Αποστολέας Θέμα: Αγορά αερογράφου για βάψιμο εκτός μοντελισμού  (Αναγνώστηκε 1620 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Yannis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγάλεω
Αγορά αερογράφου για βάψιμο εκτός μοντελισμού
« στις: Ιανουαρίου 17, 2015, 11:49:26 μμ »
Καλησπέρα συμφορουμίτες, ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την επιδιόρθωση ηλεκτρονικών συσκευών, κυρίως παιχνιδομηχανών, και πρόσφατα άρχισε να με ενδιαφέρει λίγο περισσότερο η εξωτερική εμφάνιση αυτών. Καταπονημένες από τα χρόνια, με γρατζουνιές και σπασίματα, χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, πέραν του κοινού σπρέι που χρησιμοποιούσα σαν μπακάλης μέχρι τώρα.

Έπεσε λοιπόν στα μάτια μια μαγική συσκευή, ο αερογράφος. Πιστεύω ότι θα μου λύσει τα χέρια, αν και σχετικά ακριβός, τον οποίο όμως σχετικά σύντομα θα κάνω απόσβεση, μιας και τα σπρέι δεν είναι και τσάμπα.

Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε κάποιο ολοκληρωμένο κιτ αερογράφου, μαζί με το κομπρεσέρ φυσικά, ο οποίος να καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες μου, οι οποίες με τον καιρό θα αρχίσουν να ανεβαίνουν. Μπορεί να μην έχω ιδέα αυτή τη στιγμή αλλά πιστεύω ότι έχω δυνατότητες με τον καιρό να μπορώ να ζωγραφίσω τα δικά μου σχέδια πάνω στις κονσόλες, ή σε ότι άλλο ασχοληθώ στο μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Αγορά αερογράφου για βάψιμο εκτός μοντελισμού
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 08:03:57 πμ »
Να υποθέσω πως βάφεις μεγάλες επιφάνειες, σωστά;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Yannis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 08:11:30 πμ »

Οι επιφάνειες μου συνήθως είναι gamepads και κονσόλες στο μέγεθος του PlayStation. Όταν μιλάω για βάψιμο, δεν μιλώ για μια απλή μονοχρωμία, έτσι...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 09:09:51 πμ »
πήγαινε σε ένα καλό/οργανωμένο μοντελάδικο
όπου μπορείς να δεις απο κοντά αερογράφους και κομπρεσέρ,
πες τι θέλεις, πόσα διαθετεις
και σίγουρα θα βρεις αυτο που ζητάς.
στην περιοχή σου υπάρχει μοντελάδικο ?
αν όχι, στο κέντρο της Αθήνας , Ιπποκράτους και Βαλτετσίου, είναι 3-4 μοντελάδικα μαζεμένα , όπου θα βρεις μεγάλη ποικιλία για να κάνεις έρευνα αγοράς.
για αλλες περιοχές, δες το λινκ που υπάρχει στο φόρουμ με όλα τα Ελληνικά καταστηματα
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 09:22:33 πμ »
Θα χρειαστείς ένα κομπρεσέρ που θα σου στοιχίσει γύρω στα 100-150 ευρώ και θα τον κρατήσεις για πολλά χρόνια (π.χ. http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_81&products_id=3888). Πάρε και έναν σχετικά φτηνό αερογράφο στην αρχή (κινέζικο) με 30-50 ευρώ. Αργότερα παίρνεις έναν ακριβότερο με μεγαλύτερες δυνατότητες, αν χρειαστείς. Μπορεί όμως και ο πρώτος σου να συνεχίζει να σε καλύπτει. Κοίταξε μόνο να έχει κανονικό δοχείο για το χρώμα (όχι πολύ μικρό) και ένα κανονικό μπεκ (όχι πολύ ψιλό) για τη χρήση που το θέλεις. Στο modelclub marketplace παίζουν και κάποια μεταχειρισμένα που ίσως σε ενδιαφέρουν.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 05:45:30 μμ »
Νομιζω πως πριν προτεινουμε κομπρεσερ πρεπει να μας διευκρινιζει το παληκαρι που ενδιαφερεται να τον αγορασει εαν μπορει να "στεγασει" ενα κανονικο κομπρεσερ απο αποψη χωρου και θορυβου.Εαν ναι,κυκλοφορουν κομπρεσερ 25 λιτρων 2 αλογων ( επωνυμα )  με 100 ευρω,τα οποια  καποιος μπορει να τα αξιοποιησει και με αλλους τροπους περα της μοντελιστικης αερογραφιας.

Αποσυνδεδεμένος Yannis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 10:47:18 μμ »
Σας ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας. Λοιπόν, χώρο έχω αλλά λόγω του ότι το εργαστήρι βρίσκεται σε σπίτι, θα έχω πρόβλημα θορύβου με μεγάλο κομπρεσέρ (έτσι φαντάζομαι δηλαδή). Αυτό που μου δείξατε μου φαίνεται αρκετά καλό, χωρίς βέβαια να είμαι ειδικός.

Αποσυνδεδεμένος Yannis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 11:29:50 πμ »
Μετά από έρευνα που έκανα, είμαι πολύ κοντά στο να παραγγείλω αυτό εδώ το πακέτο http://m.ebay.co.uk/itm/200600974912 το οποίο θα μου βγει δέκα ευρώ παραπάνω από ότι θα έδινα για να πάρω μόνο το κομπρεσέρ από Ελλάδα. Έχει και δύο αερογράφους, της πλάκας βέβαια, αλλά νομίζω πως θα πάρω μια ιδέα για αρχή.

Tags: