Αποστολέας Θέμα: Frank in and out  (Αναγνώστηκε 42343 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Frank in and out
« Απάντηση #125 στις: Ιανουαρίου 07, 2016, 10:24:07 πμ »
Καλημερα και καλη χρονια σε ολους μας! ::salut::
Στην περιοδο των διακοπων εκμεταλλευτηκα τον αρκετο ελευθερο χρονο μου και προχωρησα αρκετα στην κατασκευη του 2ου λεπτομερους Hayate. Eχω ηδη 150(!) φωτο με λεζαντες των πεπραγμενων αλλα φυσικα δεν προκειται να τις ποσταρω ολες μαζι, αλλα σταδιακα, ενω παραλληλα-ελπιζω- να συνεχισω αλλα σε αργοτερους ρυθμους μιας και ο χρονος περιοριζεται επικινδυνα.. :evil: ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #126 στις: Ιανουαρίου 07, 2016, 08:27:12 μμ »
Καλησπέρα καί Καλή Χρονιά Παναγιώτη!

Επιτέλους, εδωσες σημεία ζωής!!!! Αντε καί ανησυχήσαμε!

Ενδιαφέρον η πρόοδος που έχεις κάνει!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #127 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 08:56:15 μμ »
Καλησπέρα καί Καλή Χρονιά Παναγιώτη!

Επιτέλους, εδωσες σημεία ζωής!!!! Αντε καί ανησυχήσαμε!

Ενδιαφέρον η πρόοδος που έχεις κάνει!
Καλη Χρονια κ σε σενα φιλε! ::salut::
Λοιπον, το 2ο πακετακι.... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #128 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 10:50:07 μμ »
Καταπληκτικό!! Παραδίδεις σεμινάρια..Καλή συνέχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #129 στις: Ιανουαρίου 09, 2016, 01:05:45 πμ »
Φοβερός!!! ʼλλο ένα μουσειακό κομμάτι για την ιαπωνική αεροπορία. Κοντεύω να πάθω αυτό το, πώς το έγραψες σε μια φωτογραφία, "πλαϊνή νεύρωση".

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #130 στις: Ιανουαρίου 09, 2016, 05:18:23 μμ »

Που βρήκες τόσο λεπτό/μικρό κυλινδρικό πλαστικό για να φτιάξεις τα δαχτυλίδια;

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #131 στις: Ιανουαρίου 10, 2016, 11:50:03 πμ »
Που βρήκες τόσο λεπτό/μικρό κυλινδρικό πλαστικό για να φτιάξεις τα δαχτυλίδια;
Ειναι κυλινδρικο πλαστικο-δεν θυμαμαι διαστασεις,μεγαλο παντως! :lol:-με τρυπα στη μεση. Το τεντωσα σε μικροτερες διαστασεις και το εκοψα σε φετουλες. Πρεπει ομως να ''θηλυκωσει'' με ενα αλλο μηκος πλαστικου μεσα του ειδαλλως σπαει..Ελπιζω να καταλαβες.. :roll: :oops:
Κωστη, Αλεξανδρε ευχαριστω! Βασιλη,(GRmodeller), δειξε μου τα σημεια της νευρωσης που δεν ειναι ισια, να τα τσεκαρω κ να δω αν μπορω να κανω κατι. ::salut::
Συνεχεια με το κατασκευαστικο..
Μια καλη φωτο του wheel bay ενος Hayate..
 ::arrowdown::

Click to see the original size.

Mε το αντιστοιχο σημειο της Χασεγκαβα να εχει απλα καλο βαθος αλλα να υστερει στα υπολοιπα..

προχωρησα σε μια προσθηκη λεπτομερειας στα μετρα του δυνατου..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Για τις πιο μεγαλες σωληνωσεις 'παντρεψα' χαλκοσυρμα με πλαστικο,

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Επειτα προχωρησα στην περιοχη της δεξαμενης για να προσθεσω κι αλλη λεπτομερεια στα πλαινα της νευρωσης σημεια που ακουμπουσε η δεξαμενη..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σε μια φωτο απο το τελευταιο modelart που παραθεσα παλιοτερα, μου εκαναν εντυπωση οι καφε τσοχινες προσθηκες πανω στις οποιες ακουμπουσαν οι δεξαμενες κι αποφασισα να τις προσθεσω. Πρωτη αποπειρα ηταν με..ντουκοχαρτο.. και η δευτερη με ταμιγιοταινια  :roll:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Επικρατησε βεβαια η ασφαλης λυση του λεπτου πλαστικου..

Click to see the original size. Click to see the original size.

Θα επανελθω με την περιπετειουλα που ειχα με την αλλη δεξαμενη, αυτη που ηταν εννιαια με το χειλος προσβολης.
Για οποια απορια, παρατηρηση, επισημανση κ οτιδηποτε αλλο ειμεθα ορθανοιχτοι! :lol: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #132 στις: Ιανουαρίου 10, 2016, 01:57:42 μμ »
Ειναι κυλινδρικο πλαστικο-δεν θυμαμαι διαστασεις,μεγαλο παντως! :lol:-με τρυπα στη μεση. Το τεντωσα σε μικροτερες διαστασεις και το εκοψα σε φετουλες. Πρεπει ομως να ''θηλυκωσει'' με ενα αλλο μηκος πλαστικου μεσα του ειδαλλως σπαει.
Ευρηματικότατη τεχνική!

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #133 στις: Ιανουαρίου 10, 2016, 06:38:58 μμ »
Ειναι κυλινδρικο πλαστικο-δεν θυμαμαι διαστασεις,μεγαλο παντως! :lol:-με τρυπα στη μεση. Το τεντωσα σε μικροτερες διαστασεις και το εκοψα σε φετουλες. Πρεπει ομως να ''θηλυκωσει'' με ενα αλλο μηκος πλαστικου μεσα του ειδαλλως σπαει.
::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #134 στις: Ιανουαρίου 10, 2016, 11:45:19 μμ »
λοιπόν πρώτα οι παρατηρήσεις, μετά τα καλά λόγια  :mrgreen:

1. σε όλες τις φωτό με το σκελετό της πτέρυγας που έχεις βάλει στο ποστ #127 οι δοκίδες φαίνονται εντάξει (ευθείες). Εκτός από την τελευταία :

η δοκίδα με πράσινο φαίνεται εντάξει, αυτές με κόκκινο φαίνονται να μην είναι ευθείες.  Πιθανόν σε αυτά τα σημεία να μην έκατσε καλά (ευθεία) το έλασμα από πάνω, ή όταν έτριβες με το ντουκόχαρτο να έφαγε παραπάνω την δοκίδα σε κάποια σημεία. Ή απλά ξεγελάει η φωτό. Μόνο εσύ ξέρεις που έχεις το μοντέλο μπροστά σου. πάντως αν θες πάρε μια φωτό από πάνω κατακόρυφα σε σχέση με την πτέρυγα και ανέβασέ τη  εδώ.

2. είσαι σίγουρος για το "πάτωμα" που έβαλες στη φωλέα του πυροβόλου στην πτέρυγα ; υπήρχε όντως χωριστό πάτωμα ή απλά η κάτω επιφάνεια της πτέρυγας έπαιζε το ρόλο αυτό ;

και τα καλά λόγια . η δουλειά σου συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή, όχι (μόνο) για τον όγκο αλλά για την ποιότητα και την προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες , ενδεικτικά και πέραν όλων των άλλων μου άρεσε πολύ που πρόσθεσες το δακτύλιο στις οπές των νευρώσεων όπως και τα ελατήρια που έβαλες στις φωλέες των τροχών
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #135 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 07:05:33 πμ »
Βασίλη θα σου απαντήσω ανάποδα.  :mrgreen:
1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Κάνω απλά το κέφι μου κ τίποτα άλλο. Καμιά φορά φτάνω τα νεύρα μου στα άκρα αλλά αυτό ούτως ή άλλως συμβαίνει στον καθένα μας κ ιδιως σε όσους θέλουν να προσθέσουν το κάτι τις παραπάνω.
2. Για το cannon bay το χα ψάξει πολύ καλά. Πιθανόν στο πραγματικό Hayate η βάση του bay να ακουμπούσε στην κάτω πτέρυγα -προσωπικά αμφιβάλλω -πάντως σίγουρα στο κιτ ΔΕΝ ακουμπούσε γιατί οι φωλεες σε δοκιμές που έκανα έδειχναν αφύσικα βαθιες κ τα Ho-5 "χανοντουσαν" μέσα τους σε σχέση με φωτό αναφοράς.
3. Παραθέτω φωτό από πάνω καθώς κ την αντίστοιχη επιφάνεια από το βιβλίο της Maru. Ναι, έχουν ένα θεματακι οι δύο δεξιες ribs αλλά είναι κάτι που διορθώνεται. Επίσης έχω κ κάτι στο μυαλό μου για τη συγκεκριμένη περιοχή κ θα το αποκαλύψω  ::glossa:: στο επόμενο πακετάκι φωτογραφιών. Τέλος η νεύρωση δείχνει αρκετά  στιβαρή όπως φαίνεται κ στη φωτογραφία  :lol:
Για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαι.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #136 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 07:07:06 πμ »
Αντε, να το αποκαλύψω  ::glossa::  Κάτι τέτοιο έχω υπόψη μου να κάνω στη συγκεκριμένη περιοχή.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #137 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 06:21:20 μμ »
Παναγιώτη στα βιβλία Model Art και FAOW υπάρχουν δύο φωτό από την πτέρυγα "γυμνή", όπου φαίνεται ο σκελετός και η περιοχή του cannon bay από την κάτω πλευρά, αν τα έχεις (σελ. 58-59 στο Model Art), επίσης ένα σχεδιάγραμμα  στη σελ.126 (αν δεν τα έχεις να σου τα στείλω). Και εκει πάντως δεν φαίνεται κάποιο χωριστό πάτωμα, ενώ στο σχεδιάγραμμα φαίνεται κάποιου τύπου βάση για το πυροβόλο. Αντίθετα στο FAOW σελ.62 φαινεται το cannon bay χωρίς το πυροβόλο, εκεί δείχνει σαν να υπάρχει κάποιο πάτωμα. Τέλος στο Maru mechanic υπάρχει μια φωτό με την λήψη να έχει γίνει από το εσωτερικό του cannon bay στην νοητή ευθεία του πυροβόλου (νο.9 η αρίθμηση της φωτό).

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #138 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 08:20:48 μμ »
στην πρώτη φωτό έκανα ένα μικρό κολάζ για να δούμε την λεπτομέρεια της περιοχής συγκριτικά (αριστερά από το FAOW , στη μέση από το Model Art και δεξιά η δική σου):
,     

προσωπικά κρίνοντας από το σημείο της μικρής θυρίδας νομίζω ότι δεν υπήρχε επιπλέον πάτωμα αλλά δεν μπορώ να το πω και με σιγουριά, ειδικά στην δεύτερη φωτό φαίνεται σαν να υπάρχει ;
Επίσης φαίνεται ότι έχεις προεκτείνει το cannon bay μέσα τη περιοχή της δεξαμενής καυσίμου (πράσινη γραμμή, α)

και δύο φωτό από τη "γυμνή" πτέρυγα :
,
αν υπήρχε πάτωμα νομίζω ότι θα άφηνε κάποιο ίχνος της βάσης του στο πλαϊνό τοίχωμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #139 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 08:26:31 μμ »
Παναγιώτη στα βιβλία Model Art και FAOW υπάρχουν δύο φωτό από την πτέρυγα "γυμνή", όπου φαίνεται ο σκελετός και η περιοχή του cannon bay από την κάτω πλευρά, αν τα έχεις (σελ. 58-59 στο Model Art), επίσης ένα σχεδιάγραμμα  στη σελ.126 (αν δεν τα έχεις να σου τα στείλω). Και εκει πάντως δεν φαίνεται κάποιο χωριστό πάτωμα, ενώ στο σχεδιάγραμμα φαίνεται κάποιου τύπου βάση για το πυροβόλο. Αντίθετα στο FAOW σελ.62 φαινεται το cannon bay χωρίς το πυροβόλο, εκεί δείχνει σαν να υπάρχει κάποιο πάτωμα. Τέλος στο Maru mechanic υπάρχει μια φωτό με την λήψη να έχει γίνει από το εσωτερικό του cannon bay στην νοητή ευθεία του πυροβόλου (νο.9 η αρίθμηση της φωτό).
Οντως λοιπον υπαρχει μια οχι και τοσο ξεκαθαρη εικονα. Στο κιτ της Χασεγκαβα ομως η επιλογη 'ειδικου πατωματος' ειναι μονοδρομος για τους λογους που προανεφερα.
Για παραδειγμα,αυτη την περιοδο ασχολουμαι με το bay του ουραιου τροχου και θελω να φτια ξω την αντιστοιχη νευρωση. Συγκρινε δυο δειαφορετικες εκδοχες και βγαλε συμπερασμα. Λεπτομερεια θα μου πεις αλλα εκει 'κρυβεται ο διαβολος'! ::077devil::

Tο θεμα ειναι να οριοθετησω τον σκελετο της νευρωσης στα σημεια που εφαπτονται τα καλυμματα του ουραιου σκελους.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #140 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 08:35:21 μμ »
στην πρώτη φωτό το σχέδιο φαίνεται παραμορφωμένο, αλλά όντως υπάρχει μια διαφορά έτσι κι' αλλιώς. πάντως πας γυρεύοντας με αυτά  που καταπιάνεσαι.  :mrgreen:

μόνο καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα μπορώ να σου ευχηθώ

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #141 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 08:39:38 μμ »
Την περιοχη που δειχνει το βελος την εχω ηδη καλυψει με πλαστικο κ καποια στιγμη θα την τριψω κ διαμορφωσω οπως την δινει το κιτ της Χασεγκαβα. Ναναι καλα το 2ο κιτ που εχω εκτος απο κατασκευη ΟΟΒ και σαν αναφορά! :)  Σε ευχαριστω για την παρεμβαση, προσμενω κ σε συνεχεια.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #142 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 09:04:38 μμ »
Είσαι μεγάλο σχολείο Παναγιώτη... Καλή συνέχεια  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #143 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 10:17:23 μμ »
Είσαι μεγάλο σχολείο Παναγιώτη... Καλή συνέχεια  ::salut::
Χ2

Θα απενεργοποιήσω τις ειδοποιήσεις για το θέμα για να μην πάθω καμία πλαϊνή νεύρωση πτέρυγας :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #144 στις: Ιανουαρίου 13, 2016, 01:53:41 μμ »
Παναγιώτη έχεις κανει ένα συμμαντικό δομικό λάθος, δεν έχεις βάλει main-spar και σύμφωνα με την φωτογραφία που πόσταρε ο Βασίλης που φαίνεται ξεκάθαρα η δομή της πτέρυγας, θέλει διόρθωση η κατασκευή σου.

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #145 στις: Ιανουαρίου 13, 2016, 03:48:11 μμ »
Εχει δίκιο ο ALEX_SSGTi αλλά δεν το έχει εκφράσει σωστά. Δεν είναι οτι δεν έχεις βάλλει main-spar αλλά έχεις βάλλει 5 παραπάνω απο όσα πρέπει:

Οτι έχω βάψει κόκκινο πρέπει να φύγει, το main-spar  είναι το μπλέ. Δες και τη φωτο που δημοσιεύτηκε προηγουμένως

και επειδή το όλο κατασκεύασμα θα είναι άκρως εύθραυστο και εύκολο να στραβώσει  αν φτιαχτει όπως το πραγματικό, γνώμη μου είναι οτι τουλάχιστον το  main-spar πρέπει να το φτιάξεις από μέταλλο.
Το ιδανικό θα ήταν να γίνει όλο photo-etch.

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #146 στις: Ιανουαρίου 13, 2016, 04:35:56 μμ »
θείο έχεις δίκιο, και γω δεν το πρόσεξα στις φωτό που έβαλα (με μπέρδεψαν οι λωρίδες που πιάνουν τα πριστίνια  :oops: ). Παρεπιπτόντως για το πάτωμα της φωλέας οπλισμού τι γνώμη έχεις, υπήρχε ή απλά ήταν η κάτω επιφάνεια της πτέρυγας ;

πάντως Παναγιώτη δεν νομίζω να χρειάζεται τόση ενίσχυση που προτείνει ο θείος Νόντας, δοκίμασε πρώτα τη main-spar που έχεις βάλει να δεις αν αντέχει ώστε να μην κάνεις επιπλέον κόπο αν δεν χρειάζεται
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #147 στις: Ιανουαρίου 13, 2016, 06:23:02 μμ »
Πρώτα να συνέλθω από το εγκεφαλικό!  ::brancard::
Καλά, δεν είχαν stringers στην πτέρυγα οι Ιάπωνες;
Θα επανέλθω σε λίγο. Παρακαλώ θείε σε ότι ρωτήσω να απαντήσεις γρήγορα γιατί θα πέσει νυστέρι απόψε!  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #148 στις: Ιανουαρίου 13, 2016, 08:28:37 μμ »
Τουλαχιστον το καλο ειναι οτι πρεπει να αφαιρεσω και οχι να προσθεσω.. :roll: :evil:
Αυτα τα στρινγκερς δεν ηξερα οτι ειναι απλα τρυπητες μεταλλικες λωριδιτσες που καρφωνονται πανω σε skin και ribs.Νομιζα οτι ηταν σαν τα ribs αλλα τοποθετημενα κατα μηκος της πτερυγας.. ::eusa_wall:: ::bioliicon::

Oποτε ξαναφτιαχνω τα στρινγκακια 8) με λωριδιτσες evergreen, σωστα?

Και μια απορια..Τί ειναι αυτος οι κυλινδρος που δειχνω με το βελος?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #149 στις: Ιανουαρίου 13, 2016, 09:11:00 μμ »
1. χαίρομαι που συνήλθες από το εγκεφαλικό, αυτά συμβαίνουν όταν μπλέκεις με στρινκάκια  :mrgreen: (αν και προσωπικά προτιμώ την λέξη που χρησιμοποιούσε ο μακαρίτης ο Πετρόπουλος γι' αυτά...)

2. φαντάσου να μην το παρατηρούσε ο θείος : θα τελείωνες το μοντέλο, θα πήγαινες στην έκθεση και τότε όλοι ξαφνικά θα έλεγαν τη γνώμη τους για τις λάθος δοκίδες (κάτι σαν το φετινό σου μοντέλο/διόραμα  :wink: )

3. ο κύλινδρος που ρωτάς δεν ξέρω τι είναι αλλά αν δεν φαίνεται έτσι όπως άνοιξες την πτέρυγα.. σφύρα κλέφτικα κάνε τον ...γιαπωνέζο

4 η έγχρωμη φωτό που έβαλες είναι από πτέρυγα του Ki-84 ;

Tags: