Αποστολέας Θέμα: Hellenic Air Force 1/72  (Αναγνώστηκε 2569 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • vivere pericolosamente
Hellenic Air Force 1/72
« στις: Απριλίου 15, 2015, 02:55:54 πμ »
καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους. ειμαι καινουργιος στο κλαμπ ομως σας παρακολουθω πολλα χρονια τωρα σαν επισκεπτης προσφατα εγγραφηκα κι εγω για να σας παρουσιασω μερικες δουλειες μου οπως αυτο εδω το διοραμα που τελειωσα πριν λιγες μολις μερες και το οποια μου πηρε αρκετα χρονια να ολοκληρωσω απο την ημερα που το ξεκινησα. ελπιζω να σας αρεσει αν και σιγουρα οι πολυ εμπειροι απο εδω μεσα με περιμενουν στη γωνια για τα λαθη που εχω κανει :) να εισαστε ολοι καλα!!!!

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
Απ: hellenic air force 1/72
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 15, 2015, 03:20:38 πμ »

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 15, 2015, 03:37:15 πμ »

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 15, 2015, 04:15:07 πμ »

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 15, 2015, 10:07:49 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά! Συγχαρητήρια! Δεν μου κάνει εντύπωση ότι χρειάστηκες αρκετά χρόνια για να το ολοκληρώσεις - φαίνεται ότι έχει πολύ δουλειά πάνω του. Και επίσης είναι καλή και η φωτογράφιση.

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 15, 2015, 01:43:24 μμ »
ευχαριστω πολυ Κωστη! η αληθεια ειναι οτι πιο πολυ φταιει το γεγονος οτι δεν ασχολιομουν συνεχεια μαζι του. ποτε η δουλεια ποτε η βαρεμαρα. ε περναμε και καποιες αδρανεις περιοδους και ξαφνικα μας ξαναερχεται η καψα. παντως το λυπομουν να ειναι στη βιτρινα ατελειωτο κι ετσι τους δυο τελευταιους μηνες αποφασισα να τα δωσω ολα και με πολλα ξενυχτια να το τελειωσω!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 15, 2015, 01:49:24 μμ »
Πολύ ωραίο διόραμα και με δουλειά πάνω του..Επίσης είναι μια ευχάριστη νότα καθώς τα αεροπορικά διοράματα γενικά σπανίζουν, αν και μου αρέσουν πολύ..Συγχαρητήρια και πάλι φίλε μου.. ::salut::

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 15, 2015, 01:52:16 μμ »
Να σαι καλα φιλε μου!!!! σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! ::salut::

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 15, 2015, 03:36:18 μμ »
Kαι λιγα λογια για το διοραμα το οποιο το παιδευω στην κυριολεξια πανω απο 10 χρονια. τελικα καταφερα και το ολοκληρωσα πριν λιγες μερες. για την βαση χρησιμοποιηθηκε ενα κοματι νοβοπαν πανω στο οποιο κολληθηκαν κοματια χαρτονιου για να αναπαραστησουν τις πλακες του ταρμακ (ας ειναι καλα το google earth που με βοηθησε να προσεγγισω τις διαστασεις στο περιπου παντα). το shelter εγινε με πολυ χαρτονι απο τα οπισθοφυλλα ακουαρελλας σχολικης που ειναι σκληρο και με πολυ χρηση ατλακολ. η αναπαρασταση του εδαφους εγινε κλασσικα με χαρτοπετσετες βουτηγμενες σε αρραιη ατλακολ καθως και με τη χρηση υλικων απο το ΠΛΑΙΣΙΟ για μακετες οπως σφουγγαρι για τη βλαστηση χωμα κλπ. επισης χρησιμοποιηθηκαν δεντρα παλι απο το ΠΛΑΙΣΙΟ πανω στα οποια εγινε μια μικρη παρεμβαση κυριως στο χρωμα του κορμου τους καθως και  τριχες απο πινελο για αναπαρασταση των σταχυων. οι πορτες του shelter εγιναν με φυλλο πλαστικου και ζεσταμενο τεντωμενο πλαστικο καθως και με διαφορα αλλα κομματια απο το spare box. οι καλωδιωσεις επισης πανω απο το shelter ειναι απο τεντωμενο πλαστικο. χρησιμοποιηθηκαν σμαλτα της Humbrol κυριως, για τη βαφη ολου του διοραματος και λαδια ζωγραφικης για φθορες και λοιπες βρωμιες. τα οχηματα και καποιες φιγουρες ειναι απο το παλιο σετ της hasegawa US Aerosace Ground Equipment Set 1/72 ενω οι λοιπες φιγουρες απο το κιτ της ITALERI NATO Pilots and Ground Crews 1/72. επισης βαμμενα με σμαλτα της Humbrol. επισης τα βαρελια και λοιπα βυτια κωνοι και διαχωριστικα ειναι το σετ της Verliden Productions Airbase Flightline Accessories 1/72.οσον αφορα τα κιτ που χρησιμοποιηθηκαν για το Mirage 2000 δουλεψα πανω στο κιτ της HELLER MIRAGE 2000C 1/72 ομως με πολλα parts απο το κιτ της ITALERI οπως το συστημα προσγειωσης το κοκπιτ η καλυπτρα που δινεται σε δυο κοματια κι οχι ενωμενη οπως της HELLER το ακροφυσιο του κινητηρα και το εσωτερικο του καθως και οι πυλωνες αναρτησης φορτιου και οι πυραυλοι ενω για το βαψιμο χρησιμοποιηθηκαν παλι σμαλτα της Humbrol και λαδια ζωγραφικης για φθορες και διαρροες. η σκαλα επιβιβασης ειναι ιδιοκατασκευη. προτιμησα το κιτ της HELLER να βασιστω πανω του διοτι θεωρω οτι εχει σωστοτερες διαστασεις και σχημα απο το αντιστοιχο κιτ της ITALERI αν και σαν λεπτομερεια το δευτερο εχει χαραγμενες γραμμωσεις σε σχεση με το πρωτο, ομως νομιζω σε λαθος σημεια. τελος για το F-4E PHANTOM II χρησιμοποιησα το κιτ της REVELL F-4F PHANTOM II. εξαιρετικο μοντελο με φοβερη λεπτομερεια και εφαρμογες. αναπαριστα αεροσκαφος με την παραλλαγη AEGEAN GHOST απο τα παραλληφθεντα στο τελος της δεκαετιας του 90 απο τα αποθεματα της US AIR FORCE τα οποια φοραγαν την HILL GREY. βαμμενο κι αυτο με σμαλτα της Humbrol και λαδια ζωγραφικης για αναπαρασταση φθορων στο χρωμα και διαρροων. η σκαλα ειναι κατασκευασμενη απο τεντωμενο ζεσταμενο πλαστικο τα FOD απο φυλλο πλαστικου και τεντωμενο πλαστικο και το towbar απο φυλλο πλαστικου, ροδες απο το spare box και κομματι απο πλαισιο παλιου κιτ. και στα δυο αεροσκαφη χρησιμοποιησα decals της ICARUS. ολο το εργο ειναι βαμμενο με πινελο καθως δεν διαθετω αερογραφο
ελπιζω να σας αρεσει.

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 15, 2015, 08:22:54 μμ »
Φίλε μου είναι υπερπαραγωγή.....! Σίγουρα έχει πολλά λάθη άλλα με την πληθώρα τον κομματιών όλα χάνονται
καθώς το μάτι γεμίζει και δεν μπορεί να σταθεί κάπου.
Δεν ξέρω την εμπειρία σου στο χόμπι όμως πολλοί ποιο έμπυροι θα το ζηλέψουν.
Κάλως μας ήρθες και πάντα τέτοια. ::thumbleft::

Χάρης

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 15, 2015, 11:51:59 μμ »
σ ευχαριστω πολυ μοντελακια. καλως σας βρηκα κι εγω με τη σειρα μου! ασχολουμαι αρκετα χρονια με πολλα μεγαλα διαστηματα ενδιαμεσα βεβαια. η αληθεια ειναι ομωςς οτι επαφη με καποια πηγη απο κοντα δεν εχω και προσπαθω απο φωτογραφιες κυριως μεσω ιντερνετ να αποτυπωσω οτι μπορω!!!! συν οτι δεν δουλευω βεβαια αερογραφο καθολου. να σαι καλα και παλι και καλη μας συνεχεια!!!

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 16, 2015, 05:32:55 μμ »
Το αποτέλεσμα είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!

Κοιτώντας μάλιστα κάποια από τα εικονίδεια των φωτογραφειών αρχικά είχα την αίσθηση πως έβλεπα πραγματικό σκηνικό!!!

Πάντα τέτοια!!!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος DIORAMER

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 16, 2015, 08:50:03 μμ »
Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη. Φίλε μου έκανες εξαιρετικό βάψιμο,φθορές κλπ. και μάλιστα χωρίς αερογράφο. Μόνη ένσταση το ότι οι φιγούρες γυαλίζουνε, μπορεί να είναι και από το φλας. Μπράβο!!! ::salut::
ΤΑ ΠΥΡΑΥΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 16, 2015, 09:49:35 μμ »
Από ιστορικής ή τακτικής απόψεως σχετικά με τα όσα περιλαμβάνει το διόραμά
σου δεν μπορώ να κρίνω καθώς δεν γνωρίζω, αλλά από απόψεως χρόνου και
εργασίας που κατέβαλες σου αξίζουν πολλά μπράβο. Την επόμενη θεωρώ ότι
αντί ν' αναλώνεσαι σε ευμεγεθή και κοπιαστικά έργα, είναι καλύτερο ν' ασχοληθείς
με μικρότερα όπου θα διορθώσεις και τυχόν ατέλειες. Επίσης ο αερογράφος δεν είναι
πανάκεια για καλό βάψιμο. Οι καλύτερες φθορές γίνονται με πινέλο.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 16, 2015, 10:13:19 μμ »
Πολύ καλή κατασκευή αλλά νομίζω οτι θα ήταν καλύτερο αν τα δύο αεροπλάνα ήταν σε ξεχωριστά διοράματα.

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 16, 2015, 11:22:39 μμ »
Φιλοι μου σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και για τα σχολια σας καθως και για την αποψη σας που παντα με ενδιεφερε οσο καιρο παρακολουθουσα τις συνομιιες σας σαν επισκεπτης. DIORAMER αυτο με τις φιγουρες οντως με προβληματισε κι εμενα πολυ παρολο που τις εχω περασει δυο φορες ματ βερνικι της humbrol. αν εχεις καποιο που ειναι καλυτερο πολυ ευχαριστως αυριο κιολας να παω να το αγορασω γτ το συγκεκριμενο μου εχει σπασει τα νευρα :p . KWSTAS εννοειται πως δεν ειναι το μοναδικο που ασχολουμαι τοσον καιρο. ασχολουμαι πολυ με την 1/72 κλιμακα ισως γτ χωρανε πιο πολλα στην βιτρινα χεχεχε.. παντως εχω στο νου ενα καλο project ξεβαψιμο και φτιαξιμο απο την αρχη παλιων κιτ. το εκανα ηδη με εναν αστρομαχητη και το αποτελεσμα με ικανοποιησε αρκετα!!!! jim40 αρχικα στο πλανο μου ηταν να βαλω τα δυο κορσερ της hobbyboss ενα μονοθεσιο κι ενα διθεσιο. ομως ειχα παραγγειλει τα photoetched της eduard και μου αργησαν λιγο. συν οτι ηθελα επιτελους να το τελειωσω. ε και τι να βαλω ειπα να βαλω δυο ετοιμα!!!! τες πα!!!! παιδια σας ευχαριστω πολυ για τα σχολια και τα καλα σας λογια!!! να εισαστε καλα!!!!

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 17, 2015, 12:04:54 πμ »
Υπέροχη δουλειά!! Συγχαρητήρια.

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 17, 2015, 12:15:45 πμ »
John1981 σ ευχαριστω πολυ!!! να σαι καλα φιλε μου!

Tags: