Αποστολέας Θέμα: F-16 1/48 Hasegawa  (Αναγνώστηκε 2150 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
F-16 1/48 Hasegawa
« στις: Απριλίου 12, 2015, 10:48:17 μμ »
Καλησπέρα , Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους.

Ξεκινάω να πειραματίζομαι σε ένα μισοτελειωμένο F-16 που είχα ώστε να μάθω διάφορα κυρίως στο βάψιμο προτού προχωρήσω σε κάποιο καινούριο κιτ.

Εχοντας περάσει για την προμήθεια κάποιων βασικών εργαλείων και αναλωσίμων και περάσει απο το πατρικό μου για την παραλαβή ότι εξοπλισμού είχα εκεί, σήμερα παρελήφθη και το μισοτελειωμένο μοντέλο, Βανδαλισμενο θα έλεγα καλύτερα καθώς απο την μανία καθαριότητας της μητέρας μου κάποια κομμάτια είχαν σπάσει και με την λογική της αφού σπάσανε βρε παιδί μου τα πέταξα κάτι λείπει απο το μοντέλο...
Το τι λείπει μπορείτε να το μαντέψετε στις δύο επόμενες φώτο..

Παρόλο που είχα ασχοληθεί παλαιότερα πιστεύω οτι είναι σαν να ξεκινάω πρώτη φορά καθώς ουδέποτε είχα αποκτήσει κάποια εμπειρία ή και τεχνικές πάνω στον μοντελισμο..

Οπότε τα σχόλια ευπρόσδεκτα...και οι κριτικές αναγκαίες..

Θα ξεκινήσω προσπαθώντας να το αποσυναρμολογήσω...και να δώ πως μπορώ να αντικαταστήσω τα τμήματα που λείπουν..

Ιδέα για το πως να το αποσυναρμολογήσω??? Ωστε να μην καταπίασω την μέθοδο κοπίδι και έχει ο Θεός...

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: F-16 1/48 Hasegawa
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 14, 2015, 11:48:12 μμ »
Καλησπέρα!

Για να μην μπλέκεις με διαλυτικά και μυρωδιές πάρε ένα τέτοιο. Το βάζεις πάνω και μετά από μίση ώρα ξεφλουδίζει όλο. Τουλάχιστον σε σμάλτα που το δοκίμασα είναι καταπληκτικό.

Καλή η ιδέα για ένα διόραμα με παρατημένο άφος. Για ότι άλλο χρειαστείς γράψε μας εδώ.

Επίσης οι εικόνες σου που ανέβασες μου ανοίγουν σε μικρές.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 14, 2015, 11:57:14 μμ »
Στόκο θα χρειαστείς και μια σπατουλίτσα, εγώ έχω πάρει ένα σετ της trumpetas απο το οποιο μια σπάτουλα την εκοψα στη μεση για τα δύσκολα σημεια. (ειναι ασπρες απο ειδικο πλαστικό).

Για να μην κάνεις χάλια το μοντέλο με στόκους βάζε παράλληλα στα κενά που ειναι να στοκάρεις ταινία.

Ξεκινας με 600 χαρτόκουτο και αναβαινεις. Δεν πιεζεις πολύ όταν φτάσεις πλαστικό, χαιδεμα ασε το να δουλέψει μονο του.

Φτίαξε και μια πάνινη μάσκα για αρχή να μην εισπνέεις τις σκόνες από τους στόκους!

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 15, 2015, 12:10:53 πμ »
Ευχαριστώ! Θα προσπαθήσω αύριο να τις ανεβάσω σε μεγαλύτερο μέγεθος. Όσο για το παρατημένο... στο μυαλό μου μια χαρά ειναι...στην πράξη νομιζώ θα απέχει απιστευτά...αλλα είπαμε είναι το πρώτο και πάνω του θέλω να πειραματιστώ στα πάντα.

Απο στόκο έχω πάρει της Humbrol το Modell Filler, απο σπάτουλίτσες έχω δύο απο Winsor & Newton, μια μακρόστενη που πιο πολύ με βολεύει να απλώνω τον στόκο απο το σωληναριο και μία μικρή τριγωνική.

Προς το παρόν εχω πάρει απο φύλλο πλαστικού και προσπαθώ να φτιάξω το φτερό που λείπει. Μέχρι στιγμής έχω πετύχει τις διαστάσεις και παλεύω με ντουκόχαρτα για την καμπυλότητα.

Προσπάθησα και με το dremel αλλα το λιώνει το πλαστικο :(

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 15, 2015, 12:53:12 πμ »
Τίποτα!

Μην κουράζεσαι με το φτερό σκοπός είναι να πειραματιστείς με τα εργαλεία και τα υλικά. Να φτιάξεις ένα ωραιο σε ενώσεις μοντέλο με καλό βάψιμο.

Εν το μεταξύ πριν λίγο καιρό πέταξα ένα φου 16 χασεγκαβα 148 που το είχα για δοκιμές! Αν το ξέρα θα το κράταγα να σου στείλω το φτερό.   :?

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 15, 2015, 02:37:54 πμ »
Νομίζω ότι δεν πρέπει γενικά να ασχοληθείς με αυτό το μοντέλο.ʼστο στην άκρη για πειραματόζωο,πάρε ένα καινούργιο και ξεκινά.Εμείς εδώ είμαστε να σε καθοδηγούμε βήμα-βήμα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 15, 2015, 08:06:48 πμ »
Νομίζω ότι δεν πρέπει γενικά να ασχοληθείς με αυτό το μοντέλο.ʼστο στην άκρη για πειραματόζωο,πάρε ένα καινούργιο και ξεκινά.Εμείς εδώ είμαστε να σε καθοδηγούμε βήμα-βήμα  :wink:

Καλημέρα ,θα συμφωνήσω με την παραπάνω άποψη αλλά αν θες να το αποσυναρμολογήσεις ψέκασέ το με Φόρνετ μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών ,δέσε την σακούλα μετά καλά ώστε να μην παίρνει αέρα και άφησέ το μια -δυο μέρες .
Μετά καθάρισμα με νερό και θα ξεκολλήσουν τα κομμάτια.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 15, 2015, 12:16:46 μμ »
Καλημέρα. Ο Σκοπός μου είναι να μάθω πάνω σε αυτο το ήδη κατεστραμμένο μοντέλο ώστε να μην καταστρέψω και το F-15 που κάθεται ησυχο ησυχο και περιμένει... χεχε

Απλά το να το φτιάξω παρατημένο είναι πιο πολύ ενας στόχος ο οποίος μπαίνει ώστε να μην βαρεθώ και το παρατήσω τελείως..

Σκοπός μου είναι να συναρμολογήσω ότι έχει απομείνει. να στοκάρω ότι έχει απομείνει να ξεκινήσω βαψίματα και με πινέλο και με αερογράφο πιο πολύ για να μάθω το χέρι μου.

Και μια ερώτηση για αερογράφο μόνο ακρυλικά ή δεν υπάρχει πρόβλημα και με τα enamel? Ρωτάω γιατι όλα μου τα χρώματα είναι της Humbrol.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 15, 2015, 03:14:15 μμ »
Κανένα απολύτως πρόβλημα.Απλά όταν βάψεις με τα enamel πρέπει να καθαρίσεις πιο επίμονα τον αερογράφο.

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 19, 2015, 01:40:44 πμ »
Δύο ακόμα φωτογραφίες..
Η πρώτη στοκαρισμενο το 16αρι στα φτερα που είχε μεγαλα κενα λογω σπασιματος και η δεθτερη ασταρωμενο με αραιωμενο γκρι.

Ακουω κριτικες για να διορθωσω λαθη μου :) όποιος έχει την ορεξη φυσικα να ασχοληθει :)

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 19, 2015, 01:57:05 πμ »
Οι φώτο σε κανονικό μεγεθος. ( Συγνωμη εκ των προτερων για το διπλο μυνημα )

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Παύλος
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 19, 2015, 11:33:13 πμ »
Χαρά στο κουράγιο σου.  ::salut::
We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 19, 2015, 06:00:17 μμ »
Καλά το πας άλλα μετά το αστάρωμα (δεν με βοηθάει και η φώτο πάρα το μέγεθος της) μου φαίνεται ότι έχει μπουκώσει
η γράμμωση για διαφώτισε μας. Σου έχει επίσης ξεφύγει ένα μικρο σημείο στην ένωση μπροστά στην αριστερή πτέρυγα
Ακολούθησε τις οδηγίες του Amen όσον άφορα το στοκάρισμα τρίψιμο είναι κάνονας για αυτή τη δουλειά.
Καλή συνεχεία. ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 19, 2015, 06:37:27 μμ »
Οι Γραμμωσεις έχουν σακατευτεί... το μοντέλο ήταν ασταρωμένο απο το 2005 ( τρομαρα μου τοτε... ήθελα και ασταρωμα ) με light grey καθολου μα καθολου αραιωμένο...οποτε οτι εχει κατσει στις γραμμώσεις δεν βγήκε με τιποτα..

Οσο αφορα το στοκάρισμα προσπαθω να τις ακολουθήσω.. στην ενωση αυτό που βλέπεις είναι κομμάτι πλαστικου που έφυγε οταν εσπασα το φτερο για να το ξανακολήσω ώστε να υπάρχει κενό να στοκάρω.. σκεφτόμαι να το μπαλώσω με λιωμενο πλαστικο απο το κιτ γιατι με τον στοκο δεν πιανει καλα εκει το ειχα στοκάρει δυο φορες και στο παραμικρό τριψιμο έφευγε.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 19, 2015, 07:23:43 μμ »
Για τις γραμμώσεις,αν εχεις υπομονή,θα τις περάσεις μαλακα μια μια με το scriber και για το άλλο θα κόψεις ενα κομματι πλαστικό στο περιπου,θα κολησει καλά κι έπειτα το στοκαρεις και τριβείς άφοβα. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 19, 2015, 07:27:50 μμ »
Δεν καθάρισε καλά το μοντέλο. Πως το καθάρισες;

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 19, 2015, 09:53:26 μμ »
Σε Φορνετ μέσα 1,5 μέρα μετά πλύσιμο και τρίψιμο.. Οτι φαίνεται κάτω απο το αστάρι εκτός των ενωσεων που είναι στόκος είναι προηγούμενη μπογιά που δεν εφευγε με τιποτα.

Δεν πειράζει μαθαίνουμε μαθαίνουμε :) Αυτό έχει σημασία ώστε να πιάσω μετα τον αετό.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 20, 2015, 10:24:38 μμ »
Πέρνα το άλλη μια, ίσως φύγουν και αυτά για να ευχαριστηθείς ένα ωραίο βάψιμο. Πως θα κατλάβεις μετά αν βάφεις σωστά ή όχι με τέτοια επιφάνεια.
Αν δεν θέλεις να αγοράσεις το το eco remover που σου πρότεινα και σου τελείωσε και το φορνετ έχω ακούσει και για χλωρίνη!

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 20, 2015, 11:02:20 μμ »
Όπως είπε και ο Amen η χλωρίνη μπορεί να κάνει και αυτή θαύματα. Αυτή στο μπλε μπουκάλι, όχι την παχύρευστη. Για κάποιο άγνωστο λόγο η παχύρευστη δεν κάνει καλή δουλειά.

Γεμίζεις μια λεκάνη και το βουτάς μέσα. Με χλωρίνη βγαίνουν άνετα τα enamel της Humbrol, με λίγη υπομονή τα Molak και με πολλή υπομονή τα Lifecolor. Τρίβεις ελαφρά τις γραμμώσεις με παλιά οδοντόβουρτσα. Χρησιμοποίησε γάντια (τα νιτριλίου - μπλε τα βρίσκεις και σε σουπερ μάρκετ) για να μην ερεθιστούν τα χέρια σου όταν θα τρίβεις (και να μην αποκτήσουν αυτή τη σπαστική μυρωδιά της χλωρίνης).

Απλά η χλωρίνη θα εισχωρήσει παντού και έτσι θα ξεβάψει το πιλοτήριο.

Μετά το τρίψιμο, καλό ξέπλυμα για να φύγουν τα υπολείμματα χλωρίνης από το εσωτερικό της ατράκτου και στέγνωμα πριν βάψεις.

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 20, 2015, 11:55:50 μμ »
Αύριο θα γίνει προμήθεια χλωρίνης και θα ξεκινησω να το ξεβαφω.

Οσο για το πιλοτήριο λες και είναι κανένα της προκοπής και θα μου λείψει?  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας παιδιά. Αντε να ξεκινήσω το βάψιμο. Να με μετρήσω ώστε να πιάσω μετά τον αετό να το ευχαριστηθώ.

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 22, 2015, 08:41:42 μμ »
μια ερώτηση τι χρώματα έχουν τα καθίσματα στα block 52+;

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 22, 2015, 11:26:36 μμ »
ελπίζω να σε βοηθήσει

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 22, 2015, 11:29:04 μμ »
Αυτό είναι μόνο για τα 52+ ή φοριέται και στα 30άρια;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 22, 2015, 11:34:59 μμ »
τα 30αρια εχουν το παλιο

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 22, 2015, 11:37:57 μμ »
::thanks_smilie::
::salut::
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Tags: