Αποστολέας Θέμα: TAMIYA Kawasaki Ninja ZX-RR 1/12  (Αναγνώστηκε 2904 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xcutor

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • modelclub.gr
TAMIYA Kawasaki Ninja ZX-RR 1/12
« στις: Ιανουαρίου 19, 2015, 07:58:12 μμ »
Μετα απο καιρο ειπα να ασχοληθω κ παλι με το αθλημα. Ξεκιναω λοιπον με ενα κιτ της Tamiya. Kawasaki Ninja ZX-RR 1/12. Ειναι το πρωτο κιτ της Tamiya που φτιαχνω (πιο παλια ειχα ασχοληθει με καποια της Italeri) και μπορω να πω πως δεν θα ειναι το τελευταιο γιατι ειναι πολυ ωραιο με αρκετη λεπτομερεια. 

Ξεκινωντας εχουμε τον κινητηρα.

Τα χρυσα τμηματα του κινητηρα ειναι αρκετα πιο εντονα απο αυτο που φαινεται στις φωτο λογω του φλας της καμερας. Τις επομενες ημερες θα ασχοληθω με το πισω μερος της μοτοσυκλετας, οποτε θα επανερθω με νεες φωτο.

Αποσυνδεδεμένος xcutor

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: TAMIYA Kawasaki Ninja ZX-RR 1/12
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 08:06:57 μμ »
Σειρα πηραν οι δισκοπλακες. Βαφτηκαν  με πινελο με ακρυλικα της Gunze και της Tamiya και τα χρυσα κομματια με enamel της Revell. Ομοιως τα αλυσιδογραναζα. Το ψαλιδι και ο σκελετος θα επρεπε να βαφτουν με semigloss black αλλα νομιζω δεν μου βγηκε στην αναμειξη. Βγηκε λιγο παραπανω το ματ (δυστηχως δεν εχω καποια καλη φωτο απο τον σκελετο για να δειτε). Παρολα αυτα μπορω να πω πως μ αρεσει καλυτερα ετσι. Τα σχολια δικα σας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xcutor

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 24, 2015, 03:51:27 μμ »
Αφου τριφτηκαν τα λαστιχα και οι ζαντες βαφτηκαν με black gloss της gunze επρεπε να μπουν οι πρασινες χαλκομανιες περιμετρικα (δεν ξερω αλλα παντα ειχα προβλημα με αυτες ,αν καποιος εχει κανενα κολπο για να μπαινουν ευκολα ας το πει).  Τελικα δεν τις εβαλα αλλα τις εβαψα με light green της tamiya και μετα συναμολογηθηκαν με τις δισκοπλακες.

Μετα συναμολογησα το πισω μερος της μοτοσυκλετας και ιδου...

Κριτικες ευπροσδεκτες.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 24, 2015, 03:57:20 μμ »
Καλά έκανες και έβαψες τις πράσινες λωρίδες, πιστεύω το αποτέλεσμα σε δικαίωσε. Οι δισκόπλακες μου φαίνεται, όσο μπορώ να διακρίνω, λίγο "σαγρέ" δεν ξέρω αν είναι θέμα φωτό, ή βαψίματος. Θα παρακολουθώ την κατασκευή σου με ενδιαφέρων. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xcutor

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 24, 2015, 04:16:48 μμ »
Σε ευχαριστω, και εγω πιστευω πως ειναι καλυτερα βαμενες παρα με τις συγκεκριμενες χαλκομανιες. Παντως σχετικα με τις δισκοπλακες ειναι οι φωτο που τις κανει να φαινονται τοσο σαγρε.

Αποσυνδεδεμένος KOM660

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 12:34:33 μμ »
Καλημέρα.Διαφωνώ, καλύτερα με χαλκομανία. Πολύ καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα και πολύ πιο άκοπα.
Βάζε με το δάχτυλο σου αρκετό νερό στο χείλος της ζάντας πριν βάλεις την χαλκομανία, βάλε την χαλκομανία και με την βοήθεια μιας οδοντογλυφιδας φερτη όσο μπορείς κοντύτερα στην τελική της θέση, (η μεγάλη ποσότητα νερού βοηθά στην εύκολη μετακίνηση της) μετά με την άκρη μιας χαρτοπετσέτας και ένα άγγιγμα αφαίρεσε το περισσότερο νερό (όχι όλο). τώρα αν είναι απαραίτητο κανε με την  οδοντογλυφιδα τις τελικές διορθώσεις στην χαλκομανία τέλος με μια μπατονετα πιέζοντας απαλά αφαίρεσε και τα τελευταία ίχνη νερού. Τις μαύρες ζάντες αν δύνονται σε μαύρο πλαστικό όπως οι συγκεκριμενες μπορείς αν θέλεις και να μην τις βάφεις, πέρνα τις απλά ένα γυαλιστερό βερνικακι. Για μικρότερες λεπτομέρειες που βαφονται με πινέλο μην χρησιμοποιεις ακρυλικά, μόνο καλοαραιωμενα εναμελ, στρώνουν πολύ καλύτερα.
Καλη συνεχεια. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xcutor

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 01:04:38 μμ »
Καλημερα φιλε μου, σε ευχαριστω που ασχοληθηκες και θα προσπαθησω σε επομενες κατασκευες μου με το τροπο που ειπες.  Δεν ξερω αν ειναι καλυτερα οπτικα παντως μου βγηκαν τα ματια μεχρι να τις βαψω  ::mpr:: 

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 01:20:26 μμ »
Καλημέρα.Διαφωνώ, καλύτερα με χαλκομανία. Πολύ καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα και πολύ πιο άκοπα.
Βάζε με το δάχτυλο σου αρκετό νερό στο χείλος της ζάντας πριν βάλεις την χαλκομανία, βάλε την χαλκομανία και με την βοήθεια μιας οδοντογλυφιδας φερτη όσο μπορείς κοντύτερα στην τελική της θέση, (η μεγάλη ποσότητα νερού βοηθά στην εύκολη μετακίνηση της) μετά με την άκρη μιας χαρτοπετσέτας και ένα άγγιγμα αφαίρεσε το περισσότερο νερό (όχι όλο). τώρα αν είναι απαραίτητο κανε με την  οδοντογλυφιδα τις τελικές διορθώσεις στην χαλκομανία τέλος με μια μπατονετα πιέζοντας απαλά αφαίρεσε και τα τελευταία ίχνη νερού. Τις μαύρες ζάντες αν δύνονται σε μαύρο πλαστικό όπως οι συγκεκριμενες μπορείς αν θέλεις και να μην τις βάφεις, πέρνα τις απλά ένα γυαλιστερό βερνικακι. Για μικρότερες λεπτομέρειες που βαφονται με πινέλο μην χρησιμοποιεις ακρυλικά, μόνο καλοαραιωμενα εναμελ, στρώνουν πολύ καλύτερα.
Εξαρτάται από την χαλκομανία, και τελικά αν το αποτέλεσμα είναι οπτικά καλύτερο. Για δες το λογότυπο της Bridgestone, θέλει δουλειά για να "στρώσει" και κάμποσο βερνίκι, ενώ το βάψιμο της ταινίας με το τελικό βερνίκι θα γίνει σούπερ. Απλά θέλει παραπάνω κόπο. :wink:

Αποσυνδεδεμένος KOM660

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 04:03:39 μμ »
Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο και πολύ πολύ χρονοβόρο να κάνει κάποιος με μασκαρισμα τα συγκεκριμένα σημεία με επιτυχία. Προσωπικά για εμένα θα ήταν λόγος να μην ασχοληθώ καθόλου με το συγκεκριμένο κιτ αν έπρεπε οι λωρίδες να γίνουν με βάψιμο για να γίνουν καλές. Οι συγκεκριμενες χαλκομανίες είναι πολύ καλής ποιότητας και μην τις συγκρινεις με αυτές για τα λάστιχα οι οποίες είναι τυπωμένες σε διαφορετικό φιλμ  και γιαυτό τοποθετουνται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. (αναγράφεται στις οδηγίες) Ίσως ο φίλος xcutor δεν τις τοποθέτησε με τον σωστό τρόπο. Κάτι που ξέχασα να αναφέρω στο προηγούμενο μου ποστ και σίγουρα βοηθά είναι οτι αφού τοποθετησουμε ένα τμήμα της λωρίδας κάλο είναι να μην συνεχίζουμε με το αμέσως διπλανό του αλλά να πηγαίνουμε στην άλλη ζάντα και μετά να επιστρέφουμε, αλλά όχι στην ίδια πλευρά της ζάντας.. στην αντίθετη, έτσι δίνουμε χρόνο στην χαλκομανία να στεγνώσει καλύτερα και να μην επηρεάζεται εύκολα από τα νερά που θα πέσουν για την επόμενη. (μην χρησημοποιεις βελτιωτικό κατά την τοποθέτηση επιδη είναι λεπτές λωρίδες τις κάνει ακόμα πιο δύσκολες στο χειρισμό)
Πάντα φιλικά. ::salut::
Αλήθεια φίλε xcutor το επόμενο μοντέλο σου θα είναι και αυτό μοτοσυκλέτα, και ποιο??

Αποσυνδεδεμένος xcutor

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 10:32:13 μμ »
Καταρχην να σας ευχαριστισω για τα σχολια σας γιατι αναφερατε καποια πραγματα τα οποια δεν τα ειχα σκεφτει. Τωρα σχετικα με την ερωτηση σου ΚΟΜ660 για επομενο μοντελο, θα ειναι σιγουρα μοτο. Στο ντουλαπι περιμενουν 3 κουτια κ δεν ειμαι τοσο σιγουρος ποιο θα παρει σειρα. Αλλα κατα πασα πιθανοτητα θα διαλεξω το suzuki RGV-Γ   8)

Αποσυνδεδεμένος KOM660

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 03:53:40 μμ »
Χαίρομαι που και το επόμενο μοντέλο σου θα είναι μοτοσυκλέτα, μακάρι όλα τα μοντέλα σου να είναι μοτοσυκλέτες και να προστεθείς και εσύ στην πραγματικά ολιγομελή ομάδα που φτιάχνει μόνο μοντέλα μοτοσυκλετών στην Ελλάδα. Πολύ ωραίο θέμα και το RGV αλλά ποιας χρονιάς? Ελπίζω όταν θα έρθει η ώρα του με το καλό να μας το παρουσιάσεις και αυτό σε WIP.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 09:12:47 μμ »
Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο και πολύ πολύ χρονοβόρο να κάνει κάποιος με μασκαρισμα τα συγκεκριμένα σημεία με επιτυχία. Προσωπικά για εμένα θα ήταν λόγος να μην ασχοληθώ καθόλου με το συγκεκριμένο κιτ αν έπρεπε οι λωρίδες να γίνουν με βάψιμο για να γίνουν καλές. Οι συγκεκριμενες χαλκομανίες είναι πολύ καλής ποιότητας και μην τις συγκρινεις με αυτές για τα λάστιχα οι οποίες είναι τυπωμένες σε διαφορετικό φιλμ  και γιαυτό τοποθετουνται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. (αναγράφεται στις οδηγίες) Ίσως ο φίλος xcutor δεν τις τοποθέτησε με τον σωστό τρόπο. Κάτι που ξέχασα να αναφέρω στο προηγούμενο μου ποστ και σίγουρα βοηθά είναι οτι αφού τοποθετησουμε ένα τμήμα της λωρίδας κάλο είναι να μην συνεχίζουμε με το αμέσως διπλανό του αλλά να πηγαίνουμε στην άλλη ζάντα και μετά να επιστρέφουμε, αλλά όχι στην ίδια πλευρά της ζάντας.. στην αντίθετη, έτσι δίνουμε χρόνο στην χαλκομανία να στεγνώσει καλύτερα και να μην επηρεάζεται εύκολα από τα νερά που θα πέσουν για την επόμενη. (μην χρησημοποιεις βελτιωτικό κατά την τοποθέτηση επιδη είναι λεπτές λωρίδες τις κάνει ακόμα πιο δύσκολες στο χειρισμό)
Πάντα φιλικά. ::salut::
Αλήθεια φίλε xcutor το επόμενο μοντέλο σου θα είναι και αυτό μοτοσυκλέτα, και ποιο??

Φυσικά δεν ενοώ να γίνει μασκάρισμα από ταινία με ελεύθερο χέρι, αλλά με δύο κύκλους ταινίας μασκαρίσματος, που μπορούν να κοπούν με αυτό τον κοπτικό διαβήτη της olfa (φωτό 1)  ή με μιά σαμπλόνα σχεδίου και κοπίδι (φωτό 2), τοποθετώντας τον μικρότερο κύκλο μέσα στον μεγάλο και αφήνονταςτο επιθυμητό για βάψιμο, κενό. Ετσι βάφω τις ζάντες και τους τροχούς σε αεροσκάφη, αλλά μπορούν να βαφούν και ομόκεντροι κύκλοι εθνόσημων σε οχήματα, αεροσκάφη κ.λ.π. :wink:

φωτό 1.

φωτό 2.

Αποσυνδεδεμένος KOM660

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 04:35:55 μμ »
ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΟΚ. Μια που ετσι κι αλλιώς έχω απίστευτες σπαριλες και δεν πρόκειται ούτε μια στο εκατομμυριο να προχωρήσω τα μοντέλα που έχω ανοιχτά, ας συνεχίσουμε να
διυλίζουμε την.. λωρίδα :mrgreen:
Αν αντέχεις κάτσε και διάβασε. :)

Εννοείται πως αν κάποιος θέλει να κάνει μια τέτοια εργασία πρέπει να χρησιμοπηοισει ένα εργαλείο σαν αυτό που δείχνεις (εγώ έχω το αντιστοιχο compas cuter της X-ACTO).
Με την σαμπλονα (ωραίο όνομα!) όπως την λες πρέπει να είσαι απίστευτα τυχερός για να έχει και τους δυο κύκλους που θες.. γιατί εδώ δεν θέλουμε κύκλους στο περίπου αλλά να προσαρμοσουμε κύκλους με ακρίβεια δέκατου του χιλιοστού.

Στους τροχούς του αεροσκάφους λοιπόν που λες είναι εύκολο, γιατί μασκαρεις το λάστιχο και έχεις ελεύθερη όλη τη ζάντα να την βάψεις.
Εδώ πρέπει να μασκαρεις πάνω στην ζάντα.  Και τι έγινε θα μου πεις, θα μασκαρω πάνω στην ζάντα!
Έλα όμως που έγινε!!  Γιατί αν είχες την συγκεκριμένη ζάντα μπροστά σου θα έβλεπες ότι το χείλος της σε όλη την περιφέρεια, δεν είναι επίπεδο αλλά δημιουργεί σκαλοπάτι
πάνω στο οποίο πρέπει να κολλήσει η ταινία. Το σκαλοπάτι αυτό θα αναγκαση την ταινία μασκαρισματος να δημιουργεί μικρες αναδιπλώσεις ανά τακτά διαστήματα προκειμένου να ακολουθήσει την έντονη καμπυλότητα της ζαντας αλλά και να κολλησει σωστά. Αυτές οι αναδιπλώσεις σίγουρα θα αφήσουν το αποτύπωμα τους στο τελικό αποτέλεσμα.

Μετα σειρά έχει ο κύκλος που θα παίξει το ρόλο του εσωτερικού μασκαρισματος.. Ουσιαστικά δεν έχεις που να τον κολλήσεις, με περίπου 0,3 του χιλιοστού διαθέσιμο στην ΕΣωτερική περιφέρεια  της ζάντας για να κολλήσει  (όλο το υπόλοιπο πέφτει στo κενό)  και ενώ προσπαθείς ουσιαστικά να το κολλήσεις πάνω σε αυτό το απειροελαχιστο περιθώριό πρέπει να προσεχείς ταυτόχρονα να δημιουργείς μια ομοιόμορφη κατά μήκος λωρίδα με πάχος μικρότερο του χιλιοστού. Μάλλον από την μια θα το φτιαχνεις και από την αλη θα χαλάει και τούμπαλιν.
Αν παρόλα αυτά καταφέρει κάποιος να δημιουργήσει αυτη την ομοιόμορφη κατά μήκος λωρίδα.. μην ξεχνάμε πως θα πρέπει να ρίξει τουλάχιστον 5-6 χερια λευκό αστάρι πάνω της λόγω της μαύρης ζαντας έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια φωτινη βάση για το πρασινο που και αυτό θα θέλει κάνα δυο χέρια, άρα θα βρεθείς με μια λωρίδα που μάλλον θα κάνει σκαλοπάτι λογο του πάχους της βαφής, χώρια που σίγουρα θα έχει ατέλειες λόγο των αναδιπλώσεων που λέγαμε.
Αν κάτσεις και το καλοσκεφτεις όλα σου τα προβλήματα σου τα δημιουργεί το μαύρο τελείωμα που πρέπει να εχει η ζαντα ΕΞωτερικά της πρασινης λωριδας, γιατι αν δεν το κάνεις ετσι μετά θα πρέπει να ξαναμασκαρεις το πρασινο για να βάψεις και αυτό!
ʼρα ο τρόπος με τους δυο κύκλους που λες ΔΕΝ ειναι ο ευκολότερος και εχει και αμφίβολο αποτέλεσμα.
Αν πρόκειται να το κάνεις με βάψιμο καλύτερα θα ηταν να βάψεις ολη τη ζαντα με λευκό αστάρι μετά όλο το στεφάνι πρασινο και μετα να τοποθετήσεις πολύ λεπτή λωριδα μασκαρισματος κατάλληλου πάχους (υπάρχουν πολύ λεπτές στο εμπορείο) εκεί που θέλεις να παραμείνει πρασινο, τέλος να ψεκάσεις όλη την ζάντα μαύρο και οταν αφαιρέσεις την αυτοκόλλητη λωρίδα να φανει το πρασινο.
Το κακό με αυτη την εκδοχή ειναι οτι ειναι δύσκολο η λεπτη λωριδα μασκαρισματος να τοποθετηθεί ίσια χωρίς να χαλάει η απόλυτα κυκλική συνέχεια και άρα το οπτικό αποτέλεσμα.

Τελος υπάρχει ενας ακόμα  τροπος.
Παίρνεις την ζάντα ετσι όπως ειναι άβαφτο πλαστικό, τοποθετείς με λίγη προσοχή τις χαλκομανίες  (οι οποίες στην περίπτωση αυτή ειναι πολύ ποιοτικές και ανθεκτικές στο σπάσιμο)
Ψεκάζεις ενα γυαλιστερό η υμιγιαλιστερο βερνίκι και είσαι έτοιμος.  Διαλέγεις και παίρνεις :wink:

Τώρα που βλέπω την απάντηση μου καταλαβαίνω πως μάλλον θα ηταν καλύτερα να είχα μοντελαρει λίγο από το να κάθομαι να γράφω έκθεση για μια λωρίδα. :lol: :lol:
Α ρε XCUTOR  καναμε διατριβή στις λωρίδες για πάρτη σου!!! :D ::salut::

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 06:00:09 μμ »
Περιμένω από ebay αυτό το κιτ όταν το παραλάβω θά μασκάρω και θα βάψω την λωρίδα που λέγαμε δοκιμαστικά σε ποιό λίγο χρόνο πιστεύω από το να γράψω τέτοιο ποστ. :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος KOM660

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 06:40:57 μμ »
Πήρες τελικά κιτ motocros που μου έλεγες, καλοφτιαχτο!
Ναι με τις ζάντες αυτής της μοτοσυκλέτας δεν θα παιδευτής πολύ,
αυτές οι ζάντες έχουν επίπεδο χείλος, δεν έχουν δηλαδή το σκαλοπάτι που σου έλεγα πιο πάνω
και επιπρόσθετα βοηθά πολύ οτι απο κάτω βάφεται αλουμίνιο και οχι μαύρο.  ::salut::

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 07:37:06 μμ »
Είπαμε οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται, και δεν θα μείνω μόνο σ' αυτό. :wink: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xcutor

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 28, 2015, 03:15:39 μμ »

Τώρα που βλέπω την απάντηση μου καταλαβαίνω πως μάλλον θα ηταν καλύτερα να είχα μοντελαρει λίγο από το να κάθομαι να γράφω έκθεση για μια λωρίδα. :lol: :lol:
Α ρε XCUTOR  καναμε διατριβή στις λωρίδες για πάρτη σου!!! :D ::salut::

χαχαχα... μονο κ μονο απο το μεγεθος του ποστ σου υποβαλλω τα σεβη μου  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xcutor

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 03:22:56 μμ »
Συνεχιζω με την κατασκευη της μοτοσυκλετας και οι εξατμισεις βαφτηκαν. το εφε το εκανα με σκιες ματιων ( κλεμμενες απο το ετερον ημισυ  ::glossa:: ). Δεν ειχα ξανακανει το συγκεκριμένο εφε ξανα και τωρα που περναν οι ημερες και το ξαναβλεπω ισως επρεπε να ειναι λιγο πιο εντονο. πειτε μου εντυπωσεις και αν χρειαστει θα το διορθωσω.

Μετα εχουμε το πιρουνι και το τιμονι ωστε να προχωρησουμε στην συναρμολογηση της μοτοσυκλετας οπως και εγινε.

Αποσυνδεδεμένος bob lee

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: χαλκϊδα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 07:33:17 μμ »
φίλε μου να σου πω όμως για κάποια λαθάκια.
το πιρούνι τής ohlins είναι και το καλάμι χρυσό και όχι ασημί
και το πλαίσιο και το ψαλίδι τής ZXRR είναι σατινέ μαύρο habroll 85 ας πούμε
και αν θες ακόμα το μπροστινό γρανάζι δεν είναι πότε χρυσό 
βεβαία η προσπάθεια είναι αξιέπαινη για αυτό συνέχισε  μπράβο . ::salut::   

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 09:23:01 μμ »
φίλε μου να σου πω όμως για κάποια λαθάκια.
το πιρούνι τής ohlins είναι και το καλάμι χρυσό και όχι ασημί
και το πλαίσιο και το ψαλίδι τής ZXRR είναι σατινέ μαύρο habroll 85 ας πούμε
και αν θες ακόμα το μπροστινό γρανάζι δεν είναι πότε χρυσό 
βεβαία η προσπάθεια είναι αξιέπαινη για αυτό συνέχισε  μπράβο . ::salut::   
Συμφωνώ και σου προτείνω, αν δεν είναι κολλημένα να βάψεις χρυσό το πίσω γρανάζι και την αλυσίδα, και κάτι σε αλουμίνιο ματ το μπροστινό. Κατά τα άλλα μου αρέσει μέχρι εδώ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KOM660

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 11:37:36 μμ »
Κατά την δική μου άποψη το εφέ δεν πρέπει να γίνει πιο έντονο. Αυτό που χαλάει  την γενική εμφάνιση των εξατμίσεων
είναι το βασικό χρώμα τους, που δείχνει  περισσότερο γκρίζο παρά μεταλλικό,(εκτός αν φταίνε οι φώτο) με τι είναι βαμμένες? Η TAMIYA κυκλοφορεί ενα σετ με σκόνες ιδανικό
για εξατμίσεις αγωνιστικών μοτο.

Το μπροστινό γρανάζι και το πιρούνι είναι λάθος και πρέπει να βαφτούν με τα χρώματα που προτείνει η ταμιυα.
Καλή συνέχεια. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xcutor

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 12:56:17 πμ »
Κατά την δική μου άποψη το εφέ δεν πρέπει να γίνει πιο έντονο. Αυτό που χαλάει  την γενική εμφάνιση των εξατμίσεων
είναι το βασικό χρώμα τους, που δείχνει  περισσότερο γκρίζο παρά μεταλλικό,(εκτός αν φταίνε οι φώτο) με τι είναι βαμμένες? Η TAMIYA κυκλοφορεί ενα σετ με σκόνες ιδανικό
για εξατμίσεις αγωνιστικών μοτο.

Το μπροστινό γρανάζι και το πιρούνι είναι λάθος και πρέπει να βαφτούν με τα χρώματα που προτείνει η ταμιυα.
Καλή συνέχεια. ::salut::
Οι εξατμισεις ειναι βαμμενες με το χρωμα που προτεινει η tamiya, titanium silver της ιδιας εταιρειας. Μπορω να πω οτι απο κοντα φαινετε καλυτερα το μεταλλικο του χρωματος και το φλας στην φωτο τις ασπριζει αρκετα ωστε να φανει. Τωρα το χρωμα στο πιρουνι και το γραναζι δεν ειναι αυτο που λεει στις οδηγιες, ειναι απο μιξη καποιων εναμελ της revell (ενα εντονο χρυσο και ενα ασημι).
Ευχαριστω για τις επισημανσεις, θα προσπαθησω να κανω καποιες διορθωσεις οπου αυτο ειναι εφικτο.

του μπι κοντινιουντ  :lol: :lol: :lol:

Tags: