασιο τετοιες εβαζε  :lol:
ΟΚ πάσο, αλλά έχεις αρχίσει και ακούγεσαι σαν κάποιον άλλον εδώ μέσα. Να το κοιτάξεις αυτό   :lol:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 17, 2016, 08:30:12 μμ »
ΟΚ πάσο, αλλά έχεις αρχίσει και ακούγεσαι σαν κάποιον άλλον εδώ μέσα. Να το κοιτάξεις αυτό   :lol:

Περα απο την πλακα, ημουν μεταξυ 0.6 και 0.5, αφου πηρα μια προταση για το 0.5 ειδα στις φωτο οτι οι σωληνωσεις ειναι λιγο πιο χοντρες απο τις λαβες στις δεξαμενες. Στις δεξαμενες ειχα βαλει 0.4 οποτε ψιλομεσα ειμαι. Αν το ψειριζα σε τετοιο βαθμο θα επρεπε να ειχα φτιαξεις και την υφη του πυργου που ειναι λαθος, την κατευθυνση της θυριδας, την γωνια πισω στο πηγμα, τις αποστασεις στο ντεκ μηχανης που ειναι ολα ενα κλικ πιο κοντα απ, οτι πρεπει κτλ.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 17, 2016, 09:16:38 μμ »
Προχώρα και άσε τα ψειρίσματα, αλλιώς δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη!!!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 30, 2016, 04:52:19 μμ »
Παμε ενα update. Σχεδον τελειωμενος ο πυργος. Βελτιωθηκαν ολες οι βασεις προβολεων, μπηκαν καλωδιωσεις και φτιαχτηκαν νεες δεστρες απο συρμα. Επισης αντικατασταθηκαν οι λαβες για το πεζικο με νεες απο χαλκοσυρμα και μπηκαν γαζια ηλεκτροκολλησης απο magic sculpt.

Για εξτρα flavour ψυχοπαθειας, στην θυριδα του αρχηγου αλλαξα την κλιση της μπετουγιας για να ειναι στην σωστη ξεκλειδωτη θεση και εφτιαξα απο τα νουμερα των sprue το σειριακο αριθμο που ειναι χυτευμενος στο εσωτερικο.

Και οι κολλημενες fuel lines

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 30, 2016, 05:16:28 μμ »
εντυπωσιακές βελτιώσεις   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος wavelet

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία
  • Goddammit
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 14, 2016, 09:20:22 μμ »
Πολύ όμορφο. Καλή συνέχεια. Υπάρχει καλύτερη φωτό με τον σειριακό αριθμό; Ευχαριστώ.
I scream, you scream, we all scream for ice cream.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 10, 2016, 08:06:24 μμ »
Mετα απο αρρωστιες/ψιλοατυχημα/δουλειες  here I go again. Πλεον εχει ολοκληρωθει το πηγμα, εχουν μπει καλωδιωσεις, βασεις/βιδες για τα πασης φυσεως κουτια. Ο δοκος που δινει το κιτ απο την μια πλευρα ειναι κουφιος, αλλα αν τον κολλησεις απο το πλαι φαινεται. Γεμιστηκε με εποξικο στοκο και με μια βελονα εγινε μια αναπαρασταση της υφης του ξυλου στα γρηγορα (αλλωστε ισα που φαινεται). Μενουν να κολληθουν τα βαρελια με τις βασεις (θα τα κολλησω μετα το ασταρωμα για να μην υπαρχουν τυφλα σημεια) και τα φωτα στο πηγμα. Ξαναφτιαχτηκε το κλουβι τους με βαση φωτο με ακριβεστερο σχημα (αυτο της τρομπετας δεν το ειδα σε καμια) απο χαλκοσυρμα. Σχεδιασα τυπωσα το σωστο προφιλ και μετα με φυλλο πλαστικου εφτιαξα το καλουπι για να γυρισουν ομοιομορφα τα συρματινα μερη. Αφαιρεθηκαν οι ερπυστριες για να βαφτουν ξεχωριστα οι τροχοι, οι οποιες κρατησαν μια χαρα το σχημα τους αφου ειχαν μεινει αρκετο καιρο καλουπωμενες με κοντρες.

Επομενο βημα ασταρωμα με το ασταρι της badger. Επειδη φοβαμαι δυσκολια στο καθαρισμα θα αφησω στην ακρη τον Iwata και θα το ψεκασω με το σκυλι του πολεμου

Aκολουθουν φωτο της προοδου

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 11, 2016, 12:12:01 πμ »
Και για να χουμε καλο ερωτημα... η τρελα πουλιεται με το κιλο ή το τεμάχιο  :?:lol:

Φοβερη δουλεια μεχρι τωρα

Αφαιρεθηκαν οι ερπυστριες για να βαφτουν ξεχωριστα οι τροχοι, οι οποιες κρατησαν μια χαρα το σχημα τους αφου ειχαν μεινει αρκετο καιρο καλουπωμενες με κοντρες.

Αυτο μπορεις μηπως να μας το δειξεις-εξηγησεις μιας και οι ερπυστριες ταλαιπωρουν αρκετο κοσμο σε οτι αφορα την σειρα συναρμολογησης-βαψιματος

Καλη συνεχεια  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 11, 2016, 01:39:40 πμ »
Και για να χουμε καλο ερωτημα... η τρελα πουλιεται με το κιλο ή το τεμάχιο  :?:lol:

Φοβερη δουλεια μεχρι τωρα

Αυτο μπορεις μηπως να μας το δειξεις-εξηγησεις μιας και οι ερπυστριες ταλαιπωρουν αρκετο κοσμο σε οτι αφορα την σειρα συναρμολογησης-βαψιματος

Καλη συνεχεια  ::salut::
H τρελα με το λιτρο (το μπουκαλι δικο σας)  :lol:

Δυστυχως δεν εχω φωτο, ειχα φτιαξει απο γλωσσοπιεστρα μια επιφανεια που σφηνωνε αναμεσα στις ερπυστριες και τις εξοχες του πηγματος πανω απο τους τροχους και τις κραταγε στην θεση τους γερα. Λογω ανωτερας βιας εμεινε ετσι το σκαφος περισσοτερο απ' οτι θα το αφηνα κανονικα, αλλα βγηκε σε καλο γιατι στεγνωσε η κολλα τελειως και κρατησαν το σχημα τους.

Tags: