ΝΙΝΟ , τα ξύλα που χρησιμοποιείς , τα έχει βάψει με χρώμα και μετά βερνίκι ή είναι έτοιμα ?
επίσης υπάρχει αντίστοιχο μέγεθος για χρήση στην 1/72 ή τα κόβεις μόνος ?
Φίλε Γιώργο, τα ξύλα όπως έχω γράψει είναι από την ξυλεία του Plastimodellismo για πλοία (νομίζω ότι έχει και το Fasma ίδια) και αν έχω προσέξει καλά είναι της Amati. Είναι η σκούρα σε απόχρωση ποιότητα όπως την βλέπεις στις φωτό, η οποία είναι κατά τη νγώμη μου πολύ καλή. Είναι αρκετά σκληρά, πράγμα που στην αρχή με "χάλασε" στην πορεία όμως διαπίστωσα ότι είναι πολύ καλό αυτό, γιατί σου επιτρέπει την πολύ καλύτερη επεξεργασία τους, γιατί δεν σκίζονται πολύ εύκολα, δεν έχουν πολλές ίνες όπως πχ. η .... βρωμομπάλσα

. Υπάρχουν σε διάφορες διαστάσεις, για 1/72 εσύ θα πρέπει να επιλέξεις κάποια πιο λεπτή σε πάχος, αν θυμάμαι καλά υπάρχει 0,4 - 0,6 - 0,7 τα δικά μου είναι 1,5 και με τρίψιμο έχουν λεπτύνει σε κάποια σημεία αρκετά.
Η απόχρωσή τους όπως είπα στις φωτό είναι η φυσική, δεν τα έχω περάσει ακόμα με κάτι. (Εκτός από την εσωτερική πλευρά της πόρτας δεξιά από τη δίφυλλη στη 2η φωτό που πειραματίστηκα με λάδι για ξύλο τικ

). Φυσικά στη συνέχεια θα περαστούν και με λαδάκια και με κάποια χρώματα για να δείξουν φθαρμένα μα πάρα πολύ φθαρμένα όμως.
Nino the carpenter!!!!