Αποστολέας Θέμα: Αγνωστο σκαρι προς κατασκευη.  (Αναγνώστηκε 1508 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος XRISTOS.T

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αιγιο
  • modelclub.gr
Αγνωστο σκαρι προς κατασκευη.
« στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 12:31:47 μμ »
Γεια σας θα ηθελα να φτιαξω την συγκεκριμενη βαρκα της φωτο σε στατικο μοντελο.Εψαξα αρκετες ωρες στο διαδυκτιο προκειμενου να βρω σχεδια για αυτο το σκαρι αλλα ουτε την ονομασια του σκαριου δεν βρηκα.Ετσι λοιπον απευθυνομαι σε εσας και στην καλη σας θεληση για βοηθεια.Να πω ακομα οτι η συγκεκριμενη βαρκα βρισκετε σε ενα καρναγιο πεταμενη, οποτε αν μου πειτε τι μετρησεις πρεπει να κανω για να την αποτυπωσω στο μοντελο που θα ξεκινησω.Ευχαριστω πολυ.

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
Απ: Αγνωστο σκαρι προς κατασκευη.
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 06:52:48 μμ »
Γεια σου Χρήστο.
Τρεις  τρόπους  γνωρίζω  για την αποτύπωση  ενός  σκαριού.
Ο παραδοσιακός  με την χρήση  αλφαδιών  ,ζύγι  κτίστη , ορθογώνιες  γωνιές κλπ.
Με μικρή ακρίβεια  αλλά  χωρίς  κόστος .
Η  χρήση  φωτογραμμετρίας ,   και τέλος  scanner  3d.
Πολύ ακριβείς μέθοδοι  αλλά  με αρκετό κόστος .
Δεν  είναι  εύκολο να  περιγράψω  τον κάθε  τρόπο  αναλυτικά  ,αλλά  αν σε ενδιαφέρει  ,και γνωρίζεις  ιταλικά , θα βρεις
 στο διαδίκτυο   πανεπιστημιακή  διατριβή  με τους  τρεις  τρόπους   αποτύπωσης .
Βαγγέλης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 09:49:45 μμ »
Σας ευχαριστω κ Βαγγελη που μπηκατα στην διαδικασια να μου απαντησετε.Δυστηχως δεν γνωριζω ιταλικα οποτε δεν γινετε να διαβασω την διατριβη που αναφερετε.Εκτος και αν χρησιμοποιησω την μετεφραση google.Σκεπτομουν με την βοηθεια μια ''ταβλας'' την οποια θα τοποθετω στην κουπαστη πανω απο και απο τους 2 αντικριστους ψευτονομεις να μετρω το βαθος της σκαφης.Στην μιση αποσταση του βαθους της σκαφης θα ξανακανω μια παραληλη με την ταβλα μετρηση.Ετσι θα εχω και το βαθος και το πλατος κουπαστης και το πλατος της μισης αποστασης του βαθους ανα ψευτονομεα.Εσεις τι λετε θα ειναι αποτελεσματικος αυτος ο τροπος μετρησης ?Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.
-Παραθετω και μια φωτογραφια με τον τροπο μετρησης που σας ανεφερα.

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 10:51:28 μμ »
Σ ευχαριστώ  για την ευγένεια  και τον πληθυντικό  ........αλλά  θα  προτιμούσα  τον ενικό  ,εξάλλου 
εγώ  πρώτος  απάντησα  στον ενικό   και ζητώ  συγγνώμη . 
 Στο θέμα   μας   τώρα  ,οι μετρήσεις  αρχίζουν  από το εξωτερικό  μέρος . 
και  για να σου δείξω  τον  τρόπο ,   παραθέτω  φωτογραφία  από  την συγκεκριμένη  διατριβή  και είμαι  σίγουρος  ότι   θα  γίνω κατανοητός .
Βαγγέλης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 11:23:28 μμ »
Απολυτα κατανοητος-σωστος o τροπος που μου εδειξες Βαγγελη μιας και στην περιπτωση της φωτο μετρα το εξωτερικο μερος της σκαφης αρα μηδεν αποκλιση απο το πρωτοτυπο.Στην περιπτωση μου ομως υπαρχουν καποια ''προβληματα''με αυτον τον τροπο.Η βαρκα βρισκετε σε ανωμαλο εδαφος καθως και οτι στα καλα της αυτη η βαρκα ζυγιζε περιπου 1,5 τονο.Το δευτερο σχεδιο ομως της φωτο που μου δειχνεις, δεν θα μπορουσα να το εφαρμοσω εσωτερικα (κατ αναγκη) αφου γνωριζω το παχος των ξυλων ?Ευχαριστω.

Tags: