Αποστολέας Θέμα: Ακρυλικά χωρίς αστάρι;  (Αναγνώστηκε 1897 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Παύλος
Ακρυλικά χωρίς αστάρι;
« στις: Μαρτίου 31, 2015, 12:47:57 μμ »
Γνωρίζω ότι προτιμάται η λύση του ασταρώματος για τα ακρυλικά.
Από όσους, όμως, χρησιμοποιούν ακρυλικά εδώ στο φόρουμ, υπάρχουν κάποιοι που δεν χρησιμοποιούν αστάρι;
Πώς αποφεύγετε το "σήκωμα" του ακρυλικού από τη μάσκα;
We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Γιωργος Σαρρης
Απ: Ακρυλικά χωρίς αστάρι;
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 31, 2015, 12:53:00 μμ »
Δεν ασταρωνω ποτέ! Οσες φορες εβαψα με χρωματα Gunze ή Tamiya και μασκαρα, δεν ειχα κανενα προβλημα...
Εννοειται οτι πλενεις καλα το μοντελο πριν το βαψιμο κι επισης εννοειται οτι αφηνεις τα χρωματα να στεγνωσουν καλα... (3 μερες τουλαχιστον)
Με τι ακρυλ. χρωματα θες να βαψεις;;;

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Παύλος
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 31, 2015, 01:06:21 μμ »
Δεν ασταρωνω ποτέ! Οσες φορες εβαψα με χρωματα Gunze ή Tamiya και μασκαρα, δεν ειχα κανενα προβλημα...
Εννοειται οτι πλενεις καλα το μοντελο πριν το βαψιμο κι επισης εννοειται οτι αφηνεις τα χρωματα να στεγνωσουν καλα... (3 μερες τουλαχιστον)
Με τι ακρυλ. χρωματα θες να βαψεις;;;

Vallejo, Gunze, Tamiya και κάτι Aeromaster που μου έχουν μείνει.
Θεωρείς ότι το κλειδί λοιπόν είναι στο στέγνωμα;
We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 31, 2015, 01:16:16 μμ »
Και η ταινια χαμηλης κολλητικοτητας... και το προσεκτικο ξεμασκαρισμα... και ολα μαζι...!

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Παύλος
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 31, 2015, 01:22:32 μμ »
Και η ταινια χαμηλης κολλητικοτητας
πιο χαμηλής από κολλημένη/ξεκολλημένη tamiya;

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 31, 2015, 01:23:41 μμ »
Συμφωνω με τον φίλο Sarunas, και για μενα το μυστικο πιστευω δεν είναι τόσο το αστάρι, αλλά το καλό στέγνωμα του χρώματος και η χαμηλή κολλητικότητα της ταινίας. Με gunze πολύ σπάνια μου έχει σηκώσει χρώμα το ξεμασκάρισμα, αλλά έφταιγα κι εγώ που βιαζόμουν να μασκάρω την επόμενη μέρα που είχα βάψει.
Η ταινία επίσης, πριν την κολλήσω στο βαμμένο μοντέλο, την κολλάω 2-3 φορές σε ύφασμα τζιν για να χάσει την κολλητικότητά της και να κρατήσει όσο χρειάζεται για το μασκάρισμα.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 31, 2015, 01:49:23 μμ »
Συμφωνώ με τους παραπάνω... Και εγώ βάφω κυρίως με Gunze και Tamyia και την ταινία είτε απλή από χαρτοπωλείο είτε της Tamyia την κολλάω σε λεία επιφάνεια ή στην παλάμη αρκετες φορές να φύγει η πολύ κόλα. Την πρώτη φορά που δεν το έκανα μου τα σήκωσε λίγο.

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Παύλος
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 31, 2015, 02:06:23 μμ »
Συμφωνώ με τους παραπάνω... Και εγώ βάφω κυρίως με Gunze και Tamyia
Χωρίς αστάρι κι εσύ;

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 31, 2015, 02:11:26 μμ »
Χωρίς αστάρι κι εσύ;

Πολυ σπάνια, ασταρωνω.. Μονο οντα εχει πέσει πολυ στοκαρισμα..

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 31, 2015, 03:29:27 μμ »
Γνώμη μου είναι πως για τα Vallejo χρειάζεται αστάρωμα. Καί για να στρώνουν καλύτερα αλλά καί για να μην έχεις πρόβλημα με το χρώμα όταν τύχει να χρειαστεί να το τρίψεις σε κάποιο σημείο του μοντέλου σου.

Για παράδειγμα, είχα βάψει Φαντόμι με το 30219 της Vallejo καί ενώ το είχα αφήσει να στεγνώσει αρκετές ημέρες το χρώμα με το ελαφρύ τρίψιμο που του έκανα για να "διώξω" κάτι 'μπιμπικια' καί σκόνη σηκωνότανε. Καί όλη αυτή η ταλαιπωρία επειδή δεν το είχα ασταρώσει πρώτα.

Τώρα για τα υπόλοιπα ακρυλικά οι γνώμες διίστανται. Προσωπικά, αν δεν έχω τριψει καλα πρώτα το μοντέλο μου (με πολυ ψιλό ντουκόχαρτο), τότε θα το ασταρώσω για να στρώσει καλύτερα το ακρυλικό.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Παύλος
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 31, 2015, 03:35:15 μμ »
Ok. Κατάλαβα.

Βασικά αυτό που με ενοχλεί με το αστάρωμα είναι ότι με αναγκάζει σε πισωγύρισμα σε οργανικές "βρωμομυρωδιές" καθώς έχω αποφασίσει να λειτουργώ πλέον με πιο "υγιή" ακρυλικά.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 31, 2015, 03:39:15 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Παύλος
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 31, 2015, 03:46:44 μμ »
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 31, 2015, 09:47:50 μμ »
Εξαρτάται με τι ακρυλικά θες να βάψεις. Τα gunze/tamiya δεν έχουν ανάγκη το αστάρωμα. Τα valejo, valejo air και τα άλλα αντίστοιχα ακρυλικά με αυτά θέλουν αστάρι!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 01, 2015, 03:54:19 μμ »
Συμφωνώ και εγώ με τους παραπάνω. Βάφω με Gunze, Tamiya και δεν ασταρώνω. Σήκωμα χρώματος από ταινία Tamiya δν μου έχει συμβεί. Αυτό που μου έχει συμβεί, κάποιες φορές, είναι να μου έχει αφήσει σημάδια κόλλας η ταινία Tamiya, κάτι που το παρατήρησα όμως σε gloss χρώματα και ειδικά τα Η315 και Η316, Gunze.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 01, 2015, 04:10:57 μμ »
Συμφωνώ και εγώ με τους παραπάνω. Βάφω με Gunze, Tamiya και δεν ασταρώνω. Σήκωμα χρώματος από ταινία Tamiya δν μου έχει συμβεί. Αυτό που μου έχει συμβεί, κάποιες φορές, είναι να μου έχει αφήσει σημάδια κόλλας η ταινία Tamiya, κάτι που το παρατήρησα όμως σε gloss χρώματα και ειδικά τα Η315 και Η316, Gunze.
Τα οποία Gloss της Gunze θέλουν τουλάχιστον 1 βδομάδα ξεκούραση για να στεγνώσουν εντελώς, πριν βάλουμε ταινία.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Tags: