Αποστολέας Θέμα: AMK Kfir C-7 στην 1/48 - ΤΕΛΟΣ!  (Αναγνώστηκε 8285 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
Απ: AMK Kfir C-7 στην 1/48
« Απάντηση #75 στις: Απριλίου 24, 2015, 09:46:49 πμ »
Απόλαυση. Πανέμορφο το Κφιρ, πολλά μπράβο.

Σε ευχαριστώ Φίλε. Όπως βλέπεις άκουσα και την συμβουλή (και πίστεψέ με δεν ήταν καθόλου εύκολο να διορθωθεί.
Αν δεν σχολίαζες το αλεξήνεμο, ο τεμπέλης θα το είχα αφήσει στην τύχη του!!!  ::salut::
Ακόμα ψάχνω όμως τι έφταιγε. Πραγματικά δεν φαινόταν έτσι πιο πριν (θα το είχα δει να πάρει η οργή και στην παρουσίαση!)

Οι θφορές και το πάνελινγ στο κάτω μέρος της μύτη έχει ενδιαφέρον.

Έχει δύο σημεία που εστιασμένα λερώνεται υπερβολικά. Στην μύτη και στο άνω μέρος της μέσης ατράκτου (μην με ρωτάς γιατί, μηχανικός δεν είμαι. Η φθορά έγινε με βάση πολλών δεκάδων φωτογραφιών του πραγματικού).

Το σκούπισμα του wash στα διάφορα σημεία της κοιλιάς και της αριστερής δεξαμενής επίτηδες έγιναν;

Ε, τώρα με προσβάλλεις. Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι είμαι η προσωποποίηση της τελειότητας???  ::glossa:: ::violent1:: ::bioliicon::

Βασικά ήθελα να δείξω ότι οι δεξαμενές δεν είναι απαραίτητα ζευγάρια και μπορεί να έχουν υποστεί διαφορετική φθορά. 
Έτσι η μία έγινε απλά φθαρμένη, η δεύτερη φθαρμένη - μισοκαθαρισμένη και τελικά αφημένη στην τύχη της!!!

Το βάψιμο έγινε ίδιο και στις δύο.
Στην συνέχεια περάστηκαν με Kleer.
Ακολούθησαν φθορές με λάδια κανονικά (wash και φιλμ με ένα φαρδύ μαλακό πινέλο ζωγραφικής).
Η μία αφέθηκε να στεγνώσει, ενώ η δεύτερη περάστηκε άμεσα με ένα χέρι kleer. Πριν και αυτό στεγνώσει καλά, τρίφτηκε με ένα μαλακό ύφασμα. Το αποτέλεσμα ήταν τα μπαλώματα στο χρώμα που βλέπετε ;-)

Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 24, 2015, 01:54:53 μμ »
Και να πως διορθώθηκε μετά το πέρας των εργασιών το σκαλοπάτι στο αλεξήνεμο:

Εδώ είναι φανερό πλέον το σκαλοπάτι ανάμεσα στο αλεξήνεμο και το ρύγχος.

Με την ψυχή στο στόμα μασκαρίσθηκε όλη η γύρω περιοχή με ταινία της TAMIYA (δύο στρώσεις για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχω κανένα ατύχημα).

Ακολούθησε στοκάρισμα με στόκο δύο συστατικών. Στρώθηκε με μία υγρή μπατονέτα και αφέθηκε να στεγνώσει πολύ καλά.
Ακολούθησε τρίψιμο με υγρό ντουκόχαρτο και ξανά στοκάρισμα με υγρό στόκο αυτή την φορά για να κλείσουν τυχόν πόροι και ατέλειες.
Ξαναχαράχτηκε η γράμμωση της περιοχής με πολύ πολύ προσοχή.

Ακολούθησε ξανά βάψιμο με όλη την διαδικασία της πρώτης φοράς (δύο στρώματα, ένα ανοικτό και ένα πιο σκούρο), βερνίκια και wash.
Το τελικό αποτέλεσμα άξιζε πιστεύω τον κόπο, αφού όσο και αν ήθελα να μην βλέπω την συγκεκριμένη ατέλεια, το μάτι μου πήγαινε συνεχώς εκεί!

Και επειδή έτσι ωραία φαίνονται όλα στις παρουσιάσεις, να σας διαβεβαιώσω ότι και τον σωλήνα pito έσπασα στην διαδικασία, και την καλύπτρα και μία GBU την πήρε και την σήκωσε.
Διάβασα πολλές γραφές και αφού ανέβασα πίεση 20, κατάφερα να μην απογειώσω κυριολεκτικά το μοντέλο και τον μεγάλο γιό μου που βλέποντας και ακούγοντάς με, έλεγε διαρκώς: Μπαμπά είπες πάλι την κακιά την λέξη που λες στο αυτοκίνητο και φωνάζει η μαμά "μην λες γαμ.... μπροστά στα παιδιά"...
ΕΛΕΟΣ!!!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 24, 2015, 02:08:47 μμ »
Πολλή ωραία δουλειά, μπράβο!

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 24, 2015, 02:43:35 μμ »
Σε ευχαριστώ φίλε μου.
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 24, 2015, 03:05:50 μμ »
Μαγκιά η διόρθωση, σε έσωσε ο Amen, το παλικάρι ξέρει να τα λέει με τρόπο. ::sprechende_015::
Γενικά πάντως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, επιτομή οι φθορές σου. ::thumbleft::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 24, 2015, 03:08:35 μμ »
Πανέμορφο!!! Και το πραγματικό και το μοντέλο...  ::101:: ::101:: ::101:: ::101::

Όσο για την διόρθωση της τελευταίας στιγμής, αφού το ήξερες και το πρόσεξες, θα σε έτρωγε μέχρι να το φτιάξεις όπως πρέπει.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 24, 2015, 03:10:13 μμ »
Μαγκιά η διόρθωση, σε έσωσε ο Amen, το παλικάρι ξέρει να τα λέει με τρόπο. ::sprechende_015::

100%!!! Respect!!!

Γενικά πάντως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, επιτομή οι φθορές σου. ::thumbleft::

και...

Πανέμορφο!!! Και το πραγματικό και το μοντέλο...  ::101:: ::101:: ::101:: ::101::

Σας ευχαριστώ πολύ :-)
gtdeath13 έτσι ακριβώς είναι!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 24, 2015, 04:11:26 μμ »
και...
Μάλλον δεν ολοκλήρωσα την διατύπωση. :roll:
Οι φθορές είναι αυτές που αναδεικνύουν το μοντέλο σου, φαίνεται ότι έχεις κάνει καλή δουλειά και έχει πέσει πολύ ερευνά,
ενώ το όλο αποτελέσματα βγάζει έναν ρεαλισμό που είναι κοντά στο πραγματικό. ::agree::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 24, 2015, 04:18:58 μμ »
Εξαιρετικη δουλεια σε βαψιμο και φθορες!! Ειναι και κιταρα και του εδωσες και καταλαβε μετα απο τοσο καιρο απραξιας.  Αν θυμαμαι καλα το Skyhawk ηταν το τελευταιο?  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 24, 2015, 04:27:08 μμ »
Εξαιρετικη δουλεια σε βαψιμο και φθορες!! Ειναι και κιταρα και του εδωσες και καταλαβε μετα απο τοσο καιρο απραξιας.  Αν θυμαμαι καλα το Skyhawk ηταν το τελευταιο?  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Πράγματι, το τελευταίο ήταν το Skyhawk.
Δεν ήταν καιρός απραξίας όμως αλλά μετανάστευσης φίλε μου :-(
Είναι πράγματι κιτάρα!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 24, 2015, 04:38:02 μμ »
Πράγματι, το τελευταίο ήταν το Skyhawk.
Δεν ήταν καιρός απραξίας όμως αλλά μετανάστευσης φίλε μου :-(
Είναι πράγματι κιτάρα!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

Ειχα δει το ποστ της μεταναστευσης στην Αυστραλια. Απραξία εννοουσα τον χρονο που περασε χωρις τελειωμενο κιτ. Ευχομαι να εχεις τακτοποιηθει και να βλέπουμε μοντελα σου συχνα πλεον. Ποιο σκεφτεσαι για επομενο?  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 24, 2015, 05:01:24 μμ »
Ειχα δει το ποστ της μεταναστευσης στην Αυστραλια. Απραξία εννοουσα τον χρονο που περασε χωρις τελειωμενο κιτ. Ευχομαι να εχεις τακτοποιηθει και να βλέπουμε μοντελα σου συχνα πλεον. Ποιο σκεφτεσαι για επομενο?  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Κάνουμε ένα group built εδώ με P-47D και θα συμμετέχω με ένα Hasegawa OOB. Στα πιο σοβαρά, είμαι ανάμεσα σε ΑΜΚ Fouga Magister και Kinetic Mirage IIIO (RAAF φυσικά!).

(Εξαιρετικό και το hornet σου. Τελειώνει - τελείωσε?)
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 24, 2015, 05:17:50 μμ »
Κάνουμε ένα group built εδώ με P-47D και θα συμμετέχω με ένα Hasegawa OOB. Στα πιο σοβαρά, είμαι ανάμεσα σε ΑΜΚ Fouga Magiter και Kinetic Mirage IIIO (RAAF φυσικά!).

(Εξαιρετικό και το hornet σου. Τελειώνει - τελείωσε?)

Ελπιζω να επιλέξεις το Mirage III.  :lol:  Ειναι πανεμορφο σουλουπι και ομορφο το κιτ της kinetic. Απο εφαρμογη δεν ξερω...

Spoiler (hover to show)
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 24, 2015, 06:52:47 μμ »
    Φοβερό είναι φίλε μου ,εγώ που γενικά γουστάρω τα καθαρά αεροπλάνα (όπου μπορούν να είναι) οι φθορές σου και το βάψιμο έχουν δέσει τόσο καλά που δεν το χορταίνω.
Επίσης τα όπλα όλα τα λεφτά.    ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 24, 2015, 11:11:11 μμ »
Dio Μπράβο για την υπομονή σου!

Οσο για την επισήμανση για αυτό είμαστε εδώ. Ένα 2ο μάτι πάντα βοηθάει, μια έξτρα κουβέντα πάντα μπορεί να μας παρακινήσει για κάτι καλύτερο πάνω στο μοντέλο μας. Πάντα καλοπροαίρετα τα λέω αν και ξέρω υπάρχουν και πιο οι "ευαίσθητοι" στα σχόλια.  :mrgreen:

Στη δικιά σου περίπτωση πάντως ήταν επικίνδυνο το παιχνίδι. Μια στραβή να γινότανε θα ψάχναμε για νέα καλύπτρα. Από την άλλη όμως με τέτοιο επίπεδο δουλειάς στο μοντέλο δεν γινόταν να αφήσεις την καλύπτρα έτσι.  ::salut::

ΥΓ
Ελπίζω η γυναίκα σου να εντυπωσιάστηκε από το μοντέλο.  Θυμάμαι παλιά,το Α-4 τις είχε πέσει μικρό στο μάτι για τη δουλειά που είχες ρίξει  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 25, 2015, 02:04:46 πμ »
Χα χα χα. Που το θυμήθηκες!  Αυτή την φορά ήταν μάλλον παγερά αδιάφορη lol lol lol
Φιλικά,
Διονύσης

Tags: