Καλημέρα,
Μετά από πολύ καιρό απραξίας λόγω βαρεμάρας από την αναδουλειά των τελευταίων μηνών αποφάσισα να ξεκινήσω το επόμενο θέμα μου. Πρόκειται για ένα Bf 109 με την διαφορά ότι δεν θα είναι γερμανικό, όπως έχουμε συνηθίσει αλλά ελβετικό.
Τον Απρίλιο του 1939 και λίγο πριν το ξέσπασμα του Β'ΠΠ το καλοκαίρι του 1940, η Ελβετική Αεροπορία παρέλαβε από την Γερμανία 80 BF 109E. Ο ρόλος της Ελβετικής Αεροπορίας κατά την διάρκεια του πολέμου ήταν να αναχαιτίζει οποιοδήποτε αεροπλάνο παραβίαζε τον εναέριο χώρο της, θέλοντας έτσι να υπερασπιστεί την ουδετερότητά της στον Β'ΠΠ. Πολλά από αυτά τα αεροπλάνα ήταν και γερμανικά Bf 109, τα οποία αφού έκαναν αναγκαστική προσγείωση στο έδαφος της Ελβετίας, οι Ελβετοί τα έβαφαν στα χρώματά τους και τα χρησιμοποιούσαν.
Τα ελβετικά Bf 109E είχαν κάποιες διαφορές σε σχέση με τα γερμανικά, οπότε θα προσπαθήσω να κάνω κάποιες μικρομετατροπές στο πολύ καλό κιτ της Tamiya για να είμαι όσο το δυνατό πιο ακριβής στο τελικό αποτέλεσμα.
Οι εργασίες ξεκίνησαν όπως είναι φυσικό από το cockpit όπου χρησιμοποιήθηκε το βελτιωτικό της eduard 4920.

Βάψιμο με Tamiya XF-22 και οι διάφορες λεπτομέρειες με χρώματα Vallejo με την βοήθεια ενός πολύ ψιλού πινέλου.

Ίσως να σας ξενίζει το stick, αλλά είναι μία από τις διαφορές που ανέφερα παραπάνω. Στα ελβετικά Bf 109E-3 το stick ήταν σχεδόν ίδιο με τα βρετανικά μαχητικά.
Μία άλλη διαφορά σε σχέση με τα γερμανικά ήταν στον πίνακα, όπου χαμηλά κάτω και αριστερά κρέμεται από ένα δερμάτινο λουράκι ένα κλειδί το οποίο οπλίζει τα πυροβόλα στις πτέρυγες. Υπήρχαν και κάποιες άλλες διαφορές όσον αφορά το cockpit αλλά σχετικά ασήμαντες αφού θα πρέπει να "στραβωθώ" για να τις κάνω κι' αυτές.
Αυτή την στιγμή το σύνολο ψεκάστηκε με γυαλιστερό βερνίκι για να γίνει το wash και μετά από κάποια φωτίσματα με στεγνό πινέλο θα είμαι έτοιμος να κλείσω την άτρακτο.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας