Αποστολέας Θέμα: Tsushima begins - ZVEZDA Borodino 1/350  (Αναγνώστηκε 2476 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
Tsushima begins - ZVEZDA Borodino 1/350
« στις: Αυγούστου 02, 2015, 05:36:30 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Το πλοίο φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι το ξέρετε, έλαβε μερος στην ναυμαχία της Τσουσίμα, όπου οι Ιάπωνες κατατρόπωσαν τους Ρώσσους. Προσπάθησα να αναπαραστήσω όταν στρίβει για να γυρίσει το πλάι του στον απέναντι στόλο έτοιμο να ρίξει την ομοβροντία του. Το σκάσιμο της οβίδας δίπλα μπήκε γιατί υπήρχε μια ατέλεια στην θάλασσα που έπρεπε με κάποιο τρόπο να καλυφθεί. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και μπορώ να πω ότι οι ικανότητές μου ως φωτογράφος το αδικούν πολύ.

Το κιτ είναι το γνωστό της ZVEZDA, το οποίο με ταλαιπώρησε αρκετά σε θέματα εφαρμογής. Το σετ με τα φ/χ το βρήκα ακριβό οπότε προχώρησα με ότι είχε το spare box και χρησιμοποίησα generic 1/350 rails. Mερικές βελτιώσεις έγιναν στους γερανούς στην πλώρη και χρησιμοποίησα το ξύλινο κατάστρωμα της Artwox, από το οποίο έμεινα πολύ ευχαριστημένος (αρκεί βέβαια να "σκοτώσει" κανείς την κόλλα του πριν το χρησιμοποιήσει αλλιώς πάει για πέταμα...) Το κατάστρωμα λερώθηκε με σκόνη από κιμωλία και γενικά το πλοίο με λάδια. Rigging με μαύρο χαλκόσυρμα 0,1χιλ για τα μικρά μήκη και τρίχα περούκας για τα μεγάλα που θέλουν τέντωμα. Η θάλασσα έγινε με το γνωστό τρόπο του μπλε φελιζόλ και βαμβάκια με gloss medium.
Σχόλια / κριτικές όπως πάντα ευπρόσδεκτα!

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Tsushima begins - ZVEZDA Borodino 1/350
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 02, 2015, 06:54:13 μμ »
Μου αρέσουν πάρα πολύ τα σχοινιά και η θάλασσα. Το κύμα της πλώρης είναι λίγο μεγάλο για στροφή, αλλά αυτό είναι πάντα υποκειμενικό.

Για την κλίμακα αντί να λερώνεις το άσπρο, μπορείς να το «σπας» εξαρχής με λίγο μπεζ και θα δείχνει πολύ καλύτερα.

Τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις:

:arrow:Αν και τα ναυτικά σήματα με σημεία στους ιστούς (σημαιάκια με συγκεκριμένη σειρά ) ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται αρκετά αργότερα, μπορείς να βάλεις κάνα δυο τρια στον μπροστινό ιστό για να δείξουν.

:arrow:Η μεγάλη σημαιοφορία (σημαίες στους ιστούς και μπρος πίσω σε πρόστεγο και επίστεγο) δεν ταιριάζει σε πλοίο στη μάχη (αν και οι ʼγγλοι και οι Ιάπωνες το συνήθιζαν μέχρι πριν το Β' ΠΠ).

:arrow:Τα ρωσικά πλοία κατεύθασαν στην Τσουσίμα αρκετά ταλαιπωρημένα, μιας και είχαν αναγκαστεί να διαπλεύσουν την μισή υφήλιο (Βόρεια θάλασσα, Μεσόγειο, Ινδικό, θάλασσα της Ινδοκίνας κλπ). Μπορούσες να είχες κάνει περισσότερο ταλαιπωρημένο το χρώμα και ειδικά περί της ισάλου.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και υψηλού επιπέδου.  ::peiratiko:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::101:: ::101::

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 02, 2015, 07:06:26 μμ »
Νίκο ευχαριστώ πολύ ρε φίλε για τα καλά λόγια. Λες να το ταλαιπώρησω κι άλλο;
Για τις σημαίες δεν είχα ιδέα απλα τις έβαλα όλες... Επειδή ταλαπωρηθηκα αρκετά με τα σχοινιά δεν νομιζω να προσθέσω και σημαιάκια πανω.
Οι φωτογραφιες το αδικουν αρκετα όσον αφορα τα χρωματα και το weathering. Πρεπει να ξαναβγαλω αλλά έχει τόση ζέστη που δεν την παλευω. Ισως απο Σεπτέμβριο!
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 02, 2015, 07:08:19 μμ »
Όχι να μην το πειράζεις, γιατί σίγουρα θα λερωθεί η θάλασσα και θα τρέχεις μέτα. ʼστο και καλές διακοπές.  :wink: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2015, 05:37:54 μμ »
Για την ιστορία, το μοντέλο πήρε χάλκινο στην έκθεση των Χανίων.  :D :D :D :D :D
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 07:31:43 μμ »
Σου είχα υποσχεθεί ότι θα το δω από κοντά και θα σου πω:

- Οι άγκυρες ήθελαν περισσότερη προσοχή στην στιβαξιά τους και πιο καλά δεσίματα.
- Τα παράθυρα της γέφυρας τα έχεις αφήσει ματ
- Τα φινιστρίνια σε πολλά σημεία είναι άβαφα εσωτερικά, έπρεπε να τα είχες περάσει ένα μαύρο λαδάκι για wash, για να μην φαίνονται.
- Η πρυμνιά τσιμινιέρα έχει δαχτυλιές.
- Τα ρέλια σε πολλά σημεία θέλουν βάψιμο, μιας και έχει φύγει το χρώμα τους και φωτίζει το μεταλλικό τους χρώμα
- Ο ΠΜ ιστός είναι στραβός και ως προς τον διαμήκη άξονα του πλοίου και ως προς τον εγκάρσιο.
- Το κατάστρωμα έχει αφύσικες μαυρίλες, σαν καπνιές. Έπρεπε να είναι πιο καθαρό, ίσως θα ήταν καλύτερο κάποια καφέ λάδια για να το ταλαιπωρήσεις.
- Το δίχτυ για τις τορπίλες είναι αφύσικο και μοιάζει με σωλήνα παρά με στιβαγμένο δίχτυ. Έπρεπε να το είχες δέσει σε διάφορα σημεία για να κάνει καμπύλες και να μην δείχνει σαν ένα ενιαίο σωληνοειδές πράγμα.
- Η θάλασσα ήθελε να παίξεις λίγο με μπλε και πράσινα, γιατί τώρα είναι μονότονη
- Οι αφροί σου είναι ενιαίοι και μονοκόμματοι, λίγο αφύσικοι
- Οι μπαρούμες (σχοινιά) στις πλευρές πρέπει να ξεκινάνε από κάποια άκατο (βάρκα) και να πηγαίνουν σε κάποιο σημείο πρόσδεσης (μπίντες, μπουντέλια, κοτσανέλα στο κατάστρωμα).
- Το καφέ κατάστρωμα μοιάζει κοκκινωπό έως σκούρο κεραμιδί, ήθελε ένα ποιο καφέ χρώμα.

Τι μου άρεσε:
- Τα σχοινιά σου και τα ιστία είναι φοβερά, όπως και οι σημαίες.
- Οι πύργοι με τα πυροβόλα
- Ο πίδακας του νερού
- Ο κυματισμός και η γυαλάδα της θάλασσας
- Πολύ καλή κατασκευή, χωρίς τρεξίματα κόλλας, γραμμές, φανερές ενώσεις ή στοκαρίσματα.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 07:49:07 μμ »
γεια σου Νικόλα

Ήσουν κριτής; Στα περισσότερα σημείο δηλώνω ένοχος.
Τα ρέλια μπορεί και να τα διόρθωσα πάνω απο 10 φορές, ανάλογα με την γωνία και το φως άλλες φορές φαίνοταν οι ατέλειες κι άλλες όχι, ώσπου κουράστηκα...
Για τον ιστό που λες ότι είναι στραβός, δεν το είδα καθόλου.
Οι καπνιές στο κατάστρωμα έγιναν επίτηδες γιατί κάπου διάβασα ότι έβαζαν κάρβουνα όπου μπορούσαν.
Γενικά τις θάλασσες τις κάνω μονόχρωμες εκτός από τα απόνερα του πλοίου, μου φαίνονται "ζωγραφιστές" αλλιώς, περί ορέξεως...
Τους αφρούς τους μονοκόματους πως τους εννοείς;
Για τα υπόλοιπα ένοχος :oops:

Για τον πίδακα του νερού είχα κάποια αρνητικά σχόλια εδώ στα Χανιά, και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και πολύ πετυχημένος. Για την στροφή όμως είμαι περήφανος.

Αν παρόλα αυτά πήρα ένα ασημένιο και 2 χάλκινα, εγώ τα έχω κάνει πάνω μου από την χαρά μου. :D :D :D :D :D :D

Για άλλη μια φορά ευχαριστώ για την βοήθεια που μου δίνεις στις κατασκευές μου.
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 07:57:23 μμ »
Ναι ήμουν.

Τα κάρβουνα δεν τα άφηναν χύμα στο κατάστρωμα αλλά μέσα σε λινά σακιά. Η υγρασία τα πότιζε και δεν έκαιγαν καλά. Επίσης καθάριζαν συχνά το κατάστρωμα και το έτριβαν με ελαφρόπετρα για να μην γλυστράει, οπότε δεν κράταγε πολλή βρώμα.

Οι αφροί σου είναι συμπαγείς, σαν ένα ενιαίο άσπρο υγρό στο μεγαλύτερό τους μέρος, ειδικά στην πλώρη και γύρω από αυτήν.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 08:16:20 μμ »
ok θα τα προσέξω περισσότερο την επόμενη φορά :wink:
θενξ
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 08, 2015, 09:44:26 πμ »
Από τα πιο όμορφα μοντέλα καραβιών που είδα στην έκθεση.
Η θάλασσα ιδίως μου φάνηκε πολύ ρεαλιστική. Για τις ατέλειες
στο σκάφος τον τελευταίο λόγο το έχει το μάτι των έμπειρων
κριτών.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 08, 2015, 10:29:28 πμ »
να 'σαι καλά Κωστή, ευχαριστώ πολυ. Δυστυχώς δεν μπορούσα να είμαι εκεί.

Ξέρει κανείς αν έχουν ανέβει φωτογραφίες της έκθεσης κάπου;
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin

Αποσυνδεδεμένος Faethonas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens/Greece
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 08, 2015, 05:53:28 μμ »
Πολύ καλό το θέμα...και έλεγα πως αυτή η θάλασσα μου θυμίζει κάτι!!!

Πήρα αυτό το μοντέλο πέρυσι και ομολογώ τα προβλήματα εφαρμογής είναι αρκετά.

Πολύ καλή η δουλεια σου, έχω πάρει πολλες φωτογραφίες για να πάρω ιδέες, η μονόχρωμη θάλασσα μου αρέσει, δινει την αίσθηση του μεγάλου βάθους.

Εύχομαι και του χρόνου!!!

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 08, 2015, 06:13:57 μμ »
Ευχαριστώ φιλέ. Τι σου θυμίζει η θάλασσα;
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 08, 2015, 06:26:08 μμ »
Ευχαριστώ φιλέ. Τι σου θυμίζει η θάλασσα;

Το χρώμα αυτο προσωπικά μου κάνει εικόνα οταν υπάρχει καιρός μουντός και βάθος μεγάλο, όχι απλά 100 ή 200 μέτρα δηλαδή.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 08, 2015, 06:32:43 μμ »

Ενννουσα τις δικες σου, ειχες αναφερθει στιν τεχνοτροπια σου πιο παλια μετα απο ερωτηση μου.

Το χρώμα αυτο προσωπικά μου κάνει εικόνα οταν υπάρχει καιρός μουντός και βάθος μεγάλο, όχι απλά 100 ή 200 μέτρα δηλαδή.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 08, 2015, 06:35:03 μμ »
ναι το 'πιασα μετά... Σήμερα είναι μια πολύ κουραστική μέρα. Ευχαριστώ και πάλι
24 ώρες δεν φτάνουν...

Tags: