Αποστολέας Θέμα: Πυκνωτής και DCC  (Αναγνώστηκε 1110 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
Πυκνωτής και DCC
« στις: Δεκεμβρίου 26, 2014, 04:19:49 πμ »
Καλημέρα παιδιά και Χρόνια Πολλά.
Μετά από πολύ καιρό θέλω να συνεχίσω την κατασκευή της μακέτας μου.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι σε αρκετά σημεία η μηχανή μου δεν παίρνει ρεύμα και σταματά. Θα μπορούσα να βάλω κάποιον πυκνωτή για να μου λύσει το πρόβλημα? Υπ όψιν ότι η μηχανή ελέγχεται ψηφιακά.
Ευχαριστώ για την βοήθεια..

Αποσυνδεδεμένος ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • modelclub.gr
Απ: Πυκνωτής και DCC
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 26, 2014, 12:49:35 μμ »
καλημερα κ χρονια πολλα. ελεγξε τις γραμμες αν ειναι καθαρες κ κυριως τους συνδεσμους απο γραμμη σε γραμμη. Δοκιμασε κ με καλαι να ενωσεις τις γραμμες κ ενα συρματακι διακριτικο για να μη φαινεται. Καμμια φορα οι συνδεσμοι χαλαρωνουν κ δε κανουν καλη επαφη. Ισως εκει να ειναι το προβλημα

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 26, 2014, 01:45:07 μμ »
ευχαριστώ για την ιδέα αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχω καθίζηση των γραμμών σε μερικά σημεία μετά από μια μεταφορά που αναγκαστικά έκανα στην μακέτα μου.

Αποσυνδεδεμένος ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 26, 2014, 01:57:32 μμ »
μηπως απο κει καπου χανει την επαφη η γραμμη.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 26, 2014, 10:12:29 μμ »
όχι η γραμμή έχει ρεύμα παντού, αλλά σε μερικά σημεία το τρένο χάνει την επαφή με τις ράγες. Ξέρει κανείς αν μπορώ σε dcc να βάλω πυκνωτή για να έχω ρεύμα και στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα ? 

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 26, 2014, 11:04:39 μμ »
Δεν ασχολούμαι με τρένα αλλά έχω κάποιες γνώσεις από ηλεκτρονικά.
Εφόσον χάνεται η επαφή ουσιαστικά ανοίγει το κύκλωμα οπότε δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Θα πρέπει να επισκευάσεις τα σημεία αυτά ώστε να υπάρχει πάντα επαφή.
Πυκνωτή σε συνεχές ρεύμα;  Χρησιμοποιούνται σε παράλληλη σύνδεση για εξομάλυνση και φιλτράρισμα τυχόν διακυμάνσεων οπότε "θεωρητικά" σωστά σκέφτεσαι.  Πρακτικά όμως θα έχεις πρόβλημα γιατί ο πυκνωτής θα πρέπει να μπει μέσα στην μηχανή και να είναι αρκετής χωρητικότητας άρα και μεγάλου μεγέθους ηλεκτρολυτικός. Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει αρκετά mA ώστε να μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτεί το μοτέρ για όσο χρόνο χρειάζεται.  Επίσης, σε κάθε μείωση ταχύτητας ή σταματήματος που θα θες να κάνεις θα έχεις πάντα μια καθυστέρηση στην ανταπόκριση ανάλογη με την χωρητικότητα του πυκνωτή.
Όλα αυτά θεωρητικά.
Το καλύτερο νομίζω που έχεις να κάνεις είναι να ισιώσεις τις γραμμές ώστε να έχεις επαφή και κύκλωμα παντού.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 27, 2014, 10:33:27 μμ »
Πυκνωτής σε μηχανή DCC δεν θα προκαλεί βόμβο; Εγώ όταν μετέτρεπα π.χ. τις lima σε ψηφιακές, αφαιρούσα τον πυκνωτή στον κινητήρα.

Tags: