Αποστολέας Θέμα: Panther 1/35 Zvezda  (Αναγνώστηκε 1273 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Apostolis 1924

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
Panther 1/35 Zvezda
« στις: Δεκεμβρίου 04, 2014, 10:09:26 μμ »
Καλησπέρα.Είμαι καινούριος τόσο στο model club όσο και στο άθλημα.Είναι μόλις το δεύτερο μοντέλο που κάνω και το πρώτο σε αυτή την κλίμακα.Το προηγούμενο ήταν ένα panzer iv της ITALERI.Όπως είανι φυσικό θα χρειαστώ αρκετή βοήθεια και συμβουλές.Ξεκινόντας λοιπόν η κατασκευή ξεκίνησαν και οι ερωτήσεις.ʼρχισα με παρατηρητήριο στον πυργίσκο.Το kit έχει μέσα και τζαμάκια.Έχω λοιπόν την εξής ερώτηση.Λόγω απειρίας μου,μου είπαν οτι καλύτερα να συναρμολογίσω ολόκληρο το άρμα και αστάρωμα και βάψιμο μετά.Αν συναρμολογήσω όμως το παρατηρητήριο μετά με το αστάρωμα το τζαμάκι αχρειστεύτηκε.Τι προτείνετε???

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Panther 1/35 zvezda
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 04, 2014, 10:12:01 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 04, 2014, 10:22:01 μμ »
Θα συναρμολογήσεις την θυρίδα και θα κολλήσεις χαρτοταινία μασκαρισματος ή maskol στα διαφανή , ψάξε στις κατασκευές και στις τεχνικές για το πως θα το κάνεις.

::welcome_model::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 04, 2014, 10:31:09 μμ »
Καλωσηρθες και στο MC και στο χομπυ.Καλες κατασκευες σου ευχομαι, και πανω απ'ολα να το ευχαριστιεσαι :)
Για το πυργισκο του Panther σου, θα σου προτεινα το εξης:βαψε το εσωτερικο απο τα διαφανη μερη, τα τζαμακια με καποιο πρασινο ή μπλε .καντο αραιο σαν ημιδιαφανες αν μπορεις.κ προσεκτικα με ενα πινελακι βαφεις την απο μεσα μερια του τζαμιου.
Κολλας τα διαφανη μετα κ ολοκληρωνεις την κατασκευη του πυργισκου.Μετα οπως εχεις την πρωτη φωτο, παιρνεις λιγο blue tac ελαχιστο και καλυπτεις απ την εξωτερικη πλευρα τις ορθογωνιες "τρυπες" που εχουν τα περισκοπια.βαζεις ελαχιστο ισα ισα να καλυψεις την τρυπα.Θα προστατεψει τα βαμμενα διαφανη απ το ασταρωμα κ το βαψιμο που θα ακολουθησουν. Κανεις δηλαδη ενα ειδος μασκαρισματος.
Μετα θα κολλησεις ολο το κομματι του πυργισκου, πανω στο πυργο και θα προχωρησεις κανονικα την κατασκευη σου. θα ασταρωσεις το αρμα, κ θα βαψεις ,παλαιωσεις κτλ.Στο τελος θα αφαιρεσεις το blue tac κ εισαι ετοιμος.

Αποσυνδεδεμένος klimakarios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 04, 2014, 10:51:41 μμ »
Καλησπέρα Αποστόλη και καλώς ήρθες. Αν θέλεις έχω να σου δώσω maskol να πειραματιστείς
for ever blowing bubbles

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 04, 2014, 11:18:22 μμ »
Ευχαριστώ για τισ μέχρι τώρα συμβουλές.Γιώργο θα το χρειαστώ για δοκιμή. Συνεχίζω με το υπόλοιπο σώμα και βλέπουμε....

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 12:37:25 πμ »
Καλως ήρθες Αποστόλη και καλο ξεκίνημα φίλε μου . Εγώ δεν θα το κουραζα ιδιαίτερα θα τα κολλαγα ολα τα πάντα και βάψιμο μετά....ειμαι λίγο βαρβαρος και θα με ρωτήσεις τα τζαμάκια?
Βάψιμο με μαύρο απέξω και δύο χέρια γυαλιστερό βερνίκι και τέλος.  Τώρα αν θες να τα κάνεις "διαφανη" βαλτα οπως είναι και βαλε μασκολ η χαρτοταινία στο βαψιμο να μην λερωθουν. :D

Tags: