Αποστολέας Θέμα: Επιστροφή χρημάτων μέσω Paypal  (Αναγνώστηκε 12080 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
Επιστροφή χρημάτων μέσω Paypal
« στις: Απριλίου 15, 2015, 09:58:44 μμ »
Καλησπέρα σήμερα μου ακυρώθηκε μια αγορά μέσω paypal από Ιαπωνικό ιντερνετομάγαζο λόγω έλειψης από τους προμηθευτές του. Ξέρει κανείς πόσο χρόνο κάνει το Paypal για να κάνει refund τα χρήματα μου στην κάρτα?
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
Απ: Επιστροφή χρημάτων μέσω Paypal
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 15, 2015, 10:20:04 μμ »
Αν θυμαμαι καλα, πολυ λιγοτερο απο 30 μερες..νομιζω οτι στις αμεσως επομενες μερες (οχι περισσοτερο απο βδομαδα) θα γινει :wink:
 ::salut::

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 15, 2015, 10:25:07 μμ »
Αν θυμαμαι καλα, πολυ λιγοτερο απο 30 μερες..νομιζω οτι στις αμεσως επομενες μερες (οχι περισσοτερο απο βδομαδα) θα γινει :wink:
 ::salut::

Σ' ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 15, 2015, 10:42:32 μμ »
2-4 εργάσιμες ημερες συνήθως απο προσωπική εμπειρία! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 15, 2015, 10:43:58 μμ »
Σε εμένα για τον ίδιο λόγο τα χρήματα είχαν μπει στο λογαριασμό μου σε 2 μέρες..Δεν αργεί σε αυτές τις περιπτώσεις την επιστροφή των χρημάτων το paypal, όπως αντιθέτως αν έχεις πουλήσει κάτι τότε τα αποδίδει μετά από 21 μέρες, αν θυμάμαι καλά..

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 15, 2015, 11:58:45 μμ »
Σαν πωλητής με λίγες πωλήσεις, σου έχει κρατημένο το ποσό
σαν εγγύηση για τον αγοραστή. Σαν αγοραστής, σου το επιστρέφει
όταν δώσει εντολή ο πωλητής για refund. Από τον πωλητή εξαρτιέται.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 16, 2015, 12:11:27 πμ »
Στο λογαριασμό μου στο paypal γράφει την παραγγελία ως canceled και δίπλα refund.

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 16, 2015, 11:15:50 πμ »
Σαν πωλητής με λίγες πωλήσεις, σου έχει κρατημένο το ποσό
σαν εγγύηση για τον αγοραστή. Σαν αγοραστής, σου το επιστρέφει
όταν δώσει εντολή ο πωλητής για refund. Από τον πωλητή εξαρτιέται.

Πολύ σωστά. Το PayPal για όλες αυτές τις διαδικασίες κρατάει απαραίτητα και το δικό του "χαράτσι" έχε το υπ'όψιν!

Όταν ο πωλητής κάνει "refund" εσύ πρέπει να μπεις στο λογαριασμό σου και να κάνεις "accept"!

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 16, 2015, 09:33:35 μμ »
Στην σημείωση canceled εμφανίζει ότι ο πωλητής ακύρωσε την παραγγελία και τα χρήματα επιστράφηκαν στο λογαριασμό μου. Παρ' όλα αυτά δεν έχουν επιστραφεί στην κάρτα μου.

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 16, 2015, 09:36:14 μμ »
Ώπα ώπα, στο λογαριασμό σου στο paypal θα μπουν τα χρήματα και μετά θα τα τραβήξεις στην κάρτα σου..Δε πάνε απευθείας..Βέβαια αν θες μπορείς να κάνεις απ'ευθείας άλλες αγορές με τα χρήματα που θα έχουν μπει στο λογαριασμό σου στο paypal, οπότε δε χρειάζεται να τα τραβήξεις.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 16, 2015, 09:38:28 μμ »
Σωστός. Αυτή είναι η διαδικασία.
ʼστα εκεί και τα μεταχειρίζεσαι όποτε θες.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 16, 2015, 10:00:10 μμ »
Μα ούτε στο λογαριασμό μου στο paypal φαίνονται ή τουλάχιστον δεν τα "βλέπω" εγώ.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 16, 2015, 11:40:36 μμ »
Ώπα ώπα, στο λογαριασμό σου στο paypal θα μπουν τα χρήματα και μετά θα τα τραβήξεις στην κάρτα σου..Δε πάνε απευθείας..Βέβαια αν θες μπορείς να κάνεις απ'ευθείας άλλες αγορές με τα χρήματα που θα έχουν μπει στο λογαριασμό σου στο paypal, οπότε δε χρειάζεται να τα τραβήξεις.

Το paypal λέει ότι αν χρησιμοποιούμε πιστωτική μέσω paypal τα χρήματα από refund επιστρέφονται στην πιστωτική. Επίσης λέει ότι χρειάζονται εως 30 ημέρες για να γίνει η πίστωση. Εν το μεταξύ μου έστειλαν νέο mail από Ιαπωνία ότι η παραγγελία ακυρώθηκε λόγω προβλήματος στην πληρωμή από paypal κι ότι τα είδη της παραγγελίας είναι κρατημένα για μένα και περιμένοουν νέα εντολή πληρωμής αν θέλω για να τα στείλουν, επειδή όμως δεν έχει γίνει ακόμα η επιστροφή στην κάρτα μου φοβάμαι ότι το paypal θα μου τραβήξει πάλι το ποσό.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 16, 2015, 11:49:36 μμ »
Μίλα με την τράπεζα που έχεις την κάρτα μήπως έχει μπλοκαριστεί από εκεί η συναλλαγή.
Το Paypal για να ελέγξει ότι δεν πρόκειται για απάτη κάνει μια μικρή χρέωση μερικών cent έως 1EUR στην κάρτα για να δει αν εγκριθεί.
Αυτή την συναλλαγή αρκετές τράπεζες την κόβουν γιατί είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα απάτης με πολλαπλές τέτοιες χρεώσεις σε διάφορες διαφορετικές κάρτες που όμως δεν επιστρέφονταν ποτέ και κάποιοι έγιναν πλούσιοι...
Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα το κανονίσεις με την τράπεζα ή θα χρησιμοποιήσεις άλλη κάρτα.
Τους λες και την περίπτωση επιστροφής χρημάτων από το PayPal και θα σου πουν. Αυτοί ξέρουν, σίγουρα είναι ενήμεροι και το έχουν κάνει πολλές φορές.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 17, 2015, 12:19:44 πμ »
Μίλα με την τράπεζα που έχεις την κάρτα μήπως έχει μπλοκαριστεί από εκεί η συναλλαγή.
Το Paypal για να ελέγξει ότι δεν πρόκειται για απάτη κάνει μια μικρή χρέωση μερικών cent έως 1EUR στην κάρτα για να δει αν εγκριθεί.
Αυτή την συναλλαγή αρκετές τράπεζες την κόβουν γιατί είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα απάτης με πολλαπλές τέτοιες χρεώσεις σε διάφορες διαφορετικές κάρτες που όμως δεν επιστρέφονταν ποτέ και κάποιοι έγιναν πλούσιοι...
Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα το κανονίσεις με την τράπεζα ή θα χρησιμοποιήσεις άλλη κάρτα.
Τους λες και την περίπτωση επιστροφής χρημάτων από το PayPal και θα σου πουν. Αυτοί ξέρουν, σίγουρα είναι ενήμεροι και το έχουν κάνει πολλές φορές.

Τα χρήματα τραβήχτηκαν κανονικά από την κάρτα μέσω paypal και δεν έχουν πιστωθεί-επιστραφεί ακόμα στην κάρτα. Ο πωλητής(ιντερνετ shop) αναφέρει ότι υπήρξε πρόβλημα στην συναλλαγή του με το paypal και δεν ολοκληρώθηκε η πληρωμή του με αποτέλεσμα να ακυρώσει αυτός την παραγγελία, όπως φαίνεται και στο λογαριασμό μου στο paypal. Το παράδοξο είναι ότι μου έστειλαν στην αρχή mail ότι δεν μπορούν να στείλουν τα προιόντα λόγω έλειψης και αφού τους έστειλα απάντηση να μου στείλουν ότι έχουν διαθέσιμο μου απάντησαν για το πρόβλημα της συναλλαγής και της ακύρωσης και ότι αυτό ήταν η αιτία, ακόμα ότι έχουν τα πράγματα κρατημένα και μπορούν να τα στείλουν αν το επιθυμώμε νέα παραγγελία. Το κατάστημα είναι το banzaihobby. 

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 17, 2015, 12:26:03 πμ »
Πολύ banzai κατάσταση.....Πολύ σου
τα μασάει ο πωλητής. Πάντως καλά
που τ' αναφέρεις για να ξέρουμε
το ποιον του καθενός. 

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 25, 2015, 08:57:31 μμ »
Για να μην αφήσω αμφιβολίες να κάνω τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Η ακύρωση της αγοράς έγινε από το banzaihobby στις 9/4 την ίδια μέρα που πάρθηκαν τα λεφτά από την κάρτα και επιστράφηκαν την ίδια μέρα πάλι πίσω(στην κάρτα) όμως η τράπεζα, αφού προηγήθηκαν δύο  email και κάποια τηλέφωνα μου τα πίστωσαν στην κάρτα μου μόλις σήμερα, δηλαδή μετά από 16μέρες και όπως μου είπαν υπάρχει όριο(για επιστροφή) έως 35μέρες. Δηλαδή τα χρήματα τα αποδεσμεύουν από την τράπεζα, μέσω της κάρτας σε δευτερόλεπτα αλλά τα "κρατάνε" και σου τα επιστρέφουν μετά από 35μέρες. Μαγκιές; των τραπεζών.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος manosgtir

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη-Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 25, 2015, 10:29:15 μμ »
Οπως και να εχει ο πωλητης δεν θα επρεπε να ακυρωσει την παραγγελια οτι και προβλημα να υπηρχε, θα μπορουσε να σου στειλει ενα mail ή να επικοινωνησει με paypal πρωτα για να λυθει οτι προβλημα υπηρχε,
 φιλε piaggio ελπιζω να μην γινει παραπανω μπερδεμα και τραβιεσαι

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 25, 2015, 10:45:29 μμ »
Οπως και να εχει ο πωλητης δεν θα επρεπε να ακυρωσει την παραγγελια οτι και προβλημα να υπηρχε, θα μπορουσε να σου στειλει ενα mail ή να επικοινωνησει με paypal πρωτα για να λυθει οτι προβλημα υπηρχε,
 φιλε piaggio ελπιζω να μην γινει παραπανω μπερδεμα και τραβιεσαι

Ο πωλητής ακύρωσε την παραγγελία επειδή δεν είχε όλα τα πράγματα στο στοκ(κακώς βέβαια δεν το ανάφερε στο site του) αλλά το θέμα είναι ότι οι τράπεζες καθυστερούν την επιστροφή των χρημάτων στην κάρτα για "δικούς τους λόγους". Πρόβλημα δεν υπάρχει πέρα από την καθυστέρηση αφού τα χρήματα πιστώθηκαν(επιστράφηκαν) στην κάρτα μου.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 26, 2015, 01:38:49 πμ »
Spoiler (hover to show)

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 26, 2015, 01:54:20 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 25, 2015, 05:16:30 μμ »
Οσες φορες μου εχει γινει refund το πολυ σε 2 ημερες τα χρηματα εχουν επιστραφει. Χρησιμοποιω χρεωστικη καρτα. Δεν ξερω αν εχει καποια σημασια.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 08, 2017, 09:02:20 μμ »
Καλησπέρα,

Θέλω να ρωτήσω το εξής. Σήμερα αγόρασα από το εξωτερικό ένα κίτ (όχι από κατάστημα αλλά από ξένο φόρουμ) καί επειδή ο συνάδελφος που μου το πούλησε όταν πήγε στο ταχυδρομείο έδωσε πιό λίγα ταχυδρομικά, ένα μικρό ποσό μου το επέστρεψε μέσω PayPal (refund). Το PayPal με ρώτησε αν δέχομαι η όχι το refund καί γω το αποδέχτηκα σε Ευρώ (μπήκε στο λεγόμενο PayPal Balance).

Το ερώτημα μου είναι, αυτό το μικρό ποσό (κάπου 4 ευρώ) θα επιστραφεί στην χρεωστική μου κάρτα ή θα πρέπει εγώ να το μεταφέρω στο τραπεζικο μου λογαριασμο;

Ευχαριστώ.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Tiramolas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ
    • MODELOPOLIS
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 08, 2017, 09:07:52 μμ »
Την απάντηση την έδωσες ήδη μόνος σου "μπήκε στο λεγόμενο PayPal Balance". ʼπο εκεί τα τραβάς στον λογαριασμό με το ανάλογο κόστος.
Κώστας Μπούρης

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 08, 2017, 09:13:50 μμ »
Την απάντηση την έδωσες ήδη μόνος σου "μπήκε στο λεγόμενο PayPal Balance". ʼπο εκεί τα τραβάς στον λογαριασμό με το ανάλογο κόστος.

Kaλησπέρα Κώστα.

Gia τί κόστος μιλάμε; Γιατί και το ποσο που μου έκανε refund einai μερικά ευρώ μόνο.

Δηλαδή δεν μπορώ να κάνω για παράδειγμα μία αγορά από το Ebay και να τραβηχτούν χρήματα από την χρεωστική κάρτα καί ότι υπάρχει στο PayPal Balance;
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Tags: