Αποστολέας Θέμα: Italeri After sales support  (Αναγνώστηκε 1406 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Italeri After sales support
« στις: Ιουνίου 03, 2015, 01:35:20 μμ »
Για να μην κράζουμε μόνο τις εταιρίες παραγωγής κιτ για τις πιθανές αντιεμπορικές συμπεριφορές τους, αλλά να τους δίνουμε και τα εύσημα όταν το αξίζουν, σας παραθέτω την αλληλογραφία που είχα με την Italeri, για τις χαμένες οδηγίες ενός κιτ του stock μου:

Σε αντίστοιχη περίπτωση (χαλκομανίες) με την Airfix, παρόλο που η καρτέλα που έψαχνα δεν ήταν πλέον διαθέσιμη στο stock τους, η απάντηση ήταν εξίσου άμεση και μάλιστα είχαν να μου προτείνουν άλλη καρτέλα χαλκομανιών (από νεότερο boxing του κιτ) για να λύσω το πρόβλημα μου.

Θεωρώ, ότι οι Ευρωπαίοι (οι μεγάλοι τουλάχιστον) και οι Αμερικανοί κατασκευαστές, έχουν γενικότερα πολύ καλό after sales support και πως οι Ασιάτες (εξαιρούνται οι Ιάπωνες), έχουν δρόμο μπροστά τους ακόμα για να τους φτάσουν.

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: Italeri After sales support
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 03, 2015, 01:44:20 μμ »
πρωτιστως Μανο χαιρομαι οτι εκανες την δουλεια σου χρηγορα και αποτελεσματικα.
τουλαχιστον δεν σε απογοητευσαν σαν εμενα.

το prowler που φτιαχνω ειχε κακοχυτευμευμενη μιση ατρακτο (ελειπε ολοκληρη φετα απο την ραχη) και οταν τους το εστειλα μου το παιζανε ποζερια μαζι με 1000 ευρωτησεις του trivial.
μεχρι να τα παρω κρανα και να τους τα χωνω για να την στειλουςν σωστα.

παντως χαιρομαι που απαντησαν αμεσα και τελειωσε το θεμα σου.
αντε καλη συνεχεια.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 03, 2015, 01:59:55 μμ »
Θα την πω την κακία μου αναφορικά με το after sales:
Μάνο δε ζήτησες και κάτι δύσκολο.
Ένα pdf και "καθάρισαν".
Όπως λέει και ο dive αν ζητούσες κανένα κομμάτι θα σου το έστελναν άραγε;
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Yannis_v

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ν. Ηράκλειο, Αθήνα
  • Γιάννης Β
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 03, 2015, 02:40:40 μμ »
Από σχετικά πρόσφατη εμπειρία με italeri με χρέωση σου στέλνουν το ή τα κομμάτια που ζητάς.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 03, 2015, 03:48:52 μμ »
Από σχετικά πρόσφατη εμπειρία με italeri με χρέωση σου στέλνουν το ή τα κομμάτια που ζητάς.

Συμφωνώ καί επαυξάνω. Μόνο τα ταχυδρομικά σου ζητάνε.

Απ' την άλλη η Αίρφιξ τα στέλνει δωρεάν καί πολύ γρήγορα.

Οι Ασιάτες όντως είναι "πολλά χρόνια" πίσω σε αυτό το θέμα.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 03, 2015, 04:13:38 μμ »
πρωτιστως Μανο χαιρομαι οτι εκανες την δουλεια σου χρηγορα και αποτελεσματικα.
τουλαχιστον δεν σε απογοητευσαν σαν εμενα.

το prowler που φτιαχνω ειχε κακοχυτευμευμενη μιση ατρακτο (ελειπε ολοκληρη φετα απο την ραχη) και οταν τους το εστειλα μου το παιζανε ποζερια μαζι με 1000 ευρωτησεις του trivial.
μεχρι να τα παρω κρανα και να τους τα χωνω για να την στειλουςν σωστα.

παντως χαιρομαι που απαντησαν αμεσα και τελειωσε το θεμα σου.
αντε καλη συνεχεια.
Μήτσο, νομίζω ότι είναι λογικό να κάνουν κάποιες ερωτήσεις και να ζητήσουν κάποια στοιχεία, για την εκάστοτε περίπτωση, δεδομένου πως πρόκειται για free of charge αντικ/ση κομματιού. Στη θέση τους κι εγώ θα ζητούσα, τουλάχιστον 2-3 φωτό του προβλ. κομματιού, της συσκευασίας του κιτ και της απόδειξης αγοράς. Λόγω θέσης στην εργασία μου, καλύπτω σε εγγύηση (αντικ/ση συσκευής) DOA (Dead On Arrival) περιπτώσεις, όπου κι εκεί ο ξένος οίκος ζητάει τη μάνα του και τον πατέρα του σε στοιχεία και φωτό, πριν εγκρίνει μια αντικ/ση συσκευής. Οι καιροί είναι πονηροί και οι εταιρίες πλέον έχουν γίνει πολύ "σφιχτές" στις free of charge παροχές. Αν συνυπολόγήσεις δε ότι μια εταιρία δεν πρεσάρει συνέχεια έναν κωδικό και ότι ανά πάσα στιγμή το έξτρα στοκ με replacement parts, που κρατάει είναι σχετικά περιορισμένο, είναι λογικό να το χιλιοεξετάζουν πριν ταχυδρομήσουν σε κάποιον το sprue ή την καρτέλα που ζητάει :wink:

Θα την πω την κακία μου αναφορικά με το after sales:
Μάνο δε ζήτησες και κάτι δύσκολο.
Ένα pdf και "καθάρισαν".
Όπως λέει και ο dive αν ζητούσες κανένα κομμάτι θα σου το έστελναν άραγε;
 :wink:
Φάνη, κατ' εμέ το θετικό στην περίπτωση είναι ο χρόνος απόκρισης και το ενδιαφέρον για το πρόβλημα του πελάτη και όχι τόσο η τελική έκβαση της υπόθεσης. Όπως έγραψε κι ο Δημήτρης παραπάνω, αν ζήταγα free of charge replacement part, λογικά θα με ταράζανε στις ερωτήσεις, αν τα αρχικά στοιχεία που θα τους είχα παράσχει μαζί με το claim δεν τους ήταν επαρκή, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα ικανοποιούσανε το αίτημα μου, εφόσον ήταν λογικό, όπως δηλαδή στην περίπτωση του Δημήτρη. Στην εποχή μας οι περισσότερες εταιρίες, δε ρισκάρουν μια online διαπόμπευση για το κόστος ενός sprue ή ακόμα κι ενός ολόκληρου κιτ. Δυστυχώς οι κινέζοι (όχι όλοι) δε δείχνουν να έχουν τέτοιες ευαισθησίες. Σε δύο περιπτώσεις που γνωρίζω (μία free of charge και μία για αγορά sprue), οι δύο εταιρίες πολύ απλά... δεν απάντησαν καν :roll:

Σε αυτή την περίπτωση, δε ρωτάνε τίποτα, αρκεί να έχουν τα κομμάτια σε στόκ.

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Yannis_v

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ν. Ηράκλειο, Αθήνα
  • Γιάννης Β
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 03, 2015, 04:27:45 μμ »
Να σημειώσω οτι τους ζήτησα χαμένα κομμάτια, όχι αντικατάσταση ελαττωματικών.
Η επικοινωνία ήταν άμεση (αν κι έγινε στα ιταλικά).
Κόστος που ζητήθηκε 5 ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 03, 2015, 07:59:39 μμ »
Πρίν καμιά 20 χρόνια παίρνω το C-130 1/48 italeri πάω σπίτι και το ανοίγω έλειπαν οι χαλκομανίες και οι οδηγίες συναρμολόγησης,του έστειλα αν θυμάμαι καλά τα απαντητικά κουπόνια των ΕΛΤΑ και σε 1 εβδομάδα περίπου οι οδηγίες συναρμολόγησης και χαλκομανίες ήταν σπίτι μου χωρίς πολλά πολλά και εξηγήσεις.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 02, 2015, 11:09:47 πμ »
Σε δύο περιπτώσεις που γνωρίζω (μία free of charge και μία για αγορά sprue), οι δύο εταιρίες πολύ απλά... δεν απάντησαν καν
Μία από τα ίδια με τη Dragon.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 03, 2015, 11:11:25 πμ »
Παράθεση
Σε δύο περιπτώσεις που γνωρίζω (μία free of charge και μία για αγορά sprue), οι δύο εταιρίες πολύ απλά... δεν απάντησαν καν :roll:
Το ίδιο και η PST για κομμάτι που έλειπε από το κουτί!!!
Κομμένη λοιπόν η PST από εμένα!!!

Παράθεση
Στην εποχή μας οι περισσότερες εταιρίες, δε ρισκάρουν μια online διαπόμπευση για το κόστος ενός sprue ή ακόμα κι ενός ολόκληρου κιτ.
Αυτό μένει μόνο πλέον!!!
Να τους ξεχέσεις σε όλα τα διεθνή φόρουμ!!!
Δεν είναι δυνατόν να σου πουλάνε κάτι ελαττωματικό και ύστερα να κάνουν την πάπια!!!
.

Tags: