Αποστολέας Θέμα: Amerigo Vespucci by Mantua 1:100 scale  (Αναγνώστηκε 32021 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
Απ: Amerigo Vespucci by Mantua 1:100 scale
« Απάντηση #200 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 04:26:18 μμ »
Διαμαντάκι πάει να γίνει, πολύ μου αρέσει μέχρι τώρα η δουλειά που έχεις κάνει.  ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
« Απάντηση #201 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 04:37:07 μμ »
Διαμαντάκι πάει να γίνει, πολύ μου αρέσει μέχρι τώρα η δουλειά που έχεις κάνει.  ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

Καλησπέρα Νίκο, ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστωωωωώ παρα πολύ για τα καλά σου λόγια... και αυτό γιατί παίρνεις κουράγιο για την συνέχεια.... ::salut:: ::salut::

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #202 στις: Νοεμβρίου 04, 2015, 01:35:39 μμ »
Καλησπέρα σε όλους, η δουλειά στον πρόβολο συνεχίζεται... Τα σχοινιά περάστηκαν και τεστάρεται η απόσταση μεταξύ τους...Αν και μετρημένα ... ποτέ δεν ξέρεις... ::salut:: ::salut::

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #203 στις: Νοεμβρίου 04, 2015, 07:32:14 μμ »
Καλησπέρα και πάλι .... Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση , Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε τους κόμπους των σχοινιών απο τον πρόβολο στην γάστρα του πλοίου. Είναι σωστό που η περιέλιξη είναι με διαφορετικό χρώμα? Σκέφτηκα πως με διαφορετικό χρώμα θα ήταν πιο εμφανής και θα έκανε αντίθεση....

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #204 στις: Νοεμβρίου 05, 2015, 09:54:09 πμ »
Καλημέρα, τελικά θα αφήσω τις γκρι θηλειές .... Μου αρέσει η αντίθεση που κάνουν... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #205 στις: Νοεμβρίου 05, 2015, 06:08:30 μμ »
Δημήτρη, ο μοντελισμός βέβαια σημαίνει πιστή απεικόνιση του πρωτοτύπου σε μικροκλίμακα, αλλά σημαίνει τουλάχιστον για μένα , το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιεί τον κατασκευαστή του μοντέλου
Αυτό σημαίνει ότι οι χρωματικές επιλογές εξαρτώνται από το αισθητήριο του κατασκευαστή, άρα αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με τα χρώμα των σχοινιών κάνε το.
Το χρώμα αυτό είναι λεπτομέρεια. Η πιό σημαντική επιλογή σου σε σχέση με τα σχέδια της Mantua είναι το μπορντώ χρώμα στο κάτω μέρος του κύτους σε αντίθεση με το λευκό της Mantua. Μου αρέσει όμως πολύ και επικροτώ την επιλογή σου. Και εγώ στη δική μου κατασκευή άλλαξα τις μαύρες επιφάνειες του κύτους με κυπαρισί το δε λευκό το έσπασα κάπως. Τελικά όπως το βλέπω στο σαλόνι του σπιτιού μου μου αρέσει και αυτό έχει σημασία
Συνέχισε λοιπόν κατά την κρίση σου
Φιλικά
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #206 στις: Νοεμβρίου 05, 2015, 06:46:33 μμ »
Δημήτρη, ο μοντελισμός βέβαια σημαίνει πιστή απεικόνιση του πρωτοτύπου σε μικροκλίμακα, αλλά σημαίνει τουλάχιστον για μένα , το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιεί τον κατασκευαστή του μοντέλου
Αυτό σημαίνει ότι οι χρωματικές επιλογές εξαρτώνται από το αισθητήριο του κατασκευαστή, άρα αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με τα χρώμα των σχοινιών κάνε το.
Το χρώμα αυτό είναι λεπτομέρεια. Η πιό σημαντική επιλογή σου σε σχέση με τα σχέδια της Mantua είναι το μπορντώ χρώμα στο κάτω μέρος του κύτους σε αντίθεση με το λευκό της Mantua. Μου αρέσει όμως πολύ και επικροτώ την επιλογή σου. Και εγώ στη δική μου κατασκευή άλλαξα τις μαύρες επιφάνειες του κύτους με κυπαρισί το δε λευκό το έσπασα κάπως. Τελικά όπως το βλέπω στο σαλόνι του σπιτιού μου μου αρέσει και αυτό έχει σημασία
Συνέχισε λοιπόν κατά την κρίση σου
Φιλικά
Γιώργος

Καλησπέρα Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τον χρόνο που ξόδεψες για να απαντήσεις...Ναι όντως μικρολεπτομέρεια το seizing με διαφορετκό χρώμα κλωστής.. Η επιλογές των χρωμάτων του πλοίου έγιναν κατόπιν ψαξίματος στο νετ για φωτογραφίες του πλοίου του πως είναι στην παραγματικότητα (εξού και το μπορντώ, στο πραγματικό κεραμιδίζει λίγο..) ... Και θα συμφωνήσω μαζί σου, πως σημασία έχει να μου αρέσει πάνω απο όλα!!

ΜΦΧ
Δημήτρης

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #207 στις: Νοεμβρίου 05, 2015, 07:09:05 μμ »
Για λόγους αναφοράς και μόνο, μια συλλογή φωτογραφιών με το πλοίο δεξαμενισμένο για επισκευές:

https://www.flickr.com/photos/marcofilzi/8277951659

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω, σχετικά με τα περισσότερα δεσίματα, αν εφαρμόζεται η τεχνική της γάσας στο σχοινί και ασφαλίζεται το δέσιμο με μικρό μπεντένι (ίδιοι ή διαφορετικού χρώματος) ή αν η προστασία της γάσας είναι φτιαγμένη από τα ίδια τα έμβολα του σχοινιού.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #208 στις: Νοεμβρίου 05, 2015, 09:02:43 μμ »
Για λόγους αναφοράς και μόνο, μια συλλογή φωτογραφιών με το πλοίο δεξαμενισμένο για επισκευές:

https://www.flickr.com/photos/marcofilzi/8277951659

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω, σχετικά με τα περισσότερα δεσίματα, αν εφαρμόζεται η τεχνική της γάσας στο σχοινί και ασφαλίζεται το δέσιμο με μικρό μπεντένι (ίδιοι ή διαφορετικού χρώματος) ή αν η προστασία της γάσας είναι φτιαγμένη από τα ίδια τα έμβολα του σχοινιού.

Καλησπέρα Νίκο, αν κατάλαβα καλά ενοείς αν το σκοινί της περιέλιξης πάνω απο το σχοινί που είναι δεμένο  είναι διαφορετικό η αν γίνεται εξ'ολοκλήρου απο ένα σχοινί ? Νομίζω στα σχοινιά που είναι δεμένα μόνιμα γίνεται δέσιμο με μπεντένι..Σε σχοινιά που δένονται και λύνονται πιο συχνά η προστασία  γίνεται απο το ίδιο το σχοινί .... (δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος)!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #210 στις: Νοεμβρίου 05, 2015, 11:38:56 μμ »
Καλησπέρα έβαλα το 1ο δίχτυ στον πρόβολο αλλά μάλλον εκανα λάθος που το έβαψα άσπρο ..... Φαίνεται ψεύτικο...Τώρα η θα παραγγείλω άλλο δίχτυ και θα το ξαναφτιάξω η θα προσπαθήσω να το βάψω γκρι.... Αν και έχω και την υπόνοια ότι το σχοινί για το δέσιμο έπρεπε να είναι πιο ψιλό!!!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #211 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 07:12:44 μμ »
Καλησπέρα, μιας και δεν ήμουν ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα με το δίχτυ στον πρόβολο.... Αγόρασα καινούριο δίχτυ, έβγαλα το παλιό και το ανικατέστησα... Το σχοινί που έκανα το δέσιμο το άλλαξα και αυτό...(πιο λεπτό).. Νομίζω ότι τουλάχιστον τώρα είμαι πιο σωστός με το μάτι στην κλίμακα!!! 1η φωτο πως ήταν, οι υπολοιπες 2 με το καινούριο δίχτυ... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #212 στις: Νοεμβρίου 08, 2015, 12:17:23 πμ »
Καλησπέρα σε όλους, και με την βοήθεια του μικρού Φίλιππου τελείωσα και το 2ο δίχτυ...

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #213 στις: Νοεμβρίου 08, 2015, 11:04:57 μμ »
Πάει και αυτό.... Τα δίχτυα στον πρόβολο περάστηκαν.. καθώς και όλα τα σχοινιά και αλυσίδες... ::salut:: ::salut::

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #214 στις: Νοεμβρίου 08, 2015, 11:10:00 μμ »
Μπράβο στο Φίλιππο, καταλάβαμε ότι αυτός κάνει όλη την δουλειά και εσύ το παίζεις ινστρούχτορας  ::glossa:: ::glossa::

Τα δίχτυα είναι μεταλικά; Παίρνει να τα πιέσεις λίγο προς τα κάτω στην μέση, να κάνουν το κρέμασμα που κάνουν τα κανονικά; Για μεγαλύτερη ρεαλιστικότητα και μόνο, κι έτσι μια χαρά είναι.  ::thumbleft:: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #215 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 07:19:35 πμ »
Μπράβο στο Φίλιππο, καταλάβαμε ότι αυτός κάνει όλη την δουλειά και εσύ το παίζεις ινστρούχτορας  ::glossa:: ::glossa::

Τα δίχτυα είναι μεταλικά; Παίρνει να τα πιέσεις λίγο προς τα κάτω στην μέση, να κάνουν το κρέμασμα που κάνουν τα κανονικά; Για μεγαλύτερη ρεαλιστικότητα και μόνο, κι έτσι μια χαρά είναι.  ::thumbleft:: ::thumbleft::

Καλημέρα Νίκο, χαχαχα, είμαι ο ινστρούχτορας, τα δίχτυα είναι πλαστικά αλλά πέφτει φως πάνω την ώρα της φωτογραφίας και φαίνονται έτσι. Τα πίεσα λίγο για να κάνω αυτό που λες αλλά δεν συνεργάζονται.. Θα βάλω τον Φίλιππο να τους δώσει καμιά να έρθουν στα ίσια τους... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #216 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 12:41:55 μμ »
Καλησπέρα, βλέποντας τα σχέδια σε κλίμακα 1:1  για τα κατάρτια π.χ. στο κεντρικό κατάρτι το πρώτο κομμάτι 8 χ 280mm το δεύτερο 6 χ 170mm κοκ. Τα έκοψα τα έβαλα πάνω στο σχέδιο και ντόινγκ :mrgreen: :mrgreen:... είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με το σχέδιο... Τι πρεπει να κάνω? μμμμμ
να μετρήσω τις πραγματικές διαστάσεις πάνω στο σχέδιο και να τα κόψω έτσι? H να τα κόψω βάσει των αριθμών πάνω στα σχέδια? :twisted: :twisted:

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #217 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 06:15:17 μμ »
Δημήτρη θα σου στείλω στοιχεία εντός της ημέρας ή αργά το βράδυ
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #218 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 06:28:59 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο!!!

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #219 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 07:23:39 μμ »
Δημήτρη τα σχέδια τα βρήκα, αλλά από ότι βλέπω είναι τα ίδια με τα δικά σου.
Συγκεκριμένα οι διαστάσεις των καταρτιών αποδίδονται σε κλίμακα 1 : 1 στο SHEET 7.
Ας δούμε το μεσαίο κατάρτι.
Το κάτω μέρος του καταρτιού αποδίδεται σαν Η = 280 mm αλλά στο σχέδιο είναι 207 mm . Αυτό είναι σωστό διότι το 280 είναι το μέγεθος που πρέπει να κόψεις το (κάτω) κατάρτι το οποίο βυθίζεται μέσα στο κήτος. Αυτό που εξέχει από το κατάστρωμα και πάνω είναι το 207
Στη βάση του καταρτιού με την ένδειξη 47 (σε κύκλο) εκφράζεται ο δακτύλιος του καταστρώματος.
Αν κατάλαβα καλά εσύ έχεις 280 mm πάνω από το κατάστρωμα πράγμα που δεν είναι σε συμφωνία με την εικόνα.
Περιμένω νέα σου
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #220 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 07:28:06 μμ »
Δημήτρη τα σχέδια τα βρήκα, αλλά από ότι βλέπω είναι τα ίδια με τα δικά σου.
Συγκεκριμένα οι διαστάσεις των καταρτιών αποδίδονται σε κλίμακα 1 : 1 στο SHEET 7.
Ας δούμε το μεσαίο κατάρτι.
Το κάτω μέρος του καταρτιού αποδίδεται σαν Η = 280 mm αλλά στο σχέδιο είναι 207 mm . Αυτό είναι σωστό διότι το 280 είναι το μέγεθος που πρέπει να κόψεις το (κάτω) κατάρτι το οποίο βυθίζεται μέσα στο κήτος. Αυτό που εξέχει από το κατάστρωμα και πάνω είναι το 207
Στη βάση του καταρτιού με την ένδειξη 47 (σε κύκλο) εκφράζεται ο δακτύλιος του καταστρώματος.
Αν κατάλαβα καλά εσύ έχεις 280 mm πάνω από το κατάστρωμα πράγμα που δεν είναι σε συμφωνία με την εικόνα.
Περιμένω νέα σου
Γιώργος
Γιώργο καλησπέρα και ευχαριστώ για τον κόπο σου και την άμεση απάντηση. όχι αυτό είναι σωστό... 280mm όλο το πρώτο κομμάτι. Πες μου για το δεύτερο κομμάτι του κεντρικού καταρτιού μήκος 170mm?

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #221 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 07:55:44 μμ »
Το δεύτερο κομμάτι από το σημείο  (κύκλος) 57 και πάνω είναι βάσει του σχεδίου 121 mm. Το κομμάτι κάτω από το (κύκλος) 57 δεν αποδίδεται διότι κρύβεται από το (κύκλος) 61. Εγώ το έχω κάνει 135 mm. Το 170 δεν είναι σωστό γιατί θα βρει πάνω στο οριζόντιο κατάρτι.
Το πάνω μέρος με ύψος 140 είναι σωστό.

Γενικά οι εικόνες της κλίμακας 1 : 1 είναι σωστές

Περιμένω νέα σου

ΥΓ. Με την ευκαιρία αυτή ξαναείδα την κατασκευή μου στις λεπτομέρειες και τα φινιρίσματα. Σε σύγκριση με το δικό σου είμαι πολύ πίσω. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνω κάποιες βελτιώσεις. Ίσως όταν τελειώσω το Le Soleil Royal δηλαδή το 2017
ΜΦΧ
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #222 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 08:12:21 μμ »
Ευχαριστώ Γιώργο για όλα!!!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #223 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 12:35:53 πμ »
Το δεύτερο κομμάτι από το σημείο  (κύκλος) 57 και πάνω είναι βάσει του σχεδίου 121 mm. Το κομμάτι κάτω από το (κύκλος) 57 δεν αποδίδεται διότι κρύβεται από το (κύκλος) 61. Εγώ το έχω κάνει 135 mm. Το 170 δεν είναι σωστό γιατί θα βρει πάνω στο οριζόντιο κατάρτι.
Το πάνω μέρος με ύψος 140 είναι σωστό.

Γενικά οι εικόνες της κλίμακας 1 : 1 είναι σωστές

Περιμένω νέα σου

ΥΓ. Με την ευκαιρία αυτή ξαναείδα την κατασκευή μου στις λεπτομέρειες και τα φινιρίσματα. Σε σύγκριση με το δικό σου είμαι πολύ πίσω. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνω κάποιες βελτιώσεις. Ίσως όταν τελειώσω το Le Soleil Royal δηλαδή το 2017
ΜΦΧ
Γιώργος

Γιώργο έτρεχα να πάρω την κόρη μου απο μια φίλη της ...και σου απάντησα βιαστικά.. Να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για τον κόπο σου και την βοηθειά σου...Και ενοείται για τα καλά σου λόγια!! Και ότι χρειαστείς ενοείται , να βοηθήσω... Θα κάνω κάποια τεστ και θα σου πω.. το πιο ψηλό σημείο του σκάφους δηλ. στο μεσαιο κατάρτι θα πρέπει να είναι 540mm....  :twisted: Δεν το σκέφτηκα μόνος μου... ο Βασίλης με βοήθησε... ::salut:: ::salut::

ΜΦΧ
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #224 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 02:43:14 μμ »
Δημήτρη δεν μπορώ να συμφωνήσω με τα 540 mm του Βασίλη. Ας το ξαναδούμε
1. Τα κατάρτια αποδίδονται στο SHEET 7 το οποίο το θεωρούμε σωστό
2. Ο κύκλος (47) αποδίδει την βάση του καταρτιού που εφάπτεται με το κατάστρωμα
3. Μετρώντας το μεσαίο κατάρτι από την κορυφή έως τον κύκλο (47) δηλαδή έως το κατάστρωμα η απόσταση επί του σχεδίου είναι 407 mm.
4 Μετράω την απόσταση αυτή στη δική μου κατασκευή και την βρίσκω 400 mm (δηλαδή έχω χάσει στην σύνδεση των τριών κομματιών που συνθέτουν το κατάρτι 7 mm)
   Ο Βασίλης μιλάει για 140 mm διαφορά
Πως το δικαιολογεί ??
Γιώργος
(πέντε μείον έξη μείον δέκα - κι' όμως κάπου υπάρχει λάθος .... Λουκιανός Κελαηδόνης) !!!!!!!!!

Tags: