Αποστολέας Θέμα: RAFALE M 01 I/72 ITALERI  (Αναγνώστηκε 1336 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
RAFALE M 01 I/72 ITALERI
« στις: Δεκεμβρίου 07, 2014, 09:15:52 μμ »
Καλησπέρα σε όλους παιδιά.Νεα απόπειρα για εμένα και πρώτη με αερογράφο γι αυτό την θεωρώ σημαντική στιγμή στο χόμπυ προσωπικά για κάθε μοντελιστή που φεύγει για πρώτη φορά απο το πινέλο του.Το κίτ αποτελείται απο λίγα κομμάτια καλή σχετικά εφαρμογή και για κακή μου τύχη πολλά pin marks και μάλιστα σχεδόν παντού.Παραθέτω μερικές φώτο απο την μέχρι τώρα εργασία που έχω κάνει.Σε τροχούς σκέλη κινητήρες και magic 2 έχει γίνει και ελαφρύ wash και απο αύριο πάνε για ματ βερνίκι.Βοήθεια με τις παρατηρήσεις σας θα χρειαστώ σίγουρα.Αρα αναμένω τα φώτα σας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
Απ: RAFALE M 01 I/72 ITALERI
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 07, 2014, 09:36:50 μμ »
Καλή αρχή Νάσο ! Ενδιαφέρον θέμα γιατί το χαλβαδιάζω εδώ και καιρό οπότε θα σε παρακολουθώ . Βλέπω ότι θέλει πολύ στόκο πάντως . Τα πτερύγια μπροστά τα έχεις κολλήσει ?
Μόνη παρατήρηση είναι για τα καθίσματα που μπορείς να βάλεις καμιά ζώνη από φραπεδόφυλλο
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 07, 2014, 09:44:04 μμ »
Kαλησπέρα Διονύση.Κάποιος πιο προσεκτικός και έμπειρος απο εμένα θα μπορούσε να έχει αποφύγει τον στόκο στα σημεία που βλέπεις διότι η εφαρμογη τουλάχιστον στα δυο μισά δεν είναι κακή.Τα πτερύγια δεν είναι κολλήμένα ενώ για τις ζώνες στο κάθισμα προτίμησα να βάψω αυτές του κιτ μιας και με κλειστή καλύπτρα λίγα θα φαίνονται στο τέλος. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 07, 2014, 10:14:49 μμ »
μια χαρά είναι φίλε μου, συνέχισε έτσι.
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 07, 2014, 10:45:07 μμ »
Νάσο μια χαρά είναι φίλε μου!!
Και το μαύρο έχει στρώσει πάρα πολύ καλα!!! (πιο μαύρο έβαλες)
Και θα συμφωνήσω για τίς ζώνες με τον Διονύση!Θα δείς καλύτερη εικόνα ..
 :wink:

Καλή συνέχεια Νάσο!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 08, 2014, 09:59:49 μμ »
Kαλησπέρα παιδιά.Δημήτρη και Γιώργη σας ευχαριστώ πολύ.Το μαύρο Γιώργη είναι μίξη του Η12 με προσθήκη λίγων σταγόνων Η 306 για να ''σπάσει'' λίγο.Ο Διονύσης έχει δίκιο.Με το αλουμινοφυλλο του καφέ θα έδειχναν πολύ καλύτερα αλλά η θα έπρεπε να ''εξαφανίσω'' τις αναπαριστώμενες του κιτ με τρίψιμο κλπ και μετά να βάλω τις νέες η να τις κολήσω απο πάνω τους με αποτέλεσμα να έδειχναν κάπως σε μέγεθος τελικά οπότε έμεινα με αυτές του κιτ.Να είστε καλά. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 08, 2014, 11:54:36 μμ »
Την καλησπέρα και απο μένα και καλά τελειώματα. Της ιταλέρι είναι αυτό με τις υπερυψωμένες γραμμώσεις;
Αν ναι, τότε μιας και θα το κάνεις με αερογράφο θα σου πρότεινα να κάνεις preshading έστω με μαρκαδόρο ή με τον ίδιο τον αερογράφο είτε πινελάτο. Τα πτερύγια πρόσεχε μη σπάσουν καμιά ώρα... Σε μένα δεν γλύτωσαν το κόλλημα.
Στο κιτ αν θυμάμαι καλά είχε και δεξαμενές, αυτές είναι που μπαίνουν και στα 200-5;;;

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 09, 2014, 09:36:48 μμ »
Φίλε tony καλησπέρα.Αυτό με την υπερυψωμένη γράμμωση είναι.Πράγματι τα πτερύγια θέλουν πολύ προσοχή για να μην σπάσουν κάτι που με δυσκολεύει στα στοκοτριψίματα πάρα πολύ.Ελπίζω να μην τα σπάσω κάπου παρακάτω.Νομίζω ότι οι δεξαμενές που δίνει το κιτ πάνε και στο δίλιτρο. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 23, 2014, 09:57:35 μμ »
Καλησπέρα σε όλους παιδιά.Σήμερα αστάρωσα το κάτω μέρος του κιτ απογοητεύτηκα απο την δουλειά που έχω κάνει και αποφάσισα να εγκαταλείψω την προσπάθεια κατασκευής του μοντέλου.Συγκεκριμένα στην ένωση των δυο μισών της ατράκτου στο πίσω μέρος και κοντά στους κινητήρες στην αριστερή πλευρά η εκτεταμένη χρήση του στόκου που έκανα κάλυψε σημεία που δεν χρειάζονταν καν στοκάρισμα.Αποτέλεσμα η μια πτέρυγα λανθασμένα στοκαρισμένη και η άλλη σωστά αστοκάριστη.Ακόμη πάλι στην αριστερή ένωση των δυο μισών της ατράκτου υπάρχει σκαλοπάτι που παρά το τρίψιμο καταλαβαίνω στην αφή ότι υπάρχει ακόμη, ενώ στο σημείο η υπερυψωμένη γράμμωση εξαφανίστηκε σε εκτεταμένο βαθμό.Το οπτικό αποτέλεσμα δεν μου κάνει καθόλου και συνεπώς το project κλείνει εδώ. :( :( :(.ευχαριστώ όλους όσους μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν με το ποστ και ζητώ συγνώμη που δεν τα κατάφερα.Να είστε όλοι καλά. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Φανούρης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Jet-Fan
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 12, 2015, 11:46:23 μμ »
Γιατί ρε Νασουλη να το παρατήσεις , και εμείς τι κάνουμε εδώ
Εδώ ξέβαψα ολόκληρο Phantom ::salut:: έτοιμο με σήματα με βερνίκια έτοιμο για την βιτρίνα αλλά δεν το έβαλα κάτω  έγινε καλύτερο από πριν.
ο καλός μοντελιστης ειναι αυτός που φτιάχνει  και μπορεί να διορθώσει .
Εάν δεν μπορέσεις να τα καταφέρεις φέρτο το Σάββατο στο καφέ να πάρω να στο φτιάξω και να στο επαναχάραξω 
Ειναι κρίμα να πετάξεις το μοντέλο,  όλα γίνονται !!!!
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 13, 2015, 06:43:50 μμ »
Kαλησπέρα Φανούρη. Σίγουρα με χάλασε το όλο εγχείρημα διότι  κυρίως το λάθος  με το στοκάρισμα δείχνει ότι εκείνη την στιγμή δεν ήξερα τι ακριβώς έπρεπε να στοκάρω και πήρε και τις παρακείμενες επιφάνειες η μπάλα. Παράλληλα το ''καρούμπαλο'' στην αριστερή πλευρά της ένωσης των δύο μισών της ατράκτου είναι μεγάλο.Η γράμμωση είναι ανάγλυφη χάθηκε σε μεγάλο βαθμό και δεν αξίζει επαναχάραξης για εμένα.Το είχα μαζί μου στο street modelling και τα παιδιά μου είπαν ότι ακριβώς και εσύ και σας ευχαριστώ για αυτή σας την διάθεση.  Δεν το πέταξα το κράτησα να ηρεμήσω και βλέπω για παρακάτω.Και επειδή σ/π, θυρίδες σ/π, βλήματα magic 2-mica, δεξαμενές  καυσίμων αλλά και καλύπτρα είναι έτοιμα σκέπτομαι πιθανή επαναγορά του (το κόστος είναι πολύ μικρό) και εκ νέου προσπάθεια :wink: :wink: :wink:.

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 13, 2015, 07:13:19 μμ »
Κριμα για το μοντελακι σου...
Τουλαχιστον βρεθηκε μοντελο προθυμο να δοκιμασει τον αερογραφο σου  :wink:
Σε καμια περιπτωση μην το πεταξεις
Εδω που εφτασες δεν εχεις να χασεις κατι οποτε ξεσκισε το στα πειραματα με τον αερογραφο.......μονο κερδος θα εχεις

Υ.Γ Μεγεια τον αερογραφο.ΚΑΛΑ βαψιματα

Tags: