Αποστολέας Θέμα: Pz III Ausf L Revell 1/72  (Αναγνώστηκε 1440 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
Pz III Ausf L Revell 1/72
« στις: Ιουνίου 03, 2015, 07:21:56 μμ »
Παιδια καλησπερα! Μετα απο χρονια αποφασισα να πιασω ενα αρμα μαχης. PzIII Ausf L σκεφτομαι για DAK. Το κατασκευαστικο τελειωσε, ο στοκος περιορηστηκε στο ελαχιστο η κατασκευη πολυ ευκολη. Μπορω να πω οτι το απολαυσα περισσοτερο απο αεροπορικο θεμα. Ακολουθει βαψιμο με dark yellow αν δε κανω λαθος.....

Αποσυνδεδεμένος Αλέξιος Κονίδης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΑΦΗΝΑ
    • My Scale Models
Απ: Pz III Ausf L Revell 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 04, 2015, 04:04:04 πμ »
Απλό και λιτό δείχνει. Σηκώνει πάντως εμπλουτισμό αν έχεις υλικά πχ. συρματόσχοινα κλπ. Επίσης καλές φιγούρες 1/72
για Γερμανικό άρμα είναι αυτές της Caesar για άρματα panzer (βρήχα προχθές στη Θεσσαλονίκη ένα κουτί, 9,50 EUR)
που θα το κάνουν τούρμπο (δεν περίμενα να βρω στην κλίμακα αυτή αλλά υπάρχει πλούτο;ς όπως φαίνεται)
http://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.michtoy.com%2Fitem-CMF%2520HB03-WWII_German_Panzer_Crews.html&ei=CqJvVcXKE4ntUriJgfgJ&bvm=bv.94911696,d.d24&psig=AFQjCNFPd6m48qedHJf8FIv9_oozSLWscA&ust=1433465726659429

Καλή συνέχεια
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2015, 05:34:44 πμ »
Μετα απο αρκετα χρονια ξαναεπιασα αρμα και η αληθεια ειναι οτι το ευχαριστηθηκα ιδιαιτερα. Το Panzer III τελειωσε. Να ευχαριστησω θερμα τον Χρηστο Αποστολοπουλο για τη βοηθεια του οπως και τον mmaker-Γιωργο Θεριακη για την προμηθεια των χαλκομανιων.

Να ειστε καλα!!!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2015, 08:56:10 πμ »
Καλό φαίνεται, αλλά οι φωτό, λίγες, και μακρινές. Βάλε βρε τσιγγούνη καμιά φωτογραφία ακόμα ::glossa:: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2015, 02:32:33 μμ »
Καλα ντε μη βαρας!!!  ::glossa::

Οριστε.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2015, 12:29:27 πμ »
Μια χαρά είναι Χρήστο. Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι τονικότητες του χρώματος :!:
Μοναδική μου πρόταση: "Μαλάκωσε" λίγο τις ακμές από τα σκονίσματα, σε κάποια σημεία που είναι πολύ κοφτά :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2015, 10:05:49 πμ »
Γενικα το πετυχες! Οχι οτι ειμαι ειδικος,αλλα επειδη εχω κανει το ιδιο σε 1/35, 1-2 παρατηρησεις καλοπροαιρετα παντα. Τους πισω βοηθητικους τροχους ξεχασες μαλλον να τους βαψεις. Οι βοηθητικες ερπυστριες μαλλον ηθελαν λιγο σκουριασμα-φθορα παραπανω,οπως και τα συρματοσκοινα...κατα τ αλλα δειχνει πολυ πετυχημενο το χρωμα του! :D

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2015, 12:22:25 πμ »
Σ ευχαριστω φιλε μου. Τους πισω τροχους που λες τους εβαψα με panzer Gey επιτηδες. Απ οτι μου ειπαν, (γιατι ολη την ωρα συμβουλευομουν, αεροπλανας βλεπεις) τα αρματα αυτα ηταν βαμμενα γκρι πριν πανε στην Αφρικη οποτε λογικο ειναι καποια ανταλακτικα οπως ρεζερβες κλπ να ειναι με το εργοστασιακο χρωμα. Τα συρματοσχοινα ειναι σκονισμενα καργα. Τελος παντων στον καθενα καποια πραγματα δειχνουν αλλιως. Να σαι καλα παντως.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2015, 07:41:07 μμ »
...Τους πισω τροχους που λες τους εβαψα με panzer Gey επιτηδες. Απ οτι μου ειπαν, (γιατι ολη την ωρα συμβουλευομουν, αεροπλανας βλεπεις) τα αρματα αυτα ηταν βαμμενα γκρι πριν πανε στην Αφρικη οποτε λογικο ειναι καποια ανταλακτικα οπως ρεζερβες κλπ να ειναι με το εργοστασιακο χρωμα...

Ισχύει αυτό σε μεγάλο βαθμό φίλε μου αν και την εποχή που έφτασε η έκδοση ausf L στην Αφρική,υπήρχε πλέον η πρόνοια και τα εργοστάσια έβαφαν τα άρματα κατευθείαν "sand".Σ'ένα δικό μου 35αρι ausf G άφησα ολόκληρες περιοχές "ξεφλουδισμένες" για να φαίνεται το "panzer grey":

κι όπως μπορείς να δείς π.χ. σε αυτό το ausf J,η προσέγγιση στέκει ιστορικά και ρεαλιστικά μια χαρά:

Πέραν αυτών,η δουλειά σου είναι όμορφη κι εύχομαι να συνεχίσεις και στη καθαρά "αρματική" κλίμακα με άλλες κατασκευές  :wink: ::salut::

Εdit:Θα ήταν καλό,αν έβρισκες p.e. σίτες για τις πλαϊνές εξαγωγές του deck,να τις προσέθετες  :wink:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2015, 08:08:12 μμ »
Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Για τις σιτες που λες το σκεφτηκα αλλα δεν εψαξα καθολου να βρω καποιο βελτιωτικο για το αρμα.Ειπα να το φτιαξω κατευθειαν απο το κουτι του. Παντως οπως λες θα εδιχνε πιο καλο ναι.

Το μονο που προσθεσα, ειναι χωμα στη βαση που το εχω τοποθετησει. Ελπιζω να σας αρεσει.  :mrgreen:

Tags: