Καλησπέρα σας και καλή χρονιά σε όλους. Μετά από καιρό ψαχούλεψα το στοκ και ναμαστε πάλι στον πάγκο. Το θύμα το F-4 της Χάσε, που αγοράστηκε τυχαία πριν λίγο καιρό, προοριζόνταν για Ελληνικό αλλά ρε παιδιά καλή η HAF, ήθελα διαφορετικό χρώμα στη ζωή μου. Ετσι με περισσότερες από 400 διαφορετικές χρωματικές επιλογές τα Ιαπωνικά Phantom δε με άφησαν αδιάφορο.
Το κιτ μέτριο, αν και για πολλούς το καλύτερο στην αγορά. Ισως μαζί με το Revell στην ίδια κλίμακα να συναγωνίζονται επάξια. Λεπτές αδιόρατες γραμμώσεις, αμφιλεγόμενη εφαρμογή, σπαρτιάτικο κόκπιτ, καθαρές γραμμές, ωραία διάφανα και το Highlight, ενα Α4 φύλλο χαλκομανιών με μοιρόσημα και αριθμούς για κάθε Phantom της JASDF. Επιπλέον χαλκομανίες για 2 επετειακά αεροσκάφη.
Για την κατασκευή αγοράστηκε το κόκπιτ της Aires, το βελτιωτικό της Eduard, μία σκάλα της ίδιας εταιρίας, τροχοί της True details και φυσικά μεταλλικός πιτό της Master Models και εξαγωγές κινητήρων Aires..........ξέχασα τίποτε?

Το κιτ είναι αυτό και πηγή έμπνευσης η κατασκευή ενός τύπου που έφτιαξε αυτό που βλέπετε.

Η κατασκευή ξεκινά κλασικά από το κόκπιτ της Aires που είναι ενα μοντέλο από μόνο του. Απίστευτη λεπτομερεια, καθαρες γραμμές πάρα πολλά κομμάτια ακόμη και για τον πιο μικρό λεβιέ. Ολα στη σωστή θέση, αλλά για να τοποθετηθούν εκεί που πρέπει και το σύνολο στο μοντέλο είναι άλλη ιστορία. Επίσης δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το τι, που και πόσο πρέπει να κοπεί, από τα μέρη του μοντέλου, ώστε να χωρέσει στο εσωτερικό, οπότε χρειάζεται πάρα πολλή προσοχή. Πριν από εμένα ταλαιπωρήθηκαν άλλοι, οπότε σχετικές φώτο έκαναν πιο ανεκτή την ταλαιπωρία.
Βάφηκε με ακρυλικά ΤΑΜΙΥΑ, μαύρο και light Grey, ενώ οι λεπτομέρειες τονίστηκαν με χρώματα της Vallejo και με πολυ ψιλό πινελάκι της Army Painter, από τα πολύ καλά που εχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Επόμενο βήμα η τοποθέτηση στο κόκπιτ και η ολοκλήρωση της κατασκευής για να πάμε στα όμορφα.....τα χρώματα.