Αποστολέας Θέμα: Frank in and out  (Αναγνώστηκε 42237 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: FRANK in and out
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 08:00:34 πμ »
Απίθανο! Κρίμα που δεν θα δούμε βινιέτα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 08:53:09 πμ »
Ευχαριστώ Κωστή και Σταύρο! Βινιετα,ε? Χμμμμμμ, υπάρχει κ ο δεύτερος Φρανκ, να μη τον "θαψω" πάνω από ένα καθρέφτη κι αυτόν,οέο??? :mrgreen: :twisted:

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 12:01:47 μμ »
Θα κάνω ότι μπορώ να βοηθήσω, αρκεί να σε προλαβαίνω γιατί εσύ τρέχεις με 1000  :lol:

Για κάτω από το πάτωμα πολύ δύσκολο να βρεις φωτο.
Πρίν χρόνια είχα δει στο utube ένα βιντεάκι απο την τελευταία πτήση ενός ΚΙ-84 στην Αμερική το 1967 αν θυμάμαι καλά, ʼνηκε σε ιδιώτη ο οποίος το πέταγε τακτικά μέχρι τότε. Το 1967 έως το 1970 (πάλι αν θυμάμαι καλά) το αεροσκάφος αναπαλαιώθηκε στην Αμερική και στάλθηκε στην Ιαπωνία όπου εκτίθεται μέχρι σήμερα σε μουσείο. Υπήρχαν φωτογραφίες από την αναπαλαίωση του συγκεκριμένου κάπου στο ιντερνετ που έδειχναν πολλά πράγματα από το εσωτερικό του αεροσκάφους. Έκανα μια πρόχειρη έρευνα στο γουγλη αλλά δεν βρήκα κάτι, πιθανόν το σαιτ δεν υπάρχει πια, ουτε και το ταινιάκι στο utube. Για ψάξε και σύ μήπως και τα ανακαλύψεις.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 09:21:59 μμ »
Θα κάνω ότι μπορώ να βοηθήσω, αρκεί να σε προλαβαίνω γιατί εσύ τρέχεις με 1000  :lol:

Για κάτω από το πάτωμα πολύ δύσκολο να βρεις φωτο.
Πρίν χρόνια είχα δει στο utube ένα βιντεάκι απο την τελευταία πτήση ενός ΚΙ-84 στην Αμερική το 1967 αν θυμάμαι καλά, ʼνηκε σε ιδιώτη ο οποίος το πέταγε τακτικά μέχρι τότε. Το 1967 έως το 1970 (πάλι αν θυμάμαι καλά) το αεροσκάφος αναπαλαιώθηκε στην Αμερική και στάλθηκε στην Ιαπωνία όπου εκτίθεται μέχρι σήμερα σε μουσείο. Υπήρχαν φωτογραφίες από την αναπαλαίωση του συγκεκριμένου κάπου στο ιντερνετ που έδειχναν πολλά πράγματα από το εσωτερικό του αεροσκάφους. Έκανα μια πρόχειρη έρευνα στο γουγλη αλλά δεν βρήκα κάτι, πιθανόν το σαιτ δεν υπάρχει πια, ουτε και το ταινιάκι στο utube. Για ψάξε και σύ μήπως και τα ανακαλύψεις.
Θειε προφανως μιλας γι αυτο..
 ::arrowdown::

http://pacificwrecks.com/aircraft/ki-84/1446.html

Συνεχιζω το ψαξιμο.Μακαρι να βρω κατι. ::eusa_pray:: Για το χωρο το συγκεκριμενο παντως εχω ηδη αυτες. Αν θελεις σχολιαζεις.. Το θεμα παντως ειναι να ξερω τί ακριβως υπαρχει σε αυτες τις περιπτωσεις ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ.::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 16, 2015, 12:49:41 πμ »
Οταν λες "σε αυτές τις περιπτώσεις" ευνοείς σε όλα τα αεροπλάνα? Αυτό δεν γίνεται, κάθε αεροπλάνο είναι διαφορετικό.
Οι φωτογραφίες είναι πολύ καλές και δεν νομίζω να βρεις καλύτερες, χρήσιμες είναι η 2η και η 3η βέβαια, γιατι η 4η είναι από spitfire και η πρώτη μάλλον από zero.

Το Κι-84 που έλεγα ήταν αυτό: https://www.flightglobal.com/pdfarchive/view/1963/1963%20-%201177.html επισκευάστηκε -δεν αναπαλαιώθηκε- το 1963 και έγιναν αρκετές μαιμουδιές. Είναι προφανώς το ίδιο με αυτό των φωτογραφιών. Έχουν αφαιρέσει αρκετά πράγματα, πχ ασυρμάτους, φιάλες οξυγόνου (αυτά φαίνονται στο cutaway του air international Jan 1976) και το έχουν βάψει εσωτερικά με zink chromate primer  :( :( .
Απο τη φάση της επισκευής είναι αυτή η φωτο: Click to see the original size. (Πρόσεξε οτι για να δουλέψουν στο εσωτερικό της ατράκτου έκοψαν το αεροπλάνο στη μέση, ήταν βολικότερο από το να αφαιρέσουν καρφωτό πάνελ). Απο αυτή τη φάση της επισκευής υπήρχαν σε κάποιο (εξαφανισμένο πλέον) σαιτ περισσότερες φωτό που έδειχναν πολλές εσωτερικές λεπτομέρειες λόγω του ότι η άτρακτος ήταν κομμένη.

Απο μελέτη των φωτογραφιών που παραθέτεις σε συνδυασμό με το cutaway, κάτω από το πάτωμα φαίνεται να υπήρχαν: τροχαλίες, συρματόσχοινα, αρκετές σωλήνες και ο άξονας κίνησης των flaps.  Τα συρματόσχοινα φαίνεται να είναι διπλά, και κατευθύνονται στα πηδάλια της ουράς.  Στις φωτογραφίες φαίνονται αρκετά πράγματα αλλά σε ορισμένα σημεία υπάρχουν κενά όπως πχ στο πως ακριβώς συνδέονταν τα ποδωστήρια και το στικ με τις τροχαλίες και τα συρματόσχοινα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 16, 2015, 08:20:16 πμ »
Εννοώ σε περιπτώσεις ή τέλος πάντων περιοχές που θα είναι εκτεθειμενες όπως στο επιχείρημα μου.Πολύ κατατοπιστικος θείε, βοηθάς πολύ να κάνουμε τον Φράνκι οικείο και εκ των έσω! Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα!. ::thanks_smilie::
Η φωτογραφία αριστερά έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο χώρο? Η φωτογραφία δεξια δείχνει την σωληνωση του χειριστήριου του Ζερο αν δεν κάνω λάθος.

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 16, 2015, 11:06:53 μμ »
Παναγιώτη το πιο πιθανό είναι πως το έχεις ήδη, αλλά σε περίπτωση που δεν..., εδώ είναι ένα ωραίο cutaway σε μεγάλη ανάλυση (2.200 × 1.456):

http://www.airwar.ru/image/idop/fww2/ki84/ki84-2.gif

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 16, 2015, 11:27:08 μμ »
H φωτο αριστερά είναι απο τον ίδιο χώρο αλλά δεν μπορώ να αναγνωρίσω τύπο, αφου όμως είναι αξεσουάρ ρητίνης μπορεί να βρεθεί. Δεξια μάλλον είναι απο Ζερο άλλα η όλη κατασκευή είναι διαφορετική απο το Κι-84.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 20, 2015, 05:46:39 πμ »
Kαλημερα! Μεσα στο Σαββατοκυριακο τελειωσα με την κατασκευη ολων των οργανων της αριστερης κονσολας με βαση την εξαιρετικη φωτο του βιβλιου της Maru Mechanics. Το να δουλευω με πλαστικο και υγρη ή κ/α κολλα ειναι το καλυτερο μου -ψυχολογικα- σημειο στην κατασκευη ενος κιτ και ετσι γινεται και δω. Κυριολεκτικα χανω την αισθηση του χρονου! :D Θα ακολουθησει η τοποθετηση των καλωδιοσωληνωσεωσυρματοσχοινων!

Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Aγαπητε Trex την εχω τη φωτο αλλα thanks anyway! ::salut::

H ερωτηση τωρα εχει να κανει με το αν μποστα απο τον πινακα οργανων και πριν τις μπουκαλες οξυγονου υπαρχει δεξαμενη καυσιμων γιατι μου φαινεται λιγο περιεργο να βρισκεται εκει.. :?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 20, 2015, 12:08:48 μμ »
Ναι υπήρχε δεξαμενή εκεί, είναι η κύρια δεξαμενή καυσίμου 217 λίτρων.
Δες τα σχέδια, όπου χρωματισμένο μπλέ είναι δεξαμενή καυσίμου.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 21, 2015, 12:20:51 πμ »
Ναι υπήρχε δεξαμενή εκεί, είναι η κύρια δεξαμενή καυσίμου 217 λίτρων.
Δες τα σχέδια, όπου χρωματισμένο μπλέ είναι δεξαμενή καυσίμου.

OK κατανοητον! ::thumbleft::  Ομως..Το σημειο που στην ατρακτο του κιτ εξωτερικα, βρισκεται στο υψος που μεσα στο κοκπιτ εχω μαρκαρει με μαυρο. :?: :roll: :? Αυτο το ματσουκι που εχει βαλει η Χασε να συνδεει το διαφραγμα με τον πινακα οργανων πρεπει να ειναι μαιμου,ε? :?

Επισης..στο Maru δεν βλεπω πουθενα να υπαρχει δεξαμενη καυσιμου. Μονο μεθανολης και λαδιου.

Καποιες φωτο που μπορουν να βοηθησουν περισσοτερο..

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 21, 2015, 01:06:23 πμ »
-Tο "ματσούκι" δεν είναι μαιμού ακριβώς, παριστάνει το πολυβόλο ή την βάση του
-Το maru δείχνει σωστά, με τη σειρά: αποθήκη πυρομαχικών, δεξαμενή καυσίμου και δεξαμενή λαδιού. H δεξαμενή μεθανόλης είναι μικρή κυλινδρική και βρίσκεται πίσω από το κάθισμα αριστερά, (την έχεις φτιάξει).
-Στις φωτογραφίες απο τα μοντέλα ο ένας έχει κάνει σε σχημα τη δεξαμενή λαδιού όπως τη δειχνει το maru, ο άλλος την έχει κάνει περίπου σαν του καυσίμου και την έχει βάψει aotake. Πιστεύω οτι το maru είναι το σωστό σε σχήμα και χρώμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 21, 2015, 01:15:37 πμ »
-Tο "ματσούκι" δεν είναι μαιμού ακριβώς, παριστάνει το πολυβόλο ή την βάση του
-Το maru δείχνει σωστά, με τη σειρά: αποθήκη πυρομαχικών, δεξαμενή καυσίμου και δεξαμενή λαδιού. H δεξαμενή μεθανόλης είναι μικρή κυλινδρική και βρίσκεται πίσω από το κάθισμα αριστερά, (την έχεις φτιάξει).
-Στις φωτογραφίες απο τα μοντέλα ο ένας έχει κάνει σε σχημα τη δεξαμενή λαδιού όπως τη δειχνει το maru, ο άλλος την έχει κάνει περίπου σαν του καυσίμου και την έχει βάψει aotake. Πιστεύω οτι το maru είναι το σωστό σε σχήμα και χρώμα.

Koiτα σε παρακαλω την απαντηση #18 του Shinpachi στην ερωτηση μου για τις δεξαμενες..
 ::arrowred:: http://ww2aircraft.net/forum/start-to-finish-builds/nakajima-ki-84-hayate-frank-1-48-hasegawa-43836-2.html

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 21, 2015, 01:34:28 πμ »
Το είδα, το cutaway όμως λέει άλλα... (Δες τα νούμερα 31, 36, 60 του cutaway)
Ποιος έχει δίκιο τώρα, δεν ξέρω, εγώ πάντως ψηφίζω cutaway  :)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 21, 2015, 01:45:46 πμ »
Πασο..Με βαση τα δεδομενα του κιτ πού να την βαλω ομως? :roll: Ελπιζω η απαντηση σου να μην ειναι ''εκει που ξερεις''.. :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 21, 2015, 06:46:00 πμ »
Βρε μπας.... :idea: Επειδη η κατασκευή προχωρώντας από το κοκπιτ μέχρι το αντιπυρικο είχε κολλήσει, θυσιασα το μοντελιστικό μου 3ωρο κ το έριξα στη μελέτη. Στην κάτω φωτογραφία που δείχνει το επίμαχο σημείο, είδα ότι υπάρχει ένας σωλήνας :?:  που ξεκινάει από το σημείο που ξεκινάει η τάπα δεξαμενής έξω κ καταλήγει κάτω από το πάτωμα του κοκπιτ. Πιστεύω ότι εκεί βρίσκεται η επίμαχη δεξαμενή όπου κάπου αλλού αναφέρεται ως "lower fuselage fuel tank". Το κιτ στο συγκεκριμένο σημείο δίνει ένα...εξόγκωμα που εγώ θεώρησα ότι ήταν πυροσβεστηρας.  :oops:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 21, 2015, 06:48:30 πμ »
χ

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 21, 2015, 09:59:37 πμ »

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 21, 2015, 12:33:31 μμ »
Το maru τα δείχνει πολύ καλά. To Ki-84 είχε 6 δεξαμενές καυσίμου. Μελέτησε τα παρακάτω και τα ξαναλέμε.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 21, 2015, 11:53:47 μμ »
Πολυ ωραια τα σχεδιαγραμματα σου και χρησιμα για το μελλον της κατασκευης. ::thanks_smilie::  Εμμενω ομως. Η ταπα τς δεξαμενης ειναι αλλου..Πως μπορει να συνδεονται? :?:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 21, 2015, 11:58:25 μμ »

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 01:04:08 πμ »
-Οι δεξιές και αριστερές δεξαμενές των πτερύγων είχαν τάπες στην  επάνω επιφάνεια της πτέρυγας.

-Η κεντρική δεξαμενή της πτέρυγας είχε τάπα αριστερά στην άτρακτο και γέμιζε μέσω σωλήνωσης, δεν γινόταν και αλλιώς εκεί που βρίσκεται.

Η main tank είχε τάπα κάτω απο το πάνελ που βρίσκεται ανάμεσα απο τα πολυβόλα μπροστά από το αλεξήνεμο:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 02:59:56 πμ »
OK Θειε! Η πρωτη διαμαχη ::glossa::  λυθηκε κ βγηκαν τα συμπερασματα: Εμαθα οτι η κεντρικη δεξαμενη στα Ιαπωνικα ειναι χαι...κατι :mrgreen: και αυτο φαινεται στις λεζαντες που εχω μαρκαρει.

Η συγκεκριμενη δεξαμενη ευτυχως δεν ''ανακατευεται'' στο χωρο του κοκπιτ παρα μονο θα υπαρχει η σωληνωση που ξεκιναει απο την ταπα και θα καταληγει στο πατωμα.Το  πού θα οδηγει η σωληνωση το γνωριζω πλεον αλλά δεν θα το αναπαραστησω μιας και η δεξαμενη δεν θα ειναι αμεσα ορατη. Το detail part για τον οπλισμο ρυγχους  που εχω, δινει ενα πανελ που -ευτυχως- κρυβει τη θεα απο κατω.Με τις υπολοιπες δεξαμενες του Φρανκ βεβαια δεν εχω τελειωσει ακομα... :roll: :mrgreen:
Σε ευχαριστω και παλι Θειε,
またね, ma ta ne,..θα τα ξαναπουμε.. ::thanks_smilie:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 02:30:56 μμ »
Παναγιώτη καλημέρα,
βλέπω για ακόμη μια φορά δουλειά με λεπτομέρεια και μεράκι, πολύ καλός στο σκρατσάρισμα. Για το κομμάτι ρητίνης που ρωτάς στο ποστ #55 είναι από βελτιωτικό της Aires στην 1/48 για spitfire. Για το πριτσίνωμα μόνο έχω μια αμφιβολία, τουλάχιστον έτσι όπως το έχεις φωτογραφήσει από κοντά δείχνει λίγο "μεγάλο" για 1/48, αλλά μπορεί να είναι και το μαύρο χρώμα που το πέρασες. Στις προηγούμενες κατασκευές σου με το ίδιο εργαλείο πριτσίνωνες ;

επίσης έχω δύο ερωτήσεις:
1. η μπουκάλα (κίτρινη) που έχεις βάλει την αριστερή πλευρά του πιλοτηρίου κάτω από την μανέτα τι είναι; στις φωτό από τα βιβλία που έχετε βάλει εσύ και ο θείος Νώντας δεν φαίνεται κάτι εκεί.

2. κατά την γνώμη σας οι δύο δεξαμενές καυσίμου (main και η center wing) είναι η μία πάνω από την άλλη ; στο έγχρωμο cutaway στο ποστ #68 του θείου έστι δεν φαίνονται; αλλά στο δίπλα σχέδιο φαίνεται η main μπροστά από την center wing δεξαμενή ;;;

επίσης το πάχος της main δεν φαίνεται πολύ μικρότερο στο έγχρωμο cutaway από ότι στο σχέδιο ;

τέλος στο ποστ #71 στο έγχρωμο cutaway με τον πίνακα οργάνων αυτό που βλέπουμε από κάτω και μπροστά με γαλάζιο χρώμα είναι κάποια από τις δύο δεξαμενές main  ή  center wing ;

καλή συνέχεια, θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 02:40:41 μμ »
Kαλημερα! Μεσα στο Σαββατοκυριακο τελειωσα με την κατασκευη ολων των οργανων της αριστερης κονσολας με βαση την εξαιρετικη φωτο του βιβλιου της Maru Mechanics. Το να δουλευω με πλαστικο και υγρη ή κ/α κολλα ειναι το καλυτερο μου -ψυχολογικα- σημειο στην κατασκευη ενος κιτ και ετσι γινεται και δω. Κυριολεκτικα χανω την αισθηση του χρονου! :D Θα ακολουθησει η τοποθετηση των καλωδιοσωληνωσεωσυρματοσχοινων!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Aγαπητε Trex την εχω τη φωτο αλλα thanks anyway! ::salut::

H ερωτηση τωρα εχει να κανει με το αν μποστα απο τον πινακα οργανων και πριν τις μπουκαλες οξυγονου υπαρχει δεξαμενη καυσιμων γιατι μου φαινεται λιγο περιεργο να βρισκεται εκει.. :?

εγω με το που μπηκα εδω εχασα την αισθηση του τοπου!

Tags: