Αποστολέας Θέμα: Vallejo Liquid Gold : Απο πού;  (Αναγνώστηκε 954 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος khayman

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι, Αθήνα
  • modelclub.gr
Vallejo Liquid Gold : Απο πού;
« στις: Απριλίου 02, 2015, 03:35:14 μμ »
Καλησπέρα, έχω αγοράσει απο δύο μαγαζιά της Ιπποκράτους όλα τα χρώματα της συγκεκριμένης σειράς. Για όσα μπουκάλια ήταν σε καλή κατάσταση, το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό. Στα περισσότερα όμως μπουκάλια το pigment είναι σε κατάσταση τσίχλας. Έχω φάει ώρες να τα φέρω σε κατάσταση που να δουλεύονται αλλά πάντα το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό σε σύγκριση με το πως είναι όταν το χρώμα είναι σε καλή κατάσταση.

Και στα δύο μαγαζιά η απάντηση ήταν πάνω κάτω πως αυτό είναι η φυσιολογική κατάσταση του χρώματος, το οποίο φυσικά δεν στέκει μιας και, πχ, το Old Gold του ενός ήταν τσίχλα και του άλλου ήταν μια χαρά, και τούμπαλιν για κάποιο άλλο χρώμα, το Red Gold πχ. Δεν παρεξηγώ τους καταστηματάρχες γι'αυτή την απάντηση μιας και απ'ότι φάινεται είναι γενικευμένο πρόβλημα του προϊόντος, απλά όντως δεν έχω όρεξη να πληρώσω ένα προϊόν που εκ των προτέρων θα γνωρίζω οτι απο την πρώτη μέρα κιόλας δεν είναι σε καλή κατάσταση και θα απαιτεί απο μένα να χτυπιέμαι με τις ώρες για ένα μετριότατο αποτέλεσμα. Επειδή τα συγκεκριμένα χρώματα είναι κάπως τσουχτερά σε τιμή, υπάρχει κανείς που να τα χρησιμοποιεί και να έχει βρει μια σίγουρη πηγή να τα προμηθευόμαστε;

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Απ: Vallejo Liquid Gold : Απο πού;
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 25, 2015, 02:23:23 πμ »
Απο το static magic  στην Νικαια εγω πηρα ολες τις αποχρωσεις και δεν ειχα θεμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 25, 2015, 10:38:07 πμ »
Πάντως η ίδια η εταιρεία το αναφέρει στην περιγραφή του προϊόντος:
"The specific weight of the pigment causes the formation of sediment at the base of the container, and paint should be thoroughly shaken or stirred before use. If it were necessary to dilute the colours further, only 96% pure alcohol should be added to avoid oxidation."
Το ειδικό βάρος της χρωστικής προκαλεί το σχηματισμό ιζήματος στη βάση του δοχείο και η μπογιά θα πρέπει να ανακατευτεί επιμελώς πριν από τη χρήση. Αν είναι απαραίτητο να διαλυθεί περισσότερο το χρώμα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά οινόπνευμα καθαρότητας 96% για να αποφευχθεί οξείδωση.

Αποσυνδεδεμένος khayman

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι, Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 25, 2015, 11:07:36 πμ »
Μετράει πολύ το πόσο καιρό έχει κάτσει στο ράφι ίσως και δυστυχώς είναι σχετικά αδύνατο να καταλάβεις απο τη συσκευασία αν είναι οκ ή όχι. Απο την εμπειρία μου με αυτά τα χρώματα, αν δεν είναι κομπλέ απο την αρχή, όσο και να τα παλέψεις δεν θα γίνουν ποτέ κομπλέ. Θα τα φτάσεις σ'ένα σημείοι που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αλλά σ'αυτό το σημείο θα έχουν χάσει τα δύο βασικά τους πλεονεκτηματα, τη λάμψη και την ευκολία με την οποία καλύπτουν οποιαδήποτε επιφάνεια. Πάντως πήρα πρόσφατα απο Ιπποκράτους, απο τα ίδια μαγαζιά που είχα πάρει και τα μπουκάλια που δεν ήταν σε καλή κατάσταση και αυτή τη φορά στάθηκα πιο τυχερός.

Tags: vallejo