Αποστολέας Θέμα: Χαλκομανιες Ρωσικων αρματων B''ΠΠ  (Αναγνώστηκε 3718 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
Χαλκομανιες Ρωσικων αρματων B''ΠΠ
« στις: Ιουνίου 01, 2015, 03:10:38 μμ »
Γεια σας φιλοι μου και χρονια πολλα. Ψαχνω στο ιντερνετ για διαστασεις χαλκομανιων 1/48 αρματων του 40 των ρωσων. Συγκεκριμενα ενδιαφερομαι για Τ-34 και ΚV-1 γιατι οι χαλκομανιες των κιτ (hobbyboss, tamiya) δεν μου κανουν για το θεμα που θελω. Σκεφτηκα να κανω stencils με βαση τις χαλκομανιες των κιτ αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν εχω ιδεα ποια γραμματοσειρα ειναι κοντα σε αυτες των αρματων. Αν επισης καποιος ξερει καποια σελιδα οπου να βρω να κατεβασω και να φτιαξω τις διαστασεις θα βοηθησει πολυ. Καθε βοηθεια δεκτη παιδια.

Ευχαριστω
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Απ: Χαλκομανιες αρματων ΔΠΠ Ρωσων
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 01, 2015, 04:25:52 μμ »

Tι θελεις να φτιαξεις ακριβως?
Μια ιστοσελιδα με πολλες γραμματοσειρες ειναι το http://www.dafont.com/
Απο εκει και περα αν δεν υπαρχει κατι παραπλησιο, βγαινουν τα μεγαλα οπλα και πρεπει να φτιαχνουν τα γραμματα απο το μηδεν σε καποιο προγραμμα, αναλογο του Illustrator.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 01, 2015, 04:49:34 μμ »
Οι ρωσοι συνηθιζαν και εγραφαν διαφορα επανω στα αρματα τους θελω επειδη οι χαλκομανιες των κιτ δεν μου κανουν θελω να γραψω κατι διαφορετικο εγω και να τα τυπωσω επανω σε χαρτι για χαλκομανιες. Διαφορετικα να βρω κατι ετοιμο στο ιντερνετ να το κανω στις διαστασεις 1/48 και να το τυπωσω παλι σε χαρτι χαλκομανιας.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 01, 2015, 07:13:31 μμ »

Θες κατι τελειως δικο σου ή να αντιγραψεις κατι υπαρκτο?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 01, 2015, 07:30:04 μμ »
Αντιγραφη καποιου υπαρκτου που υπαρχει σε καρτελες καποιων εταιρειων στην 1/35, εγω βεβαια θελω 1/48..περα απο αυτο δεν προλαβαινω λογω χρονου να παραγγειλω κατι και να περιμενω να ερθει οποτε αναγκαστικα πρεπει να το φτιαξω εγω..

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2015, 08:29:20 μμ »

εχεις εικονα να δω?

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 01, 2015, 11:25:02 μμ »
Συνήθως δεν ήταν άσπρα τα γράμματα πάνω στο πράσινο του άρματος; Πώς θα γίνει αυτό με χαλκομανία που θα τυπώσεις μόνος σου; Εκτός αν βάλεις άλλο χρώμα.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 02, 2015, 12:28:34 πμ »
Επειδη εχω 2 επιγραφες απο το κιτ της hobbyboss στην 1/48, νομιζω οτι η λυση της σπιτικης χαλκομανιας ειναι απιστευτη μανουρα. Γιατι πρεπει να ξεγυρισεις με το κοπιδι ολα τα γραμματα (συμπεριλαμβανομενων των οφθαλμων οπου υπαρχουν) και μετα να τα τοποθετησεις με σωστες αποστασεις ενα, ενα πανω στο αρμα.

Εγω 4 λυσεις βλεπω.
1 Δημιουργια αρχειου και αποστολη για εκτυπωση σε καποια εξειδικευμενη μικρη εταιρεια που μπορει να τυπωσει το λευκο.

2 Σιγα σιγα με ενα πινελακι να γραφτουν με ελευθερο χερι. Για οδηγο μπορει κανεις να χρησιμοποιησει μαλακη λευκη ξυλομπογια, ή λευκο μολυβοκαρβουνο. Ν

3 Υπαρχουν κατι μαρκαδοροι tamiya που βαφουν τα mecha τα τζαπωνια, αλλα δεν ξερω τι ειδους χρωμα εχουν μεσα

4 Λευκο ακρυλικο μελανι της FW με πενακι , βαζω εικονα γιατι οι περισσοτεροι πια δεν ξερουν τι ειναι αυτο.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 02, 2015, 12:52:59 πμ »
Συνήθως δεν ήταν άσπρα τα γράμματα πάνω στο πράσινο του άρματος; Πώς θα γίνει αυτό με χαλκομανία που θα τυπώσεις μόνος σου; Εκτός αν βάλεις άλλο χρώμα.

Stencil θα κανω και θα ψεκασω επανω στο μοντελο, εξαλλου και με ελευθερο χερι οπως λεει ο ιδομενεας παλι ειναι acceptable καθως οι μογγολοι που τα φτιαχνανε στη ρωσια κοιτουσαν συμμετρια; Η ολα ειχαν το ιδιο χρωμα;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 02, 2015, 12:55:40 πμ »
εχεις εικονα να δω?

Μου εδωσε ενα φιλος αυτη http://img.1001modelkits.com/318923-large_product/microscale-13007-russian-armour-markings-numbers-names-etc-1-35.jpg

Θα τη σκαναρω και ια τη βγαλω στις διαστασεις 1/48, μετα χαπακια, απαλη μουσικη 2-3 ωρες; Ετοιμα τα stencils :p

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 02, 2015, 01:24:40 πμ »
Stencil θα κανω και θα ψεκασω επανω στο μοντελο, εξαλλου και με ελευθερο χερι οπως λεει ο ιδομενεας παλι ειναι acceptable καθως οι μογγολοι που τα φτιαχνανε στη ρωσια κοιτουσαν συμμετρια; Η ολα ειχαν το ιδιο χρωμα;

Δεν ειναι τοσο απλο αν τα γραμματα εχουν οφθαλμους

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 02, 2015, 01:25:30 πμ »
Δεν ειναι τοσο απλο αν τα γραμματα εχουν οφθαλμους

Σε χάνω, βοήθησε με.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 02, 2015, 01:30:46 πμ »
Σε χάνω, βοήθησε με.
Οφθαλμοι ειναι οι τρυπες. Πχ Φ, Ρ, Α κτλ, αν δεν θες το κλασσικο στενσιλ στυλ με τις γραμμες που περνανε απο τους οφθαλμους, πρεπει να κρατησεις τα κομματακια και να τα φιξαρεις προσωρινα στην θεση τους για να ψεκασεις και να εχεις κανονικα τα γραμματα.

ΥΓ στις εξετασεις οφθαλμιατρου που ανεβασες  ::glossa:: οι επιγραφες που βλεπω γινονται ανετα με το χερι. Βαλε σως.. εεε flow ιmprover για να γλυστραει το πινελακι και μην παιδευεσαι αδικα με χαλκομανιες.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 02, 2015, 01:45:38 πμ »
Οφθαλμοι ειναι οι τρυπες. Πχ Φ, Ρ, Α κτλ, αν δεν θες το κλασσικο στενσιλ στυλ με τις γραμμες που περνανε απο τους οφθαλμους, πρεπει να κρατησεις τα κομματακια και να τα φιξαρεις προσωρινα στην θεση τους για να ψεκασεις και να εχεις κανονικα τα γραμματα.

ΥΓ στις εξετασεις οφθαλμιατρου που ανεβασες  ::glossa:: οι επιγραφες που βλεπω γινονται ανετα με το χερι. Βαλε σως.. εεε flow ιmprover για να γλυστραει το πινελακι και μην παιδευεσαι αδικα με χαλκομανιες.

Εντάξει στις ρώσικες μπουλντόζες (άρματα) μια χαρά θα ναι..το πρόβλημα είναι στα πολιτικά αεροπλάνα πχ. εκεί με τους οφθαλμούς όπως λες θα υπάρχει πρόβλημα..σοβαρό

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 02, 2015, 01:48:56 πμ »
Εντάξει στις ρώσικες μπουλντόζες (άρματα) μια χαρά θα ναι..το πρόβλημα είναι στα πολιτικά αεροπλάνα πχ. εκεί με τους οφθαλμούς όπως λες θα υπάρχει πρόβλημα..σοβαρό
Ωπα μαστορα δεν μας ειπες τιποτα για πολιτικα αεροπλανα

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 02, 2015, 01:58:15 πμ »
Ωπα μαστορα δεν μας ειπες τιποτα για πολιτικα αεροπλανα

ένα ένα τα βγάζω  :lol:. Αυτό που θα κάνω για τα δυο άρματα, θα το κάνω και για ένα πολιτικό όπου θα μπει αντί για το λογότυπο της εταιρείας που δίνει το κιτ ένα άλλο που έχω γράψει, έχω δει μεγέθοι ίδια με το πραγματικό κτλ δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρόβλημα εκεί είναι αυτό που λες με τους οφθαλμούς, οπότε για το λογότυπο του πολιτικού ίσως αναγκαστικά πάω στη λύση της τυπωμένης χαλκομανίας, μαύρα γράμματα εκεί οπότε δε θα υπάρχει πρόβλημα στο τυπωμένο διαφανές, εκεί το πρόβλημα θα έιναι ο χειρισμός μετά την εκτύπωση να μη τρέξει, ράνει κάνει κτλ...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 02, 2015, 02:08:48 πμ »
ένα ένα τα βγάζω  :lol:. Αυτό που θα κάνω για τα δυο άρματα, θα το κάνω και για ένα πολιτικό όπου θα μπει αντί για το λογότυπο της εταιρείας που δίνει το κιτ ένα άλλο που έχω γράψει, έχω δει μεγέθοι ίδια με το πραγματικό κτλ δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρόβλημα εκεί είναι αυτό που λες με τους οφθαλμούς, οπότε για το λογότυπο του πολιτικού ίσως αναγκαστικά πάω στη λύση της τυπωμένης χαλκομανίας, μαύρα γράμματα εκεί οπότε δε θα υπάρχει πρόβλημα στο τυπωμένο διαφανές, εκεί το πρόβλημα θα έιναι ο χειρισμός μετά την εκτύπωση να μη τρέξει, ράνει κάνει κτλ...
Μια λυση θα ηταν να μιμηθεις αυτο που κανουν για τα κοφτα γραμματα οι αυτοκολληταδες. Δηλαδη να κοψεις τα γραμματα σε ταινια και μετα να εχεις μια αλλη ταινια με πολυ εξασθενημενη κολλα ως φορεα για να τα παρεις ολα μαζι και να τα κολλησεις σωστα στην θεση τους. Δεν ειναι ευκολο, αλλα για diy ειναι ο μονος τροπος που μπορω να σκεφτω τωρα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 02, 2015, 12:59:49 μμ »
3 Υπαρχουν κατι μαρκαδοροι tamiya που βαφουν τα mecha τα τζαπωνια, αλλα δεν ξερω τι ειδους χρωμα εχουν μεσα
Nα συμπληρώσω οτι οι μαρκαδόροι της ΤΑΜΙΥΑ βγαίνουν και σε enamel (με χονδρή μύτη όμως - έχει μερικούς ο Καλφάκης) και σε ακρυλικό. Η Gunze βγάζει την σειρά ακρυλικών μαρκαδόρων Gundam. Πρόκειται για ακρυλικά χρώματα (κυρίως γυαλιστερά) με εξαιρετική πρόσφυση και με ελάχιστο πάχος γραμμής 0.5mm. Υπάρχει και  σβηστήρας Gundam για περίπτωση λάθους.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 02, 2015, 10:46:35 μμ »
Nα συμπληρώσω οτι οι μαρκαδόροι της ΤΑΜΙΥΑ βγαίνουν και σε enamel (με χονδρή μύτη όμως - έχει μερικούς ο Καλφάκης) και σε ακρυλικό. Η Gunze βγάζει την σειρά ακρυλικών μαρκαδόρων Gundam. Πρόκειται για ακρυλικά χρώματα (κυρίως γυαλιστερά) με εξαιρετική πρόσφυση και με ελάχιστο πάχος γραμμής 0.5mm. Υπάρχει και  σβηστήρας Gundam για περίπτωση λάθους.

Κάποιοι gundam είναι με ακρυλικό χρώμα και κάποιοι με αλκοολούχο, στους δεύτερους χρειάζεται προσοχή, αν χρησιμοποιηθούν πάνω από enamel ή lacguer να μεσολαβήσει ένα χέρι ακρυλικό βερνίκι. Να πω ότι ενώ με ενδιαφέρουν(οι ακρυλικοί) δεν ξέρω να τους ξεχωρίσω, κάποια βοήθεια?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 06, 2015, 01:07:18 πμ »
Αν και έχει θέμα για τις σπιτικές χαλκομανίες, απλά να αναφέρω ότι ψεκάζοντας 5 χέρια microscale liquid decals film αραιωμένο με καθαρό οινόπνευμα (άρωμα γλυκερίνης λολ) και το 1ο χέρι χωρίς αραίωση και εκτεταμένο στέγνωμα με σεσουάρ για πάνω από 1 ώρα όταν μπήκαν στο νερό έτρεξε μελάνι, βασικά έφυγε όλο. Αυτό είναι περίεργο γιατί διάβασα ότι ψεκάζοντας είναι οκ..Το επόμενο βήμα ήταν πινελάτο αναραίωτο 1-2 χέρια (και με ένα χέρι ήταν εντάξει πάλι) δούλεψαν καλά, μόνο τρέξαν κάτι λίγα ζουμιά όταν έκατσαν οι χαλκομανίες τα οποία δεν ήταν ανησυχητικά καθώς με ένα πινέλο και λίγο νερό έφευγαν χωρίς δυσκολία (αν και τα χρειάστηκα, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω από που βγαίνει από το χρώμα σε κάποια σημεία αφού έχει περαστεί παχύ στρώμα microscale liquid decals film. Το χαρτί ήταν αυτό το και καλά Α5 της microscale το οποίο επειδή δεν είναι κόβει χαλκομανίες αν το βάλεις ως Α5. Μετά δεν παρατήρησα κανένα θέμα με σκληρότητα στις χαλκομανίες ίσα ίσα ήταν πολύ μαλακές ξεκολούσαν από το χαρτί σε 10 δευτ., και ήταν και σχετικά μακριές οι δικές μου. Το γύρισμα μόνο το παθαίνουν αν θες να τη κρατήσεις χωρίς το χαρτί εντάξει...Γενικές εντυπώσεις από το χαρτί αυτής της εταιρείας καλές, το μόνο που μένει είναι να βελτιωθεί η εκτύπωση που είναι μάλλον το πιο δύσκολο κομμάτι.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 06, 2015, 10:53:34 πμ »
Εγώ είμαι εντελώς άσχετος με homemade χαλκομανίες και συνεπώς, δεν μπορώ να φανώ χρήσιμος στο παρόν τόπικ, αλλά έχω μια (εντελώς άσχετη) ερώτηση: Το αρκτικόλεξο στον τίτλο "ΔΠΠ", τι ακριβώς σημαίνει????

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 06, 2015, 11:32:46 πμ »
ΔΠΠ:Δευτερος Παγκοσμιος Πολεμος αντι του σωστου Β'ππ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Tags: