Αποστολέας Θέμα: RF-4B Phantom - US Marines VMCJ-1 (Hasegawa 1/72)  (Αναγνώστηκε 12638 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
Απ: RF-4B Phantom - US Marines VMCJ-1 (Hasegawa 1/72)
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 06, 2016, 07:04:57 μμ »
Νώντα, κατ' αρχάς πολύ ωραία δουλειά στο μοντέλο μέχρι εδώ. Παρακολουθώ ανελλιπώς :wink:

Όσο για το ντέκ, μη μπλέξεις με πηλούς και εποξικούς. Φτιάξε τη βάση (το ξύλο). Κόλλα το Tamiya επάνω. Σημάδεψε τα σημεία για τις δέστρες. Τρύπησε σε αυτά τα σημεία με το κατάλληλης διαμέτρου τρυπανάκι και με οδηγό βάθους στον ταχυτροχό, για να κάνεις φρεζαρίσματα ίδιου βάθους παντού. Κόψε από πολύ ψιλή σίτα σταυρουδάκια. Κόλλα τα στα φρεζαρίσματα. Βάψε το σύνολο άφοβα (βέβαια μη το πνίξεις και ποτίσει το ντουκόχαρτο) με αρκετή πίεση και από σχετικά μακρυά και για να βγεί καραμάτ και για να μην ποτίσει το ντουκόχαρτο. Μάσκαρε με καλή ταινία (και καλοπατημένη) για να μην έχεις καμιά διαρροή από κάτω και βάψε τις γραμμές που θέλεις. Φθείρε κατά το δοκούν (sic :mrgreen:).

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Μάνο τώρα είδα το μήνυμά σου και ομολογώ ότι έτσι όπως το περιέγραψες πραγματικά με κέρδισες!! Όντως πολύ πιο εύκολο ακούγεται σε σχέση με αυτό που φανταζόμουν εγώ στο μυαλό μου με τον πηλό!! Τα σταυρουδάκια από σίτα ήταν κάτι το οποίο δεν μου πέρασε καν από το μυαλό μου και το βρίσκω εξαιρετική ιδέα. Ο μόνος λόγος που φοβόμουν το ντουκόχαρτο απ'ευθείας στη βάση είναι μήπως ποτίσει, οπότε θέλει πολύ προσοχή. Βέβαια είναι το ντουκόχαρτο αρκετά χοντρό χαρτί, οπότε σίγουρα θα αντέχει παραπάνω.
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για την ιδέα και μάλιστα θα ξεκινήσω μερικές δοκιμές άμεσα!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 06, 2016, 07:37:49 μμ »
Συνέχεια στην κατασκευή με βαψίματα...

Λεπτομέρειες στο κόκπιτ, διακόπτες, τοιχόματα, καλώδια κτλ

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνέχεια με βάψιμο στα καθίσματα της Quickboost

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και αφού είχα βάψει τα καθίσματα και είχα περάσει βερνίκι, τα τοποθέτησα στη μπανιέρα να δω πως φαίνονται...και ανακάλυψα ότι ήταν αρκετά κοντά όσον αφορά το ύψος!! Το κάθισμα του RIO είναι τόσο βαθιά χωμένο στο κόκπιτ που ο άνθρωπος που θα καθόταν εκεί δεν θα φαινόταν καν. Βρήκα κι ένα κάθισμα hasegawa από το χρονοντούλαπο απο μια ημιτελή κατασκευή και το σύγκρινα με το quickboost...και το αποτέλεσμα είναι ότι το ρητινένιο είναι λίγο πιο μικρό. Μικρό το κακό, καθώς θα προσθέσω φύλλο πλαστικού από κάτω από τα καθίσματα για να πάρουν λίγο ύψος.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Βάψιμο στις κάμερες με μίξη μαύρου και γκρι και μαύρο γυαλιστερό με παρκετίνη μαζί για τους φακούς. Πιθανόν να ρίξω και μια σταγόνα crystal clear.

Click to see the original size.

Τα φαν των κινητήρων

Και τέλος το εσωτερικό των εισαγωγών αερισμού των κινητήρων

Click to see the original size. Click to see the original size.

Σχόλια και κριτική όλα καλοδεχούμενα!!

Συνεχίζεται...

::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 06, 2016, 08:15:06 μμ »
Για το ντουκόχαρτο Νώντα μην μασάς, αν το κολλήσεις σε ξύλινη βάση και βάψεις με gunze δεν θα πάθει τίποτα.
Τώρα για τις δέστρες που λέτε για σίτα το ακούω με επιφύλαξη καθώς δεν έχω δει σίτα με κολλημένη την διασταύρωση τους. :?
Για την εξέλιξη της κατασκευής σου τι να πω respect...! To κόκπιτ τα σπάει με τις λοιπές λεπτομέρειες και κολακεύουν
το όλο σύνολο. ::thumbleft:: ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 06, 2016, 09:59:38 μμ »
...Τα σταυρουδάκια από σίτα ήταν κάτι το οποίο δεν μου πέρασε καν από το μυαλό μου και το βρίσκω εξαιρετική ιδέα...
Αρματάς (κυρίως) γαρ ο υποφαινόμενος :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 23, 2016, 10:02:46 μμ »
Συνέχεια στην κατασκευή, η οποία έχει προχωρήσει αρκετά..

Ξεκινώντας την συναρμολόγηση της ατράκτου, για καλύτερη εφαρμογή προτίμησα να κολληθούν πρώτα τα κομμάτια ανά πλευρά, αριστερό με αριστερό και δεξί με δεξί, αντί για μπροστά με πίσω σύμφωνα με τις οδηγίες της hasegawa.

Οι κάμερες πως θα φαίνονται στο τέλος..

Και σιγά σιγά έφτασα στο τέλος της συναρμολόγησης..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Επίσης προστέθηκαν κάποια καλώδια πίσω από το κάθισμα του RIO

Προστέθηκαν τα σκέλη προσγείωσης σε αυτό το σημείο για να είναι πιο στιβαρή η κόλλησή τους.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στάθηκε στα πόδια του, μασκαρίστηκε το κόκπιτ και οι εισαγωγές αέρα και είναι έτοιμο για βάψιμο. (Στην τρίτη φωτογραφία φαίνονται και οι ενισχύσεις για την στήριξη των εισαγωγών. Κανονικά έχει τέσσερις σε κάθε εισαγωγή, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προστεθούν οι δύο επιπλέον, οπότε έμεινε έτσι)

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.  Click to see the original size.

Τέλος για σήμερα, έκανα ένα preshade επιλεκτικά σε κάποια από τα πάνελ και όχι παντού. Χρησιμοποίησα το H331 της Gunze για το preshade και όχι μαύρο για να είναι πιο εύκολο να καλυφθεί από το λευκό/gull gray της παραλλαγής

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνεχίζεται...  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 23, 2016, 10:21:34 μμ »
Νώντα κεντάς!! Δουλειά τόσο όμορφη, σχολαστική και καθαρή δε που κάποιος άνετα ξεγελιέται ότι βλέπει 48άρι και όχι 72άρι μοντέλο.
Παρακολουθώ εντυπωσιασμένος για τα τελικά. Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 23, 2016, 11:12:05 μμ »
Όντως αρκετά σχολαστικη η δουλειά σου Νωντα και μου αρεσει ιδιαιτερα ο τρόπος που δουλεψες την προσκιαση και ειχα και εγω σκοπο να τον δοκιμασω στο επομενο project ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 23, 2016, 11:12:49 μμ »
Αναλυτικά βήμα-βήμα, μου αρέσεις!

Καλή συνέχεια με το βάψιμο!

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 24, 2016, 12:29:04 πμ »
Υπομονετικά , με σημασία στη κάθε λεπτομέρεια, με μια δόση υπερ προσπάθειας.... τυχερό phantomi... ούτε γυναίκα να ήσουνα που προσπαθεί να σε ρίξει.   :)

Αυτό που τα ένωσες τα πλαϊνά πρώτα, έχω δει να το κάνουν και άλλοι Φαντομάδες. Ειναι πολύ καλό κολπάκι. Και άλλο ένα αν δεν σου κάθεται καλά στο πρώτο, είναι να κοβεις τα κουμπώματα που θηλυκώνουν!

Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 24, 2016, 01:49:32 πμ »
Νώντα στα χέρια σου γνωρίζει μεγάλες δόξες το φαντομάκι, πολλά μπράβο! Όσο για την προσκίαση δεν είμαι υπέρ της τεχνικής αλλά σε συγκεκριμένα σημεία, όπως το πηγαίνεις και συ, δίνει ωραίο αποτέλεσμα. Το έχω δοκιμάσει δυο φορές και έδειχνε ωραίο στο τέλος.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 24, 2016, 07:55:22 πμ »
Υπερπαραγωγή!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 24, 2016, 11:11:13 πμ »
Νίνο, Αλέξανδρε, Μαθιέ, ʼρη, Λάμπρο και Γιάννη σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Το preshade έχω σκοπό να το καλύψω σχεδόν όλο με το χρώμα παραλλαγής και να φαίνεται ελάχιστα. Απλά επειδή θα πέσει λευκό και gull gray, ακόμα και αυτό το ελάχιστο που θα φαίνεται θα κάνει το εφέ που θέλω. Και επειδή δεν μου αρέσει η ομοιομορφία, προτίμησα να γίνει κατα τόπους. Κυρίως εκεί που πιάνουν οι τεχνικοί το αεροπλάνο, εκει που πατάνε στις πτέρυγες και σε άτρακτο, αριστερά του πιλοτηρίου που μπαίνουν οι πιλότοι και ουσιαστικά σέρνουν τα πόδια τους πάνω στην άτρακτο λερώνοντάς την, κάτω στα πάνελ των κινητήρων κτλ. Θα το περιποιηθώ και με postshade μετά.

Υπομονετικά , με σημασία στη κάθε λεπτομέρεια, με μια δόση υπερ προσπάθειας.... τυχερό phantomi... ούτε γυναίκα να ήσουνα που προσπαθεί να σε ρίξει.   :)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Υπερπροσπάθεια δεν θα το έλεγα, έχω και 48άρια USN να τους βγάλω τα μάτια  ::glossa::  :mrgreen:.
Πλέον μοντελάρω με ρυθμούς χελώνας, απλά είναι κρίμα σε ένα πολύ καλό κιτ που έχω ξεκινήσει να βελτιώνω σε κάποια σημεία, να το παρατήσω όπως είναι σε κάποια άλλα. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχα το βιβλίο του DACO για τα ναυτικά Phantom δεν θα ασχολιόμουν τόσο πολύ. Αν όμως ξεφυλλίζεις και χαζεύεις φωτογραφίες και βλέπεις ότι στο κιτ είναι διαφορετικά τα πράγματα ή δεν υπάρχουν καθόλου κάποιες λεπτομέρειες, μπαίνεις στο τρυπάκι να προσθέσεις ότι μπορείς.

Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 24, 2016, 04:58:28 μμ »
Ένα αστέρι γεννιέται... Το μοντέλο εννοώ, αφού εσύ έχεις ήδη καταξιωθεί στην κοινότητα... ::thumbleft::
Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με την παραγωγή και εμπορία βελτιωτικών από πολυστερίνη μπας και ξεμπερδέψουμε κάποτε από ρητίνες και φωτοέτσια...
Ανυπομονώ να το δω τελειωμένο...

Προστέθηκαν τα σκέλη προσγείωσης σε αυτό το σημείο για να είναι πιο στιβαρή η κόλλησή τους.
ʼλλος τρόπος για να μη ρισκάρεις την ακεραιότητά τους μέχρι να το τελειώσεις, είναι να καλύψεις με μασκόλ τα σημεία που θα μπει η κόλλα σε σκέλη και άτρακτο και κολλάς στο τέλος με την κλασσική υγρή κόλλα...

Στάθηκε στα πόδια του, μασκαρίστηκε το κόκπιτ και οι εισαγωγές αέρα και είναι έτοιμο για βάψιμο. (Στην τρίτη φωτογραφία φαίνονται και οι ενισχύσεις για την στήριξη των εισαγωγών. Κανονικά έχει τέσσερις σε κάθε εισαγωγή, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προστεθούν οι δύο επιπλέον, οπότε έμεινε έτσι)
Εγώ είχα προειδοποιήσει... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 24, 2016, 11:53:09 μμ »
Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!

Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με την παραγωγή και εμπορία βελτιωτικών από πολυστερίνη μπας και ξεμπερδέψουμε κάποτε από ρητίνες και φωτοέτσια...

Χαχα!! Μακάρι μια μέρα να ασχολούμαι μόνο με μοντελισμό και να βγάζω το ψωμί μου. Πιστεύω όλοι μας αυτό θέλουμε   :D

ʼλλος τρόπος για να μη ρισκάρεις την ακεραιότητά τους μέχρι να το τελειώσεις, είναι να καλύψεις με μασκόλ τα σημεία που θα μπει η κόλλα σε σκέλη και άτρακτο και κολλάς στο τέλος με την κλασσική υγρή κόλλα...

Το κόλπο για τα σκέλη πολύ έξυπνο και πρακτικό!! Δεν το έχω ξανακούσει και θα ήθελα να το δοκιμάσω την επόμενη φορά. Πλέον έχω σταματήσει να κολλάω με κυανοακρυλική τα σκέλη και το να κολλήσω με υγρή κόλλα τα σκέλη μετά το βάψιμο είναι ότι καλύτερο!!

Εγώ είχα προειδοποιήσει... ::glossa::

Ότι κι να πεις, έχεις δίκιο  :lol: Στο επόμενο Φαντόμι τώρα. Έχω μπόλικα  ::glossa:: :mrgreen: Βέβαια δεν ξέρω αν είμαι διατεθιμένος να ρίξω την ίδια δουλειά σε όλα τους... :twisted:

Νώντας

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 09, 2016, 08:01:38 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!

Small update που λένε και στο χωριό μου!!

Βάφτηκαν οι κάτω επιφάνειες με Gunze H316. Εμφανίστηκαν κάποιες ατέλειες σε 1-2 σημεία, οπότε πήρα κουράγιο και άρχισα να τρίβω με ψιλά ντουκόχαρτα. Στη συνέχεια ξαναπέρασα στα περισσότερα σημεία Η316. Φυσικά το preshade σχεδόν χάθηκε μετά από αυτή τη διαδικασία αλλά δεν με πειράζει καθώς το κυρίως λέρωμα θα γίνει με λάδια. Νεότερες φωτογραφίες βαψίματος σε επόμενο ποστ.

Κατασκευαστική συνέχεια τώρα...Στις περισσότερες φωτογραφίες με RF-4B, τα αεροπλάνα φέρουν ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου.

Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν φωτογραφίες κοντινές και καλής ανάλυσης για τα ατρακτίδια αυτά, για να αναγνωριστούν και να βρω αντίστοιχα στην 1/72. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με αυτά εώς τώρα και δεν είχα αποφασίσει τι θα κάνω, αν θα μείνουν κενοί οι πυλώνες ή θα σκρατσάρω τα ατρακτίδια με κάποιο τρόπο. Σε έναν απελπισμένο έλεγχο που έκανα στο ίντερνετ πριν μερικές εβδομάδες, έπεσα πάνω στο παρακάτω thread που ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα, σαν να διάβαζαν τη σκέψη μου οι τύποι. Είναι και πολύ πρόσφατο thread, Φεβρουάριος 2016. Να'ναι καλά!!

::arrowred:: http://combatace.com/topic/87731-do-we-have-an-an-alq-81-ecm-pod/?p=711337

Αντιγράφω τις φωτογραφίες από το thread μόνο για συζήτηση.

AN/ALQ-81

AN/ALQ-83

Εν συντομία είχα μάθει από πιο πριν ότι το ατρακτίδιο είναι το AN/ALQ-81, δεν ήξερα όμως ότι στην ουσία φόραγαν δύο ατρακτίδια και μάλιστα διαφορετικά!! Το άλλο είναι το AN/ALQ-83 και πάντα τα μετέφεραν μαζί σύμφωνα με την απάντηση στο thread  (τα οποία είναι πρόγονοι του σημερινού AN/ALQ-167).
Οι φωτογραφίες με βοήθησαν πολύ, τις εκτύπωσα στις ακριβείς διαστάσεις που ήθελα για 1/72 (ο πυλώνας βοήθησε για να βρεθούν οι διαστάσεις των ατρακτιδίων) και όσες μέρες περίμενα να στεγνώσει το λευκό στο αεροπλάνο, ξεκίνησα να τα φτιάχνω από το μηδέν.

Το σώμα των ατρακτιδίων είναι από R-23 (AA-7 Apex) από το spares box από ένα 72άρι Mig-23 Academy που είχα φτιάξει κάποτε και ταίριαζαν στο πάχος και το μέγεθος γενικότερα, λίγο μακρύτεροι μόνο. Κράτησα μόνο τα μικρά πτερύγια τα οποία τα μίκρυνα λίγο, μείωσα το μήκος των πυραύλων και με κομμάτια από φύλλο νεσκαφέ και φύλλο πλαστικού έγιναν οι προσθήκες για να μοιάζουν τουλάχιστον στα AN/ALQ-81 και AN/ALQ-83.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνεχίζεται ελπίζω σύντομα με το υπόλοιπο βάψιμο...

Νώντας

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 09, 2016, 08:45:51 μμ »
Ωραίος! Και στις σκρατσιες και στο σχεδόν ετοιμο μοντελο.

Καλή συνέχεια.

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #91 στις: Απριλίου 09, 2016, 09:03:00 μμ »
Μπράβο βρε Νώντα σε θαυμάζω, ιδικά τώρα με τις ατελείωτες ώρες που δουλεύω εσείς που έχετε λίγο χρόνο
 να μοντελάρετε μου δίνετε χαρά και κουράγιο. Και αλήθεια σου λέω έκανες το κουρασμένο μου πρόσωπο να χαμογελάσει. :)
Πολύ όμορφη δουλειά στα ατρακτίδια, τίμια σκρατσιά όπως μου αρέσει. Και βέβαια ούτε και εγώ ήξερα ότι φορούσαν
δυο, από σένα το έμαθα αφού είσαι και γκουρού πληροφοριών στα αμερικάνικα αεροσκάφη. ::sprechende_015::
Καλή συνέχεια. ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #92 στις: Απριλίου 09, 2016, 09:12:08 μμ »
Νώντα ωραία δουλειά με τα ατρακτίδια, το 316 σε δυσκόλεψε καθόλου?
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #93 στις: Απριλίου 10, 2016, 01:57:58 πμ »
Νώντα το πας δυναμικά μέχρι τέλους! Ωραία και τα σκρατσάτα ατρακτίδια και το λευκό έστρωσε πολύ όμορφα! Αν θες να αποφεύγεις τα πολλά χέρια στο λευκό που στρώνει δύσκολα θα σου πρότεινα και το λευκό της Akan σε λάκερ. :wink:

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 10, 2016, 01:33:58 μμ »
Ωραίος! Και στις σκρατσιες και στο σχεδόν ετοιμο μοντελο.

Καλή συνέχεια.

Να σαι καλά Μαθιέ!! Σε ευχαριστώ πολύ!!  ::salut::

Υ.Γ.: Πως πάνε τα δικά σου??

Μπράβο βρε Νώντα σε θαυμάζω, ιδικά τώρα με τις ατελείωτες ώρες που δουλεύω εσείς που έχετε λίγο χρόνο
 να μοντελάρετε μου δίνετε χαρά και κουράγιο. Και αλήθεια σου λέω έκανες το κουρασμένο μου πρόσωπο να χαμογελάσει. :)
Πολύ όμορφη δουλειά στα ατρακτίδια, τίμια σκρατσιά όπως μου αρέσει. Και βέβαια ούτε και εγώ ήξερα ότι φορούσαν
δυο, από σένα το έμαθα αφού είσαι και γκουρού πληροφοριών στα αμερικάνικα αεροσκάφη. ::sprechende_015::
Καλή συνέχεια. ::salut::

Να σαι καλά Χάρη!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!
Η αλήθεια είναι ότι τα ατρακτίδια μου πήραν περίπου 1,5 ώρα σύνολο, αλλά χρειάστηκα 3 μέρες για να συμπληρωθεί η 1,5 ώρα. Πλέον και το μισάωρο κάποιες μέρες της εβδομάδας είναι αρκετό για να μοντελάρω, μακάρι να είχα και χρόνο για παραπάνω. Περιμένω να δω τη γαλλιδούλα σου ::salut::

Νώντα ωραία δουλειά με τα ατρακτίδια, το 316 σε δυσκόλεψε καθόλου?

Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε, να σαι καλά!! Το Η316 αν και το φοβόμουν στην αρχή, δεν με δυσκόλεψε καθόλου. Λίγο προσοχή θέλει μόνο να μην χτίσει το χρώμα, διότι το λευκό, πάντα είναι επίφοβο για τέτοια θέματα, επειδή δεν καλύπτει και επιμένεις σε κατα τόπους σημεία. Το κακό είναι ότι δεν στεγνώνει εύκολα και είναι επίφοβο με τα πιασίματα. Βασικά τρέμω για το μασκάρισμά του!!  ::salut::

Νώντα το πας δυναμικά μέχρι τέλους! Ωραία και τα σκρατσάτα ατρακτίδια και το λευκό έστρωσε πολύ όμορφα! Αν θες να αποφεύγεις τα πολλά χέρια στο λευκό που στρώνει δύσκολα θα σου πρότεινα και το λευκό της Akan σε λάκερ. :wink:

Να σαι καλά Λάμπρο, σε ευχαριστώ πολύ!!
Για το λευκό ευχαριστώ για την ιδέα των ακαν αλλά γενικά με τα χρώματα έχω κολλήσει με τα Gunze και δεν τα αλλάζω με τίποτα, τα έχω βολευτεί στο έπακρο. Τα λάκερ γενικότερα δεν τα μπορώ λόγω μυρωδιάς και τα αποφεύγω.
Πάντως με προσοχή και σωστή αραίωση πετυχαίνεις καλή υφή και καλυπτικότητα με τα Gunze χωρίς προβλήματα.  ::salut::
Νώντας

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 10, 2016, 10:07:44 μμ »
Να σαι καλά Μαθιέ!! Σε ευχαριστώ πολύ!!  ::salut::

Υ.Γ.: Πως πάνε τα δικά σου??

Στο ένα κόλλησα γιατί περιμένω το χαρτί για τις χαλκομανίες και έτσι ασχολήθηκα με τον οπλισμό του.
Στο άλλο κάτι προχώρησα σε ένα καλό μοντελιστικό session και ευελπιστώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχω τελειώσει τα βασικά.

Πάντως εσύ θα τελειώσεις πιο γρήγορα από μένα  :mrgreen:

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 11, 2016, 09:20:28 πμ »
Στο ένα κόλλησα γιατί περιμένω το χαρτί για τις χαλκομανίες και έτσι ασχολήθηκα με τον οπλισμό του.
Στο άλλο κάτι προχώρησα σε ένα καλό μοντελιστικό session και ευελπιστώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχω τελειώσει τα βασικά.

Πάντως εσύ θα τελειώσεις πιο γρήγορα από μένα  :mrgreen:

Spoiler (hover to show)
Νώντας

Tags: