Αποστολέας Θέμα: F4U-4B Academy σε 1/48  (Αναγνώστηκε 987 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cg717

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Παλλήνη
  • modelclub.gr
F4U-4B Academy σε 1/48
« στις: Αυγούστου 12, 2015, 09:56:44 μμ »
Καλησπέρα σε όλους, πρώτη φορά ποστάρω project εδώ, ζητώ την επιείκια σας.
Το μοντέλο είναι το F4U της Academy. Θα το έλεγα ως κιτ για αρχάριους, δεν έχει ούτε τα πολλά κομμάτια ούτε τα σύνθετα βήματα. Καλή εφαρμογή με εξαίρεση 1-2 σημεία, πολλή ωραία χάραξη.
Επίσης έχω διαβάσει και για λάθη στο πάχος της ατράκτου νομίζω αλλά προσωπικά δεν κοιτάζω τέτοια θέματα - προτιμώ τη χαρά της δημιουργίας έναντι ενός ακριβέστατου μοντέλου.
Το κιτ το ξεκίνησα πριν 15 χρόνια, μετά έβαλα παύση στο hobby, το τελειώνω τώρα.

Στα της κατασκευής τώρα. Είχα αποφασίσει να ρίξω πολύ δουλειά σε επιμέρους βελτιώσεις. Τι άλλαξα:

1. Κόκπιτ: άλλο πάτωμα, βελτιωτικό της airwaves που προτεινόταν για άλλο κιτ, καλωδιώσεις, ζώνες PE, πυροσβεστήρας, πλαίσιο καθίσματος, χειροποιήτες μανέτες, σκελετός πλαινών πλευρών, σκοπευτικό, χερούλια και άλλα ψιλά.
2. Αεραγωγοί: Δεν έβαλα του κιτ, είναι ελεεινοί, έφτιαξα με λεπτό μέταλλο και γρίλια.
3. Φωλιές τροχών: Διάφορες σωληνώσεις, κάτι υφασμάτινα πάνελς που είδα σε references, υδραυλικό σύστημα για τα "καπάκια". Φτιάξιμο του πίσω σκέλους το οποίο στο κιτ δεν έχει καν άνοιγμα. Είναι ένα ρηχό πλαστικό απλά για να κουμπώσεις τον τροχό.
4. Τροχοί και σκέλη: Πάτημα τροχών για βάρος, σωλήνες φρένων.
5. Έκοψα το κάθετο σταθερό για να το βάλω υπό φωνία
6. Νέος σωλήνας πιτότ (νομίζω) και μια αντένα που ήταν πολύ παχιά.
7. Φώτα θέσης & προσγείωσης (?). Ομολογώ ότι δεν ξέρω τι είναι. Έχει τα κλασικά στα άκρα των φτερών, 3 έγρωμα στο ένα φτερό και ένα διαφανές στο άλλο. Αυτά τα έκανα με λιωμένο διαφανές πλαστικό, βγήκαν πολύ αληθοφανή.
8. ʼνοιξα κάτι καπάκια συντήρησης στο πίσω μέρος κι έφτιαξα ένα υποτυπώδες εσωτερικό.
9. Το πριτσίνωσα στα βασικά πάνελς
10. ʼνοιξα διόδους στο κάτω μέρος του cowling, σε ένα άλλο αεραγωγό στο κάτω μέρος και στις εξατμίσεις. Για τις τελευταίες θα βάλω βελόνα σύριγγας βαμένη μαύρη-burnt.

Η κατασκευή προχώρησε χωρίς τρελά προβλήματα, με τα στοκαρίσματα δεν είμαι 100% ικανοποιημένος αλλά με σώζει το insignia blue που έβαλα, το οποίο ως σκούρο καλύπτει μερικές ατέλειες.

Στο βάψιμο, το αστάρωσα με γκρι-μαύρο vallejo και έκανα pre shading με μαύρο. Έπειτα πέρασα χρώμα, το οποίο κάλυψε το pre shading...  Οπότε με σκουρότερο πολύ πολύ αραιομένο έκανα post shading. Με λίγο πιο ανοιχτό πέρασα όλες τις πάνω επιφάνειες για να υποδηλώσω ξεθώριασμα.

Επόμενα βήματα είναι να περάσω βερνίκι, χαλκομανίες, wash, φθορές, εξατμίσεις και ματ βερνίκι, αλλά χάλασε το κομπρεσέρ και έχει μείνει στάσιμο το έργο.

Συγνώμη για τις φωτογραφίες, είναι από κινητό και λείπουν διάφορα στάδια της κατασκευής - δεν είχα γραφτεί καν στο φορουμ όταν ξανάρχισα τη δουλειά.
Όταν το ξεμασκάρω θα τραβήξω κι άλλες, καλύτερες.

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος cg717

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Παλλήνη
  • modelclub.gr
Απ: F4U-4B Academy σε 1/48
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 12, 2015, 10:23:56 μμ »
Επίσης νομίζω το χαρτί υγείας ως στήριγμα του μοντέλου προσθέτει μια άλλη κουλτούρα στην κατασκευή...

Μπας και ασυναίσθητα νιώθω πως το μοντέλο είναι του κ*λου...;  :lol:

Tags: