Αποστολέας Θέμα: Kettenkrad 1:35  (Αναγνώστηκε 979 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xarisB

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική-Αθήνα
  • modelclub.gr
Kettenkrad 1:35
« στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 07:04:46 μμ »
Χαιρετω! Πρωτη μου δουλεια μετα απο... 15 χρονια περιπου, μπρορει και παραπανω.  Τα ειχα παρατησει ολα, αλλα ποτε δεν σταματησε να  με ενδιεφερε ο Βππ Ετσι ειπα κ γω να ξανα ξεκινησω με ενα kettenkrad τις Dragon.  Απο λεπτομερια το κιτ ειναι οκ απο οτι καταλαβαινω  (μετα απο τοσα χρονια δεν εχω ιδεα πως ειναι πλεον)
... Τωρα με τις ερπυστριες υπαρχει ενα θεματακι, ειναι απο βινυλιο και δεν ξερω πως να τις κολλησω. Καμια ιδεα?

Σκεφτομαι απλα να κολλησουν πανω στην βαση, που θα γινει (διοραμα - βινιετα)  ΗΔΗ η μια ερπυστρια μου κοπηκε  ::salut:: 

Προσπαθησα να ριξω πολυ δουλεια, οπου εβρισκα "λαθη", αλλαξα τα καγκελακια στο πισω καθισμα (ηταν πολυ χοντρα) , λεπτηνα πολλα σημεια του τιμονιου,  εβαλα αρκετη λεπτομερια στον κινητηρα, εφτιαξα εξατμιση (δεν εχει στο κιτ) κλπ
Ακομα εχει λιγη δουλεια,  θελει,  καλωδιωση το τιμονι, μια τυλιγμενη τεντα πισω απο το καλυμα του κινητηρα, και διαφορα αλλα ψιλα.

Για το χρωμα θελω επισης να ρωτησω... Panzer grey, ειχαν ολα τα οχηματα  στο ανατωλικο μετωπο, πριν απο 42 - 43  ? Η απλα μετα απο καποια στιγμη βαφτικαν καφε πρασινο κλπ (η κατι αλλο) (ξερω τον χειμωνα τα ασπριζαν με ασβεστη)  Γενικα το θεμα μου στο διοραμα θα ειναι κατι σαν  1942  eastern front.  Κολαει το panzer grey?
Eυχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • -
Απ: Kettenkrad 1:35
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 07:31:23 μμ »
Χάρη καλώς ήρθες ξανα στο χομπι μας,μετα απο πολλά χρόνια και επειδή ξερω πόσο σ αρέσει πιστεύω θα δουμε καλά πραγματα απο σένα μιας και πιανουν τα χέρια σου σε... "καλλιτεχνικα" θέματα.
Τωρα για τις απορίες σου για το kettenkrad δεν μπορώ να σε βοηθήσω μιας και για γερμανικά  Β π.π. λίγα ξέρω.Τωρα για τις ερπύστριες κυανοακριλικη η συρματακι θα έλεγα αλλά μου είπες τα δοκίμασες ηδη και μηδεν αποτέλεσμα...Μάλλον θα λεγα να κάνεις αυτό που είπες θαψτες στην λάσπη 8)
τι να πω δεν ξέρω?
Κανείς καμιά άλλη ιδέα?

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 07:56:28 μμ »
Καλώς ήρθες στο χόμπυ.. Όταν λες να τις κολλήσεις τί εννοείς; Μεταξύ τους ή πάνω στις ρόδες; Πάντως οι ερπύστριες αυτές οι κίτρινου χρώματος είναι πατέντα της DRAGON τις ονομάζει DS και δεν είναι όπως οι κλασικές βυνιλίου (το υλικό είναι άλλο) και να ξέρεις κολλάνε μεταξύ τους με απλή κόλλα μοντελισμού!! Επειδή ήδη έχεις βάψει τους τροχούς δε θα κολλήσουν πάνω με απλή κόλλα μοντελισμού, οπότε βάλε ελάχιστη ποσότητα κυανοακριλικής με οδοντογλυφίδα. Τώρα εκεί που λες κόπηκαν ένωσέ τες με κόλλα μοντελισμού και βάλε την ένωση σε σημείο που δε θα φαίνεται.. Ελπίζω να βοήθησα.. :wink:

Αποσυνδεδεμένος xarisB

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 08:05:17 μμ »
ωχ! ουτε καν δοκιμασα ... θα προσπαθησω , ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος xarisB

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 08:16:22 μμ »
Γενικα να "κολλησουν" και στο εδαφος και πανω στους τροχους για να φαινονται ποιο ρεαλιστικες γιατι οταν εκανα προβα τις ερπυστριες  ηταν εντελως τεντομενες, δεν ειχαν καθολου "αερα" να κρεμασουν
Θα τριψω λιγο το χρωμα στους τροχους για να πιασει η κολα το πλαστικο

Tags: