Αποστολέας Θέμα: Βερνίκι, αυτο το αιωνιο πρόβλημα...  (Αναγνώστηκε 2240 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
Βερνίκι, αυτο το αιωνιο πρόβλημα...
« στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 06:39:35 μμ »
Γεια σας παιδια μετα απο μια μεγααααλη περιοδο αποχης...

ε, βλεπετε 2 παιδια ηρθαν στο ενδιάμεσο και μεχρι να ξαναβρουμε τους ρυθμούς μας μας πήρε αρκετο διάστημα!!!

ετσι λοιπον ξαναπιασα ενα hurricane  που ειχα αρχισει...εχω τελειωσει βαψιμο, εχω απλωσει με πινελο μια στρωση longshine και τωρα παιρνω σηματα. Στην ολη πορεια εχω αποριες ομως οι οποίες είναι:

1) Η longshine τρεχει γενικως πολυ και αν δεν προσεξεις σε μερικα σημεια αφηνει σταγονες...υπαρχει τροπος να μην γινεται αυτο???

2) για πρωτη φορα θα ακολουθήσω την σειρα στα βερνικώματα που έμαθα εδω μεσα δηλαδη βερνικι, σηματα, βερνικι, wash, βερνικι και σφραγισμα. Επειδη λοιπον μεχρι τωρα δεν εχω ξαναψεκασει αλλο βερνίκι εκτός απο longshine (χεχε σιγουρακι και ασφαλης επιλογη) θελω να μαθω αν υπάρχει καποιο μυστικο στην αραιωση του βερνικιου. Πως συμπεριφέρεται?? Οπως τα ψεκαστα χρώματα?

3)Εχω τα εξης βερνίκια: aqueus hobby color flat clear και clear που μαλλον θα χρησιμοποιησω στα τελευταια σταδια. ξερει κανεις ποσο να τα αραιώσω???

4) Επισης παλαιότερα ειχα αγορασει amsterdam matt varnish και galeria matt varnish. Τους διαλυτες τους τους ξερω αλλα κολλαω στην αναλογια. Υπάρχει στανταρ αναλογια και γενικα καποιο μυστικο που πρέπει να προσέξω???

ευχαριστω για την υπομονη σας να απαντησετε τις "αρχαριες" ερωτησεις μου....αλλα ειπαμε νιούφης στα βερνίκια γαρ....!

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
Απ: Βερνίκι, αυτο το αιωνιο πρόβλημα...
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 08:43:35 μμ »
Εγώ χρησιμοποιώ της winsor and newton, με αερογράφο, και αρκετό αραίωμα με azax. Το gloss θέλει κάμποσα χέρια ενώ το ματ στρώνει ποιό εύκολα, γενικά είναι εύκολα και καλά βερνίκια. Πρόσφατα πήρα το gloss σε σπρέυ πάλι της winsor αλλά ψέκαζε παχύ στρώμα, τελικά εστρωσε καλά αλλά ήταν μικρή η επιφάνεια, δεν ξέρω σε μεγάλη. Εχω δοκιμάσει και το clear της humbrol αλλά μόνο σε καλύπτρα με μέτριο αποτέλεσμα και μου φάνηκε δύσκολο στο στρώσιμο, επειδή βάφω κυρίως με gunze διστάζω να το χρησιμοποιήσω πάνω σε χρώμα. Εχω πάρει τελευταία και τα λάκερ και ακρυλικά της gunze αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Πάντως την παρκετίνη όσες φορές την χρησιμοποίησα, πάντα με πινέλο, στρώνει καλά απλώς περνάω παραπάνω χέρια για σιγουριά στο wash. Περίμενε και την άποψη ποιό έμπειρων. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 09:41:25 μμ »
Με αερογράφο περνιέται πολύ εύκολα η παρκετίνη, όπως είναι χωρίς αραίωση. Απλά θέλει πολλά ελαφριά περάσματα. Ενδιάμεσα ρίχνω και ένα πέρασμα με το σεσουάρ... Αν παρόλα αυτά χτίσει κάπου, τότε το καθαρίζω τοπικά με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε Azax.

ʼλλα βερνίκια: το Winsor & Newton Gloss σε σπρέι περνιέται απροβλημάτιστα, αρκεί πάλι να περνάς ελαφριά χέρια χωρίς να στέκεσαι κάπου. Με αερογράφο περνάω τα ακρυλικά Humbrol (απλά όχι clear) αλλά μου έχει κάνει άσχημα παιχνίδια το ματ (ασπρίλες). Το Humbrol ματ σε σπρέι μου έχει χαλάσει τα χρώματα από κάτω (επίσης Humbrol) - μου φάνηκε πολύ επιθετικό. Κατά τα άλλα δίνει πολύ καλό ματάρισμα. Επίσης πολύ καλό ματάρισμα δίνει και το micro scale flat που περνιέται εύκολα και απροβλημάτιστα με αερογράφο. Σε όσα ανέφερα αερογράφο, θέλουν αραίωση όπως τα χρώματα.

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 09:45:05 μμ »
αυτο με το σεσουαρ δεν ειναι κακη ιδεα...

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 09:47:57 μμ »
Το σεσουάρ είναι πολύ πρακτικό για όλα τα χρώματα αλλά κυρίως για τα ακρυλικά. Έχω ένα μικροσκοπικό που είναι πολύ πρακτικό.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 11:19:54 μμ »
Με αερογράφο περνιέται πολύ εύκολα η παρκετίνη, όπως είναι χωρίς αραίωση. Απλά θέλει πολλά ελαφριά περάσματα. Ενδιάμεσα ρίχνω και ένα πέρασμα με το σεσουάρ... Αν παρόλα αυτά χτίσει κάπου, τότε το καθαρίζω τοπικά με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε Azax.
Και αν τα από κάτω χρώματα είναι Gunze τα παίρνεις όλα μαζί στην ίδια πατονέτα...
Με χλιαρό νεράκι καθαρίζεις τις σταγόνες της παρκετίνης, ακόμα και να έχουν στεγνώσει κάπως.  Αν αργήσεις πολύ πάντως και στεγνώσει πολύ, μόνο με Azax βγαίνει, οπότε είναι προτιμότερο να τρίψεις απαλά το σημείο με πολύ ψιλό ντουκόχαρτο και να το ξαναπεράσεις παρκετίνη τοπικά.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 11:46:43 μμ »
Ματ βερνίκι της Windsor χωρίς αραίωση με τον αερογράφο και εντελώς ματ αποτέλεσμα
χωρίς ασπρίλες και αλλοιώσεις ακόμη και πάνω από λάδια περασμένα μερικές ώρες πριν.
Το γυαλιστερό της εάν το αραιώσεις χάνει γυαλάδα. Παρκετίνη περνάς για να μην μεταχει-
ριστείς αερογράφο. Εάν πας εκεί βάζεις κανονικό βερνίκι.
Προσοχή στο πιστολάκι, θέλει χαμηλή θερμοκρασία για να μην έχουμε ατυχήματα στα πλαστικά.

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 12, 2014, 11:57:18 πμ »
Εγώ χρησιμοποιώ Clear αναρραίωτο είτε με πινέλο είτε με αερογράφο δύο στρώματα τουλάχιστον αφού στεγνώσει πρώτα. Επίσης Winsor & Newton Acrylic Varnish Gloss και το αντιστοιχο matt.

Τώρα τελευταία πήρα και gloss 2 συστατικών από τον από την Zero paints.
2K Clearcoat

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη για να εκφέρω γνώμη. Επίσης και βερνίκι gloss αυτοκινητων 1Κ με ψέκασμα από μακρυά για να μην χτίζει.

Tags: