Αποστολέας Θέμα: Amerigo Vespucci by Mantua 1:100 scale  (Αναγνώστηκε 31990 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
Απ: Amerigo Vespucci by Mantua 1:100 scale
« Απάντηση #225 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 02:52:55 μμ »
Δημήτρη δεν μπορώ να συμφωνήσω με τα 540 mm του Βασίλη. Ας το ξαναδούμε
1. Τα κατάρτια αποδίδονται στο SHEET 7 το οποίο το θεωρούμε σωστό
2. Ο κύκλος (47) αποδίδει την βάση του καταρτιού που εφάπτεται με το κατάστρωμα
3. Μετρώντας το μεσαίο κατάρτι από την κορυφή έως τον κύκλο (47) δηλαδή έως το κατάστρωμα η απόσταση επί του σχεδίου είναι 407 mm.
4 Μετράω την απόσταση αυτή στη δική μου κατασκευή και την βρίσκω 400 mm (δηλαδή έχω χάσει στην σύνδεση των τριών κομματιών που συνθέτουν το κατάρτι 7 mm)
   Ο Βασίλης μιλάει για 140 mm διαφορά
Πως το δικαιολογεί ??
Γιώργος
(πέντε μείον έξη μείον δέκα - κι' όμως κάπου υπάρχει λάθος .... Λουκιανός Κελαηδόνης) !!!!!!!!!

Γιώργο καλησπέρα, τα 540 mm δεν το λέει ο Βασίλης... Το κιτ στα specification το λέει... Απο την καρίνα κάτω μέχρι το ψηλότερο κατάρτι το πλοίο πρέπει να είναι 540mm. Ωστόσο το νούμερο (170mm) στο κύριο κατάρτι έναι λάθος μόνο όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι . To δεύτερο κομμάτι εγώ το έκανα 145...

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #226 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 02:58:57 μμ »
Η 1η φωτο με τα 170mm στο μεσαίο κατάρτι και η 2η με τα 145mm

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #227 στις: Νοεμβρίου 13, 2015, 10:38:50 μμ »
Καλησπέρα σε όλους, κόλησα τα τρία κομάτια του κεντρικού καταρτιού και τα έβαψα!!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #228 στις: Νοεμβρίου 16, 2015, 09:00:52 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα. Το θέμα με τα υψομετρικά των καταρτιών λύθηκε . Θα βάλεις πανιά ??

Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ καλές. Οι δικές μου γιατί είναι χάλια ? Κάτι δεν κάνω καλά ? Συμβουλές ευπρόσδεκτες

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #229 στις: Νοεμβρίου 17, 2015, 01:16:06 πμ »
Δημήτρη καλησπέρα. Το θέμα με τα υψομετρικά των καταρτιών λύθηκε . Θα βάλεις πανιά ??

Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ καλές. Οι δικές μου γιατί είναι χάλια ? Κάτι δεν κάνω καλά ? Συμβουλές ευπρόσδεκτες

Γιώργος

Καλησπέρα Γιώργο, ναι ευτυχώς τα κατάφερα με τα κατάρτια.... :mrgreen: Οι φωτογραφίες μου και μένα είναι χάλια φίλε απλά που και που βγαίνει και καμιά καλή!!! :) :) Δυστυχώς είμαι και εγώ πανάσχετος με τις φωτογραφίες!!!!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #230 στις: Νοεμβρίου 17, 2015, 01:17:20 μμ »
Καλησπέρα Γιώργο, ναι ευτυχώς τα κατάφερα με τα κατάρτια.... :mrgreen: Πανιά θα προσπαθήσω διπλωμένα αλλιώς καθόλου!! Οι φωτογραφίες μου και μένα είναι χάλια φίλε απλά που και που βγαίνει και καμιά καλή!!! :) :) Δυστυχώς είμαι και εγώ πανάσχετος με τις φωτογραφίες!!!!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #231 στις: Νοεμβρίου 17, 2015, 10:53:49 μμ »
Καλησπέρα σε όλους, η δουλειά στα κατάρτια συνεχίζεται... Και τα τρία κατάρτια τρίφτηκαν και βάφτηκαν...Ακόμη δεν έχει κοληθεί τίποτα...

Αποσυνδεδεμένος kapten bisbics

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αιγάλεω
  • Νίκος
« Απάντηση #232 στις: Νοεμβρίου 19, 2015, 10:57:43 μμ »
καλησπέρα!!
Πολύ καλή δουλειά!! Το είχα φτιάξει και εγώ και είχε κατέβει και σε έκθεση που είχε γίνει στο Ελληνικό το 2012.
Το θέμα που υπήρχε τότε ήταν πως τα κατάρτια του μοντέλου ήταν κοντά βάση κλίμακας του μοντέλου.
Σαν αποτέλεσμα να έχω μείνει και ο ίδιος με την απορία αν όντως ήταν κοντά απο την ιδια την εταιρεία ή αν είχα κάνει κάποιο λάθος εγω.
Τελικά βλέποντας τα κατάρτια του μοντέλου που κατασκευάζεις φίλε μου είμαι σίγουρος τελικά πως η εταιρία δίνει τις συγκεκριμένες διαστάσεις γεγονός που δεν ευθύνεται ο μοντελιστής για το ενδεχόμενο φαουλ της εταιρείας στις διαστάσεις των καταρτιών.
Επι του θέματος keep walking και ότι θες εδώ είμαστε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.
 ::lovemodel:: ::keep_mod:: ::peiratiko::

Η δημιουργική στιγμή είναι σαν την ερωτική εξομολόγηση,
ΠΟΤΕ δεν προσχεδιάζεις πότε θα γίνει...

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #233 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 12:53:17 πμ »
Νίκο καλησπέρα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! :D Δεν ξέρω τι να πω γενικά με τα κατάρτια..... Πάντως επειδή δεν τα έχω κολήσει ακόμη πάνω στο κύτος , γενικά ψάχνομαι στο τι γίνεται...Πάντως 1 μέτρο σκάφος με 54 εκατοστά ύψος και μένα λίγο μου φαίνεται.... Φαντάσου το bluenose 1/75 scale , έχει μήκος 69 εκατοστά και ύψος 57 εκατοστά... Έχω δει την κατασκευή σου και οφείλω να ομολογησω ότι είναι φοβερή δουλειά, ειδικά τα πανιά που είναι διπλωμένα μου αρέσουν πολύ!!! ::salut:: ::salut::

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #234 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 12:58:59 πμ »
.....και η δουλειά συνεχίζεται...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #235 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 01:01:38 πμ »
Στο βιβλίο του Chapman: Great Sailing Ships of the World στη σελίδα 178 αναφέρει ότι το μήκος του κύριου καταρτιού (mainmast) είναι 46 μέτρα πάνω από το κατάστρωμα. Στην 1/100 αυτό μεταφράζεται σε 46 εκατοστά.

Το ίδιο μήκος (151 πόδια περίπου 46 μέτρα) αναφέρει και το τεύχος Ιανουαρίου 1976 του περιοδικού Boating.

Βρήκα και αυτό, από ιταλικό-αγγλικό περιοδικό:

From a technical and structural point of view, the Vespucci is a three-decks sail tall ship with a diesel-electric propulsion system and exhibits, from bow to stern, three masts (the foremast- the main mast- the mizzen mast); the tallest is 54 meters high (about 177 ft), equipped with yards and square sails, plus the bowsprit which functions as a fourth mast, for a total sail surface (24 sails) of proximally 2.600 square meters. The ship is 101 meters (331 ft) long (overall).
The sails are made from a particular cloth named Olona (canapé thread, 2 to 4 millimetres thick).
On the Vespucci all the sails are manoeuvred manually, using ropes made of natural and synthetic fibres. It is equipped with 11 ship''s boats.
Compounded of about 280 members, the crew is considered the beating heart of the ship, divided in 18 Officers, 72 NCOs (Non Commissioned Officers) and 190 sailors performing numerous roles and duties. When the Naval Academy Cadets and Support Staff embark the number increases up to proximally 420 units.
On July 2007 ITS Amerigo Vespucci was appointed as a "Goodwill Ambassador" for UNICEF, the United Nations Children''s Fund, to spread a message of peace to all the children, all over the world.
Technical features/measures:
DISPLACEMENT 4000 TONS
OVERALL LENGH 101 MT (331 ft)
OVERALL LENGH (WITHOUT BOWSPRIT) 82 MT (269 ft)
BEAM 16 MT (52,4ft)
OVERALL BEAM 28 MT (92 ft)
MAXIMUM DRAUGHT 7,50 MT (24,6 ft)
SAIL SQUARE 2.400 M2
FORE MAST HEIGHT ON SEA LEVEL 50 MT (164 ft)
MAIN MAST HEIGHT ON SEA LEVEL 54 MT (177 ft)
MIZZEN MAST HEIGHT ON SEA LEVEL 43 MT (141 ft)

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #236 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 01:11:18 πμ »
Στο βιβλίο του Chapman: Great Sailing Ships of the World στη σελίδα 178 αναφέρει ότι το μήκος του κύριου καταρτιού (mainmast) είναι 46 μέτρα πάνω από το κατάστρωμα. Στην 1/100 αυτό μεταφράζεται σε 46 εκατοστά.

Το ίδιο μήκος (151 πόδια περίπου 46 μέτρα) αναφέρει και το τεύχος Ιανουαρίου 1976 του περιοδικού Boating.

Νικόλα με έσωσες.... Έψαχνα να βρω τα συγκεκριμένα στοιχεία ..... Το κύριο κατάρτι βάση σχεδίων μου βγάινει 40 εκατοστά συν ένα εκατοστό ένα σίδερο που μπαίνει πάνω.... Τι κάνω τώρα ? :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #237 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 12:59:52 μμ »
Καλησπέρα, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στο συνολικό ύψος που λένε οι προδιαγραφές στο κιτ δηλ. 540mm ... Εγώ στο συνολικό ύψος είμαι στα 538mm ...Απο ότι καταλαβαίνω είναι λάθος το κόψιμο των οπών στην καρίνα δηλ. εκεί που πατάνε τα κατάρτια!!! Αν κάποιος έχει κάποια άλλη εξήγηση ευχαρίστως να την ακούσω...(δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο)!! :mrgreen:  ::salut::

Δημήτρης

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #238 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 02:31:38 μμ »
Από πού μετράς;

Το 54 είναι το ύψος του καταρτιού από την ίσαλο, δηλαδή από εκεί που τελειώνει το κόκκινο της γάστρας και λίγο πιο ψηλά.

Από την καρίνα το κατάρτι θα πρέπει να έχει ύψος 54 + 7,5 (βύθισμα) = 61,5

Το κατάρτι σου πατάει επάνω στην καρίνα ή στο κατάστρωμα στο ύψος της ισάλου;

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #239 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 03:15:05 μμ »
Από πού μετράς;

Το 54 είναι το ύψος του καταρτιού από την ίσαλο, δηλαδή από εκεί που τελειώνει το κόκκινο της γάστρας και λίγο πιο ψηλά.

Από την καρίνα το κατάρτι θα πρέπει να έχει ύψος 54 + 7,5 (βύθισμα) = 61,5

Το κατάρτι σου πατάει επάνω στην καρίνα ή στο κατάστρωμα στο ύψος της ισάλου;

Νίκο καλησπέρα,τα κατάρτια πατάνε στην καρίνα και οι βάσεις τους είναι κάτω απο την ίσαλο απο ότι βλέπω! Μέτραγα απο την καρίνα μέχρι πάνω , όχι απο την ίσαλο... :oops:΄Αρα 2 τρόποι υπάρχουν να το διορθώσω η τα ξεκολάω όλα (αν γίνεται με την ατλακολ)και τα ξαναφτιάχνω, η προσθέτω ξύλο απο κάτω με γερό δέσιμο και στα τρία κατάρτια.... :evil: :evil: Ιδέες καλοδεχούμενες.... ::salut:: ::salut::

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #240 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 03:26:45 μμ »
Τα έχεις κολλήσει τα κατάρτια;

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #241 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 03:28:12 μμ »
Τα έχεις κολλήσει τα κατάρτια;

Πάνω στο σκάφος όχι!!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #242 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 06:26:30 μμ »
Τελικά νομίζω η λύση είναι η παρακάτω... Θα κοληθούν με εποχική 2 συστατικών και νομίζω δεν θα υπάρξει πρόβλημα...Νίκο τα  τέσταρα έτσι και είναι ακριβώς τα νούμερα με τα specs που παράθεσες.. έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου για να καταλάβω ότι τα 540mm είναι απο την waterline και πάνω?ʼσε που αν προσθέσω τα νούμερα απο τα σχέδια η μετρήσω τα σχέδια με το παχύμετρο πάλι λάθος είναι τα εκατοστά... Νίκο ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια.  Και kapten Bisbics ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Giorgosv78

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #243 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 09:56:57 μμ »
Φιλε εδώ http://www.mondovespucci.com/INGL/special_Vespucci/ingl_approfon.html και εδώ http://www.marina.difesa.it/uominimezzi/navi/Pagine/Vespucci.aspx αναφέρεται ότι το βύθισμα είναι 7,30  αν σε ενδιαφέρει η λεπτομέρεια. Δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό απλά επειδή  το είδα στο λέω. Παντως υποθέτω ότι σελίδα του Ιταλικού ναυτικού πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένη. Τέσπα η διαφορά είναι πολυ μικρή...

Τώρα αυτό που έχει παραθέσει ο φίλος gtdeath13 πράγματι μεταφράζεται σε μέτρηση απο την ίσαλο  και σωστά το υπολογίζει σε 61,5 απο καρίνα με βάση την παράθεση που έχει κάνει και βύθισμα 7.5μτρ. Με 7,30 γίνεται 61,3.

Εδώ http://www.marina.difesa.it/uominimezzi/navi/Pagine/Vespucci.aspx αναφέρουν πάλι τα ακόλουθα που επιβέβαιώνει την παράθεση του gtdeath13:

Rigging and sails:
The trees, previously described, they are kept in place by a steel cable (rigging or dormant) supporting them to bow (stays) to the sides (shrouds) and aft (backstay). On stays they are also inferred flakes and sails forestay. Tree height above sea level is 50 meters to the foremast, 54 meters by 43 meters for the teacher and the mizzen; bowsprit protruding for 18 meters. (μετάφραση απο google translate αλλά βγαίνει νόημα)

οπότε μάλλον είσαι σε σωστό δρόμο μετρώντας απο ίσαλο τα 54 μτρ.

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #244 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 10:47:20 μμ »
Χαίρομαι που βρέθηκε μια άκρη.

Για να γίνει πιο ισχυρή η ένωση της προέκτασης με το κατάρτι δοκίμασε να κολλήσεις κάποιο μεταλλικό φύλλο περιμετρικά στο σημείο της ένωσης. Αν για παράδειγμα κόψεις μια λωρίδα από κουτάκι αναψυκτικού και την τυλίξεις γύρω από την ένωση, με κόλλα δυο συστατικών θα γίνει σαν μασίφ ξύλο. Αν βρεις κατάλληλο σωλήνα ακόμα καλύτερα.

Νομίζω εκεί που είναι η ένωση δεν θα φαίνεται ό,τι κι αν κάνεις.

Ευχαριστώ και τον Γιώργο για την επαλήθευση. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #245 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 11:26:02 μμ »
Φιλε εδώ http://www.mondovespucci.com/INGL/special_Vespucci/ingl_approfon.html και εδώ http://www.marina.difesa.it/uominimezzi/navi/Pagine/Vespucci.aspx αναφέρεται ότι το βύθισμα είναι 7,30  αν σε ενδιαφέρει η λεπτομέρεια. Δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό απλά επειδή  το είδα στο λέω. Παντως υποθέτω ότι σελίδα του Ιταλικού ναυτικού πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένη. Τέσπα η διαφορά είναι πολυ μικρή...

Τώρα αυτό που έχει παραθέσει ο φίλος gtdeath13 πράγματι μεταφράζεται σε μέτρηση απο την ίσαλο  και σωστά το υπολογίζει σε 61,5 απο καρίνα με βάση την παράθεση που έχει κάνει και βύθισμα 7.5μτρ. Με 7,30 γίνεται 61,3.

Εδώ http://www.marina.difesa.it/uominimezzi/navi/Pagine/Vespucci.aspx αναφέρουν πάλι τα ακόλουθα που επιβέβαιώνει την παράθεση του gtdeath13:

Rigging and sails:
The trees, previously described, they are kept in place by a steel cable (rigging or dormant) supporting them to bow (stays) to the sides (shrouds) and aft (backstay). On stays they are also inferred flakes and sails forestay. Tree height above sea level is 50 meters to the foremast, 54 meters by 43 meters for the teacher and the mizzen; bowsprit protruding for 18 meters. (μετάφραση απο google translate αλλά βγαίνει νόημα)

οπότε μάλλον είσαι σε σωστό δρόμο μετρώντας απο ίσαλο τα 54 μτρ.

Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για τα στοιχεία που παράθεσες!!! Μεγάλη Βοήθεια!!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #246 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 11:27:47 μμ »
Χαίρομαι που βρέθηκε μια άκρη.

Για να γίνει πιο ισχυρή η ένωση της προέκτασης με το κατάρτι δοκίμασε να κολλήσεις κάποιο μεταλλικό φύλλο περιμετρικά στο σημείο της ένωσης. Αν για παράδειγμα κόψεις μια λωρίδα από κουτάκι αναψυκτικού και την τυλίξεις γύρω από την ένωση, με κόλλα δυο συστατικών θα γίνει σαν μασίφ ξύλο. Αν βρεις κατάλληλο σωλήνα ακόμα καλύτερα.

Νομίζω εκεί που είναι η ένωση δεν θα φαίνεται ό,τι κι αν κάνεις.

Ευχαριστώ και τον Γιώργο για την επαλήθευση. ::salut::

Νίκο χίλια ευχαριστώ και σε σένα για την πολύτιμη πληροφόρηση και βοήθεια!!!Σωλήνα πλαστικό η κάποιο άλλο υλικό στην διάμετρο του καταρτιού εννοείς? ::salut:: ::salut:: Αν βρεθείς απο χολαργό μεριά κερνάω!!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #247 στις: Νοεμβρίου 21, 2015, 01:39:11 πμ »
Πριν αρχίσω την κόλληση των κατω κομματιών των καταρτιών σκέφτηκα να κάνω μια προσπάθεια αποκόλλησης των κάτω μερών μπας και καταφέρω να την γλυτώσω με τις πατέντες....Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χωρίς να χυθεί σταγόνα αίμα  ::pop:: Τώρα το μόνο που θα κάνω είναι να αντικαταστήσω τα κάτω μέρη στις σωστές διαστάσεις...και είμαι έτοιμος... Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!! ::salut:: ::salut::

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Giorgosv78

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #248 στις: Νοεμβρίου 21, 2015, 09:10:59 πμ »
Παιδιά το έψαξα λίγο γιατί μου φάνηκε λάθος η αναφορά στο ύψος των καταρτιών ξεκινώντας απο την ίσαλο (air draft - και ακόμα μου φαίνεται άκυρη- το σώστο θα ήταν απο την καρίνα ή τουλάχιστον απο την γραμμή καταστρώματος). Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο καλό λόγο για να γίνεται αυτό, πέραν ίσως απο το γεγονός, ότι το ύψος της ισάλου (πλεύσης) θα αλλάζει πολύ λίγο ανάλογα με την κατάσταση φόρτωσης του συγκεκριμένου τύπου πλοίου... Αλλά δεν κατάφερα να βρώ κάτι  διαφορετικό απο αυτά που ανάφερε ο Νίκος.Πάντως δεν είμαι σχετικός με αυτά τα πλοία και αν κάποιος ξέρει για ποιο λόγο αναφέρεται έτσι ας μας πεί, να εμπλουτίσουμε λίγο τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις.

Πάντως αν θές να το ψάξεις λίγο παραπάνω δές και αυτό εδώ το προφίλ https://lazerone.wordpress.com/about/ship-profiles/tall-ships-yacht-old-ones/#jp-carousel-420 . 'Οπως  το μέτρησα (στην οθόνη του υπολογιστή ::glossa::) φαίνεται και αυτό να δείχνει ότι τα περίπου 62μτρ απο καρίνα είναι σωστά. Εκτυπωσε το και μέτρησε το σωστά.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #249 στις: Νοεμβρίου 21, 2015, 06:38:42 μμ »
Παιδιά το έψαξα λίγο γιατί μου φάνηκε λάθος η αναφορά στο ύψος των καταρτιών ξεκινώντας απο την ίσαλο (air draft - και ακόμα μου φαίνεται άκυρη- το σώστο θα ήταν απο την καρίνα ή τουλάχιστον απο την γραμμή καταστρώματος). Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο καλό λόγο για να γίνεται αυτό, πέραν ίσως απο το γεγονός, ότι το ύψος της ισάλου (πλεύσης) θα αλλάζει πολύ λίγο ανάλογα με την κατάσταση φόρτωσης του συγκεκριμένου τύπου πλοίου... Αλλά δεν κατάφερα να βρώ κάτι  διαφορετικό απο αυτά που ανάφερε ο Νίκος.Πάντως δεν είμαι σχετικός με αυτά τα πλοία και αν κάποιος ξέρει για ποιο λόγο αναφέρεται έτσι ας μας πεί, να εμπλουτίσουμε λίγο τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις.

Πάντως αν θές να το ψάξεις λίγο παραπάνω δές και αυτό εδώ το προφίλ https://lazerone.wordpress.com/about/ship-profiles/tall-ships-yacht-old-ones/#jp-carousel-420 . 'Οπως  το μέτρησα (στην οθόνη του υπολογιστή ::glossa::) φαίνεται και αυτό να δείχνει ότι τα περίπου 62μτρ απο καρίνα είναι σωστά. Εκτυπωσε το και μέτρησε το σωστά.  ::salut::

Καλησπέρα Γιώργο και ευχαριστώ για το κόπο σου να βρεις όλα αυτά τα στοιχεία...Και μένα η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται περίεργο να μετράς το ύψος απο την ίσαλο .... Αλλά όλα τα στοιχεία λένε το ίδιο 50 MT from sea level....Τουλάχιστον βρήκαμε άκρη .. Κοίταγα το πλοίο , το ξανακοίταγα, (το μήκος του είναι 1 μέτρο) κάτι δεν μου καθότανε καλά.... ::salut:: ::salut::

Tags: