Το καλό είναι ότι με λίγη πίεση στην άνω πτέρυγα, μάλλον θα γίνει δουλειά..
Μην ασκήσεις πίεση, θα χαλάσεις τη δίεδρο γωνία της άνω πτέρυγας και θα δείχνει παράξενα σε σχέση με την κάτω. Κόντυνε λίγο τα στυλίδια της ατράκτου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Λίγο κάθε φορά, ξεκίνα με 0,5mm και δοκίμαζε.
Παιδιά πανέμορφες κατασκευές! Εμένα δυστυχώς πολλές δυσάρεστες καταστάσεις με έχουν κρατήσει μακρυά από το μοντελισμό, επανέρχομαι όμως αργά αλλά σταθερά. Να δείξω και λίγη πρόοδο.
Αρχικά με το 110. Ψεκάστηκε RLM78 και RLM79 από τη σειρά της White Ensign και έδειξε, εντάξει, όχι όμορφο, αποδεκτό. Εγιναν και λίγα φωτίσματα, διακριτικά μιας και μία φβτογραφία που έχω του συγκεκριμένου δε δείχνει να έχει πολύ ταλαιπωρία.

Και μετά σήματα. Οτι χειρότερο, όπως ακριβώς τα θυμόμουν από το άλλο Bf 110 της Airfix που είχα παλαιότερα φιάξει. Τελικά με λίγο κόλλα Humbrol κάπως έστρωσαν...

Στο Bf-109E-4 περάστηκε το κάτω μέρος με Gunze H67 (RLM 65) και ακολούθησε μπόλικο μασκάρισμα. Ειδικά μπροστά στον κινητήρα μου τα έσπασε τα νεύρα.

Μετά βάφτηκε με Gunze H70 (RLM 02) και Humbrol 91 (RLM 70) και μπήκαν και κάποια σήματα τα οποία, σε τεράστια αντίθεση με αυτά του 110, ήταν απόλαυση!

Εκ των υστέρων ανακάλυψα πως το σχήμα της παραλλαγής στι πίσω και πάνω μέρος της ατράκτου το έχω κάνει ελαφρώς μαντάρα αλλά με τα σήματα πάνω δε μπορώ να κάνω κάτι οπότε θα ζήσε με αυτό...
Και τώρα το κουφέτο, Spitfire PR ΙG. Αρχικά περάστηκε με spray Humbrol 1 primer (το οποίο είναι εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου) και μετά τρίφτηκε με ντουκόχαρτο 2500 και χαρτί κουζίνας. Στην συνέχεια πήρα μισό μπουκαλάκι Humbrol 130 άσπρο, έριωα μέσα μία σταγόνα γκρι Humbrol 64 και μία σταγόνα κόκκινο Humbrol 60. Με τη γνωστή διαδικασία άρχισε να περνάω το μέσα μέρος των panels χρησιμοποιώντας το primer σαν preshading.

Αντε και το έβαψα. Τι γίνεται με τα σήματα; Τα roundels δεν ήταν πρόβλημα μιας και ήταν τα κλασσικά type A των 35in, έχω τόνους. Υπήρχαν όμως και οι κωδικοί LY οι οποίοι δεν υπήρχαν σε όλη τη ζωή του αεροσκάφους (οταν μιλάμε για παραλλαγή Spitfire PR ΟΛΑ είναι πιθανά) αλλά όλες οι φωτογραφίες που είχα έδειχναν το αεροσκάφος ΜΕ τους κωδικοίς. Αντε μπλεξίματα, τύπωσα τα γράμματα στο Corel, κόλλησα πάνω ένα κομμάτι Tamiya masking tape, έκοψα τα γράμματα (ναι, χωρίς να σφαχτώ...) και ψέκασα τους κωδικούς με medium sea gray Humbrol 165.

Το αποτέλεσμα μοιάζει στο περίπου με το πραγματικό και έτσι θα μείνει!

Τέλος πάντων, δηλώνω ευχαριστημένος, ειδικά με το απαλό ροζ του PRU pink που είναι μυστήριο χρώμα... πιστεύω πως τα κατάφερα. Τώρα σήματα και wash.

Καλή συνέχεια σε όλους!