Αποστολέας Θέμα: Ελληνικό Bristol Blenheim Mk.IV, Airfix 172  (Αναγνώστηκε 1432 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Σταύρος Κ.

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
Ελληνικό Bristol Blenheim Mk.IV, Airfix 172
« στις: Ιουνίου 18, 2015, 03:11:21 μμ »
Καλημέρα στην παρέα!

Σας παρουσιάζω το πιο πρόσφατο δημιούργημά μου, ένα Blenheim Mk.IV της ελληνικής (βασιλικής) αεροπορίας. Πρόκειται για το πολυυυυύ παλιό κιτ της Airfix - δεκαετία του 70 απ' ό,τι διάβασα - και το οποίο προοριζόταν ως "πειραματόζωο" για την ανάπτυξη/βελτίωση μοντελιστικών τεχνικών. Τελικά κάποια πειράματα έγιναν πάνω του αλλά αντί για αγγλικό μετατράπηκε σε ελληνικό.

Στο μοντέλο δεν έγινε σχεδόν καμία προσθήκη/επέμβαση, μάλλον αφαιρέθηκε υλικό και συγκεκριμένα 1) κομμάτια από τα ακροπτέρυγα ώστε να διαμορφωθούν με clearfix τα φώτα και 2) ένα πυροβόλο αντί για το διπλό στον πύργο του πυροβολητή (από φωτογραφίες που βρήκα σε σχετική ανάρτηση σ' αυτό το forum). Kατά τ' άλλα το κιτ λόγω της παλαιότητάς του παρουσίαζε ουκ ολίγα προβλήματα εφαρμογής οπότε με αρκετή δόση υπομονής προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο. Τα εθνόσημα βάφηκαν πάνω από τα αντίστοιχα αγγλικά (πτέρυγες) και πάνω από σκουρότερα ελληνικά (άτρακτος).

Κάθε σχόλιο - παρατήρηση ευπρόσδεκτα!

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
Απ: Ελληνικό Bristol Blenheim Mk.IV, Airfix 172
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 09, 2015, 02:10:46 πμ »
Το ίδιο κιτ ξεκίνησα και εγώ σήμερα, πολύ φλας αλλά δεν πειράζει τα εύκολα είναι για τα παιδιά  :lol: :lol: Τα πολυβόλα (λέμε τώρα) πίσω που δίνει το κιτ δεν κάνουν για το ελληνικό; είχαμε άλλο εμείς;  :?:
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 09, 2015, 09:08:00 πμ »
Καλημέρα.
Δεν ξέρω πιο πολυβόλο δίνει το kit πάντως τα ελληνικά blenheim είχαν το τσέχικο (αν δεν κάνω λάθος λεγόταν LK 32) ως πολυβόλο παρατηρητή και το βέλγικο
FN ως σταθερό πολυβόλο χειριστή. Υπάρχουν φωτογραφίες στο redstar.gr και φυσικά στο πολύ καλό βιβλίο Όπλα και καταρίψεις του κ. Χριστοφίλη.

Αποσυνδεδεμένος Σταύρος Κ.

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 17, 2015, 12:06:47 μμ »
Δημήτρη το κιτ που ξεκίνησες είναι το παλιό; Αν ναι καλή υπομονή σου εύχομαι! Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα διαφανή κομμάτια του πιλοτηρίου... Και να θυμάσαι, για τα σκέλη προσγειώσεως η κυανοακρυλική είναι ο καλύτερός σου φίλος! ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 09, 2015, 11:59:10 πμ »
Χάλια κιτ το ειχα ξεκινήσει στο airfix gb κ ποτε δεν τελειωσε. Το εχω σε μια γωνία  κ σκονιζεται. Δεν μου παει να το ξανα πιάσω
Έχει πολλά λάθη αλλά  στην εποχη του ήταν  μοναδικό. Εχω της  mpm στην ιδια κλίμακα κ ειναι σκάλες καλύτερο. .. Καλη υπομονή
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Tags: