Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για Ακρυλικά χρώματα Revell Aqua Color  (Αναγνώστηκε 2648 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Belisarius

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
Ερώτηση για Ακρυλικά χρώματα Revell Aqua Color
« στις: Μαΐου 07, 2015, 11:22:49 πμ »
Καλημέρα!

Είπα να δοκιμάσω τα ακρυλικά χρώματα σε ένα μικρό μοντελάκι. Πήρα Revell Aqua Color το οποίο αραίωσα με νερό. Το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό (τουλάχιστον). Θα εκτιμούσα όποια βοήθεια. Με τα enamel δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα.

Στις φωτογραφίες το ανοιχτό στην κάτω μεριά είναι Light Grey και έχει περαστεί 4 χέρια!

Στην επάνω μεριά πέρασα ένα χέρι ανοιχτό καφέ (381 ή 382 δεν θυμάμαι) για να δω πως θα βγει αλλά επειδή είναι πολύ κοντά στο χρώμα του μοντέλου δεν φαίνεται καλά. Το σοκ το έπαθα όταν πήγα να περάσω από πάνω Olive Green (371) - επίσης ένα χέρι. Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι για δοκιμή στο κομμάτι στο δεξί φτερό προς το ακροπτερύγιο το πράσινο δεν το αραίωσα αλλά το έβαλα όπως ήταν από το κουτάκι (που είναι αρκετά παχύρευστο).

Είναι σαφές ότι κάτι κάνω λάθος... Είναι η πρώτη απόπειρα με ακρυλικά οπότε δείξτε επιείκεια!

Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
Απ: Ερώτηση για Ακρυλικά χρώματα
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 07, 2015, 11:53:18 πμ »
Σαν νεοπας δεν εχω μεγαλη εμπειρια και δεν εχω ιδεα απο enamel,γιατι ξεκινησα και συνεχιζω με ακρυλικα της Lifecolor και πινελο.....αυτο που εχω διαπιστωσει ειναι οτι καποια χρωματα, ιδιος τα πιο ανοιχτα δεν στρωνουν το ιδιο καλα με καποια αλλα... Το συμπερασμα ομως που βγαζω απο τις φωτογραφιες σου ειναι οτι εχεις λαθος αραιωση.....θελει 2 πρωτα χερια με αρκετα αραιωμενο χρωμα οπως στις φωτο σου, κινησεις προς μια κατευθυνση και να μην το ξαναπερασεις απο πανω αλλα να το αφησεις να στεγνωσει πριν το επομενο χερι...το τελευταιο χερι με μικροτερη αραιωση και πολυ μικρη ποσοτητα χρωματος στο πινελο. Δεν εχω βαψει με κατι αλλο ομως για να μπορω να συγκρινω, εκτος απο ενα γκρι της Gunze που μου φαινεται πιο ευαισθητο σε σχεση με τα lifecolor.

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 07, 2015, 01:52:55 μμ »
Καταρχάς το άβαφο μοντέλο είναι πολύ σκούρο για να καλυφθεί σωστά με το Light Grey . Θα σου πρότεινα πρώτα να περνάς ένα αστάρι σε σπρέυ , πχ στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έπερνα ένα Humbrol είτε λευκό ή ακόμα και το ίδιο το Light Grey  σαν αστάρι και κάτω χρώμα ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο θα είχες επιφάνεια καταλληλότερη για βάψιμο.
Τα ακρυλικά  -γενικά- δεν είναι ιδανικά για βάψιμο με πινέλο αλλά αν θέλεις σώνει και καλά να τα χρησιμοποιείς με πινέλο, προτίμησε τα Citadel ή τα Vallejo ή έστω Tamiya/ Gunze με την σειρά που τα γράφω και με βάση την προσωπική μου εμπειρία.

Πειραματίσου με την αραίωση και με διάφορα πινέλα .

Ελπίζω να βοήθησα αλλά να είσαι βέβαιος οτι μπορείς και ΠΟΛΥ καλύτερα
Βαγγέλης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 07, 2015, 02:55:06 μμ »
Ευχαριστώ,

Βρήκα αυτό το link (http://airfixtributeforum.myfastforum.org/Revell_Aqua_Color_Paint_Review_for_brushing__about21839.html), σύμφωνα με το οποίο τα ακρυλικά της Revell είναι ότι καλύτερο και με πινέλο βάφει σαν αερογράφος. ΟΚ, ίσως λίγο υπερβολικό αλλά κοιτάω τις φωτογραφίες και είναι λες και έχω άλλα χρώματα!

Αυτό όμως με το πράσινο χωρίς αραίωση, πως εξηγείται;

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 07, 2015, 03:20:34 μμ »
Τα ακρυλικά της Revell δεν τα γνωρίζω και γι'αυτό δεν αναφέρθηκα καθόλου σε αυτά. Σίγουρα ΔΕΝ βάφουν σαν τον αερογράφο αν κρίνω από τις φωτογραφίες στο λίνκ.  Όμως αυτά που έγραψα είναι γενικοί κανόνες  που θα διευκολύνουν την δουλειά σου και σίγουρα θα φέρουν καλύτερο (και γρηγορότερο ) αποτέλεσμα. Επειδή καταφανώς δεν χρησιμοποιείς αερογράφο, να πω οτι πολλά χρώματα κυκλοφορούν πλέον σε έτοιμο σπρέυ και με λίγη εμπειρία ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΝΗΜΑ  έχεις μια χαρά αποτέλεσμα .

Θα κάνω χαζή ερώτηση αλλά μήπως το πράσινο δεν το ανακάτεψες καλά ?

Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 07, 2015, 03:27:21 μμ »
Κατα τη γνωμη μου οπως εγραψα και παραπανω, εκανες υπερβολικη αραιωση.....ισως φταιει και το πινελο σου που αφησε γραμμες...παντως οταν σε μενα τυχει να αφησει γραμμες συνηθως φταιει οτι ξαναπερασα πανω απο το ιδιο σημειο το πινελο...καλυτερα να στεγνωσει και ξανα αλλο χερι...με νερο αραιωσες?

REMOVE BEFORE DIVE

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 07, 2015, 03:29:04 μμ »
Το κούνησα αλλά ισως δεν το ανακάτεψα. Πάντως ήταν αρκετά παχύρευστο... Θα δοκιμάσω να το ανακατέψω καλά...
Δεν είμαι 'έτοιμος' ακόμα για αερογράφο! Ας μάθω πρώτα να φτιάχνω σωστά το μοντέλα και μετά μπορώ να κάνω 'επένδυση' σε αεροφράφο!

Ναι, zithon-tasos, με νερό αλλά πως εξηγείς το αποτέλεσμα χωρίς αραίωση...?

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 07, 2015, 03:34:45 μμ »
Το πρασινο φαινεται οτι εχεις αριαωσει πολυ το χρωμα. Το καφε φαινεται αρκετα παχυρευστο, αλλα κατι φταιει ή με τα πινελα σου ή βαζεις πολυ ποσοτητα . Κανε δοκιμες μεχρι να το πετυχεις....

REMOVE BEFORE DIVE

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 07, 2015, 03:36:21 μμ »
Επισης πολυ πιθανο να μην καθετε το χρωμα καλα στο συγκεκριμενο πλαστικο και να θελει ασταρωμα.....

REMOVE BEFORE DIVE

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 07, 2015, 03:40:28 μμ »
Thanks, θα δοκιμάσω καλύτερο ανακάτεμα, και θα δοκιμάσω να βάψω σε ένα παλιό μισοκατεστραμμένο σχεδόν 10-ετίας.

Μπορώ να ψεκάσω με Primer όπως είναι τώρα ή θα το κάνω χειρότερο;

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 07, 2015, 03:42:04 μμ »
Δεν νομιζω να εχει προβλημα το primer,αλλα θα χαλασει ολη η λεπτομερια του μοντελου...καλυτερα ξεβαψε το,νομιζω η χρωνινη κανει δουλεια, και ξανα απο την αρχη...

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 07, 2015, 04:03:16 μμ »
Αν είναι να ψεκάσεις αστάρι καλύτερα να το ξεβάψεις. Με μια απλή αναζήτηση στο σάιτ θα βρείς αρκετούς τρόπους και τεχνικές. Με το ξέβαμα θα γλιτώσει η λεπτομέρεια.

Αν βαριέσαι την διαδικασία, μπορείς εναλλακτικά να τρίψεις το μοντέλο με ντουκόχαρτο .Ξεκίνα με 800 και πήγαινε ως τα 1500. Οχι υπερβολικά πολύ τρίψιμο, ο στόχος είναι  να γίνει επίπεδη η επιφάνεια  και να φύγει το πολύ . Θα χάσεις αρκετή ίσως λεπτομέρεια ενώ σε δυσπρόσιτα σημεία θα παραμείνει αρκετό χρώμα  που δύσκολα τρίβεται.

Εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου πέτυχε το ξέβαμα αλλά άλλοι υπομονετικότεροι συνάδελφοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα
Βαγγέλης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 07, 2015, 04:12:50 μμ »
Έχω ένα ρετάλι άβαφο, ένα μαύρο F-117. Θα βάλω σε αυτό γκρί Primer και θα δοκιμάσω εκεί την τύχη μου...

Πάντως, κάτι κάνω πολύ λάθος...

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 07, 2015, 07:46:53 μμ »
Βάφω μόνο με πινέλο και με 90% με humbrol enamel ,επειδή είδα ότι ανέφερες τα revell και μιας και από τύχη έχω δουλέψει 3 χρώματα (tyre - Red - green) να σου πω ότι καλύπτουν πολύ καλά ίσως και καλύτερα από τα humbrol αλλά στεγνώνουν πολύ γρήγορα ότι αυτό συνεπάγετε .
Ηλίας

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 07, 2015, 10:24:06 μμ »
Στην παρακατω φωτο, εχω περασει την ελικα με primer της Tamiya, και μετα 2 χερια με αρκετα αραιωμενο χρωμα,με διαφορα 2-3 ωρων μπορει και λιγοτερο, οπου το αποτελεσμα βγαινει περιπου σαν το δικο σου πρασινο, και επειτα αλλα 2 χερια με μετρια αραιωση με διαφορα 1ημερας....με πολυ πολυ μικρη ποσοτητα χρωματος και ενα περασμα παντα απο καθε σημειο με την ιδια φορά.....το χρωμα ειναι lifecolor και μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
(υ.γ. Σε ενα σημειο στη πανω ελικα που φαινεται μια σκια ,ειναι δαχτυλια και εχει διορθωθει)

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 19, 2015, 11:41:07 μμ »
Καλησπερα στο φορουμ.Δεν θελω να ανοιξω νεο θεμα θελω να κανω 1 ερωτηση για τα ακρυλικα της HUMBROL εχει δοκιμασει καποιος να τα αραιωσει με AQUEOUS HOBBY COLOR THINNER με την πρασινη ετικετα και τι αποτελεσματα ειχε πανω σε ασταρωμενη επιφανεια??

Tags: