Αποστολέας Θέμα: Valentine''s bunker  (Αναγνώστηκε 3601 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
Valentine''s bunker
« στις: Μαρτίου 23, 2015, 08:43:14 μμ »
Το τελευταιο διαστημα,και οσο περιμενω ενα κιτ να καταφθασει,εχω ασχοληθει με το να βαφω τα spare parts μου,απο φιγουρες μεχρι ξιφολογχες,ετσι ξεθαψα και ενα πυργο απο ενα σοβιετικο valentine.Βλεποντας μερικες φωτο απο turret bunkers και με λιγη φαντασια ξεκινησα να φτιαχνω το δικο μου.Φωτο αναφορας με πυργο απο valentine δεν βρηκα αλλα δεν το θεωρω απιθανο να εχει υπαρξει.( το ΒΤ-7 ειχε καλυτερη θωρακιση που το εκαναν ? )
Σαν προτυπο χρησιμοποιησα αυτα τα δυο

Και με φυλλα DOW εφτιαξα τη δικη μου εκδοχη.Τα φυλλα κολληθηκαν με ατλακολ και οταν στεγνωσουν θα στοκαριστουν με ακρυλικο οικοδομικο στοκο ωστε να αποτυπωσουν το τσιμεντο.Αργοτερα με φυλλο πλαστικου και αλλα δωρα απο το spare θα φτιαχτει η πορτα,η οποια θα κολληθει μισανοιχτη ωστε να δωσει μια ψευδαισθηση βαθους.Οταν μπει στη βαση του, το χαμηλοτερο επιπεδο θα ειναι μεσα στο χωμα ωστε να μειωθει το προφιλ.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Valentine''s bunker
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 23, 2015, 09:51:02 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 23, 2015, 10:22:00 μμ »
Αυτό και αν είναι πρωτότυπο και το βάψιμο του πύργου μου αρέσει πάρα πολύ! Καλή συνέχεια, ανυπομονώ για το διόραμα.

Τώρα για το βάψιμο του οπλισμού... ρε δε μας παρατάς βραδυάτικα που εγώ δεν τα βλέπω να τα κόψω από τα πλαίσια ::eusa_wall:: Τέλος πάντων, έχω και γκρίνια, αν δε με ξεγελάει η φωτογράφιση, κάποια ξύλινα δείχνουν πολύ κόκκινα, ειδικά τα στυλιάρα των πτυοσκάπανων.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 23, 2015, 10:30:37 μμ »
Κωστα και Γιωργο σας ευχαριστω.
Τωρα για το κοκκινωπο εχεις δικιο,οταν επιλεγει καποιο απο αυτα θα τους κανω ενα σκουρο wash να στρωσουν.

Τώρα για το βάψιμο του οπλισμού... ρε δε μας παρατάς βραδυάτικα που εγώ δεν τα βλέπω να τα κόψω από τα πλαίσια ::eusa_wall::
Εαν συνεχισω ετσι  :? σε λιγο καιρο δε θα χρειαζεται...Θα απευθυνεσαι σε μενα κατευθειαν !!

Αποσυνδεδεμένος bob lee

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: χαλκϊδα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 25, 2015, 10:55:26 μμ »
Μόνο που νομίζω πως MP 38-40 και MG42  ξύλινες λαβές δεν είχαν ήταν μαύρες πλαστικές η κάτι τέτοιο τέλος πάντων     

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 26, 2015, 04:12:20 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 26, 2015, 04:14:28 μμ »
Τώρα το είδα αυτό, ειδικά τον οπλισμό:

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 26, 2015, 05:33:02 μμ »
Spoiler (hover to show)

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 26, 2015, 07:37:36 μμ »
Καλα τα οπλα αλλα ας επιστρεψω στο θεμα  :mrgreen:
Με φελιζολ διαμορφωθηκε το εδαφος,ενω με πηχακια απο DOW εφτιαξα το τελαρο της βασης,επειδη μπορει να στοκαριστει και να τριφτει,κατι που το φελιζολ δεν θα αντεχε,θα εκανε συνεχως σπασιματα.
Τα πλεγματα απο μεταλλο  θα αναπαραστησουν τα σιδερα απο το μπετο.Οταν στοκαριστει το bunker θα ενσωματωθουν οπως πρεπει.
Στο 'διαδρομο" απο την εισοδο του καταφυγιου μεχρι πισω,θα ντυσω με σανιδες τα πλαινα.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 26, 2015, 10:07:28 μμ »
Ξεκίνα το τσιμεντάρισμα.  ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 27, 2015, 08:44:41 μμ »
Τσιμενταρα και εβαψα.Αυτο εγινε με μιγμα απο γυψο-παρετινη ( ταχυτητα στεγνωματος-καλυτερο στρωσιμο).
Οσο στεγνωνε με ενα βρεγμενο σφουγγαρακι εκανα το πρωτο "γυαλισμα" και οταν στεγνωσε ενα τριψιμο με αποχαρτο τελειωσε τη δουλεια.
Το βαψιμο εγινε ως εξης.Αρχικα στα χαμηλα περασα καφε και πρασινο ( υγρασια ),και με καφε εκανα τρεξιματα απο τα σπασμενα σημεια ( σκουριες )
Αργοτερα εριξα το γκρι σε απαλα χερια,προσθεσα και αλλα καφε τρεξιματα,συνεχισα με ελαφρια χερια γκρι και τελειωσα με ανοιχτοχρωμα τρεξιματα και φωτισμα στις ακμες.Πως σας φαινεται ?

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 27, 2015, 10:02:45 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον θέμα και καλή πρόοδος μέχρι στιγμής! Αναμένουμε την συνέχεια.

Είδες για να μην έχεις στοκ? Κάθεσαι και βγάζεις τα μάτια σου βάφοντας τα ψιψιψίνια και τα κοκοψόψαρα  :mrgreen: :lol:

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 27, 2015, 10:20:35 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον θέμα και καλή πρόοδος μέχρι στιγμής! Αναμένουμε την συνέχεια.
Σε ευχαριστω Χρηστο  ::salut::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 27, 2015, 10:22:58 μμ »
Επειδή ακολουθεί σεντόνι στο έβαλα μέσα σε ραδιενέργεια.... :lol: :lol:

Spoiler (hover to show)

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 27, 2015, 10:31:54 μμ »
Επειδή ακολουθεί σεντόνι στο έβαλα μέσα σε ραδιενέργεια.... :lol: :lol:

Spoiler (hover to show)
Σε ευχαριστω Κωστα.Για το γυαλισμα σκεφτηκα οτι ειμαι 35 φορες κατω,οποτε αυτο που σε μενα θα ηταν αγριαδα τσιμεντου στη πραγματικοτητα θα ηταν " ο πιο στραβος καλουπατζης ever".Για τις φετες του τσιμεντου θελησα να δειξω πως ειναι ολο χυτο οπως στη δευτερη φωτο.Οι φετες σκαλιζονται πανευκολα ακομα και τωρα,και οι σκουριες μαζευονται επισης ευκολα.Παω να πω δυο λογακια μαζι του και επανερχομαι συντομα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 27, 2015, 10:41:41 μμ »
OK για το χυτό που λες, κάντο έτσι και μην σκας. Στο χρώμα του όμως
πρέπει να επιμείνεις. Εγώ κάνω σταμπωτό το λάδι και όπου φαίνεται έντονο
σαν πινελιά το μαζεύω. Είναι σαν να κάνεις ημιστεγνό εάν καταλαβαίνεις τι λέω.  ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 28, 2015, 08:32:16 μμ »
O Κωστας ειχε δικιο σε πολλα,οποτε εκανα ενα reset.
Εφτασα εδω,νομιζω ειναι αισθητα καλυτερο.Το κοντραστ στις φωτο ειναι πιο εντονο απ οσο στη πραγματικοτητα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 28, 2015, 08:48:33 μμ »
Χμμμ... Το να κάνω κριτική σε διόραμα είναι σα να κάνω κριτική σε πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, αλλά πιστεύω πως το "πλήγμα" στην οριζόντια επιφάνεια του σκυροδέματος, αυτ;o που αποκάλυψε τον σιδερένιο οπλισμό, δε συνάδει με την πραγματικότητα. Πιστεύω πως μία αεροπορική βόμβα, που είναι και η πιθανότερη αιτία ενός τέτοιου πλήγματος, θα είχε ξηλώσει και τον πύργο ενώ δεν πιστεύω πως ένας όλμος θα έκανε τέτοια ζημιά. Από την άλλη δηλώνω άσχετος, οπότε μην πολυδίνεις σημασία!

Πάντως το σύνολο μου αρέσει πολύ. Για να πω την αμαρτία μου πιο πολύ μου άρεσε με το σκουρότερο γκρι αλλά αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις. Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 28, 2015, 09:54:47 μμ »
Χμμμ... Το να κάνω κριτική σε διόραμα είναι σα να κάνω κριτική σε πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, αλλά πιστεύω πως το "πλήγμα" στην οριζόντια επιφάνεια του σκυροδέματος, αυτ;o που αποκάλυψε τον σιδερένιο οπλισμό, δε συνάδει με την πραγματικότητα. Πιστεύω πως μία αεροπορική βόμβα, που είναι και η πιθανότερη αιτία ενός τέτοιου πλήγματος, θα είχε ξηλώσει και τον πύργο ενώ δεν πιστεύω πως ένας όλμος θα έκανε τέτοια ζημιά. Από την άλλη δηλώνω άσχετος, οπότε μην πολυδίνεις σημασία!

Πάντως το σύνολο μου αρέσει πολύ. Για να πω την αμαρτία μου πιο πολύ μου άρεσε με το σκουρότερο γκρι αλλά αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις. Καλή συνέχεια!
Σε ευχαριστω Γιωργο.Να σου πω την αληθεια μου,οταν εβαζα τα σιδερα, με σκοπο να αποκαλυφθουν, το ειχα πιο πολυ στο μυαλο μου σαν ελλειπη χυτευση του τσιμεντου παρα σαν πληγμα.Ομως τωρα που το ξαναβλεπω ειναι πολυ βαθια,αρα θα πρεπει να αποδωθουν σε πληγματα.Εαν στη πορεια αποδειχτει σημαντικο σφαλμα ολο και κατι θα βρεθει.... να το καλυψει ( Προς τερψη των αεροπλαναδων  :mrgreen: )

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 28, 2015, 11:41:37 μμ »
Spoiler (hover to show)

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 07, 2015, 11:04:00 μμ »
Η κατασκευη προχωρησε λιγο ακομα.
Με πηχακια απο μπαλσα κατασκευαστηκε η "πασαρελα" και κολληθηκε πανω σε ατλακολ.Το χωμα ειναι φυσικο κοσκινισμενο και το γρασισι της noch
Οταν στεγνωσε η ατλακολ περαστηκε ενα χερι πολυ αραιωμενο new wood και μετα εγιναν βρωμιες και τρεξιματα με sepia.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 08, 2015, 02:58:12 πμ »
Πολύ καλό ως εδώ!

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 08, 2015, 06:49:55 μμ »
Σε ευχαριστω Χρηστο.
Και η συνεχεια ειναι αυτη..Περαστηκε ολη η βαση με ατλακολ και εριξα τα υλικα της βασης.( χωμα ακοσκινιστο,χωμα κοσκινισμενο,κλαρακια φυσικα και υλικα της NOCH )
Μπηκαν και οι πασσαλοι με αγκαθωτο συρμα και "καμουφλαριστηκαν"
Σειρα εχει ο πυργος και οι φιγουρες.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 08, 2015, 06:55:00 μμ »
Μπορείς να βάλεις και καμια πινακίδα αρ ή/και δε του μονοπατιού:

Επίσης, ίσως έπρεπε το βάθος του χαρακώματος να είναι λίγο πιο μεγάλο, περίπου όσο το ύψος ενός ανθρώπου ή κοντά σε αυτό.  :wink:

Ωραία μέχρι εδώ, εγώ τέτοιο έδαφος δεν το έχω...  :( :( :(

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 08, 2015, 07:06:00 μμ »
Μπορείς να βάλεις και καμια πινακίδα αρ ή/και δε του μονοπατιού:

Επίσης, ίσως έπρεπε το βάθος του χαρακώματος να είναι λίγο πιο μεγάλο, περίπου όσο το ύψος ενός ανθρώπου ή κοντά σε αυτό.  :wink:

Ωραία μέχρι εδώ, εγώ τέτοιο έδαφος δεν το έχω...  :( :( :(
Σε ευχαριστω Νικο.Εαν εχεις πινακιδα που θα ταιριαζε σε Σοβιετικη χρηση σχετικα με ναρκες θα με βοηθουσες πολυ.
Δεν ηθελα να κανω υπερπαραγωγη το καταφυγιο,αλλωστε τον πυργο απο μια φτωχουλα Βαλεντινη φιλοξενει.
Σχετικα με την υφη του εδαφους,νομιζω πως η αποφυγη του γυψου και η χρηση φυσικων υλικων βοηθουν πολυ.

Tags: