Αποστολέας Θέμα: Ελληνικός Κένταυρος (Revell 1/72)  (Αναγνώστηκε 2045 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Ελληνικός Κένταυρος (Revell 1/72)
« στις: Μαρτίου 03, 2015, 05:18:59 μμ »
Από τότε που άρχισα να μοντελάρω, στα μακρινά '70ς, ποτέ δεν έχω φτιάξει Ελληνικό θέμα. Είπα λοιπόν να φτιάξω έναν Ελληνικό Κένταυρο. Έτσι και αλλιώς, η σχετική έρευνα είχε γίνει το μακρινό 1998 από τον Πρόεδρο και δημοσιεύτηκε στο τεύχος 1-2/98 των "Νέων της IPMS". To βασικό μοντέλο είναι το Cromwell της Revell, στο οποίο έγιναν κάτι λίγες μετατροπές/διορθώσεις, οι οποίες φαίνονται στην παρακάτω φωτό (λίγα πράγματα):

Επέλεξα να κάνω το άρμα "Μουργκάνα", επειδή στη μοναδική φωτογραφία του (μέχρι σήμερα), δεν φαίνεται το ντεκ του κινητήρα (αν ήταν επίπεδο, ή είχε τη θωρακισμένη εισαγωγή αέρα). Τα σήματα του ΚΕΤΘ, είναι φυσικά της LM Decals. Το μοντέλο βάφτηκε με το Bronze Green της Vallejo (είναι αρκετά πιο "πράσινο" από τις φωτογραφίες, τις οποίες - μην ξεχνιόμαστε - έχω τραβήξει εγώ). Για πρώτη φορά, προσπάθησα να κάνω και φωτίσματα με τον αερογράφο και παρά την ασχετοσύνη μου, το αποτέλεσμα με ικανοποιεί (ελπίζω και εσάς).

Τα σχόλια, όπως πάντα καλοδεχούμενα. Συνεχίζουμε με (διακριτικό) weathering... ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Ελληνικός Κένταυρος (Revell 1/72)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 03, 2015, 06:04:01 μμ »
Εγκαίνια δηλαδή στα ελληνικά θέματα!!!
Ως συνήθως πολύ καλή δουλειά στη αγαπημένη ΣΟΥ κλίμακα.
Τα φωτίσματα φαίνονται αρκετά στις θαυμάσιες φωτό...
Καλή συνέχεια λοιπόν στο διακριτικό weathering.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 03, 2015, 06:06:47 μμ »
1. όταν εμείς κάναμε έρευνα για τον Κένταυρο ......
2. τονε φτιάξαμε και στη σωστή, αντρική κλίμακα (1/35)   :wink:
3. οι φωτό πολύ καλές , χωρίς πλάκα. είδες ο μπλε φόντος ?
4. και το μοντελάκι , σούπερ. μου αρέσει πολύ και απο κοντά είναι πολύ πιο πλούσιο στο μάτι (τα φωτισματα κλπ.)
5. το "Μουργκάνα" βγήκε λίγο ...τσίτικο ή μου φαίνεται. Ηθελε νομίζω ...κομματάκι πιο μεγάλο.
6. σκονισματακι θελει μπόλικο..
7. θέλει και βάση και ένα φανταρακο μαυροσκούφη ....
8. εκτιμώ παρασύρθηκες από την ταμπέλα στο Πολεμικό Μουσείο και έφτιαξες τον Ελληνικό Κένταυρο, διότι "κανονικά" είναι εκτός των χρονικα ιστορικών ενδιαφερόντων σου .... ::glossa::
Σ.Σ.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 03, 2015, 06:58:28 μμ »
Ευχαριστώ Φιλ!!! ::salut::
Πρόεδρε:
1. Η τότε έρευνα  ήταν όντως φοβερή (ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την εποχή που αυτή έγινε)!!!
2. Η σωστή και αντρική κλίμακα είναι η 1/72. Τα έχουμε πει αυτά..... Η 1/35, εκτός από γιαλαντζί (καμία αντιστοιχία με τα καπούλια του αλόγου), είναι απλώς για πρεσβύωπες  ::glossa::
3. Μάλλον κατά τύχη έγινε - δεν θα το ξανακάνω  :wink:
4. Thanks!!!
5. Ίσως έχει δίκιο, αλλά αυτό έφτιαξε ο μαιτρ Τριαντάφυλλος (με αναγωγή από τη γνωστή φωτό) ::dontknow:: Έτσι κι αλλιώς, δεν έχω άλλο στο στοκ
6. Λες??? Εγώ έλεγα να μην το πλακώσω στις σκόνες/λάσπες αφού ήταν εκπαιδευτικό  :roll:.
7. Τον έχω έτοιμο (και μάλιστα με θερινή στολή)  8)
8. Όχι καθόλου!!! Μπορεί εμείς να τους πήραμε μετά τον πόλεμο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι άρμα ΒΠΠ

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 03, 2015, 07:07:50 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 03, 2015, 09:04:07 μμ »
Πίστευα για χρόνια,κι όχι άδικα, πως το τότε άρθρο του περιοδικού ήταν ουσιαστικά η μόνη πηγή για τα ελληνικά Centaur,όμως με μια απλή αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο με αφορμή την κατασκευή σου και την απογευματινή φραπεδιά,βρήκα παπάδες  ::pop::  Ένα απλό δείγμα:

είπαμε όσο ανοίγουν σεντούκια παππούδων...

Καλή κατασκευή Μήτσε και ωραιότατο βάψιμο και weathering κι επιτέλους,καλές φώτο(αν και δεν καλοβλέπω τα ελαστικά)  ::thumbleft::

Υ.Γ.Τα περί κλίμακος δεν τα σχολιάζω γιατί θα γίνω κακούλης...  :twisted:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 03, 2015, 09:35:12 μμ »
Ωραίος ο Κένταυρος, αλλά πολύ μινιόν βρε παιδάκι μου! Πιάσε ένα στη σωστή κλίμακα να το χαρείς και να το ευχαριστηθούμε!

Χρήστος

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 03, 2015, 09:51:56 μμ »
Κώστα: Έχεις δίκιο!!! Πρόσφατα βρήκα και εγώ μερικές από τα άρματα "Αετός" και "Δημήτριος". Ωστόσο η "Μουργκάνα" (για την οποία προς ώρας, έχουμε μόνο τη φωτογραφία του περιοδικού), μου έδινε τη δυνατότητα να γλυτώσω κάμποση δουλειά, που αφορούσε τόσο στο ντεκ, όσο και στα φτερά (φαίνεται - και στις δικές σου φωτογραφίες - ότι οι Κένταυροί μας είχαν ...μάλλον ιδιότροπα φτερά). Επισημαίνω ότι για το μοντέλο μου, δεν είμαι 100% σίγουρος ότι είναι σωστό, καθώς έχει μεγάλη δόση σπέκουλας. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια  ::salut::

Θεσμικέ:   :wink:

Χρήστο: (ακολουθεί  ::mastigoma::)Σωστές κλίμακες είναι ΜΟΝΟ οι εξής: η 1/144, 1/72, η 1/48, η 1/32 και η 1/24. Οι κλίμακες αυτές, σχετίζονται με το πλάτος της γραμμής του τρένου, που με τη σειρά του προέρχεται από το πλάτος του κ..λου του αλόγου (χωρίς πλάκα!!!) και έχει προέλευση από τα χρόνια των Ρωμαίων. Η 1/35, είναι εντελώς "ερμαφρόδιτη". Αποτελεί εφεύρεση της Tamiya και είναι η μόνη "μετρική" κλίμακα. Όπως καταλαβαίνεις, αφού δεν είναι Imperial, ΔΕΝ μπορεί να είναι σωστή  :mrgreen:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 07, 2015, 10:31:35 πμ »
Μανάρι ο Κένταυρος, Μήτσο :!:
Όντως η παραπάνω προσπάθεια με τον αερογράφο άξιζε τον κόπο και "ανέβασε" το τελικό αποτέλεσμα ::agree::
Και μιας και δε το έχεις τελειώσει ακόμα, μια πρόταση που νομίζω πως είναι ακόμα εφικτή: ʼλλαξε τα προστατευτικά των προβολέων μπροστά με λίγο λεπτότερα καθώς και την κάνη του πολυβόλου και θα είναι τζέτ :wink:

Spoiler (hover to show)

Καλά τελειώματα :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος xmarkelos

• ΚΟΡΕΑΤΗΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νίκαια Αθήνα
  • ΕΛ ΛΑΣ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 07, 2015, 07:00:18 μμ »
Κώστα: Έχεις δίκιο!!! Πρόσφατα βρήκα και εγώ μερικές από τα άρματα "Αετός" και "Δημήτριος". Ωστόσο η "Μουργκάνα" (για την οποία προς ώρας, έχουμε μόνο τη φωτογραφία του περιοδικού), μου έδινε τη δυνατότητα να γλυτώσω κάμποση δουλειά, που αφορούσε τόσο στο ντεκ, όσο και στα φτερά (φαίνεται - και στις δικές σου φωτογραφίες - ότι οι Κένταυροί μας είχαν ...μάλλον ιδιότροπα φτερά). Επισημαίνω ότι για το μοντέλο μου, δεν είμαι 100% σίγουρος ότι είναι σωστό, καθώς έχει μεγάλη δόση σπέκουλας. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια  ::salut::

Θεσμικέ:   :wink:

Χρήστο: (ακολουθεί  ::mastigoma::)Σωστές κλίμακες είναι ΜΟΝΟ οι εξής: η 1/144, 1/72, η 1/48, η 1/32 και η 1/24. Οι κλίμακες αυτές, σχετίζονται με το πλάτος της γραμμής του τρένου, που με τη σειρά του προέρχεται από το πλάτος του κ..λου του αλόγου (χωρίς πλάκα!!!) και έχει προέλευση από τα χρόνια των Ρωμαίων. Η 1/35, είναι εντελώς "ερμαφρόδιτη". Αποτελεί εφεύρεση της Tamiya και είναι η μόνη "μετρική" κλίμακα. Όπως καταλαβαίνεις, αφού δεν είναι Imperial, ΔΕΝ μπορεί να είναι σωστή  :mrgreen:

ΔΚ
Συμφωνω και επαυξανω για την κλιμακα
Υπεροχος ο Κενταυρος
Κοιτα και τις φωτο στοπαρακατω link
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11136.msg336676.html#msg336676

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 08, 2015, 09:53:29 μμ »
Για αρχή, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά με το παζάρι σε εξέλιξη....

Μάνο: Σ' ευχαριστώ!!! Ωστόσο, τώρα είναι αργά, για την αλλαγή των προστατευτικών (γενικά πάντως, θεωρώ ότι δεν είναι πολύ off). Πολυβόλο δυστυχώς, δεν μπορώ να αλλάξω, αφού δεν υπάρχουν Besa στη .....σωστή κλίμακα.
Spoiler (hover to show)

Μάρκελλε (που χάθηκες εσύ???): Τις φωτογραφίες τις έχω δει. Αν κοιτάξεις παραπάνω, αναφέρω για τον "Αετό". Μπορείς να δεις εδώ (προτελευταία φωτό) και τον "Δημήτριο":
http://www.missing-lynx.com/library/modern/greece/grcent.htm.
Τώρα το σκεπτικό γιατί επέλεξα τη "Μουργκάνα", το αναφέρω στο πρώτο πόστ

Σας ευχαριστώ και πάλι  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 09, 2015, 12:07:39 πμ »
Αυτό είναι?? ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 09, 2015, 07:32:16 πμ »
Ναι!!! Και εκτός από την τελευταία φωτό (όπου γυαλίζει σαν λαδωμένος ποντικός), οι υπόλοιπες φωτό, είναι αρκετά κοντύτερα στο πραγματικό χρώμα του μοντέλου.  :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Thanks Kams!!!! ::salut::

ΔΚ

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 21, 2015, 11:45:11 πμ »
ʼντε να τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες:

Ο Κένταυρος, έφαγε τα ζουμιά του και τις σκόνες του (μάλλον διακριτικά - άλλωστε είναι άρμα του ΚΕΤ), ματαρίστικε και πλέον πάει ολοταχώς για τη βιτρίνα (εκτός και αν μου πείτε ότι θέλει κάτι παραπάνω). Πάντως , προσωπικά είμαι ικανοποιημένος, που μετά από πολλά χρόνια στο χώρο, έκανα επιτέλους το πρώτο (μου) Ελληνικό θέμα  :oops:

Ελπίζω να σας αρέσει και αναμένω τα σχόλιά σας  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 21, 2015, 12:37:01 μμ »
Αν και μικρές φωτογραφίες, προσωπικά μου αρέσει πολύ.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 21, 2015, 07:33:37 μμ »
Από τότε που άρχισα να μοντελάρω, στα μακρινά '70ς, ποτέ δεν έχω φτιάξει Ελληνικό θέμα. Είπα λοιπόν να φτιάξω έναν Ελληνικό Κένταυρο. Έτσι και αλλιώς, η σχετική έρευνα είχε γίνει το μακρινό 1998 από τον Πρόεδρο και δημοσιεύτηκε στο τεύχος 1-2/98 των "Νέων της IPMS". To βασικό μοντέλο είναι το Cromwell της Revell, στο οποίο έγιναν κάτι λίγες μετατροπές/διορθώσεις, οι οποίες φαίνονται στην παρακάτω φωτό (λίγα πράγματα):

Ποιές είναι αυτές ;
Πού μπορούμε να μάθουμε λεπτομέρειες ;
Το περιοδικό δεν το έχω δυστυχώς.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 22, 2015, 08:20:55 πμ »
Ευχαριστώ Ζωρζ!!! Είναι πάντως η πρώτη φορά που κάποιος με κράζει για το μέγεθος και όχι για την ποιότητα των φωτογραφιών μου....Λες να είμαι σε καλό δρόμο???  :wink: :mrgreen:

Diehard: Οι αλλαγές που έγιναν στο μοντέλο, φαίνονται στη φωτό που είναι αμέσως μετά την παράθεσή σου (στο αρχικό πόστ μου). Γενικά, οι Κένταυροί μας ήταν flat deckers (χωρίς την υπερυψωμένη εισαγωγή στο ντεκ), είχαν άλλη διάταξη στα καπνογόνα (πίσω) και διαφορετικά φτερά. Επίσης αρχετά άρματα είχαν τέσσερεις μπαγκαζιέρες και συνεπώς διαφορετική θυρίδα συνοδηγού, στο πήγμα.  Από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στα "Νέα" φαίνεται όμως, ότι είχαμε και άρματα με "κανονικό" (τύπου Cromwell) πήγμα. Από τη μοναδική μέχρι σήμερα γνωστή φωτογραφία της "Μουργκάνας", αυτή είχε τις θυρίδες του Cromwell (και τρεις μπαγκαζιέρες), κομμένα φτερά, ενώ το πίσω μέρος της (με το ντεκ και τα καπνογόνα), δεν φαίνεται στη φωτό. Αυτός ήταν και ο λόγος που την διάλεξα, προκειμένου να αποφύγω την εκτεταμένη μετασκευή, αφού δεν υπάρχουν στοιχεία, παρότι δεν είναι αρκετά "πολύχρωμη".  Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να βρώ την εν λόγω φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή, για να την ανεβάσω. Αν κάποιος φίλος την έχει...... ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 22, 2015, 08:24:15 πμ »
Το συγκλονιστικό δεν είναι το οτι το μοντέλο είναι διαμάντι, είναι το οτι οι φωτογραφίες βλέπονται!!!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 25, 2015, 12:59:22 μμ »
Το συγκλονιστικό δεν είναι το οτι το μοντέλο είναι διαμάντι, είναι το οτι οι φωτογραφίες βλέπονται!!!

Αυτές που έβγαλα εγώ, ναι βλέπονται! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Tags: