Αποστολέας Θέμα: Henschel Hs 123 - GASPATCH MODELS 1/48 - teaser  (Αναγνώστηκε 18186 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aeon

• Ηλίας
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Tρίκαλα
Απ: Henschel Hs 123 - GASPATCH MODELS 1/48 - teaser
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 26, 2016, 11:33:01 μμ »
Λυπάμαι αλλα θα διαφωνήσω στην λογική οτι εμείς οι Έλληνες το κάνουμε καλύτερα, είμαστε οι καλύτεροι και δεν έχουμε να μάθουμε τίποτα απο τους άλλους γιατι απλα εμείς το κάνουμε καλύτερα. 
Με την λογική σας περι χύτευσης  η Eduard  η Tamiya και η ΑΜΚ (σσν νέα εταιρεία)  θα έπρεπε να κάνουν ότι κάνει η Gaspatch.
Ή μήπως στην τελική αυτα είναι λεπτομέρειες και εδώ ισχύει οτι εγώ υποστηρίζω τον φίλο μου που έχει την εταιρεία και τον φίλο που υποστηρίζει τον φίλο που υποστηρίζει τον φίλο που υποστηρίζει τον φίλο.... pack mentality και vicious circle πακέτο. Τα καλύτερα δηλαδή...Cheers!

«Ο tempora! Ο mores!»

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 26, 2016, 11:46:47 μμ »
Μήπως πριν φτάσουμε στο να ακυρωσουμε όλο το κίτ, να βγει και να το πιάσει κάποιος στα χέρια του;

Και γιατι όχι και να φτιάξει;;  Πολλα καλα είχαν γραφτεί για κάποια αλλα κίτ (μερικες φωτο απο τα σπρου τους είδαμε και πιο πάνω) ... και στο τέλος απλα ήταν λάθος...

Και στο κάτω κάτω .. Είναι ένα ελληνικής σχεδίασης κίτ και αξίζει όσοι υποστήριξη μπορει να έχει.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 27, 2016, 12:06:56 πμ »
Ηλια μου θα εμπαινα στη διαδικασια να σου εξηγησω περι ποιοτικου ελεγχου-φυρας-κοστους ολης αυτης της καταστασης και ποιος το λουζεται ολο αυτο το κοστος-τελικη αναλογια τιμης ποιοτητας-στοχευση αγοραστικου κοινου σε μια επιχειρηση που παραγει προιοντα, αλλα αν κρινω απο τις τελευταιες σου αραδες μαλλον δεν εχει και πολυ νοημα.Παω να φαω καμμια μπανανα και να ανεβω στο δεντρο μου για υπνο ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 27, 2016, 12:28:40 πμ »
Ευχαριστώ τον Aeon για τις φωτο. Όλοι πλέον τώρα είδαμε αυτό που τόσο επαγγελματικά και αντικειμενικά ανέλυσε ο Blackbeard.
α) Σε όλες τις φωτο τα feeding points είναι το ίδιο ή περισσότερο χοντρά από του Hs 123 οπότε το επιχείρημα των χοντρών Gaspatch feeds πάει περίπατο.
β) Στην πρώτη φωτο με την έλικα βλέπουμε ότι αυτή έχει λιγότερα feeds. Έχει όμως flash παντού ακόμα και στο tip και θέλει τρίψιμο παντού γύρω γύρω (ακόμα και στο κέντρο - υποθέτουμε ότι δεν μπαίνει το spinner για να την συγκρίνουμε με του Hs 123 που δεν έχει). Αυτό κάνει δύσκολη την ζωή σε κάθε μοντελιστή και κυρίως των αρχάριων. Επίσης έχει και ένα θεματάκι με το σχήμα των χειλών προσβολής - ακόμα πιό δύσκολο να το διορθώσει ο αρχάριος. Πάμε τώρα να δούμε πιο προσεκτικά την έλικα της Gaspatch.

Καθόλου flash, άψογα χείλη προσβολής/εκφυγής σε πάχος και σχήμα και 4 (διάσημα πλέον) feeding points - αφαιρώ το κεντρικό που είναι πίσω και δεν μας απασχολεί. Αν προσέξετε καλά θα δείτε ότι βρίσκονται επάνω στην επιφάνεια, πολύ κοντά στο χείλος, αλλά ΟΧΙ ΠΑΝΩ στο χείλος. Το μόνο που έχει να κάνει ο μοντελιστής είναι να κόψει το κομμάτι και να τρίψει τα περισσεύματα επάνω στις επίπεδες επιφάνειες (επίπεδες δεν είναι αλλά καταλάβατε τι εννοώ) χωρίς να επηρεαστεί το χείλος! Αυτό μαθαίνει να το κάνει από την αρχή κάθε αρχάριος μοντελιστής! Οπότε το επιχείρημα "Θέλω να σε δω σε video να κόβεις την προπέλα με πριονάκι... άντε και εσύ τα καταφέρνεις να την φέρεις σταίσια με το πρώτο τρίψιμο...εμείς οι άπειροι γιατί να ταλαιπωρηθούμε;
Και γιατί καν να ασχοληθούμε εάν θα πρέπει να μας βγει το λάδι στο τρίψιμο μόνο και μόνο για να ετοιμάσουμε τα κομάτια;" πάει περίπατο.
γ) Σε μια άλλη φωτο με τις πτέρυγες του Me-109 βλέπουμε τις άνω επιφάνειες με 5 feeds η κάθε μια και την κάτω επιφάνεια με 7 feeds. Πάμε να δούμε το Hs 123
4 feeds
8 feeds - πήρα την κάτω πτέρυγα που έχει περίπου ίδιες διαστάσεις με του Me-109 για να είμαι ακριβοδίκαιος.
Εδώ λοιπόν τα απλά μαθηματκά στέλνουν και αυτό το επιχείρημα περίπατο.

Τι μένει; Η εμμονή ενός ανθρώπου στην αρχική του εκτίμηση όταν έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι είναι λάθος. Επιπλέον ο ίδιος άνθρωπος χρησιμοποιεί βολικές συκοφαντίες του τύπου "company mans" και τέτοια καθώς δεν έχει άλλα επιχειρήματα. Πολύ ύποπτο. Μήπως τελικά ταιριάζει στον ίδιο αυτό που έγραψε;
...
Είπαμε να ευλογούμαι τα γένια μας αλλα όχι και να πετάξει ο γάϊ δαρος επειδή έτσι μας βολεύει.
...

Μήπως τελικά άλλος είναι ο company man;
ή μήπως :
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ελιτομοντελισταράδες.

Και συνεχίζω:
Λυπάμαι αλλα θα διαφωνήσω στην λογική οτι εμείς οι Έλληνες το κάνουμε καλύτερα, είμαστε οι καλύτεροι και δεν έχουμε να μάθουμε τίποτα απο τους άλλους γιατι απλα εμείς το κάνουμε καλύτερα. 
...
Και καλά κάνεις. Και εγώ διαφωνώ. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έστω μια φορά, έστω ένας Έλληνας ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; θα βγούμε να τον φάμε επειδή σίγουρα και αυτός θα είναι ξερόλας και θα νομίζει ότι το κάνει καλύτερα; Επειδή είναι Έλληνας και αυτό κάνουν συνήθως οι Έλληνες; Αυτό ξέρετε τι μου θυμίζει ε; "Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα".

Λοιπόν, αν θες Aeon να κάνεις κριτική σε αυτό το κιτ να βρεις άλλο σημείο του. Αυτό που βρήκες "ψόφησε" - σαν την κατσίκα του γείτονα.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 27, 2016, 01:30:24 πμ »

χωρίς να έχω κάποιες γνώσεις επί του αντικειμένου "δημιουργία καλουπιών" θα κάνω μια υπόθεση (ο Blackbeard  ή άλλοι που έχετε σχετικές γνώσεις πείτε αν ισχύει ) : ας πούμε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι να σχεδιάσεις ένα καλούπι (πχ. αριθμός feeds, θέση "pinmarks", υψηλή πίεση στην χύτευση) ώστε να παράγει κομμάτια μιας δεδομένης ποιότητας που έχεις θέσει ως ζητούμενο. Οπότε κάποιες εταιρίες που έχουν τα κεφάλαια επιλέγουν τον ακριβό τρόπο, άλλες πχ. GASPATCH MODELS ίσως να επιλέγει ένα πιό φτηνό τρόπο όπου πχ. ίσως θα βγάζει περισσότερα feeds προκειμένου να παράγει το κιτ τη δεδομένη ποιότητα.
 Προσωπικά προτιμώ το κιτ που θα πάρω να μην έχει τις "ατέλειες" που περιγράφει ο Blackbeard  και ας έχει ατέλειες όπως τα σημεία/αριθμός των feeds πχ., τα αποδέχομαι ως "αναγκαίο" κακό εφόσον η ποιότητα του κιτ είναι σε κορυφαίο επίπεδο.

εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο κιτ της GASPATCH MODELS   ::salut::

μόλις πόσταρα δίαβασα τα όσα έγραψε ο gtets, συμφωνούμε απόλυτα νομίζω  ::salut::

Το πράγμα είναι πολύ απλό... μιά και ζητήθηκε η γνώμη μου.
Ας πούμε οτι μιά μηχανή κλείνει τα δυό κομάτια του καλουπιού με 40tn πίεση... και ένα στροφείο πρεσσάρει το υλικό μέσα στο καλούπι με άλλους 20 έως 30tn πιεση. Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι οτι η τροφοδοσία παίζει έναν εξαιρετικά σπουδαίο ρόλο.
Βλέποντας την πρώτη φωτό του Ηλία διαπιστώνω οτι είναι τελείως λάθος η σχεδίαση στην τροφοδοσία της έλικας που είναι και τρίφτερη. Για να μπορέσει το υλικό να περάσει μέσα στην έλικα και να στρώσει όπως πρέπει λόγω του ότι έχουμε μόνο τρεις τροφοδοσίες και αυτές στο κέντρο, αναγκαζόμαστε να ανεβάσουμε την πίεση χύτευσης και ίσως να σηκώσουμε λίιιιγο ακόμα την θερμοκρασία του υλικού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξεπερασθει το όριο των 40τόνων που κλείνει το καλούπι μας και να ανοίξει απειροελάχιστα, πράγμα που σε συνδυασμό με την λίιιιγο υψηλότερη θερμοκρασία μας δημιουργεί φλας καθώς και κάποια άλλα προβληματάκια, όπως εύστοχα περιέγραψε ο Βαγγέλης.
 Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οτι μαθηματικά σε ένα ποσοστό 5-10% θα έχουμε γενικά ένα ελατωματικο sprue... και πιθανότατα αυτό θα περάσει στο εμπόριο.
Τώρα... αν υπάρχει άλλος τρόπος σχεδίασης του καλουπιού: ΟΧΙ. Ο σχεδιαστής επιλέγει πόσες τροφοδοσίες και που θα βάλει... πόσους εξολκείς και που θα βάλει και από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει η παραγωγή να ρυθμίσει με τέτοιον τρόπο την μηχανή για να βγεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Τους δίνουμε πολλές τροφοδοσίες και μεγάλες στην σωστή θέση;; Τους βοηθάμε να έχουν μηδεν ελατωματικά κομάτια.
Τους δίνουμε λίγες τροφοδοσίες και μικρές σε λάθος θέση; Τους αναγκάζουμε να φθάνουν τις μηχανές στα όρια τους, με αμφίβολα αποτελέσματα.
Διαλέγετε και παίρνετε.

Και επειδή από αλλού ξεκινήσαμε και αλλού καταλήξαμε... δυό κουβέντες ακόμη από εμένα.
Δεν μπορώ να ξέρω από λίγες φωτό που μας έδωσε ο Ηλίας αν τα καλούπια  έδωσαν τελικά καλή παραγωγή γιατί δεν ξέρω μέσα σε 5000 κύκλους μηχανής πόσα ήταν τα ελατωματικά... ΠΡΟΣΟΧΗ όταν λέω ελατωματικά εννοώ μοντελιστικά... γιατί για μια παραγωγή το ελάχιστο φλασάκι δεν περνάει για ελάτωμα.
Αντίστοιχα θα ήθελα να δω και στο καλούπι του Henschel σε 5000 κύκλους τι ελατωματικά θα έβγαζε...
Παρόλα αυτά, τεχνικά και με τα στοιχεία που έχω η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του δεύτερου.

Αποσυνδεδεμένος Aeon

• Ηλίας
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Tρίκαλα
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 27, 2016, 01:43:57 πμ »
Ευχαριστώ τον Aeon για τις φωτο. Όλοι πλέον τώρα είδαμε αυτό που τόσο επαγγελματικά και αντικειμενικά ανέλυσε ο Blackbeard.
α) Σε όλες τις φωτο τα feeding points είναι το ίδιο ή περισσότερο χοντρά από του Hs 123 οπότε το επιχείρημα των χοντρών Gaspatch feeds πάει περίπατο.
β) Στην πρώτη φωτο με την έλικα βλέπουμε ότι αυτή έχει λιγότερα feeds. Έχει όμως flash παντού ακόμα και στο tip και θέλει τρίψιμο παντού γύρω γύρω (ακόμα και στο κέντρο - υποθέτουμε ότι δεν μπαίνει το spinner για να την συγκρίνουμε με του Hs 123 που δεν έχει). Αυτό κάνει δύσκολη την ζωή σε κάθε μοντελιστή και κυρίως των αρχάριων. Επίσης έχει και ένα θεματάκι με το σχήμα των χειλών προσβολής - ακόμα πιό δύσκολο να το διορθώσει ο αρχάριος. Πάμε τώρα να δούμε πιο προσεκτικά την έλικα της Gaspatch.

Καθόλου flash, άψογα χείλη προσβολής/εκφυγής σε πάχος και σχήμα και 4 (διάσημα πλέον) feeding points - αφαιρώ το κεντρικό που είναι πίσω και δεν μας απασχολεί. Αν προσέξετε καλά θα δείτε ότι βρίσκονται επάνω στην επιφάνεια, πολύ κοντά στο χείλος, αλλά ΟΧΙ ΠΑΝΩ στο χείλος. Το μόνο που έχει να κάνει ο μοντελιστής είναι να κόψει το κομμάτι και να τρίψει τα περισσεύματα επάνω στις επίπεδες επιφάνειες (επίπεδες δεν είναι αλλά καταλάβατε τι εννοώ) χωρίς να επηρεαστεί το χείλος! Αυτό μαθαίνει να το κάνει από την αρχή κάθε αρχάριος μοντελιστής! Οπότε το επιχείρημα "Θέλω να σε δω σε video να κόβεις την προπέλα με πριονάκι... άντε και εσύ τα καταφέρνεις να την φέρεις σταίσια με το πρώτο τρίψιμο...εμείς οι άπειροι γιατί να ταλαιπωρηθούμε;
Και γιατί καν να ασχοληθούμε εάν θα πρέπει να μας βγει το λάδι στο τρίψιμο μόνο και μόνο για να ετοιμάσουμε τα κομάτια;" πάει περίπατο.
γ) Σε μια άλλη φωτο με τις πτέρυγες του Me-109 βλέπουμε τις άνω επιφάνειες με 5 feeds η κάθε μια και την κάτω επιφάνεια με 7 feeds. Πάμε να δούμε το Hs 123
4 feeds
8 feeds - πήρα την κάτω πτέρυγα που έχει περίπου ίδιες διαστάσεις με του Me-109 για να είμαι ακριβοδίκαιος.
Εδώ λοιπόν τα απλά μαθηματκά στέλνουν και αυτό το επιχείρημα περίπατο.

Τι μένει; Η εμμονή ενός ανθρώπου στην αρχική του εκτίμηση όταν έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι είναι λάθος. Επιπλέον ο ίδιος άνθρωπος χρησιμοποιεί βολικές συκοφαντίες του τύπου "company mans" και τέτοια καθώς δεν έχει άλλα επιχειρήματα. Πολύ ύποπτο. Μήπως τελικά ταιριάζει στον ίδιο αυτό που έγραψε; 
Μήπως τελικά άλλος είναι ο company man;
ή μήπως :
Και συνεχίζω:Και καλά κάνεις. Και εγώ διαφωνώ. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έστω μια φορά, έστω ένας Έλληνας ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; θα βγούμε να τον φάμε επειδή σίγουρα και αυτός θα είναι ξερόλας και θα νομίζει ότι το κάνει καλύτερα; Επειδή είναι Έλληνας και αυτό κάνουν συνήθως οι Έλληνες; Αυτό ξέρετε τι μου θυμίζει ε; "Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα".

Λοιπόν, αν θες Aeon να κάνεις κριτική σε αυτό το κιτ να βρεις άλλο σημείο του. Αυτό που βρήκες "ψόφησε" - σαν την κατσίκα του γείτονα.

Λυπάμαι που δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τι λέω και σε ποιόν  απευθήνεται. Για τα υπόλοιπα θα σου απαντήσω ένα προς ένα  αύριο. Στο μεταξί βρές μου μια προπέλα που κυκλοφορεί σε κιτ τα 3 τελευταία χρόναι με 2 feeding point στο χείλος προσβολής της  λεπίδας και 2 feeding point στο χείλος εκφυγής της λεπίδας. Ναι  σαν αυτή που με τόση ευκολία στα λόγια θα βολέψει τον αρχάριο.  Δεν ήθελα να βρώ κάτι ..η έλικα με βρήκε. Και θα έπρεπε να σας είχε βρει εσάς με τα ποιό έμπειρα μάτια πρίν 3 χρόνια που στο salmson είχε γίνει το ίδιο αλλα τότε ήτανε όλα σούπερ παραυτα.... Δυστυχώς νομίζεις οτι με τα λόγια θα κάνεις το πρόβλημα να λυθεί. Στο επόμενο με υγεία!
Φέρε και τον αστυνόμο να με συλάβει που είμαι με το μέρος του τελικού χρήστη του προιόντος.....δηλαδή εμένα...και της εταιρείας που τα συμφέροντα με δόλο εκπροσωπώ.
Πραγματικά απορώ.....έχεις  γνωστούς στην εταιρεία, έχεις πρόσβαση σε αποκλειστική πληροφόρηση, και επιμένεις οτι δεν  είσαι προκατειλημένος αλλα αντικειμενικός;
Πραγματικά δεν θέλω να ζητήσω την άποψη της διεθνούς μοντελιστικής κοινότητας για το θέμα αλλα αφού είσαι τόσο σίγουρος γιατι δεν ανοίγεις μερικά ποστ εκτός συνόρων να πάρεις και ποιό αντικειμενικές απόψεις.
«Ο tempora! Ο mores!»

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 27, 2016, 02:15:03 πμ »
Εγώ πάλι δεν λυπάμαι καθόλου. Όταν ο άνθρωπος είναι ισχυρογνώμον, είναι ισχυρογνώμον. Η μισή μοντελιστική κοινότητα του φορουμ σου λέει οτι δεν έχεις δίκιο και εσύ επιμένεις. Είσαι με το μέρος του τελικού χρήστη...; Καμιά 10αριά τελικοί χρήστες εδώ μέσα δεν υποστήρίζουν γρι από αυτά που γράφεις. Μου φαίνεται πρέπει να είσαι βολεμένος των άλλων εταιριών, γι' αυτό... "πετάει ο γαϊδαρος; Πετάει". Δεν εξηγείται αλλιώς. Όταν αγοράσω το κιτ ή μάλλον τα κιτ γιατί θα φτιάξω δύο, προβλέπω να μουγγαθούν όλοι οι ισχυρογνώμονες ξερόλες, δηλαδή ο εξής ένας. Τότε λοιπόν θα το βγάλω και στα ξένα φόρουμ. Το έχω κάνει και με το Salmson (με τα ίδια feeding points) και κανένας δεν διαμαρτηρήθηκε. Περιμένω με ανυπομονησία να μου απαντήσεις αύριο ένα προς ένα. Πρόσεξε να είναι καλά τα λόγια, εε συγνώμη τα επιχειρήματα σου γιατί όπως κατάλαβες μου αρέσει πολύ να γράφω - εδικά όταν το δίκιο είναι με το μέρος μου. Έχω και ελεύθερο χρόνο τώρα λόγω άδειας οπότε έχω "οπλίσει" και περιμένω. Αντικειμενικά.
O tempora o mores.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 27, 2016, 07:00:49 πμ »
Ρε συ Aeon, εντάξει ρε παιδί μου, έχει ένα πρόβλημα το κιτ, εντάξει. Μην λες όμως company men γιατί αυτό είναι ειρωνία και πολύ εύκολα μπορώ να πω και εγώ πως είσαι Eduard compane man, θα σου άρεσε;

Επίσης ξεχνάς και ένα τεράστιο κομμάτι κάθε παραγωγής, το οικονομικό. Σκέφτηκε ποτέ πως η πρόσβαση σε μηχανές σαν αυτές της Eduard να μην είναι δυνατή ή/και να είναι πανάκριβη; Μη μου πεις πως τα Eduard είναι φτηνά, πρώτον γιατί δεν είναι και δεύτερον μιλάμε να πας στην Eduard και να ζητήσεις παραγωγή, το σκέφτηκες ποτέ πρωτού αρχίσεις να προσβάλεις κόσμο;

Δικαίωμα να λες τη γνώμη σου έχεις, να προσβάλεις δεν έχεις και μάλλον το παράκανες.

Φέρε και τον αστυνόμο να με συλάβει που είμαι με το μέρος του τελικού χρήστη του προιόντος.....δηλαδή εμένα...και της εταιρείας που τα συμφέροντα με δόλο εκπροσωπώ.
...και έχεις και ένα προβληματάκι, δεν σε καταδιώκει κανείς. Τι να σε κάνει άλλωστε που μπορεί να έχεις δίκιο για την έλικα αλλά εκφράζεσαι με τόσο χάλια τρόπο που αυτόματα το χάνεις το δίκιο σου.

Τέλος πάντων, με όλη αυτή την ειρωνία που εξαπέλυσες μου κέντρισες την προσοχή και θα το αγοράσω το κιτ αν και 48άρι. Ρε μήπως είσαι χωτός από την GasParch models; Ακόμα και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση! Χμμμμ... τροφή για σκέψη...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 27, 2016, 07:20:51 πμ »
Ηρεμία αδέρφια! Θα ποσταρω τα κομμάτια του "κιτ" του DH-82 της Smer για να ησυχάσουμε όλοι!  :twisted:

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 27, 2016, 07:54:24 πμ »
Ηρεμία αδέρφια! Θα ποσταρω τα κομμάτια του "κιτ" του DH-82 της Smer για να ησυχάσουμε όλοι!  :twisted:

αυτό είναι Μοντελιστική Τρομοκρατία !!!
 :mrgreen:

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 27, 2016, 09:54:44 πμ »
Μου φαίνεται απίστευτο το ότι αντί να είμαστε υπερήφανοι για την Ελληνική Μοντελιστική προσπάθεια, την έχουμε καταδικάσει ήδη, για κάτι που πραγματικά μου φαίνεται... ασήμαντο (μην πω τίποτα άλλο).

Βασικά δεν αντιλαμβάνομαι πως κάποιος που δυσκολεύεται να αφαιρέσει τα κομμάτια από το πλαίσιο, είναι σε θέση να διαλέξει και να έχει την απαίτηση να ολοκληρώσει ένα... διπλάνο!

Εγώ έχω μοντελιστική εμπειρία περίπου 30 χρόνων, αλλά δεν έχω τολμήσει ακόμα να πιάσω διπλάνο, και ας τα λατρεύω!
Και όποιος βιαστεί να με χαρακτηρίσει κουλό ή καθυστερημένο να του καεί το Dremel, να είναι Κυριακή μεσημέρι και την Δευτέρα να αρχίζει ο 42ος Διαγωνισμός της IPMS...

Τα φιλιά μου από την μακρινή Αυστραλία!!!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 27, 2016, 12:08:27 μμ »
Κι εγώ που δεν είμαι φαν της προπέλας αυτό θα το πάρω για να στηρίξω το προϊόν αφού είναι ελληνικό.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 27, 2016, 02:31:24 μμ »
Ναι, παρακαλώ να συνεχιστεί η συζήτηση περί feeds όταν θα βγει το κιτ και θα αρχίσουμε να το κατασκευάζουμε. Απ'οτι φαίνεται αυτό θα γίνει λίαν συντόμως οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλή υπομονή.
Αλήθεια, έχουμε κάποια ημερομηνία;

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 27, 2016, 02:33:17 μμ »
Ξέρουμε τις επιλογές στις χαλκομανίες ή το Box art?

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 27, 2016, 02:44:08 μμ »
Γιώργο δεν γνωρίζω ημερομηνία. Υποθέτω λίαν συντόμως διότι από τα test shots που είδα φαίνεται ότι το προϊόν είναι πολύ κοντά στην τελική του διαμόρφωση.
Ηλία ούτε αυτό το γνωρίζω. θα πρέπει να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή. Λογικά στην επόμενη ενημέρωση που θα σας κάνω - αν δεν με προλάβει κάποιος άλλος - θα έχω πληροφορίες και για αυτές για να έχω και κάτι καινούργιο να σας πω.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 27, 2016, 02:51:22 μμ »
Να υποθέσω πως είναι κατάλληλο για ισπανικό εμφύλιο, σωστά; Αλήθεια, μπορεί να μπει το ΣΠ χωρίς τα καλύματα; Γιατί αρκετές φορές τα έβγαζαν μιας και συσσώρευαν λάσπη.

...θα έχω πληροφορίες και για αυτές για να έχω και κάτι καινούργιο να σας πω.
Εσωτερικές πληροφορίες; Χμμμμ... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 27, 2016, 03:25:12 μμ »
Βαλτός πρέπει να είσαι ::glossa::

Στον ισπανικό εμφύλιο έδρασαν αν δεν κάνω λάθος τα πρώιμα Α-0 ενώ η Gaspatch θα δίνει το Α-1 σε δύο εκδόσεις (πάνινη - μεταλλική πτέρυγα).
Σχετικά με τα καλύμματα, εδώ η εταιρεία ξεπέρασε εαυτόν καθώς δίνει ΚΑΙ τις τρεις επιλογές: spatted (πλήρως καλυμμένα σκέλη), semi-spatted και unspatted. Γι' αυτό αν δείτε στις φωτό δίνει δύο (ολόκληρα) κομμάτια για την κάτω πτέρυγα έτσι ώστε να εξυπηρετούνται και οι τρεις επιλογές.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 27, 2016, 04:01:39 μμ »
Βαλτός πρέπει να είσαι ::glossa::
Δεν σου επιτρέπω! ::glossa::

Στον ισπανικό εμφύλιο έδρασαν αν δεν κάνω λάθος τα πρώιμα Α-0 ενώ η Gaspatch θα δίνει το Α-1 σε δύο εκδόσεις (πάνινη - μεταλλική πτέρυγα).
Θα διαφωνήσω, στην Ισπανία πήγαν τον Απρίλιο του 1937 Α-1. Οι ισπανοί τα λάτρεψαν και τα κράτησαν σε υπηρεσία μέχρι και το 1945 που τα ανταλλακτικά πλέον τέλειωσαν. Οσο για τις ρόδες, τι να πω, έχω καλυφθεί απόλυτα.

ΥΓ
Σιγά μην κρατηθώ! Βαγγέλη, πολλές ενώσεις με τα sprue δεν έχουν οι πτέρυγες; ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 27, 2016, 04:18:51 μμ »
Λέγε λέγε θα με κάνετε να το αγοράσω και εγώ το μοντέλο. Ελπίζω να είναι 1/48 αλλιώς πρέπει πρώτα να επισκεφθώ οφθαλμίατρο

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 27, 2016, 04:23:13 μμ »
Ωωωω, Hs 123 με χρώματα ισπανικού εμφυλίου...μανάρι! Ευχαριστώ Γιωργοτεράστιε - αν και θυμάμαι κάποιο "πρόβλημα" υπήρχε με τον ισπανικό εμφύλιο και το κιτ αλλά τώρα δεν το θυμάμαι ακριβώς, ίσως επειδή έχω θολώσει από τα πολλά feeds. Αν το θυμηθώ θα το αναφέρω. Μπορεί να ήταν συγκεκριμένο βάψιμο που είχαν μόνο τα A-0.

Jim, 1/48 είναι. Σίγουρα, έχω εσωτερικές πληροφορίες. :lol:

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #70 στις: Ιουλίου 27, 2016, 04:32:49 μμ »
Ωωωω, Hs 123 με χρώματα ισπανικού εμφυλίου...μανάρι! Ευχαριστώ Γιωργοτεράστιε - αν και θυμάμαι κάποιο "πρόβλημα" υπήρχε με τον ισπανικό εμφύλιο και το κιτ αλλά τώρα δεν το θυμάμαι ακριβώς, ίσως επειδή έχω θολώσει από τα πολλά feeds. Αν το θυμηθώ θα το αναφέρω. Μπορεί να ήταν συγκεκριμένο βάψιμο που είχαν μόνο τα A-0.

Jim, 1/48 είναι. Σίγουρα, έχω εσωτερικές πληροφορίες. :lol:

::avgreekflag5pn:: ::avgreekflag5pn::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #71 στις: Ιουλίου 27, 2016, 04:59:05 μμ »
Τι πρόβλημα; Από την κζσιπασιά σου έχεις θολώσει, μεμψίμοιρε! ::glossa::

Click to see the original size.

Φρεσκότατα από Γερμανία. Προσέξτε πως το σκαλοπάτι ΔΕΝ είναι RLM65 και πως και η άνω και η κάτω πτέρυγα εχουν τα ακροπτέρυγα λευκά. Επίσης η έλικα (πως την έκοψαν τόσο καθαρή οι άτιμοι... ::glossa::) ΔΕΝ είναι RLM71 αλλά κάτι μεταλλικό, αλουμινί, ελικί, πάντως σίγουρα όχι σκούρα πράσινη. Τώρα οι πίσω επιφάνειες της πτέρυγας δε φαίνονται οπότε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Επίσης η εξωτερική δεξαμενή καυσίμων καυσίμων δείχνει να είναι και αυτή RLM65 ενώ πίσω ακριβώς από την εξάτμιση υπάρχει ένα panel σε άλλο χρώμα, πιθανόν άβαφο μέταλλο. Τα τρία χρώματα της παραλλαγής ξεχωρίζουν εμφανώς ενώ το 24 ήταν το χαρακτηριστικό του τύπου (πχ 6 ήταν για τα Bf-109 αν θυμάμαι καλά) και ο άλλος αριθμός ήταν ο σειριακός αριθμός του αεροσκάφους. Τα μεγάλα struts είναι RLM65 ενώ τα μικρά στην άτρακτο δείχνουν να έχουν παραλλαγή μέχρι το 1/4-1/3 του μήκους τους και μετά RLM65! Προσέξτε την παντελή απουσία καπνιών από τον κινητήρα.

Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #72 στις: Ιουλίου 27, 2016, 07:26:07 μμ »
Ελπίζω να περιλαμβάνονται επιλογές χαλκομανιών για κινέζικα αεροσκάφη. Μαζί με του ισπανικού εμφυλίου, αποτελούν μεγάλο δέλεαρ για αγορά πλέον του ενός μοντέλου.
Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #73 στις: Ιουλίου 27, 2016, 08:58:05 μμ »
Μήπως μπορεί ο πληροφοριοδότης μας να μας πει αν βλέπω σωστά και στο κιτ περιλαμβάνεται και η εξωτερική δεξαμενή καυσίμου;

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #74 στις: Ιουλίου 27, 2016, 08:59:36 μμ »
Μήπως μπορεί ο πληροφοριοδότης μας να μας πει αν βλέπω σωστά και στο κιτ περιλαμβάνεται και η εξωτερική δεξαμενή καυσίμου;

Η εξωτερική δεξαμενή καυσίμου θα πωλείται ξεχωριστά για να τα τσεπώνει η Gaspatch και να μας τα δίνει εμάς. Αμ πως....

Tags: