Αποστολέας Θέμα: Ελληνικός Όρχος  (Αναγνώστηκε 2438 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mzois

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Ελληνικός Όρχος
« στις: Αυγούστου 06, 2015, 09:27:04 πμ »
Καλημέρα φίλοι μου,
Επέστρεψα στην ενεργό δράση μετά από πολύ καιρό και αφού ασχολήθηκα με ένα Canadair μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω ένα Ελληνικό θέμα με οχήματα. Ξέθαψα λοιπόν τις φωτογραφίες από τον Στρατό, και άρχισα την συλλογή υλικού από το Internet. Για μοντέλα βρήκα ένα M35 από AFV, ένα WC35 από Airfix και ένα M113 από Italeri όλα 1/48 δυστυχώς όλα από ebay (θα προτιμούσα να τα έβρισκα σε Ελληνικό μαγαζί). Για υλικά ήθελα να χρησιμοποιήσω όσο πιο απλά γίνεται, έτσι για την χαρά της δημιουργίας, μπάλσα για το υπόστεγο, μακετόχαρτο για το κτίσματα και οντουλέ χαρτόνι για το στέγαστρο. Τα χρώματα είναι του τεχνικού όπως στις φωτό που βρήκα.
Όπως βλέπετε το REO είναι ήδη τοποθετημένο, στις λεπτομέρειες είναι το DODGE και θα αρχίσω και το Μ113 αμέσως μετά τις διακοπές.
Το χάρηκα πολύ κατά την κατασκευή αν και θέλω να τελειώσω την βάση που είναι χωρίς το πλαίσιο της.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Ελληνικός Όρχος
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 06, 2015, 03:43:48 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον. Προσπάθησε τα αντικείμενα που έχουν βάρος,
όπως τα κτίρια, ή η τσιμεντένια βάση της σημαίας να τα πιέζεις
στο έδαφος πριν στεγνώσει για να γίνει πατούρα και να μην έχουν
κενό ολόγυρα. Καλό είναι να σχεδιάζουμε από πριν για να ξέρουμε
ακριβώς που θα μπούνε. Επίσης αποφεύγουμε το παράλληλο
στήσιμο ως προς τη βάση. Το υπόστεγο πολύ καλό.

Αποσυνδεδεμένος mzois

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 06, 2015, 09:26:58 μμ »
Κωστα, ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Αλλά τα κτήρια που είναι από μακετοχαρτο πως θα τα μασκαριζα? Ή θα έπρεπε να τα βάλω τελευταία? Δεν είμαι έμπειρος στα διοραματα οπότε δεν ξέρω όλες τις τεχνικές.

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 07, 2015, 08:38:19 πμ »
Γενικα ειναι πολυ ωραια η προσπαθεια σου......κι εγω δεν εχω εμπειρια απο διοραματα, αλλα αν μπορουσες να διορθωσεις λιγο τη βαση του κτηριου στην ενωση με το εδαφος οπως επισης και τις ροδες να φαινονται οτι πατανε καλα θα ηταν ακομα καλυτερο.....

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 07, 2015, 09:35:23 πμ »
Πολυ ωραια η προσπαθεια σου ,αλλα πιστευω οτι η σημαια πρεπει να βγει απο εκει που την εβαλες ,στα στρατοπεδα την εχουν στο Διοικητηριο η σε καποιο κεντρικο χωρο η σε καποιο ηρωο

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 07, 2015, 02:36:19 μμ »
Κωστα, ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Αλλά τα κτήρια που είναι από μακετοχαρτο πως θα τα μασκαριζα? Ή θα έπρεπε να τα βάλω τελευταία? Δεν είμαι έμπειρος στα διοραματα οπότε δεν ξέρω όλες τις τεχνικές.
Γι αυτό μίλησα για πατούρα, για να μην παιδεύεσαι κατόπιν. Ακόμη και βαμμένα
να είναι, αφού βάψεις το έδαφος, τα τοποθετείς και με λίγο αραιωμένο ακρυλικό
στόκο, κλείνεις ότι κενό παρουσιαστεί, wash και ένα σκονισματάκι χαμηλά και
δένουν. Εάν παρατηρήσεις κτίρια με χώμα γύρω τους, λερώνονται χαμηλά από
τις πιτσιλιές που κάνει η βροχή όταν σκάει.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 07, 2015, 04:28:33 μμ »
Εντελώς καλοπροαίρετη και η δική μου κριτική.

1. Ελπίζω να μην βάλεις to 1/35 REO, το 135 Μ113 Ιταλερι με το WC35 (ποιό είναι αυτό) στην 1/48, γιατί δεν ταιριάζουν, το αντιλαμβάνεσαι.
2. θα συμφωνήσω για τη μετακίνηση της σημαίας. Δεν θα τη δεις ποτέ σε όρχο.
3. Και η σκοπιά δεν ταιρίαζει εκεί, εφόσον κρατήσεις το Γραφείο κινήσεως. Οι σκοπάνθρωποι δεν θα έχουν καθόλου θέα, κλεισμένοι εκεί πίσω...
4. Αν και η κατασκευή του ΡΕΟ φαίνεται πολύ καλή, δυό τρία πραγματάκια, θα το βελτίωναν περισσότερο, όπως το να πατάει σωστά σε όλους τους τροχούς, να είναι τελειως οριζόντιος ο εμπρός προφυλακτήρας (δείχνει να είναι πιο χαμηλά η αριστερή του πλευρά κοιτάζοντας από μπροστά, και τέλος, το σημάδι της σκόνης στο παρμπρίζ, θα έπρεπε να ταιριάζει με το αποτύπωμα των υαλοκαθαριστήρων.

ʼσχετο με το παραπάνω και μη γνωρίζοντας σε περιοχή μένεις, με εξαίρεση το Μ35, που δεν θα το βρεις λόγω σπανιότητας στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, τα υπόλοιπα δύο, είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα της χώρας.

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mzois

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 08, 2015, 12:31:03 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις επισημάνσεις και τις συμβουλές, γενικά θα ήθελα να πω ότι το σκηνικό είναι φυσικά φανταστικό και απλά ήθελα να βάλω πράγματα που ήθελα να φτιάξω, ομολογώ ότι μάλλον κάποια είναι υπερβολή, αλλά υπάρχει και η σκηνοθετική αδεία, για αυτό το λόγο και η σημαία είναι εντελώς ξεκάρφωτη.
Ο προφυλακτήρας του ΡΕΟ όντως είναι στραβός αλλά το ξεκόλλησα και τον ξανά κόλλησα 3 φορές, όλες τις φορές στράβωνε μετά από λίγη ώρα και μόλις είχε στεγνώσει. Ήταν καθαρά θέμα επιβίωσης του υπολοίπου μοντέλου. Τελικά με νίκησε....
Στο Μαρούσι μένω και λόγο ωραρίου στην δουλειά μόνο στα τοπικά καταστήματα είδα για τα υπόλοιπα μοντέλα και στα eshop των μεγάλων. Μ113 βρήκα πολλά αλλά νομίζω ότι θα ήθελα πολλές μετατροπές. Για αυτό προτίμησα το ebay.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 12, 2015, 11:50:30 πμ »
Οι προλαλήσαντες έχουν δίκιο για τις βάσεις των κτιρίων και το πάτημα των τροχών. Ο προφυλακτήρας προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου, το υπόστεγο υπέροχο. Καλή συνέχεια.
24 ώρες δεν φτάνουν...

Tags: