Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για Vickers JB Models  (Αναγνώστηκε 1088 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Ερώτηση για Vickers JB Models
« στις: Δεκεμβρίου 22, 2014, 08:53:07 μμ »
Έψαξα όσο μπορούσα στο φορουμ αλλά άκρη δεν έβγαλα και έτσι ρωτάω ευθέως :

Όπως έχω διαβάσει ο ΕΣ αξιολόγησε το Βρετανικό Vickers light tank  και είχε στην κατοχήν του δύο κατά τις επιχειρήσεις του 1940.
Επειδή έχω και αγώ στην κατοχή μου ένα mk VI A/B/C στην 1/72 της JB Models, αναρρωτιέμαι αν βγαίνει ελληνικό και με ποιόν πυργίσκο από τους τρεις που δίνει;

Ευχαριστώ τους πρόθυμους γνώστες προκαταβολικά.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: Ερώτηση για Vickers IBG Models
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 23, 2014, 01:14:37 πμ »
Έψαξα όσο μπορούσα στο φορουμ αλλά άκρη δεν έβγαλα και έτσι ρωτάω ευθέως :

Όπως έχω διαβάσει ο ΕΣ αξιολόγησε το Βρετανικό Vickers light tank  και είχε στην κατοχήν του δύο κατά τις επιχειρήσεις του 1940.
Επειδή έχω και αγώ στην κατοχή μου ένα mk VI A/B/C στην 1/72 της JB Models, αναρρωτιέμαι αν βγαίνει ελληνικό και με ποιόν πυργίσκο από τους τρεις που δίνει;

Ευχαριστώ τους πρόθυμους γνώστες προκαταβολικά.

Ο Ε.Σ. είχε  αποκτήσει για αξιολόγηση 2 Vickers 6ton TypeA  και TypeB τα οποία δεν έχουν σχέση με το MkVI και δεν χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις.
Πάντως το MkVI σε αγγλική υπηρεσία έδρασε στην Ελλάδα (BEF),βάφτηκε με υπέροχες παραλλαγές και είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα.  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 23, 2014, 08:27:11 πμ »
Ο Ε.Σ. είχε  αποκτήσει για αξιολόγηση 2 Vickers 6ton TypeA  και TypeB τα οποία δεν έχουν σχέση με το MkVI και δεν χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις.
Πάντως το MkVI σε αγγλική υπηρεσία έδρασε στην Ελλάδα (BEF),βάφτηκε με υπέροχες παραλλαγές και είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα.  :wink: ::salut::
Ευχαριστώ.
Που βρίσκω πληροφορίες;

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 23, 2014, 09:14:03 πμ »
Για πληροφορίες, ψάξε λίγο στο φόρουμ. Παλαιότερα υπήρχε μια συζήτηση για τα Matilda που είχαν φέρει στην Κρήτη οι ʼγγλοι, η οποία (αν θυμάμαι καλά), "έπιασε" και τα Vickers. Επίσης ρίξε μια ματία και στο θέμα "ʼρματα στην Κατοχή".

Το κιτ της JB, είναι αρκετά καλό για τα χρόνια του, αλλά έχει ένα σημαντικό πρόβλημα: Δεν έχει καθόλου πριτσίνια και θα πρέπει να τα βάλεις με κάποιο τρόπο εσύ (και είναι πολλά τα ρημάδια).

Καλή συνέχεια   ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
Απ: Ερώτηση για Vickers JB Models
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 23, 2014, 06:00:58 μμ »
Όπως ανέφερε κι ο Δημήτρης,το θέμα έχει αναλυθεί πολλές φορές σε διάφορες ενότητες του M.C. στο παρελθόν.Με λίγο υπομονή θα βρείς πολλές πληροφορίες και φώτο.Πάντως αν το κιτ δίνει όλες τις εκδόσεις του MkVI,έχεις απεριόριστες επιλογές.Ενδεικτικά:

Μάλτα:

Β.Αφρική:

Γαλλία:

Ηπειρωτική Ελλάς και Κρήτη,Συρία (πολλές και πανέμορφες φώτο απο αυτήν την εκστρατεία στο Imperial War Museum) κτλ...  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 23, 2014, 06:26:32 μμ »
Όπως ανέφερε κι ο Δημήτρης,το θέμα έχει αναλυθεί πολλές φορές σε διάφορες ενότητες του M.C. στο παρελθόν.Με λίγο υπομονή θα βρείς πολλές πληροφορίες και φώτο.Πάντως αν το κιτ δίνει όλες τις εκδόσεις του MkVI,έχεις απεριόριστες επιλογές.Ενδεικτικά:
Ηπειρωτική Ελλάς και Κρήτη, Συρία (πολλές και πανέμορφες φώτο απο αυτήν την εκστρατεία στο Imperial War Museum) κτλ... 

Αυτό με ενδιαφέρει σίγουρα. Έχεις κανένα link ;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 23, 2014, 09:08:02 μμ »
Αυτό με ενδιαφέρει σίγουρα. Έχεις κανένα link ;

Link δεν έχω γιατί δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα.Μπορώ να σου δώσω κάποιες γενικές κατευθύνσεις και φώτο κι απο εκεί και πέρα να κάνεις τη δική σου έρευνα.

Τα Vickers της Κρήτης ήταν 16 και άνηκαν στο  3rd "The King's Own Hussars" .Έξι πήγαν στο Ηράκλειο και 10 σε άλλους τομείς (Μάλεμε,Γαλατάς κτλ)

Το πιο διάσημο από αυτά είναι το άρμα του Roy Farran που πήρε μέρος στην αντεπίθεση στον Γαλατά:

Χρωματάκια έπαιζαν από Caunter,κάτι stone,διχρωμία που παίζει να είναι μέχρι G3+G4 κτλ (θέλει ψάξιμο).Τους αριθμούς και λοιπά διακριτικά δεν τα γνωρίζω.Κάποια παραδείγματα:

Αναλαμβάνεις απο εδώ και πέρα κι ότι βρείς,μας ενημερώνεις,να μάθουμε κάτι παραπάνω  :wink: ::salut::

Tags: