Αποστολέας Θέμα: OLYMPOS Μicron MP 200 B  (Αναγνώστηκε 4248 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fotis panagiotopoulos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
    • F.T. Models
OLYMPOS Μicron MP 200 B
« στις: Μαΐου 22, 2015, 07:09:33 μμ »
Χαιρετω ολους. Την επομενη εβδομαδα περιμενω να παραλαβω τον δευτερο αερογραφο μου μετα απο αρκετα χρονια απο ενα μαγαζι στην Ιαπωνια. Εχω παραγγειλει τον Olympos micron MP 200 B στην απλη συσκευασια. Ο αερογραφος εχει μπεκ με διαμετρο 0.18 mm και κυπελλο με χωρητικοτητα 1cc. Απο οσα γνωριζα και διαβασα σε διαφορα ξενα blog ειναι ενας απο τους καλυτερους αερογραφους μαζι με τον Iwata custom micron. Βασικα θα τον χρησιμοποιω για δυσκολες παραλλαγες αλλα θα τον δοκιμασω και για γενικο βαψιμο. Σε λιγες ημερες  θα επανελθω με εντυπωσεις απο τις δοκιμες που θα κανω.   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: OLYMPOS micron MP 200 B
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 22, 2015, 07:50:55 μμ »
Τι τιμουλα τον τσιμπησες?

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 22, 2015, 08:06:07 μμ »
CROW η απλη συσκευασια που παρηγγειλα και περιεχει τον αερογραφο το κλειδι για το μπεκ και το manual κοστιζει 217 ευρω , ενω η πληρης με το κουτι οπως ειναι στην φωτογραφια 326 ευρω.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 23, 2015, 04:30:42 πμ »
Θα ηθελα μια φορα να δοκιμασω εναν (η τον micron που ειναι το ιδιο πραγμα) για να δω ποση διαφορα εχει απο τον HP-B. Εχουν τα διπλασια λεφτα και πραγματικα δεν μπορω να πιστεψω οτι για την χρηση που κανουμε τα αξιζουν. :roll:

Αποσυνδεδεμένος LYBCO

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 23, 2015, 08:09:52 πμ »
Kαι νομιζα οτι ειχε κλεισει η OLYMPOS.Θα μπορουσαμε να εχουμε το link του καταστηματος;

Αποσυνδεδεμένος LYBCO

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 23, 2015, 08:15:04 πμ »
To βρηκα νομιζω
  http://olympos-airbrush.ocnk.net/

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 23, 2015, 09:57:13 πμ »
CROW την ιδια απορια εχω και εγω αν οντως αξιζει η αγορα ενος αερογραφου σαν τον MP 200. Θα σου απαντησω σιγουρα οταν θα τον δοκιμασω. Παντως απο αυτα που εχω διαβασει, μπορει να κανει πολυ λεπτες γραμμες με ευκολια οπως και αχνο βαψιμο που υπαρχει κυριως στις παραλλαγες των γερμανικων αεροπλανων του ΒΠΠ, αλλα και σε παραλλαγες αρματων. Βεβαια χρειαζεται και μια σχετικη εμπειρια για αυτους τους αερογραφους κυριως για την σωστη αραιωση των χρωματων και το καλο καθαρισμα, ενω μεγαλη προσοχη χρειαζεται η βελονα και το μπεκ. LYBCO σωστα αυτο ειναι το καταστημα που αγορασα και εγω τον OLYMPOS.  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 31, 2015, 12:38:17 μμ »
Χαιρετω ολους και παλι. Την Πεμπτη μετα απο 7 ημερες παρελαβα τον αερογραφο ευτυχως χωρις χρεωση απο τελωνειο. Ο αερογραφος λυθηκε ολος και οπου χρειαζοταν του εβαλα λαδι και γρασο. Η ποιοτητα κατασκευης ειναι εξαιρετικη ενω το επαναλαμβανω και παλι η βελονα χρειαζεται μεγαλη προσοχη στην τοποθετηση για να μην γινει ζημια γιατι ειναι πολυ λεπτη. Τις επομενες ημερες θα τον δοκιμασω και στο βαψιμο και θα επανελθω με τα αποτελεσματα των δοκιμων. ΣΗΜ. Μερικες ακομα πιο κοντινες φωτογραφιες οι οποιες δεν ειναι δικες μου, θα ανεβασω δικες μου μαζι με τα αποτελεσματα των δοκιμων. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 31, 2015, 12:45:48 μμ »
Καλοδούλευτος Φώτη. Ελπίζω να τον ευχαριστηθείς :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 03, 2015, 10:28:21 μμ »
Επανερχομαι και παλι ( ελπιζω να μην σας κουραζω ) με τα αποτελεσματα των δοκιμων με τον MP 200 B. Μετα απο 2 ωρες βαψιματος μπορω να πω οτι ο αερογραφος ειναι πολυ καλος στις λεπτες δεσμες με αριστη αποδοση στις πολυ λεπτες γραμμες και στις βουλες ολων των μεγεθων. Καποιος που εχει μια σχετικη εμπειρια με τους αερογραφους μπορει π.χ να βαψει τις βουλες απο το καμουφλαζ ambush των γερμανικων αρματων. Κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση ειναι ο πολυ καλος μικροελεγχος του αερα απο την σκανδαλη με αποτελεσμα το ευκολο βαψιμο με διαφορετικες τονικοτητες. Επισης τα χρωματα θελουν μεγαλυτερη αραιωση για σωστο βαψιμο, π.χ με τα Gunze που χρησιμοποιω κυριως, για εμενα χρειαζεται 1 μερος χρωμα και 2 διαλυτικο στα 25 psi σε σχεση με τον HP 23 με μπεκ 0.3 mm που χρειαζοταν 1 μερος χρωμα και 1.5 διαλυτικο, ενω μονο μια φορα χρειαστηκε να καθαρισω την ακρη της βελονας σε διαστημα 2 ωρων. Τελος ο αερογραφος ειναι ευκολος στο καθαρισμα με σημειο προσοχης την τοποθετηση της βελονας στην συναρμολογηση για να μην γινει ζημια. ΣΗΜ. Ειχα ενα θεμα με το κυπελλο επειδη ειχα συνηθισει  να εχει καπακι και θελει προσοχη για να μην αδειασει καποιος το χρωμα κατα λαθος επανω στο μοντελο στην χειροτερη περιπτωση. Εγω την πατησα ηδη απο την πρωτη φορα  και αδειασα το χρωμα ευτυχως επειδη ηταν δοκιμη επανω σε χαρτι.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 03, 2015, 10:51:33 μμ »
Φώτη καλησπέρα και καλορίζικος ο Olympos. 25psi για τέτοια μεγάλη αραίωση(1 προς 2) μήπως είναι πολλά για κοντινές αποστάσεις που έτσι κι αλλιώς επιβάλονται για βάψιμο με βούλες κλπ.

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 03, 2015, 11:16:12 μμ »
Γιωργο ολα ειναι θεμα συνηθειας , τον δοκιμασα και στα 20 psi. Eγω εχω συνηθισει να βαφω με λιγο μεγαλυτερη πιεση. Με χαμηλοτερη εχεις πιο ευκολο ελεγχο της δεσμης απο κοντα αλλα ο αερογραφος μπουκωνει πιο συχνα, ενω με μεγαλυτερη θελει πιο μεγαλη προσοχη στο ανοιγμα της δεσμης αλλα ο αερογραφος βαφει για μεγαλυτερα διαστηματα. Ολα εξαρτωνται απο το ποσο καλα γνωριζει καποιος τον χειρισμο της σκανδαλης. Και  οι δυο τροποι εχουν θετικα και αρνητικα.  ::salut::

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 03, 2015, 11:21:28 μμ »
Εχεις δίκιο όπως το θέτεις, απλά θέλει καλό έλεγχο της σκανδάλης για να μην σου "ξεφύγει" παραπάνω ψέκασμα στα κοντινά.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 04, 2015, 12:55:51 πμ »
Φωτη,για λεπτες δεσμες θα σου προτεινα να κατεβασεις πιεση και να πλησιασεις πιο κοντα στο μοντελο. Με τον HP-B εχω βαψει ακομα και με λιγοτερα απο 5 psi,με την βελονα σχεδον ακουμπησμενη στο μοντελο και με  αριστο αποτελεσμα. Δεν νομιζω οτι εχει νοημα τοσο υψηλη πιεση.

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 04, 2015, 09:48:38 πμ »
Καλημερα CROW. 5 psi μου φαινεται πολυ χαμηλο αλλα θα το δοκιμασω. Το χαμηλοτερο που εχω βαψει ειναι τα 15 psi αλλα οπως ανεφερα και πιο πανω οσο πιο χαμηλα τοσο πιο συχνο το μπουκωμα του αερογραφου για τα Gunze η Tamiya που χρησιμοποιω εγω, για αλλα χρωματα μπορει να χρειαζεται αλλη αραιωση και αλλη πιεση. Για την αποσταση δεν νομιζω οτι χρειαζεται πιο κοντινη, και εγω βαφω απο 2 εως 5 mm απο το μοντελο.  ::salut::

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
Απ: OLYMPOS Μicron MP 200 B
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 31, 2020, 01:38:49 πμ »
Χθές παρέλαβα από Αγγλία(αγορά μέσω ebay από Ελληνα πωλητή) τον OLYMPOS H-P 100B καινούργιο μέσα στην κασετίνα του, το μόνο που έλειπε είναι το κλειδάκι για το μπεκ. Μετά από ένα λύσιμο-σχολαστικό καθαρισμό έκανα ένα μικρό τεστ βαψίματος λόγω έλλειψης χρόνου και γράφω για όσους ενδιαφέρονται τα συμπεράσματα μου. Κατ΄αρχήν η διαδρομή της σκανδάλης προς τα κάτω είναι πάρα πολύ μικρή από άλλους αερογράφους, Κινέζικους αλλά και Γιαπωνέζικους και επίσης είναι κοντύτερα στο κύπελο του χρώματος και γενικά είναι πιό κόμπακτ σε διαστάσεις μέχρι το μπεκ, το ψέκασμα έγινε με χρώμα αρκετά αραιωμένο(gunze) που μου είχε μείνει πριν από μέρες, οι πιέσεις που χρησιμοποίησα ήταν από 8 έως 12psi και στις ψιλές γραμμές και τελείες, ακουμπούσα την κορώνα στο χαρτί, για ποιό κοντά μόνο αν την έβγαζα αλλά δεν το δοκίμασα. Περισσότερα συμπεράσματα αν ενδιαφέρεστε θα ανεβάσω προσεχώς.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 31, 2020, 08:17:46 πμ »
Καλοδούλευτος! Περιμένουμε και τα περισσότερα συμπεράσματα με το καλό όταν τον δουλέψεις περισσότερο.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 31, 2020, 08:38:08 πμ »
Έχω την εντύπωση ότι η Iwata προήλθε από την Olympos.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 31, 2020, 02:43:43 μμ »

Απλά το ίδιο εργοστάσιο. Και αν δεν απατώμαι, όπως και για τους Gunze, Tamiya και Holbein.

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 31, 2020, 03:18:16 μμ »
Στην Ιαπωνία ένα εργοστάσιο φτιάχνει όλες τις επώνυμες μάρκες, το Fuso Seiki. Η σχεδίαση όμως είναι των εταιρειών. Η Olympos είχε τα πιο πετυχημένα σχέδια μεταξύ αυτών και τους custom micron, την πατέντα των οποίων αγόρασε η iwata όταν έκλεισε η olympos.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 31, 2020, 03:28:00 μμ »
Στην Ιαπωνία ένα εργοστάσιο φτιάχνει όλες τις επώνυμες μάρκες, το Fuso Seiki. Η σχεδίαση όμως είναι των εταιρειών...
Το άκρον άωτον της Κίνας. Εκεί, κάποιες εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) βιοτεχνίες φτιάχνουν τα ίδια 5-10 όλα κι όλα σχέδια αερογράφων (αντίγραφα επωνύμων βέβαια) και κονταροχτυπιούνται, με διαφορά ελάχιστων σέντς/κομμάτι η μία από την άλλη, ποια θα πουλήσει τα περισσότερα κομμάτια :mrgreen:

ΜΦΧ

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 31, 2020, 09:45:09 μμ »
Στην Ιαπωνία ένα εργοστάσιο φτιάχνει όλες τις επώνυμες μάρκες, το Fuso Seiki. Η σχεδίαση όμως είναι των εταιρειών. Η Olympos είχε τα πιο πετυχημένα σχέδια μεταξύ αυτών και τους custom micron, την πατέντα των οποίων αγόρασε η iwata όταν έκλεισε η olympos.

Ετσι ακριβώς όσο αφορά τους αερογράφους για μοντελιστική-καλιτεχνική χρήση, φασόν κατά τα κοινώς λεγόμενα, αλλά η Iwata είναι κολοσσός στα συστήματα βαφής βιομηχανικής χρήσης, οι αερογράφοι που χρησιμοποιούμαι είναι ένα μικρό κομμάτι του κύκλου παραγωγής της.

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 31, 2020, 10:57:28 μμ »
Καλά βαψιματα να   ευχηθώ . Καλοδουλευτος να είναι!!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 01, 2020, 10:17:53 μμ »
Καλοδούλευτος! Περιμένουμε και τα περισσότερα συμπεράσματα με το καλό όταν τον δουλέψεις περισσότερο.

Καλά βαψιματα να   ευχηθώ . Καλοδουλευτος να είναι!!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Ευχαριστώ, προσεχώς λοιπόν τα συμπεράσματα για όσους ενδιαφέρεστε.

Tags: olympos