Αποστολέας Θέμα: Fairchild OA-10 'Warthog' (Italeri 1/72)  (Αναγνώστηκε 3792 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
Απ: Fairchild OA-10 'Warthog' (Italeri 1/72)
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 09, 2014, 08:59:15 μμ »
Δεξαμενες!???...
ΙΙΙΙΙ ντροπή!!!!
 ΜΠΟΜΠΕΣ!!!!!!!!!!    ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Όλο και απο κάποιο άλλο 72αρι θα έχεις..

Που να το δείς και 48αρι. .   :wink: :wink:

Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 09, 2014, 10:25:09 μμ »
Γιώργο για πολιτικης πολλά μαχητικά φτιαχνεις  :mrgreen:
Ναι ρε γμτ... Έχω καιρό να πιάσω πολιτικό... Έχουν όμως και τα μπουμ-μπουμ τη χάρη τους. ʼσε που είναι πιο μεγάλη η γκάμα.  ::glossa:: :wink:

Είναι snakeye γιατί είναι κομματι δύσκολο να κοτσαρεις απο κάτω απο το Hog κοτζαμ E-2C με την πιατέλα του στη ράχη.
Τι RockEYE τι SnakEYE, ΕΥΕ είναι πάντως... :lol: :mrgreen:

Καλη συνέχεια Γιώργη
Θενκς!

Δεξαμενες!???...
ΙΙΙΙΙ ντροπή!!!!
 ΜΠΟΜΠΕΣ!!!!!!!!!!    ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Όλο και απο κάποιο άλλο 72αρι θα έχεις..
Που να το δείς και 48αρι. .   :wink: :wink:
Δεν έχω...  :oops:
Δηλαδή... Δεν νομίζω ότι έχω.  ʼλλο κιτ 72αρι... με μπόμπες... όχι... Μόνο ένα γάτο της Academy γεμάτο pinmarks. Και ένα BF110. Και ένα Tornado F3. Τίποτε άλλο.
Κάτι μπομπίτσες έχω στο κουτί που ρίχνω τα απλυ... υπολείμματα (και το λέω και spare box δήθεν) αλλά δεν ξέρω αν κάνουν. Δεν ξέρω με τους φορείς τι παίζει και όλα τα συναφή.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 10, 2014, 08:13:13 πμ »
Δεν έχω...  :oops:
Δηλαδή... Δεν νομίζω ότι έχω.  ʼλλο κιτ 72αρι... με μπόμπες... όχι... Μόνο ένα γάτο της Academy γεμάτο pinmarks. Και ένα BF110. Και ένα Tornado F3. Τίποτε άλλο.
Κάτι μπομπίτσες έχω στο κουτί που ρίχνω τα απλυ... υπολείμματα (και το λέω και spare box δήθεν) αλλά δεν ξέρω αν κάνουν. Δεν ξέρω με τους φορείς τι παίζει και όλα τα συναφή.

Θα ψάξω στο στοκ, να δω τι υπάρχει. Σίγουρα έχω μερικές Rockeye (4 ή 6) με δύο TER και μπορεί να έχω και καναδυό Snakeye. Θα ψάξω το κουτί με τα spares.

Και μιας και μιλάμε για το μέγεθός του, το βλέπω λογικό να είναι μεγαλύτερο από το F-16, το Avenger είναι από μόνο του 7 μέτρα μακρύ. Η γνωστή φωτό:

Click to see the original size.

Και το μέγεθος του πυρομαχικού (το 4 είναι τα βλήματα του Μ61Α1):

Εκεί που το F-16 μπορεί να ρίξει καμιά 100 βλήματα χωρίς προβλήματα, το Α-10 περιορίζεται σε μικρές ριπές των 14 βλημάτων πριν χάσει αρκετή κινητική ενέργεια και πέσει σε απώλεια στήριξης.

(Ξέρω, θα με βαρεθείτε σε λίγο με το μπλα μπλα).

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 10, 2014, 10:35:12 μμ »
Εσείς που έχετε φτιάξει το συγκεκριμένο κιτ στην 1/72... ΠΟΥ στο καλό χωρέσατε 30 γραμμάρια βάρος μπροστά;;;
Και ξέρει κανείς αν υπάρχουν πλάκες μολυβιού;  Τα βαρίδια βαρέματος δεν βολεύουν στο συγκεκριμένο ρε γμτ...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 10, 2014, 10:39:59 μμ »
Εσείς που έχετε φτιάξει το συγκεκριμένο κιτ στην 1/72... ΠΟΥ στο καλό χωρέσατε 30 γραμμάρια βάρος μπροστά;;;
Και ξέρει κανείς αν υπάρχουν πλάκες μολυβιού;  Τα βαρίδια βαρέματος δεν βολεύουν στο συγκεκριμένο ρε γμτ...

Πλάκες μολυβιου έχω απο οτάν εκανα τελευταια φόρα ζυγοστάθμιση τα λάστιχα μου. Πήγαινε σε κανένα βουλκανιζατέρ θα βρεις πολλά πεταμενα στο πάτωμα.

Μαθιος

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 10, 2014, 10:42:30 μμ »
Πλάκες μολυβιου έχω απο οτάν εκανα τελευταια φόρα ζυγοστάθμιση τα λάστιχα μου. Πήγαινε σε κανένα βουλκανιζατέρ θα βρεις πολλά πεταμενα στο πάτωμα.
Μαθιος
Ωχ! Δεν το είχα σκεφτεί! Και να φανταστείς κάπου το είχα διαβάσει.  Και τις κόβουμε με πένσακι νομίζω, ε;
Και θέλω και ζυγοστάθμιση τώρα που το λέμε... ;)

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 10, 2014, 10:51:18 μμ »
Ωχ! Δεν το είχα σκεφτεί! Και να φανταστείς κάπου το είχα διαβάσει.  Και τις κόβουμε με πένσακι νομίζω, ε;
Και θέλω και ζυγοστάθμιση τώρα που το λέμε... ;)

Λογικά με πενσακι ναι, είναι μαλακό υλικό το μολύβι. Επειδή είναι και επιβλαβές να προσέχουμε τα ρινίσματα. Εγω προσπαθω να μην το κοβω, οπου χωραει το βαζω. Επίσης έχω δει οτι μολύβι και κυανοακρυλικη είναι πολύ κακος μελλοντικά συνδυασμός. Γίνεται μια βραδεία αντίδραση και το προκύπτον υλικό διαστέλλεται. Δείτε φωτο στο δίκτυο.

::salut::

Μαθιος

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 11, 2014, 12:15:17 μμ »
Αφού βάφτηκαν με ματ μαύρο οι εξαγωγές των κινητήρων, περάστηκαν απαλά με Humbrol Metalcote Polished Steel και κατόπιν με Gun Metal.

Στη συνέχεια άρχισε η προσπάθεια να χωρέσουν 30γρ βάρος στο ρύγχος του μοντέλου...

Το οποίο ευτυχώς άντεξε, το βάρος μπήκε και το κομμάτι κολλήθηκε στη θέση του και μάλιστα σχετικά καλά χωρίς μεγάλα κενά και τραγωδίες εκτός από το εντελώς μπροστά σημείο που με προβληματίζει λίγο.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 11, 2014, 08:21:06 μμ »
Κολλήθηκαν και κάτι τελευταία ψιλά στην άτρακτο και φυσικά τα φτερά τα οποία πείστηκαν να κάτσουν στη θέση τους με λίγη ωμή βία... ;)

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 12, 2014, 08:19:13 πμ »
Δεν το λες και ωμή βία! Θα μπορούσε να είναι σε καμία μέγγενη!!!

Ρίξε λίγο στόκο και βουρ στο βάψιμο!

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 12, 2014, 08:22:57 πμ »
Πάω στοίχημα πως το φιάχνω πολύ καλύτερο αλλά δε θέλω να σε στεναχωρήσω... ::glossa::

Για τα φορτία μην ανησυχείς, όλο και κάτι θα βρεθεί, φτάσε μέχρι εκεί και ξαναμιλάμε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 12, 2014, 09:44:00 πμ »
Πάω στοίχημα πως το φιάχνω πολύ καλύτερο αλλά δε θέλω να σε στεναχωρήσω... ::glossa::
Για τα φορτία μην ανησυχείς, όλο και κάτι θα βρεθεί, φτάσε μέχρι εκεί και ξαναμιλάμε.
Είμαι σίγουρος! Τελείωνε με τις κατσαρόλες λοιπόν να φτιάξεις κάνα σοβαρό αεροπλάνο.  ::glossa:: :mrgreen:

Τελικά χρειάστηκε πολύ λίγος στόκος. Έχει καλή εφαρμογή το κιτ (όχι Tamiya, αλλά ούτε και Α-Models).
Αύριο μάλλον θα είναι έτοιμο για βάψιμο, αλλά θα περιμένει για λίγο για ένα φάκελο από τον ʼι Βασίλη...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 12, 2014, 10:43:44 πμ »
Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα παραπάνω απ' ότι έγραψα πιο πάνω.
Αν και σκεφτόμουν να τους αφήσω για μετά, μάλλον θα κολλήσω τους κινητήρες από τώρα γιατί βλέπω να θέλουν λίγο στόκο στην ένωση...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 12, 2014, 12:09:23 μμ »
Σχετικά καλή εφαρμογή ή με ξεγελάνε τα φωτογραφικά ντοκουμέντα; Η ρίζα της πτέρυγας φαίνεται να έκατσε εντάξει.

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 12, 2014, 12:13:17 μμ »
Σχετικά καλή εφαρμογή ή με ξεγελάνε τα φωτογραφικά ντοκουμέντα; Η ρίζα της πτέρυγας φαίνεται να έκατσε εντάξει.
Ναι, έχει καλή εφαρμογή.  Οι ρίζες ήθελαν απλά λίγη πειθώ για να ακουμπήσουν και να κάτσουν. Μια νύχτα στο μουσ....εε.. με ταινία και κόλλησαν μια χαρά.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 20, 2014, 02:13:19 μμ »
Ετοιμάστηκαν και οι κινητήρες.  Πρώτα περάστηκε European green όλη η εισαγωγή και αφού στέγνωσε καλά, μασκαρίστηκε και περάστηκε με Humbrol Metalcote 27004 Gun Metal.
Εδώ ο δεξιός (όπως βλέπουμε) κινητήρας πριν υποστεί γυάλισμα, ενώ ο αριστερός έχει ήδη υποστεί τη διαδικασία.

Και εδώ το τελικό αποτέλεσμα.  Υπ' όψιν ότι δεν έχει γίνει wash ακόμα.

Οι οδηγίες της Italeri κουκουρούκου φυσικά όσον αφορά το βάψιμο (και όχι μόνο) οπότε τώρα ψάχνομαι αν το χείλος των εισαγωγών ήταν άβαφτο αλουμίνιο ή όχι...

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 07:56:31 μμ »
Ελπίζω να φτάνουν τα βάρη στο εμπρόσθιο, μην είναι σούζα μετά.  Εγώ την είχα πάθει παλιά με τούτο και το έκανα χωρίς ρόδες τελικά. Τί φρουτοπολεμικά θα του βάλεις;
Καλά τελειώματα.

Tags: