H Caunter, είναι ελαφρώς χαοτικό θέμα ακόμα!!! Όσα αναφέρεις είναι σωστά, αλλά υπάρχει αναφορά ότι (πέρα από τις διαταγές), για το βάψιμο των αρμάτων, "κλέψανε" χρώματα του Ναυτικού. Η αναφορά αυτή μου αρέσει και την ακολουθώ στα τρία μοντέλα που έχω φτιάξει, μέχρι τώρα, με Caunter: Matilda, Crusader και το Α9. Με δεδομένο ότι (γενικά) έχω σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια το κυνήγι του "σωστού χρώματος", χρησιμοποιώ χρώματα που μοιάζουν με αυτά που φέρονται ως σωστά. Λαμβάνοντας υπ' όψη ότι η (αλήστου μνήμης) WEM, θεωρείται ότι είχε γενικά "σωστές" αποχρώσεις, έχω χρησιμοποιήσει χρώματα που "φέρνουν" σε αυτά, αλλά με βολεύουν περισσότερο στο βάψιμο (χρησιμοποιώ enamel μόνο αν είναι απαραίτητο και δεν έχω εναλλακτική σε ακρυλικό).
Εδώ να σημειώσω ότι όπως σχεδόν σε όλα τα chips χρωμάτων σε έντυπα, έτσι και σε αυτά του Taylor, αυτό που τυπώνεται, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα έπρεπε να είναι (το προσπέκτους με τις αποχρώσεις είτε της Ηumbrol, είτε της Vallejo, αλλά και κάθε άλλης εταιρίας είναι ενδεικτικό), κυρίως λόγω των περιορισμών στα τυπογραφικά μελάνια. Για παράδειγμα το Light Stone (που θα έπρεπε να είναι κιτρινωπό), στο chip φαίνεται να είναι γκρι-ροζ και να φέρνει περισσότερο σε Mauntbatten Pink. Πριν χρόνια, με τον Φάνη Ιορδανίδη φτιάξαμε chips από τις συνταγές του Στάρμερ, τα οποία και κολλήσαμε στα δικά του (του Φάνη) αντίτυπα των βιβλίων. Καθώς όπως ήδη είπα, προτιμώ τα ακρυλικά (οι συνταγές ήταν σε enamel Humbrol και Revel), τα "μετέφρασα" σε Vallejo και Gunze/Tamiya.
Τώρα, σχετικά με το pattern, το προφίλ (όπως και αυτό που έβαλα πρωτύτερα εγώ), δεν μου φαίνεται σωστό. Στη φωτογραφία σου το ασπίδιο και το πυροβόλο είναι εμφανώς light stone, οπότε ταιριάζει περισσότερο με το σχήμα του Στάρμερ.
Αχ!!!! Αυτό είναι το είδος των συζητήσεων που μου αρέσουν (να μαθαίνουμε και τίποτα όλοι μας)!!!!!
ΔΚ