Αποστολέας Θέμα: "Ελέφας" στα χαλάσματα ιταλικής φάρμας κάπου στο Anzio - Τέλη Φεβρουαρίου ΄44  (Αναγνώστηκε 74045 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Μπορείς επίσης να κάνεις και μία κουτσουλιά να φεύγει από το περιστεράκι!
:P
Πολύ ωραίο στήσιμο, μόνο που μήπως το πηγάδι εμποδίζει την κίνηση του άρματος προς τα εμπρός??
Αν το μετακινούσες λίγο πιο κάτω, θα χόραγε να περάσει, αλλά έτσι όπως φαίνεται από την φωτογραφία, το άρμα δεν χοράει ανάμεσα στο σπίτι και στο πηγάδι.

Μα δεν έχει σκοπό να περάσει από εκεί! Τη έχει στήσει και περιμένει θύμα, κοίτα και το κανόνι το οποίο μάλλον σημαδεύει κάποι μακρινή διασταύρωση, αποστασιομετρημένη στο χιλιοστό. Αυτός ήταν ο τρόπος που δρούσαν οι ελέφαντες και είχαν πολύ επιτυχία όταν γινόταν σωστά.

Ναι, δεν έχεις και άδικο!
Αλλά για την κουτσουλιά, εγώ επιμένω!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Αλλά για την κουτσουλιά, εγώ επιμένω!

Βεβαίως, και εγώ! Θα δώσει φυσικότητα. Θα είναι naturelle! Και θα την περάσει από πάνω λίγη παρκετίνη για να φαίνεται φρέσκια.

Που είσαι nick2! Και στα σκ@τ@ (συγγνώμη, διαβάζετε περιττώματα  :oops: ) βάλαμε παρκετίνη!  :)
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
 Πολύ ωραίο γίνεται το διόραμα σου  ::icon_thumright::  Μερικές ιδέες για το "κάτι" θα σου πρότεινα να "γράψεις" σε κάποιο τοίχο "Viva R.S.I." ή "R.S.I." που συνηθιζόταν πάρα πολύ την εποχή εκείνη (Reppublicca Sociale Italiana). Επίσης μπορείς να βάλεις "ταμπέλες" στα ιταλικά ή και πινακίδες απο μπάλσα και φύλλο πλαστικού με ιταλικά (μπορώ να σου προμηθεύσω όσα θέλεις). Επίσης στο ʼντζιο το 90% των δρόμων ήταν (και είναι) λιθόστρωτοι ακόμα και στα χωριά. Σε φωτογραφίες της εποχής μέσα στην πόλη αλλά και στις συνοικίες στο λόφο San Marco, που παρατάχθηκαν οι της Herman Goering με αντιαρματικά (ελαφρά), υπήρχαν πολλές αφίσες στους τοίχους της εταιρείας Barilla που έκανε ζυμαρικά και είχε φτιάξει εργοστάσιο εκεί κοντά. Υπόψη επίσης οτι απο το '43 ΔΕΝ υπήρχαν άλογα στην Ιταλία παρα μόνο γαιδούρια!!!!! Είχαν επιταχθεί όλα για το ανατολικό μέτωπο. Τα περισσότερα γεωργικά εργαλεία ήταν ακόμα ξύλινα (δικράνια κτλ). Επίσης στην Ιταλία (ακόμα και τώρα) ΔΕΝ χρησιμοποιούν τούβλα με τρύπες αλλά συμπαγή με κιτρινωπό χρώμα. Επίσης εκείνη την εποχή οι Ιταλοί χρησιμοποιούσαν σχεδόν αποκλειστικά ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους (έτσι "βγήκε" και η ταινεία - Οι κλέφτες ποδηλάτων - ).
 Τέλος μετά το armistrizio (παράδοση των όπλων απο τους Ιταλούς και σύνναψη συμμαχίας με τους ʼγγλους - Αμερικάνους) το '43 σχεδόν το 90% του ιταλικού οπλισμού το παρέλαβαν οι γερμανοί και κάποιο ελάχιστο κράτησαν οι απομείναντες φασίστες ιταλοί. Στο ʼντζιο πολέμησαν και μερικοί ιταλοί φασίστες του ΙΙο Battaglione που φορούσαν γερμανικές στολές αλλά στα κράνη είχαν βαμμένη μια μικρή ιταλική σημαία (αριστερά και δεξιά) και φορούσαν στο δεξί μπράτσο ενα μπλέ ανοιχτό περιβραχιόνιο. Ήταν εξοπλισμένοι με Kar98 ή Breda "S".

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Παναγιώτη ευχαριστούμε πολύ για τα φανταστικά σχόλια και πληροφορίες. (Και χαρά στο κουράγιο σου και την διαύγεια πνεύματος να μας γράφεις ολόκληρα κατεβατά 3 η ώρα τα χαράματα  :mrgreen:). Για αφισούλα έχω μερικές ιταλικές και κάπου σε κάποιο τοίχο ίσως να στριμώξω καμμία, ή να γραφτεί κανένα "R.S.I." Εγώ σκεφτόμουν επίσης κανένα βαρέλι που να γράφει "R.E.". Πάντως αν έχεις καλό υλικό στείλε μου και τίποτα από τα δικά σου αν σου είναι εύκολο, μήπως και βρω κάτι καλύτερο. Σε τι μορφή τα έχεις;; Μπορείς να τα στείλεις με email;; Thanks.

Σημειώση: Ρε σεις τα πουλάκια μου σας είπα δεν είναι περιστέρια!!! Κοτσύφια είναι και κουτσουλιά ΔΕΝ κάνω!!!Ξεκολάτεεεεεε  :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
 Οι επιγραφές και πινακίδες είναι σε χαρτί (οχι χαλκομανία), ενώ βαρέλια και λοιπά είναι πλαστικά και ρητήνενια (σου κάνω άνετα αντίγραφα). Κάπου έχω και σε stencil το "R.S.I." καθώς και το "Vinceremo" με το κεφάλι του Duce......χμμμ το κεφάλι σου είναι άχρηστο μιας και "είσαι" εν' έτη 1944 και ο Duce με την Petillaci ήταν νεκροί.
 Τώρα το εργοστάσιο της Barilla λεγόταν Aprilia (οχι η μοτο-βιομηχανία) και εκεί στρατοπέδευσε τμήμα της 114 light division μέχρι που την απέσυραν στο μέτωπο της Αδριατικής (Lanciano). Τη θέση την πήρασ απόσπασμα των SS. Σε εκείνο το σημείο έγιναν ψιλοσφαγές, μιας και οι σύμμαχοι δεν μπορούσαν να το καταλάβουν (εργοστάσιο) αλλά και όταν το κατέλαβαν μετά το ξαναχάσανε, όταν εμφανίστηκαν βαρέα άρματα και καταστροφείς Marder II.
 Σου στέλνω μερικούς χάρτες για να καταλάβεις τί γινόταν περίπου.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
Raw_Shooter πολύ καλοί και κατατοπιστικοί οι χάρτες σου! Ευχαριστούμε!

Και μόνο που τους βλέπει κανείς καταλαβαίνει πόσο μεγάλη στρατηγική ευκαιρία χάθηκε για τους συμμάχους. Θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσαμε να μάθουμε τι θα είχε γίνει αν στην ακτή είχε βγει ο Patton ή ο McArthour. Πάντως ο McArthour έδωσε δείγμα γραφής στην Inchon λίγα χρόνια αργότερα.
Επίσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση των γερμανών οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διστακτικότητα του αντιπάλου και κατάφεραν μη έχοντας αεροπορική υπεροχή να φέρουν τους συμμάχους σε πολύ δύσκολή θέση.

Νίκο, μετά από αυτό πρέπει να φτιάξεις και κάποιο από τα σιδηροδρομικά πυροβόλα που έδρασαν στην περιοχή. Anzio Annie νομλιζω ήταν το όνομα που τους είχαν δώσει οι σύμμαχοι. Μιλάμε για τρελό διόραμα, το τέρας να βγαίνει από το τούνελ για να εκτελέσει βολή!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
Παναγιώτη οι χάρτες σου είναι κατατοπιστικότατοι, τους ίδιους ακριβώς τους έχω κι εγώ, μάλιστα μου φαίνεται τους έχουμε κατεβάσει από το ίδιο site (τους πέτυχα όταν έκανα κι εγώ την απαραίτητη βιβλιογραφική - ιστορική έρευνα [για να μαθαίνουμε και τίποτα ντεε  :mrgreen:] για την μάχη του Anzio). Τώρα βαρελάκια έχω άφθονα οπότε δεν θα χρειαστώ, ευχαριστώ πολύ πάντως. Για την barilla - για aprilia δεν το ήξερα, βρήκα από έρευνα κάποιες αφίσες εποχής 30s, ενώ έχω και κάποιες άλλες αλλά δεν ξέρω κατά πόσον στέκουν χρονολογικά  :?:

Γιώργο την Αννούλα, μου φαίνεται ότι όντως αυτή ήταν, την έχω σκεφτεί κι εγώ για διόραμα με τούνελ και τέτοια  :shock:  :twisted: αλλά ΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕΕΕΕΕΕ,  :lol: ούτε τα νεύρα μου είναι για τέτοια  :twisted:, ούτε τον χώρο έχω  :( ... δυστυχώς ή ευτυχώς.  :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
 Τα "barilla" "1 και 3 οχι το μπλέ εννοώ" άνετα είναι της εποχής. Το μπύρα "peroni" δεν υπήρχε εκείνη την εποχή λόγω του οτι στα αριστερά θα δείς ενα στέμμα (του βασιλειά Vittorio Emanuelle) που εκείνη την εποχή είχε καθαιρεθεί απο τον Duce.....το '38 ή '39 εάν θυμάμαι καλά. Το "La Germania....." άνετότατα "κάθεται" σε εκείνη τη εποχή λόγω του οτι οι γερμανοί θέλανε τους ιταλούς "μαζί τους" ή έστω ουδέτερους. Φαντάζεσαι να έχουν τους συμμάχους απο την μια και απο την άλλη τους ιταλούς στην πλάτη (θυμίσου οτι γραμμή Gothic ήταν πίσω τους). Και ενώ μάλιστα τα ιστορικά βιβλία αφιερώνουν τόμους και τόμους για την γραμμή Gustav ειδικά στο Montecassino δεν λένε τπτ για την άλλη άκρη της γραμμής στην Αδριατική στο Lanciano όπου η 5η στρατιά (ο Patton ήταν για Νορμανδία) καθηλώθηκε απο μια μεραρχία πεζικού !!!!!! Την 114 light division που ήταν πρίν 1-2 μήνες στο εργοστάσιο της Aprilia. Καταλαβαίνεις....1 μεραρχία πεζικού μια ολόκληρη στρατιά  :shock:  (το ετοιμάζω εδώ και 2-3 μήνες το διόραμα  :twisted: ).
 Στο Anzio έδρασαν και τα σιδηροδρομικά κανόνια του πρώην ιταλικού στρατού....το θηριώδες 320mm του 1ου Π.Π. το οποίο οι σύμμαχοι κατέστρεψαν με μανία μπορώ να πώ (υπολλείματα υπάρχουν στο μουσείο του Nettuno απ' όπου και έβαλε κατά των συμμάχων).

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
 Λοιπόν βρήκα κάτι στο spare μου
όλο μα όλο το anzio είχε γεμίσει μ' αυτά οπότε μπορείς να "πετάξεις" μερικά εδώ και εκεί στο δρόμο ή στη φάρμα
μετά το 1943 (απρίλιο) υπήρχαν παντού και ειδικά το 1944 που μιλούσε για εναν ιταλό ήρωα του 1849 (νομίζω ιταλο - αυστροουγγρικός πόλεμος για την trieste).
 Παντού όμως έβλεπες αυτά

Τα 2 τελευταία ήταν τα πιό διαδεδομένα, σχεδόν σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο....

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
Βρήκα κάτι λέει....  :roll: βρε Παναγιώτη είσαι άψογος !!! ::icon_thumright::
Να σε ρωτήσω κάτι τώρα, πσστ μεταξύ μας, δεν ακούει κανένας, ούτε θα το πω σε κανέναν,  :lol: ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ????  :? :mrgreen:

Ευχαριστώ πολύ, "κατεβήκανε" ήδη όλα και οδεύουν προς εκτύπωση  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
και ειδικά το 1944 που μιλούσε για εναν ιταλό ήρωα του 1849 (νομίζω ιταλο - αυστροουγγρικός πόλεμος για την trieste).

Goffredo Mameli (1827-1849), ιταλός πατριώτης, συγγραφές και ποιητής, έγραψε τους στίχους του ιταλικού εθνικού ύμνου. Αναμίχθηκε έντονα στα πολιτικά θέματα της εποχής και ανέλαβε και στρατιωτική δράση όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν. Πέθανε από επιπλοκές τραύματος που προκλήθηκε κατά λάθος από ξιφολόγχη συναδέλφου του. Ηταν μόλις 22 ετών.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
 Λοιπόν νέα "απο το μέτωπο"........
σύμφωνα μ' αυτό
 στο μέτωπο του Anzio τα στρατεύματα που πήραν μέρος ήταν
 ενώ στα προάστια του Anzio ήταν κάπως έτσι
 Τώρα σύμφωνα μ' αυτό
 η 26η μεραρχία panzer στο anzio είχε αυτό το σήμα (το δεξί)
ενώ η 3η μεραρχία μηχανοκίνητου πεζικού είχε αυτό το σήμα
 Στο ίδιο βιβλίο αναφέρει οτι απο τις 23 Ιουλίου 1943 η Pz. Jag. Abt (δλδ το απόσπασμα κυνηγών της) της 26ης που ήταν το Pz.Jag.Abt 93 άλλαξε και προστέθηκε πλέον η Pz.Jag.Abt 51 η οποία είχε πλέον τους Ελέφαντες......Διοικητής της 26ης μέχρι τα μέσα του Φεβρ. '44 ήταν ο Gen. Maj. Hans Hecker ενώ μετά τον διαδέχτηκε ο Gen. Lt. Smilo Frhr von Luttwitz (μέχρι τον Απρίλιο του ίδιου έτους) ----->
 Τώρα σύμφωνα με το ίδιο βιβλίο και μ' αυτό
 η 3η μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού χρησιμοποιούσε 12 απο αυτά ......
 Sorryyyyyyy παίδες αν σας έπρηξα..... :oops: :oops: αλλά προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ  :oops: :oops:
......τέλος μιας και είπαμε "Annie" .....να τη στην "φωλίτσα" της
 Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
Sorryyyyyyy παίδες αν σας έπρηξα..... :oops: :oops: αλλά προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ  :oops: :oops:
Καλά, σοβαρά μιλάς; Δώσε πράμα στο λαό! Πρήξε μας και άλλο!

......τέλος μιας και είπαμε "Annie" .....
Σύμφωνα με την Squadron τα σιδηροδρομικά πυροβόλα γύρω από το Anzio είχαν πάρει από τους φαντάρους τα παρατσούκλια Anzio Annie και Anzio Express. 2 από αυτά αιχμαλωτίστηκαν με την υποχώρηση των γερμανών.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
 Τελευταία (για σήμερα  :) ) νέα
λοιπόν σύμφωνα μ' αυτό (ο 2ος τόμος του άλλου που παρέθεσα πρίν) η μεραρχία αλεξιπτωτιστών που έδρασε κοντά στην Aprilia ήταν αυτή  4η μεραρχία αλεξιπτωτιστών δλδ τα 3 αποσπάσματα αλεξιπτωτιστών + ενα απόσπασμα με flak 88mm που έκαναν τρομερή ζημιά στους συμμάχους. Η 4η μεραρχία είχε και ενα απόσπασμα ιταλών αλεξιπτωτιστών της Folgore.
 Τώρα σύμφωνα μ' αυτό
 το κανόνι της φωτογραφίας (Αnsaldo 381/40) που ήταν απο τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, οι ιταλοί το χρησιμοποίησαν και στο Anzio στην περιοχή του Nettuno -------> (φώτο του βιβλίου, το κανόνι στο Nettuno). Η Annie ήταν στην Civitavecchia.
 Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Raw Shooter  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
 Ωπααααα τί λέω ρε!!!!!!  :oops: :oops: ποιό Nettuno!!!!! Στο σταθμό CampoLeone ήταν το Ansaldo......sorryyyyyy άρχισα να  ::sleepy2::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
εεεεεε Παναγιώτη, ακόμα δεν ξύπνησες;;;  :lol: :lol: Ή αυτό ήταν και τέρμα;;; Μας καλόμαθες βλέπεις ...  :wink: :mrgreen:
Ένα πολύ ωραίο ιστορικό άρθρο και με πολύ πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για την 653 schwere Heeres Panzerjager Abteilung (με τη δράση της κυρίως στη Ρωσία το 44, αλλά και με αναφορά για την 1st company της που έδρασε στο Anzio) έχει στο τελευταίο τεύχος του Steel Masters.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
Επιστροφή και πάλι.
Και επειδή τελικά μου φαίνεται ότι έπρεπε να μπει κάτι στο βάθος πίσω αριστερά για να γεμίσει το κενό, είπα να βάλω εκείνο το δεντράκι όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Φτιάχτηκε λοιπόν από στριμμένο σύρμα ένα μετρίου μεγέθους δέντρο που θα αναπαριστά μια μουριά χωρίς φύλλα, καθότι είμαστε ακόμα στην αρχή της άνοιξης και δεν έχει πρασινίσει, αλλά βολεύει και στο γρήγορο της κατασκευής.
Το κατώτερο μέρος του κορμού επενδύθηκε από πηλό, που όταν άρχισε να στεγνώνει κάπως χαράχτηκαν με τη μύτη του κοπιδιού τα νερά του ξύλου, ενώ στο πιο πάνω μέρος τα κλαδιά διαμορφώθηκαν με πινέλο και πηχτή κόλλα για πλακάκια.

Με πηλό επίσης φτιάχτηκε και σκαλίστηκε και το πέτρινο πηγάδι...

Ενώ τέλος κολλήθηκε στη βάση και η πρόσοψη της φάρμας, αφού υπέστη μερικές ακόμα προσθηκούλες και με ακόμα περισσότερα βαψίματα, φθορές να έπονται...

Απομένει να κολληθεί και ο τελευταίος τοίχος και όπως βλέπετε έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στρωσίματος του εδάφους. Ήδη κάποια κομμάτια έχουν στρωθεί με πηλό και ακολουθεί και γύψος...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Πουλί μ' αρέσ'! Μα πουλί μ' αρέσ'!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
ΘεΪκό... Πάρα πολύ καλή δουλειά...

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
ΓΝΤΟΥΟΥΠΠΠ...(μόλις έπεσα από την καρέκλα)...άντε γειά

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
 ::eusa_clap:: ::salut:: :shock: ::proskino:: ::Laie_41:: ::Alcooli5::.........
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
ξέχασα να ρωτήσω....

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ  :!: :!: :!: :!: :!:

Tags: